Kupnja računala u Čakovcu ili Varaždinu

poruka: 51
|
čitano: 36.710
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
protjeran
Re: Kupnja računala u Čakovcu ili Varaždinu
sony58 kaže...

Preporuka za Čakovec - Power Computers

Kupio racunalo prije 3 tjedna.

- pocetak suradnje cisto OK (odabir konfiguracije)

- racunalo nakon 2 tjedna prestalo radit ili se smrzavalo u win ili se niti BIOS nije htio podignut

- odnesem u servis i tamo me optuzili da sam radio overclock??? (znam i mogu ga napravit, ali nisam ga radio jer nemam potrebe)

- nakon para dana rekli su da je ipak maticna pokvarena i nakon tjedan dana preuzeo kao ispravno.

- nakon 2 dana  racunalo se pocelo opet smrzavat nakon 20 minuta igranja i morao sam pocekat par min da bude iskljuceno da bih ponovno pokrenuo

- jos jedna zanimljivost a to je da mi je poslije servisa stavljena zaporka na BIOS????

- sutra idem u servis po odgovore jer ja sam svoje tesko zaradenu mjesecnu placu ostavio kod njih, a da bih zauzvrat dobio racunalo koje u 3 tjedna kolko ga imam 2 tjedna radi ispravno i 1 tjedan u servisu plus inkriminirajuce optuzbe na mene

14 godina
protjeran

Kupi računalo u nekom jeftinijem dućanu pa neka ti ga pošalju besplatno.

14 godina
protjeran
Drom1 kaže...

Sto je pjesnik htio reci?

14 godina
protjeran
Bugzapper kaže...
Drom1 kaže...

Sto je pjesnik htio reci?

prijatelju htio sam reći da ne ograničiš kupnju u čakovcu ili varaždinu.

u zagrebu imaš jako jeftinih dućana i ispasti će te puno jeftinije ako tu kupiš.

oko slaganja računala i dostave se ne moraš brinuti jer slažu besplatno,

a ako je kupnja iznad soma kuna onda je i dostava besplatna.

14 godina
neaktivan
dad0r kaže...

Imas i Links u VŽ , Jalkovečka 1 ti je adresa kod one krčmetine Vugel ako znas mozda {#}

Tu prokletu cajkarošku krčmetinu bum v zrak zdigel dok mi se do kraja zmeša{#},a kako je kolega rekao links preporučam,zit i alpha m su dosta skupi al zavisi što trebaš.

Konzola je ko loša žena,skupo košta a slabo služi.
14 godina
neaktivan
Bugzapper kaže...
sony58 kaže...

- racunalo nakon 2 tjedna prestalo radit ili se smrzavalo u win ili se niti BIOS nije htio podignut

- odnesem u servis i tamo me optuzili da sam radio overclock??? (znam i mogu ga napravit, ali nisam ga radio jer nemam potrebe)

- nakon para dana rekli su da je ipak maticna pokvarena i nakon tjedan dana preuzeo kao ispravno.

- nakon 2 dana  racunalo se pocelo opet smrzavat nakon 20 minuta igranja i morao sam pocekat par min da bude iskljuceno da bih ponovno pokrenuo

- jos jedna zanimljivost a to je da mi je poslije servisa stavljena zaporka na BIOS????

- sutra idem u servis po odgovore jer ja sam svoje tesko zaradenu mjesecnu placu ostavio kod njih, a da bih zauzvrat dobio racunalo koje u 3 tjedna kolko ga imam 2 tjedna radi ispravno i 1 tjedan u servisu plus inkriminirajuce optuzbe na mene

Isuse bože več sad dok čitam mi pijena na usta ide makar se bezveze živciram al ovakve idiote u servisu bi trebalo razmontirat i još je bios zaključal m....ku mu j...m koji pokvareni majmun al sva sreća pa su forumi tu da ljudi mogu izbjegavat ovakve amatersko lopovske trgovine i servise.

14 godina
neaktivan

A i sad vidim web stranica im je katastrofa a cijene ubi bože,neznam kolega zašto si tamo odlučio kupovat ali želim ti svu sreću u rješavanju problema s serviserima i probaj nikog ne ubit jer na kraju se ne isplati ležat radi hrpe čipovlja ali lako je reči ne.

14 godina
protjeran

Ako hoćeš imaš u vž-u links, samo kaj su cijene malo previsoke.. radije uzmi iz adm-a, protisa, portia...

I want to taste you but your lips are venomous poison You're poison, running through my veins
14 godina
protjeran
$inke kaže...
Bugzapper kaže...
sony58 kaže...

Isuse bože več sad dok čitam mi pijena na usta ide makar se bezveze živciram al ovakve idiote u servisu bi trebalo razmontirat i još je bios zaključal m....ku mu j...m koji pokvareni majmun al sva sreća pa su forumi tu da ljudi mogu izbjegavat ovakve amatersko lopovske trgovine i servise.

Evo danas opet bio u servisu i razgovarao s dvojicom servisera koji tvrde da oni nisu zakljucali BIOS vec da je to onaj treci.

Nadalje, dao sam im do znanja povisenim tonom (nisam inace takav tip, ali sad sam poludio) da se ne zezaju sa mnom jer mene ne ljuti to sto sam dobio neispravno racunalo, vec iz dna duse mrzim biti nepravedno optuzen.

Rekli su da ce testirat racunalo ( preporucio sam Prime aplikaciju jer je meni isti najbrze pokazao nestabilnost racunala) ali da se smirim jer oni mogu na vise nacina dokazat da sam radio overclock????

Prvi dokaz je to sto je maticna (koja je sada kod veleprodajnog servisa) napisala na ekranu crvenim slovima OVERCLOCK FAIL sto je istina jer sam bio prisutan kad je to pokazala, ali to nije dokaz jer ja znam da overclock nisam radio (mozda sam u samom startu dobio overclockano racunalo???)

Drugi dokazi su to (PAZITE SAD OVO) sto su history kešu vidjeli da sam surfao u temi ovdje na BUG forumu imenom "unlock ATHLON procesora"{#}

Mislim helouuuu, sta ti imas pregledavat povijest mog surfanja????

Ja sam reko da tu temu pratim jer sam probao unlock napravit (bez diranja brzine sabirnice ili napona), ali kad sam vidio da ne prepoznaje cetvrtu jezgru isti tren sam vratio na defaultne postavke za Athlon x3.

Mijesati unlock i overclock s njihove strane je sramotno za servisere jednog pc shopa, a da ne velim da je zadirao u moje privatne podatke.

Uglavnom sad cu vidjet sto ce napravit i pokusat cu dobit napismeno da su pregledavali moju povijest surfanja jer to ce mi svakako dobro doci.

14 godina
protjeran

Serviseri ga je.bu u mozak ... oće svalit na njega sve samo da izvuču pare ... nije on kriv

AŠrot Superman, Gigabyte Kryptonite, If you want ŠROT buy ASRock, if you want quality buy Asus
16 godina
neaktivan
Daj ne kenjaj. Jesi li uopće pročitao da mu nije ništa naplaćeno - a bez problema mu je moglo biti naplaćeno. Pa zašto mu nije ako mu hoće izvući pare?
14 godina
protjeran

Sorry bro ali jesi ti lud ? ako je kupio gotov kompjuter, znači besplatna dijagnostika i slično ... i di oni njemu smiju gledat u privatnost ?????? ako je to imalo normalan servis njegov disk će bit iskopčan i na testni disk će se staviti windowsi i testirati ! I eventualno mogu spojit disk da odvrte test hdd da nema bed sektore ...

AŠrot Superman, Gigabyte Kryptonite, If you want ŠROT buy ASRock, if you want quality buy Asus
15 godina
neaktivan

vidis da si kupio od ADM-a nebi imao ovakvih problema i citao tako bahate odgovore . {#}

16 godina
neaktivan

Nemam bas komentara na ovu temu al razumio bih da mu Austija i Slovenija nisu pod nosom...

Ali kupovati u Cakovcu pc... svaka ti dala!!

14 godina
neaktivan

Nemam zamjerke na ove iz Power comp. Meni nisu bili takvi. Bio je zadnji dan garancije i došao sam da srede to što se gasi. Nisam mogao naći račun, sami su ga našli u podacima (do tada nitko nije to napravio, svi su rekli nemaš račun - bok!). Kučište je bilo otvarano (nije bilo naljepnice), ali su stavili drugu. I stavili su win 7 besplatno. Tak da prvi put čujem tako nešto o njima.

Nije da ih branim, slažem se s tobom u tome da su te lažno optužili i pregledavali ti povijest. Puno puta serviseri ljudima kažu "Imali ste virus jer te posjećivali te i te stranice" što ukazuje na to da serviseri pregledavaju povijest. Znači ja sam gledao video "kako napraviti bombu" - terorist sam.

Ustajte prezreni na svijetu !
14 godina
neaktivan

I kaj sad na kraju dela to računalo ili ne dela?

Dok budale imaju peneze, kramari tržiju!
14 godina
protjeran
TomGun kaže...

A da konačno na kraju napišeš da si zahebao stvar sam i  da ti servis nije ništa kriv što ti računalo ne radi kako treba?

Lako je tako shrati po nekome, samo pazi da ti se to ne obije o glavu. Nemoj da ti napišem pravo ime i prezime jer se ponašaš gore nego 15-to godišnji balavac koji ni pickhe nije vidio. 

A šta misliš o tome da se protiv tebe podigne tužba zbog blaćenja imena firme? Koliko bi te to koštalo nakon što ti se dokaže da si petljao po BIOSU a nemaš pojma (na sudu bi trebao priložiti certifikat koji dokazuje tvoju stručnost - imaš li ga?).

S druge strane ta firma ima brdo certifikata i dobro znaju razliku između overclokiranja i otključavanja jezgri. A na kraju i sam znaš da su sve komponente koje si kupio bile 100% ispravne.

A testiranje ispravnih komponenti si mogao platiti koliko? 75kn x broj komponenti, a nisi platio ništa. A neko ako misli da se takva stvar ne bi trebala naplaćivati nek otvori svoju firmu i nek besplatno testira ljudima stvari po cijele dane i živi od toga ako može.

Sto se ti pjenis i tko tebe uopce pita (moju strucnost ne moram dokazivat jer zato postoje diplome) u ovome slucaju?

Sad posto si se vec javio, to si ucinio zbog toga jer;

- radis tamo (ili si mozda vlasnik firme?)

- pronasao si sebe ili svoju firmu u ovoj situaciji

Uglavnom racunalo evo ipak radi bez problema od kada sam ga podignuo (2 tjedna) i na kraju razlog rusenja i smrzavanja racunala je bio ni vise ni manje

staro kuciste!?

Tak barem tvrde seviseri jer cim su stavili komponente u staro kuciste poceli su problemi, a s novim kucistem racunalo je radilo ko grom.

E sad, to po meni nema smisla , ali posto nemam vise problema nije mi bio problem doplatit stotinjak kuna za novo kuciste.

16 godina
neaktivan
Bugzapper kaže...

Sto se ti pjenis i tko tebe uopce pita (moju strucnost ne moram dokazivat jer zato postoje diplome) u ovome slucaju?

Sad posto si se vec javio, to si ucinio zbog toga jer;

- radis tamo (ili si mozda vlasnik firme?)

- pronasao si sebe ili svoju firmu u ovoj situaciji

Uglavnom racunalo evo ipak radi bez problema od kada sam ga podignuo (2 tjedna) i na kraju razlog rusenja i smrzavanja racunala je bio ni vise ni manje

staro kuciste!?

Tak barem tvrde seviseri jer cim su stavili komponente u staro kuciste poceli su problemi, a s novim kucistem racunalo je radilo ko grom.

E sad, to po meni nema smisla , ali posto nemam vise problema nije mi bio problem doplatit stotinjak kuna za novo kuciste.

Uvaženi i svevišnji Bugzapper se konačno udostojio dati odgovor, pa da i ja tebi odgovorim:

1. Odgovor na tvoje pitanje "Sto se ti pjenis i tko tebe uopce pita" - pa ovo je forum i očekuje se diskusija i razna mišljenja i slobodno ih iznosi bilo tko pa i moja malenkost - 1:0 za mene

2. Nisi ti jedini koji je u dotičnoj firmi nešto kupio ili će kupiti nego i nas ostale iz malog nam Međimurja zanima kako je riješen i u čemu je bio problem, ne misliš li i ti tako? Za to služi forum 2:0 za mene

3. Kako tvoj uvaženi odgovor nakon javnog napada na tamo neki servis do dana današnjeg nismo dobili, uzvratio sam ti istom mjerom kojom si ti počeo diskusiju da vidim jesi li još živ i da konačno dobijemo odgovor koji se očekuje na forumu - a to je kako je stvar završila - 3:0

4. - "pronasao si sebe ili svoju firmu u ovoj situaciji" -   da pronašao sam sebe kao korisnika usluga jer sam i sam do sada promijenio oko 20-tak raznih konfi i par laptopa kupljenih u nas ili vani, nikad nemam računalo dulje od godinu dana, staro prodam, kupim drugo itd...

5. "Tak barem tvrde seviseri jer cim su stavili komponente u staro kuciste poceli su problemi, a s novim kucistem racunalo je radilo ko grom.

E sad, to po meni nema smisla , ali posto nemam vise problema nije mi bio problem doplatit stotinjak kuna za novo kuciste." A sad još jedan savjet: pa ako ti to nema smisla vrati komponente u staro kućište i sam se uvjeri - to ti barem nije problem kad vidim da se razumiješ u poslove servisera više od njih samih.  Samo pazi da komponente rade i dok ih vratiš u novo kućište...{#}

A sad mi iskreno reci, je li stvarno bilo tako teško nakon rješenja tvog problema i nama ostalima dati do znanja kako je prošla reklamacija ili šta već? Ili si čekao da te netko zamoli da to učiniš.... pa evo ja sam te zamolio na način za koji sam bio siguran da će upaliti

I da... 4:0 za mene {#}.  Da li bi diskusija ovako trebala izgledati?

Lijep pozdrav svim čitateljima a sad.... {#}.

14 godina
protjeran
TomGun kaže...

Braco, procitaj svoj prvi komentar i nastup pa razmisli o svemu i to radi tolko puta dok ti ne svane zasto sam se tebi obratio na taj nacin, a drugo

moram rec da imas ozbiljnih problema  s ego tripovima kojih se ovdje rjesavas.

To sto ocito imas viska love koje trosis na informatiku, je drugi dio problema kod tebe, jer meni 3K kuna znaci jako puno

i mijenjam racunalo samo kad staro vise nije od neke koristi.

Ja za to moram radit skoro mjesec dana i hocu dobit protuvrijednost koja je u ovome slucaju bila inf. oprema (podrazumijeva se da dobijem ispravne komponente, a ako koja komponenta nije kompatibilna s nekom od starih, prodavac ili serviser me mora na to upozorit).

EDIT;

P.S. jel ti uistinu ne kuzis da su serviseri skoro mjesec dana tapkali u mraku trazeci di je greska???

Prvo je bio overclock, pa onda kao ipak maticna, pa treci puta procesor da bi na kraju bilo kuciste?

Ja ne pametujem (za razliku od nekih ovdje prisutnih) njima, ali zauzvrat zelim da me se ne optuzuje kao nekakvog balavca samo zato sto isti nisu detektirali problem na

vrijeme (ipak su to serviseri s certifikatima kao sto ti velis).

P.S.2  Jel ti sad na kraju ipak jasno da ja u nicem nisam pogrijesio? 

Poruka je uređivana zadnji put pon 4.6.2012 22:47 (Bugzapper).
14 godina
neaktivan

Dosta!

Dok budale imaju peneze, kramari tržiju!
16 godina
neaktivan

Evo obio sam 4 PM-a i vidim rulja je ljuta zbog mog navodenja kupnje u Austriji i Sloveniji...

Posto je kolega TomGun najvise uvreden i cak poceo svasta baljezgarit i vrijedat preko PM... Pretpostavljam da si iz Vz-a il Ck-a pa evo ti moj odgovor:

1. Nisam "uhlebljena guzica u drzavnoj firmi"(da jesam nebi se vozio u susjedne nam drzave) i vjeruj mi jako mi je stalo do mog novca

2. evo ti moj primjer "velike isplativosti" kupovanja komponenti u Austriji i izbjegavanja pljacke u Cakovcu.

Graz E-tec

Intel i5 2500k kupljen za  192 € -16% mwst = 161€ * 7,55 = 1215,55kn

Power Computers Cakovec

Intel i5 2500k  2067,75kn

*Za tu razliku u cijeni kupio sam;*

- i5 2500k

- Asus P8Z77-M

- pokrio troskove goriva i cestarine 

- dobro se najeli 

Zivio Tomi moj!!

Nova poruka
E-mail: