nisam znao kako da drugacije nazovem temu, nije samo o piratizacij, zanima me sto nasi forumasi misle o trenutnom usponu googlea, open soursea,...
ja sam inace veliki podbornik toga, mislim da je cjena od 400 kn a igru smjesna, da kostaju 50 kn prodavale bi se dvadeset puta bolje, jos bi im profit narastao, do tada ih skidam, ako se spuste na pristojnu cjenu prvi cu bit u redu u algoritmu, ali 400 kuna!!!
widnowsi kostaju 1500kn !!!
cjena glazbe je također prevelika, platio sam 150kn za jedan cd black eyed peasa, i to samo zato sto su mi vrlo draga grupa, a ja sam imao toliko viska kod sebe...
cjena hardvera nasrecu pada, skoro pa na pristojnu granu 
open source je rjesenje, evo pisem ove retke na windowsu, samo zato sto nisam jos instaliro debijan (distra linuxa), koristim freeware prgrame kad god mogu,...
danas je vrlo malo toga izdrzalo zamah piratizacije, osobno sam stajalista da bi svi programi trebali biti besplatni (freeware) a zarađivati od promocije, poput googla...
nemojte samo pocet pisat protiv svega toga, zato sto znam da svatko od vas ima piratskog softvera na racunalu, svatko ima, i to se nikada nece promjeniti...
Na čijoj ste strani
| 30 | Open Sourcea |
|---|---|
| 12 | Komercijalnog Softwarea |

My Life Is A Very Serious Game...
)? Pa uzmem si source i iskompajliram si sam... E sad, druga je stvar ako mi za dodatne librarye, kajgodveć, koji su proprietary želiš naplatiti (SUSE, RedHat). Takav softver izbjegavam.