Open Source, Piratizacija, P2P i Kapitalizam

poruka: 60
|
čitano: 6.501
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan

nisam znao kako da drugacije nazovem temu, nije samo o piratizacij, zanima me sto nasi forumasi misle o trenutnom usponu googlea, open soursea,...

ja sam inace veliki podbornik toga, mislim da je cjena od 400 kn a igru smjesna, da kostaju 50 kn prodavale bi se dvadeset puta bolje, jos bi im profit narastao, do tada ih skidam, ako se spuste na pristojnu cjenu prvi cu bit u redu u algoritmu, ali 400 kuna!!!

widnowsi kostaju 1500kn !!!

cjena glazbe je također prevelika, platio sam 150kn za jedan cd black eyed peasa, i to samo zato sto su mi vrlo draga grupa, a ja sam imao toliko viska kod sebe...

cjena hardvera nasrecu pada, skoro pa na pristojnu granu {#}

open source je rjesenje, evo pisem ove retke na windowsu, samo zato sto nisam jos instaliro debijan (distra linuxa), koristim freeware prgrame kad god mogu,...

danas je vrlo malo toga izdrzalo zamah piratizacije, osobno sam stajalista da bi svi programi trebali biti besplatni (freeware) a zarađivati od promocije, poput googla...

nemojte samo pocet pisat protiv svega toga, zato sto znam da svatko od vas ima piratskog softvera na racunalu, svatko ima, i to se nikada nece promjeniti...

Na čijoj ste strani 

30 Open Sourcea
12 Komercijalnog Softwarea
to do list: natjerat tnakira da vrati magare, saznat bufferovo ime, izvalit bolesniju foru od mentalista, dat ivi zuti karton (on je meni 4) skrsit dannya i pirata u bc2,natjerat logica da kupi iphone
18 godina
neaktivan

Cijene si malo prenapuhao. Istina u algoritmu je cjena prevelika kao i u većini hrvatskih marketa, ali ako naručuješ od negdje i nije velika cjena. Npr, ja ću sebi sad ovih dana naručiti RDR za ps3 za oko 200 kuna što stvarno nije puno novca.

Meni je glupo što smo mi osuđeni na Windowse. U školi se radi samo na Windowsima i u njihovim programima i ako imamo naprimjer za zadaću neku prezentaciju napraviti mora biti rađena u windowsima jer: nismo učili u drugim OS-ima raditi, škola nema programe kojima bi mogla pokrenut drugačiji tip datoteke. 

Stara japanska: ako pas laje, nije dovoljno kuhan.
18 godina
RE: Open Source, Piratizacija, P2P i Kapitalizam
nailer kaže...

Cijene si malo prenapuhao. Istina u algoritmu je cjena prevelika kao i u većini hrvatskih marketa, ali ako naručuješ od negdje i nije velika cjena. Npr, ja ću sebi sad ovih dana naručiti RDR za ps3 za oko 200 kuna što stvarno nije puno novca.

Meni je glupo što smo mi osuđeni na Windowse. U školi se radi samo na Windowsima i u njihovim programima i ako imamo naprimjer za zadaću neku prezentaciju napraviti mora biti rađena u windowsima jer: nismo učili u drugim OS-ima raditi, škola nema programe kojima bi mogla pokrenut drugačiji tip datoteke.

Ako tebi njie puno 200kn za igru, šta tek misliš onda jel puno britancu ili švabi s 5x većim plaćama.

Jednostavno, mi smo (kao država) previše siromašni da bi si priuštili igre.

"Yesterday is a history, tommorow a mistery, but today is a gift. Thats why it's called present"
16 godina
neaktivan
govorim o cjenama kad izađu
ljudima od 30 godina mozda nije puno, ali meni je...
da je i 200 previse, 50 je postena cjena, zato sto bi onda prodali vise igrica... nee igrice poput GTA IV, GT5 i BFBC2 mogu kostat 100, ali ne vise...
ali ko ce normalan platit 1500kn za najosnovniji WINDOWS !!!!
nakon linuxa, nebi iso na windows da je besplatan :)
to do list: natjerat tnakira da vrati magare, saznat bufferovo ime, izvalit bolesniju foru od mentalista, dat ivi zuti karton (on je meni 4) skrsit dannya i pirata u bc2,natjerat logica da kupi iphone
16 godina
neaktivan
nailer kaže...

pirajte profesora da u jednoj lekciji obradite linux

ako nece (vjerojatno) nauci se sam, jebes skolu, o kompjutorima su me oni jedino prezentacije naucili, naucili me, i nikad vise nisam koristio {#}

Sto mislite o Google-u?

18 godina
neaktivan

Eh, nemora se sve imati novo. Niti ja sad nemam 3d tv pa ne prigovaram kako je skup :))

200 kuna za relativno novu igru poput RDR na koju znam da ću potrošiti 100 h. i koja ima odličan online stvarno nije puno.

Treba si malo posložiti kriterije :)

16 godina
Samo da te ispravim windows ultimate kosta 1500kn o nekakvi home premium oko 900kn! To je znatna razlika! Istina cijene su prevelike ali kad god mogu kupim original! Pogotovo odkako sa steama mozes kupiti odlicne igre za svega 50ak kuna!
My Life Is A Very Serious Game...
16 godina
neaktivan
nije ti puno zato sto si naucen na visoke cijene, da si odrastao sa cjenama igara od oko 50 kn to bi ti bilo enormno, i btw, ps3 ja crackan, mos i na njemu vrtit gusare
17 godina
neaktivan
A cega si se ti napusio? Naslov bas nije vezan za temu (ili je obratno?)...

Koje cijene kad igre izađu? Pa za jednog 'amera' to su okej cijene... kod njih je i hardver puuuuno jeftiniji nego kod nas... tamo i Apple laptopi nude onoliko koliko kostaju...

A, sad, kazes da igra kosta 50-100kn, da bi se vise prodavala. Da, tocno, ali koliki bi bio profit? Jesi siguran da bi ostao isti/povecao se? Mozda i nebi bas...

Cijena Windowsa nije prepreskupa... imas uvijek linux kao alternativu...

Ali, sve se meni cini da si konzumirao buniku ili nesto u tom stilu... jer pises gluposti...
[=XII=] {_.:BRUNO:._}
18 godina
neaktivan
1337Code_breaker kaže...
nije ti puno zato sto si naucen na visoke cijene, da si odrastao sa cjenama igara od oko 50 kn to bi ti bilo enormno, i btw, ps3 ja crackan, mos i na njemu vrtit gusare

Da je baka bila muško zvala bi se Duško.

Znam da je jailbreakan :D

Ali ta cjena stvarno nije velika za tolko sati zabave.

16 godina
neaktivan
Šef kaže...
A cega si se ti napusio? Naslov bas nije vezan za temu (ili je obratno?)...

Koje cijene kad igre izađu? Pa za jednog 'amera' to su okej cijene... kod njih je i hardver puuuuno jeftiniji nego kod nas... tamo i Apple laptopi nude onoliko koliko kostaju...

A, sad, kazes da igra kosta 50-100kn, da bi se vise prodavala. Da, tocno, ali koliki bi bio profit? Jesi siguran da bi ostao isti/povecao se? Mozda i nebi bas...

Cijena Windowsa nije prepreskupa... imas uvijek linux kao alternativu...

Ali, sve se meni cini da si konzumirao buniku ili nesto u tom stilu... jer pises gluposti...

s ovim se nikako ne slazem, windowsi su puuuuuno preskupi za sto nude

da linux dobije podrsku za DX mislim da bi windowsi korz 5 godina izgubili dobar dio trzista...

Poruka je uređivana zadnji put pet 3.12.2010 0:51 (1337Code_breaker).
18 godina
neaktivan

Nprimjer da ste kupili xp kad je izašao za nekih 1000 kuna. To je već 9 godina (108 mjeseci otprilike)

To je nekih 10 kuna po mjesecu (preko 100 h rada mjesečno vjerujem) što i nije toliko puno.

Pogotovo s oobzirom na to da je napriviti OS nevjerojatno teško i da je on kroz kroz tih 9 godina dobio milijun zakrpi koje je netko morao (za neke pare).

16 godina
neaktivan
+ to sto microsoft ima monopolsku politiku, da vlada prava konkurencija morali bi spustiti cijene... i nebi se bunili, sutili bi i proizvodili, a ne sad, pol klinaca vjeruje da svi kompovi na svijetu rade na windowsima, da nista drugo ni ne postoji :(
18 godina
neaktivan
1337Code_breaker kaže...
+ to sto microsoft ima monopolsku politiku, da vlada prava konkurencija morali bi spustiti cijene... i nebi se bunili, sutili bi i proizvodili, a ne sad, pol klinaca vjeruje da svi kompovi na svijetu rade na windowsima, da nista drugo ni ne postoji :(

to su krive vlade i moroni na vlasti -.-

17 godina

Open source nije isto što i besplatni program.

Ima jako puno open source programa koji nisu besplatni. I obrnuto...

Every hole is a goal!
16 godina
neaktivan
slazem se, da rade svoj posao, microsot bi sse odavno zatvorio, novi bi igraci dosli i situacija bi se stvarno zahuktala, sto bi rezultiralo rastom kvalitete i padom cijene
a ne obrnuto u slucaju windowsa
18 godina
neaktivan
1337Code_breaker kaže...
slazem se, da rade svoj posao, microsot bi sse odavno zatvorio, novi bi igraci dosli i situacija bi se stvarno zahuktala, sto bi rezultiralo rastom kvalitete i padom cijene
a ne obrnuto u slucaju windowsa

E s ovim se neslažem. Microsoft je prejak i neće pasti vjerojatno nikada.

kvaliteta stalno raste, a za cjenu i dalje sam pri onome od prije.

16 godina
neaktivan
meni je XP nemjarljivo bolji od viste, koja je totalni fail, win7 je malo bolji, ali ne na razini XPa
ja sam za open source freewear, onda za closed freewear, i tek onda za komercijalni opensource, potpno zatvoreni komercijalni softver izbjegavam kad god mogu
18 godina
neaktivan
Bukva kaže...

Open source nije isto što i besplatni program.

Ima jako puno open source programa koji nisu besplatni. I obrnuto...

LOL, jesi i ti buniku konzumiral (sry, moral sam {#})? Pa uzmem si source i iskompajliram si sam... E sad, druga je stvar ako mi za dodatne librarye, kajgodveć, koji su proprietary želiš naplatiti (SUSE, RedHat). Takav softver izbjegavam.

Q: "a kako se to linux ponasa kad crkne hdd?" A: "zastekava svakih 60 sec,ali prezivi se"
16 godina
neaktivan

:-)

kad govorimo o mogucnostima, programbilnosti, potencijalu, linux rula, evo malo da vam predocim 

16 godina
odjavljen

A bunch of nonsenses...

Mogao si se barem informirati o pjmovim prije nego pokreneš temu.Svojstvo nečega da je open source ne implicira nužno svojstvo da je program besplatan.

HINT: GPL

Kada si zadnji put modificirao kod?!Samo brbljaš... 

Kakvo je to svojstvo, citiram programbilnost?

I ne razumijem kako ove slike pokazuju nadmoćnost LINUX-a?Argumentiraj, a ne postaj bezveze.

Jesi li kad bio prisiljen koristiti program kojem je jedino i nativno okruženje Windows platforma.

Vidim da ti naslov teme pokušava biti u stilu Bugovih kolumna i to onih kritički nastrojenih iz pera Johna C. glasovitog Dvoraka.

Ovo po meni zavrjeđuje LOCK.

Poruka je uređivana zadnji put pet 3.12.2010 10:26 (alankish).
16 godina
protjeran

Svi gledaju da nesto zarade,i u ostalom nisu oni nista ulozili u rađenje video igre,moraju platiti radnike,opremu,moraju platiti izdavacu i td.

tako da njima nema smisla raditi igru jedno 4-5 godina da bi je nakraju prodali za 50kn.

I na kraju im bi se vise isplatilo da igre kostaju 400kn i ljudi skidaju nego da kostaju 50 kn koje ce opet neko skidati,a uvjek ce se naci neki bogatun koji ce bacati lovu na sve pa i na igre od 400kn.

★★★★★ Super moderator.I live to die another day
18 godina
1337Code_breaker kaže...

nisam znao kako da drugacije nazovem temu, nije samo o piratizacij, zanima me sto nasi forumasi misle o trenutnom usponu googlea, open soursea,...

ja sam inace veliki podbornik toga, mislim da je cjena od 400 kn a igru smjesna, da kostaju 50 kn prodavale bi se dvadeset puta bolje, jos bi im profit narastao, do tada ih skidam, ako se spuste na pristojnu cjenu prvi cu bit u redu u

Google nema puno veze sa open sourceom.  Od gomile njegovim proizvoda mozda su dva open source, a vecina jednog od toga uopce nije njegov (Linux Kernel od Androida)... 

Kakve veze imaju cijene igara sa open sourceom? Da li igra kosta 400kn ili 50kn odreduje trziste, koliko je trziste spremno platiti za tu igru. Da nitko ne kupuje gire po 400kn, ne bi se prodavale po 400kn...

Ako mislis da igre trebaju biti besplatne, reci tko bi po tebi trebao dati place tim programerima? Drzava iz poreza? Hoces nesto kao ZAMP za software?

Placati proizvod preko reklama? Ne hvala, ionako ih imamo previse... Muka mi je recimo kad gledam neki film na Novoj pa moram sat vremena gledat reklame... Radije bi dao novce za tv program da to ne moram gledat...

{#}

Think locally, act globally...
16 godina

slazem se upotpnosti! zato recimo platis HBO pretplatu i gledas film u miru nema tone reklama filmovi su novi! i sve je na svom mjestu! dok gledam na rtl-u ili novoj film dobijem slom zivaca svaki film traje preko 2sata iako mu je inace tranje cca. 1h20min

My Life Is A Very Serious Game...
16 godina
neaktivan

Original,šta je   to ?

Stvarno nemam namjeru plaćati,više iz inata nego što nemam,suludo je tražiti za jedan program kao Photoshop 700$ raspitajte se i vidjećete da je ova cijena,ja razumijem da je tu puno rada uloženo,ali moraju i oni razumijeti mene :)

Ne postoje naši stalni prijatelji i naši stalni neprijatelji, postoje samo naši stalni interesi. Winston Churchill
18 godina
neaktivan
ulinsky kaže...

Original,šta je   to ?

Stvarno nemam namjeru plaćati,više iz inata nego što nemam,suludo je tražiti za jedan program kao Photoshop 700$ raspitajte se i vidjećete da je ova cijena,ja razumijem da je tu puno rada uloženo,ali moraju i oni razumijeti mene :)

Ali ti s tim programom od 700 $ možeš zaraditi na tisuće dolara tako da i nije puno.

18 godina
neaktivan

Ja se u potpunosti slazem, mozda vama nije puno dati 50€ za igru ili 150-200€ za win, meni jest, ja sam radim a imam zenu, djecu, rezije, gorivo...

I jos sada kad bi uzeo 2 igre puno to izide.

Osobno koristim orginal win xp koji sam dobio za svoje info usluge, kaspersky free godinu dana a nekog kinesko/japanskog sajta i ashampoo neki dan se djelio besplatan i tako, svi ostali programi su free.

It's better to keep your mouth shut and give the impression that you're stupid than to open it and remove all doubt.
16 godina
odjavljen
ulinsky kaže...

Original,šta je   to ?

Kakve su to besmislice opet?Takva razmišljanja bolje zadrži za sebe.Zašto je suludo?Ne razumijem ovaj dio: raspitajte se i vidjećete da je ova cijena ?!

Kakvog inata, kupio si program i nisi imao podršku pa imaš pravo biti revoltiran?

17 godina
neaktivan
ulinsky kaže...

Original,šta je   to ?

Photoshop ti ne treba ako ga nemožeš priuštiti. To je profesionalni alat. Ako ja kupim photoshop + windowse za fotoradnju, oba ta užasno skupa precjenjena neisplativa zla monopolistička komunistička kineska marsovska ustaško četničko partizansko nacistička komercijalna alata će se prilično brzo isplatiti i početi zarađivati.

Oćeš prtljati po slikicama doma i micati crveni odbljesak u očima svoje cure? Imaš malo slabije besplatne alternative.

16 godina
neaktivan
sa photoshopom mozes zaraditi, ali samo ako si fakat profi i ako se time bavis, ako ne, nema sanse
a google nije napravio android, samo je kupio firmu koja ga je napravila
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice