Treba ukinuti proizvodnju cigareta!

Pušenje je zdravo!
Reci ti sta hoces ali to je hajka definitivno. Zato sto sada pusaci nemaju nijedno jedino mjesto gdje bi se mogli druziti. Medjusobno i sa svojim porokom. Frka u cijeloj ovoj stvari su samo kafici. Nitko ne govori da ne treba zabraniti pusenje na radnom mjestu, javnim ustanovama itd. Nego je rijec iskljucivo o kaficima. Pa k vragu zar se nije mogla ostaviti mogucnost i izbor ugostitelju da li ce biti pusacki ili nepusacki kafic? A ako je tako velika nepusacka populacija u nasoj drzavi od navodno 70% kako je onda moguce da nekome moze biti neisplativo otvoriti iskljucivo nepusacki kafic? Ne kuzim? Pa gdje su ti nepusaci ako ne mogu napuniti kafic i da se gazdi isplati drzati ga takvim? Nepusackim. Ne kuzim?
Reci ti sta hoces ali to je hajka definitivno. Zato sto sada pusaci nemaju nijedno jedino mjesto gdje bi se mogli druziti. Medjusobno i sa svojim porokom. Frka u cijeloj ovoj stvari su samo kafici. Nitko ne govori da ne treba zabraniti pusenje na radnom mjestu, javnim ustanovama itd. Nego je rijec iskljucivo o kaficima. Pa k vragu zar se nije mogla ostaviti mogucnost i izbor ugostitelju da li ce biti pusacki ili nepusacki kafic? A ako je tako velika nepusacka populacija u nasoj drzavi od navodno 70% kako je onda moguce da nekome moze biti neisplativo otvoriti iskljucivo nepusacki kafic? Ne kuzim? Pa gdje su ti nepusaci ako ne mogu napuniti kafic i da se gazdi isplati drzati ga takvim? Nepusackim. Ne kuzim?
Ma ja bi im dao da puše. Ako budala hoće umrit od raka pluća gušeći se na aparatima s kisikom - eto mu tamo...
Ma ja bi im dao da puše. Ako budala hoće umrit od raka pluća gušeći se na aparatima s kisikom - eto mu tamo...
Reci ti sta hoces ali to je hajka definitivno. Zato sto sada pusaci nemaju nijedno jedino mjesto gdje bi se mogli druziti. Medjusobno i sa svojim porokom.
Pa k vragu zar se nije mogla ostaviti mogucnost i izbor ugostitelju da li ce biti pusacki ili nepusacki kafic?
Zar nam je segregacija drustva stvarno nuzna? Takodjer, treba i na ovaj nacin poslati poruku da je pusenje stetna drustvena pojava.
A ako je tako velika nepusacka populacija u nasoj drzavi od navodno 70% kako je onda moguce da nekome moze biti neisplativo otvoriti iskljucivo nepusacki kafic? Ne kuzim? Pa gdje su ti nepusaci ako ne mogu napuniti kafic i da se gazdi isplati drzati ga takvim? Nepusackim. Ne kuzim?
Zato jer se u svakom drustvancu nadje pokoji pusac koji nema sanse da bi isao u neki nepusacki kafic? Nema sanse da bi sjedio u prostoru za nepusace, ako i sjedi ipak ce zapalit cigaretu?
Takodjer, treba i na ovaj nacin poslati poruku da je pusenje stetna drustvena pojava.
Takodjer, treba i na ovaj nacin poslati poruku da je pusenje stetna drustvena pojava.