Kuda sve ovaj Svijet ide! zaključana tema

poruka: 50
|
čitano: 3.546
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Kuda sve ovaj Svijet ide!

Na kladionici je potrošia, eto di. Kako ne kontaš on ima dosta dice nz sad točno koliko. Da imaš 5-eročnalu obitelj potrošia bi 10k samo za hranu. A di su knjige, država ih dijeli jeli? Ajde molinte šuti ako neznaš ništa pametno reć

16 godina

Vidim da neki ovdje podcjenjuju rome, ali nisu svi romi isti. Neko je napisao da su to oni sve namjestili, ako bi ti  to napravio ne znači da bi i oni. Evo već su se i neki ljudi na forumu našli koji imaju loše mišljenje o romima, ali nisu svi isti. Ima ih i u mojim selu ali neki su stvarno gamad, a neki rade i trude se ko i mi ostali jer i oni su samo ljudi.

16 godina
RE: Kuda sve ovaj Svijet ide!
Luka kaže...

Ipak ce lock na temu... ajmo ovo civilizirano, bez moderatora rijesiti, znaci bez provociranja i psovki! Svatko ima svoje misljenje i iskustva glede Roma, priznajem vise losih iskustava ima ali ne valja generalizirati niti jedan narod!

Samo bih pitao tog Roma iz emisije, na sto je potrosio djecji doplatak koji stvarno nije malen (cca 10 000 kuna) + socijala a sudeci po nastambi gdje zive, nije sigurno potrosio na kucu ili djecu...

Taj novac nema veze sa tim...

Znam jednog covjeka koji je napravio kucu u centru romskog sela. Pitali su ga zasto je to uradio, a on je jednostavno odgovorio da ga Romi nikada ne bi izdali, znaci u slucaju da ga trazi policija(bio je svercer), oni ce kazati da ga nema kod kuce ili nesto slicno, a ovi "seljaci" bi jedva docekali da ga izdaju, samo kako bi privukli neciju pozornost...

a.k.a MindFreak MSN: ivan_babic_95@hotmail.com - E-Mail: ivan.stoposto@gmail.com
17 godina
neaktivan
Cerina15 kaže...

Na kladionici je potrošia, eto di. Kako ne kontaš on ima dosta dice nz sad točno koliko. Da imaš 5-eročnalu obitelj potrošia bi 10k samo za hranu. A di su knjige, država ih dijeli jeli? Ajde molinte šuti ako neznaš ništa pametno reć

Ma daj lol. 10k kuna za hranu, pa jbt mogli bi jest šta hoće. Jesi ti svjestan da on dobiva 10k kuna zato što mu žena ne zna držat noge skupljene. Znači, ništa ne radi, dobiva 2 prosječne plaće...pa daj me nemoj...

17 godina
neaktivan
4ucker kaže...
Luka kaže...

Ipak ce lock na temu... ajmo ovo civilizirano, bez moderatora rijesiti, znaci bez provociranja i psovki! Svatko ima svoje misljenje i iskustva glede Roma, priznajem vise losih iskustava ima ali ne valja generalizirati niti jedan narod!

Samo bih pitao tog Roma iz emisije, na sto je potrosio djecji doplatak koji stvarno nije malen (cca 10 000 kuna) + socijala a sudeci po nastambi gdje zive, nije sigurno potrosio na kucu ili djecu...

Znam jednog covjeka koji je napravio kucu u centru romskog sela. Pitali su ga zasto je to uradio, a on je jednostavno odgovorio da ga Romi nikada ne bi izdali, znaci u slucaju da ga trazi policija(bio je svercer), oni ce kazati da ga nema kod kuce ili nesto slicno, a ovi "seljaci" bi jedva docekali da ga izdaju, samo kako bi privukli neciju pozornost...

Ovo je stvarno pohvalno. Sudionici u zločinu - to ne dokazuje da su oni lojalni, nego da su kriminalci kao i on.

Možeš ti iščupati čovjeka s balkana, ali nikad balkan iz čovjeka.
17 godina
neaktivan
Paolo2612 kaže...
4ucker kaže...
Luka kaže...

Ovo je stvarno pohvalno. Sudionici u zločinu - to ne dokazuje da su oni lojalni, nego da su kriminalci kao i on.

Hahaha. Kako su cigani dobri, neće te odat ni da si ubio nekog XD

16 godina
Paolo2612 kaže...
4ucker kaže...
Luka kaže...

Nisi skuzio, hocu reci da su oni takav narod, nece nikoga izdati...

a.k.a MindFreak MSN: ivan_babic_95@hotmail.com - E-Mail: ivan.stoposto@gmail.com
17 godina
neaktivan

Ovo se pretvorilo u temu o romima. Mislim da svi imamo različito mišljenje o njima, ali svi se slažemo da ovo nikako nije bilo u redu i da nema opravdanja za to.

16 godina
neaktivan

Njima je bez razloga razbijena kuća. Ma lako je za tu materijalnu stranu nego njih maltretiraju psihički. Jesi vidia mali nesmi otić u dućan jer ga tuku i maltretiraju. Ko god da je to napravija debil je.

17 godina
neaktivan
Cerina15 kaže...

Ako je potrosio na djecu, to je ok. Jesi znao da malo tko od Roma skoluje (statistika kaze) a vecina koji se skoluju ne kupuje knjige i niti lipu ne trosi na to! To je generalno gledano, ima puno izuzetaka!

Ali grad gdje sam ja proveo mladost je bilo ovako, zamisli razred u koji ide 5 roma. Bili su stariji barem 3-4 godine svaki od drugih iz razreda, znaci mogli su sto hoce. Cure su maltretirali, decki su ih se bojali, uzimali olovke, pribor.... Nisu nikada knjigu imali niti biljeznicu, dobivali bi dvojke da ne bi ucitelji imali problema sa roditeljima njihovima. Roditelji svi redom bili pijanci i svu lovu sto bi dobili za djecu zapili i trosili na sebe, u 8. razredu je bio jedan koji se 2 puta zenio, mislim da je imao 17 godina. Takvih primjera ima i kod drugih nacionalnosti ali niti priblizno u mjeri kao kod Roma!

Sa druge strane znam jednog Roma koji je bio jako dobar svima, uvijek je dijelio sve pa i ono malo sto je imao. Zavrsio osnovnu i otisao na baustelu, zaraduje za zivot i zadovoljan je, ozenio se i ima nekoliko djece, ta djeca ce biti normalna i nece biti problematicna ali kazem, osoba poput njega ima jako malo medu Romskom populacijom!

Sa trece strane znam jednog bogatog koji ima ducane robom po gradu, umisljen do bola, provocira i prijeti pistoljem... pa mu reci nesto a da ne odes u zatvor jer ces ga morati prvi...

Ali kazem, ne valja generalizirati! Romi su ljudi, istih prava kao i mi svi! Meni nemoj govoriti da sutim jer ces samo kontra efekt dobiti! Nisi zivio blizu Roma i vjerojatno znas samo pokojeg, tj. nemas pojma! Zato je tebi bolje sutit nego provocirati!

Poruka je uređivana zadnji put uto 1.9.2009 22:13 (Luka).
16 godina

Necu generalizirat, ali često u životu vrijedi ona stara: "Dobar i budala jedno te isto". Pa ti probaj nekom pomoć.

Poruka je uređivana zadnji put uto 1.9.2009 22:14 (vrucajanjetina).
17 godina
neaktivan
4ucker kaže...

Nisi skuzio, hocu reci da su oni takav narod, nece nikoga izdati...

Evo ti primjera iz italije:

Nekoliko cigana je silovalo maloljetne djevojčice i ubilo ih (bilo je i na našim vijestima), policija je pokrenula ogromnu istragu i obilazila ciganska sela - nitko ništa nije znao. Odjedamput je par ciganskih sela uokolo toga grada (mislim da je bio Rim, ali nisam siguran) bilo kompletno uništeno jer je netko podmetnuo u svima požare (sumnjalo se na mafiju). Onda bagra počela plakat kako nemaju krov nad glavom, oni jadni, siromašni i da policija dođe odmah u sela da se to riješi... Berlusconi je onda napravio najbolji potez ikad kada je ovo rekao (i klanjam mu se zbog njega): svi vi ćete kao talijanski stanovnici dobiti pomoć jer se uzorni građani italije i poslao policajce. Slijedeće što se dogodilo je da su na stotone roma iz tih sela bili deportirani jer ilegalno borave u italiji bez dokumenata. Slijedeći dan su nakon "obilnih poziva građana i informacija koje su građani načuli" uhvaćeni ubojice.

Većina bi prodala rođenu majku za 1 lipu, a ne da su lojalni.

Možeš ti iščupati čovjeka s balkana, ali nikad balkan iz čovjeka.
16 godina
neaktivan

Luka nisan tebi reka da šutiš nego Ige-u! pročitaj malo njegove postove

16 godina

Samo nemojte u offtopic, necemo o ciganima pricati, nego o tomu sto se desilo...

17 godina
neaktivan
Cerina15 kaže...

Sry onda sto sam te spomenuo, ja sam tako shvatio.

17 godina
neaktivan
Cerina15 kaže...

A jbt ti i ja se u biti slažemo. Ovo što se dogodilo nikako nije u redu i oni koji su to napravili su kreteni. Nitko ne zaslužuje da ih se maltretira na nacionalnoj osnovi. Cigana ima i dobrih i loših, kako ja ne mogu tvrdit da su svi loši, tako ne možeš ti da su svi dobri.

4ucker kaže...

Samo nemojte u offtopic, necemo o ciganima pricati, nego o tomu sto se desilo...

Tocno to. Još se mi svadjamo, a svi isto mislimo.

16 godina
protjeran
Luka kaže...
Cerina15 kaže...

Sry onda sto sam te spomenuo, ja sam tako shvatio.

nemoj se sad ispričavati. rekao si svoje mišljenje i potpuno se slažem s tobom i rekao si istinu.

Sk8er Boi
17 godina
neaktivan
Luka kaže...
Cerina15 kaže...

Ako je potrosio na djecu, to je ok. Jesi znao da malo tko od Roma skoluje (statistika kaze) a vecina koji se skoluju ne kupuje knjige i niti lipu ne trosi na to! To je generalno gledano, ima puno izuzetaka!

Ali grad gdje sam ja proveo mladost je bilo ovako, zamisli razred u koji ide 5 roma. Bili su stariji barem 3-4 godine svaki od drugih iz razreda, znaci mogli su sto hoce. Cure su maltretirali, decki su ih se bojali, uzimali olovke, pribor.... Nisu nikada knjigu imali niti biljeznicu, dobivali bi dvojke da ne bi ucitelji imali problema sa roditeljima njihovima. Roditelji svi redom bili pijanci i svu lovu sto bi dobili za djecu zapili i trosili na sebe, u 8. razredu je bio jedan koji se 2 puta zenio, mislim da je imao 17 godina. Takvih primjera ima i kod drugih nacionalnosti ali niti priblizno u mjeri kao kod Roma!

Sa druge strane znam jednog Roma koji je bio jako dobar svima, uvijek je dijelio sve pa i ono malo sto je imao. Zavrsio osnovnu i otisao na baustelu, zaraduje za zivot i zadovoljan je, ozenio se i ima nekoliko djece, ta djeca ce biti normalna i nece biti problematicna ali kazem, osoba poput njega ima jako malo medu Romskom populacijom!

Sa trece strane znam jednog bogatog koji ima ducane robom po gradu, umisljen do bola, provocira i prijeti pistoljem... pa mu reci nesto a da ne odes u zatvor jer ces ga morati prvi...

Ali kazem, ne valja generalizirati! Romi su ljudi, istih prava kao i mi svi! Meni nemoj govoriti da sutim jer ces samo kontra efekt dobiti! Nisi zivio blizu Roma i vjerojatno znas samo pokojeg, tj. nemas pojma! Zato je tebi bolje sutit nego provocirati!

Dobro si ovo napisao, lako je ovima govoriti koji ne zive blizu njih. Koji ih nikada nisu ni vidjeli, u moju skolu ide puno roma.

I stvarno se lose ponasaju, sada su ih stavili u drugu smjenu kako nebi nas napadali. Ide nekoliko roma boljih đaka i samnom u razred, 3 roma tocnije..

2 cure i jedan djecak.

Oni su jedini koji su prosli 6. razred. i 7.

Ove godine bio jedan jos rom sa nama u razredu, skoro nikada nije dolazio na nastavu, a ucitelji su se bojali to reci onima koji su za to zaduzeni , imao je preko 40 DANA izostanka. I stvarno ali stvarno se lose ponasao, cure je napadao pa cak i nas decke, ali se nas je malo bojao posto je bio sam, ali ovaj drugi rom u mome razredu, on je ok..

Redovito hoda na nastavu i dosta je marljiv,

Poznajem jednog roma koji radi, zarađuje za zivot. I zivi u romskome naselju a ima kucu odlicnu, cijelu je sagradio sa svojim radom. I sada je kupio kucu u nekom drugom selu koje nije romsko a ovu kucu nikako da proda pa da se preseli.

Makar je rom on se slaze da rijetko koji rom radi. Ali bas da radi da je prijavljen i sve.

ali uvijek ima izuzetaka pa svaka cast za izuzetke.

Takvim romima treba potpora, onima koji rade.

http://zerocool12-radio.net16.net/Index.html : http://forumi.hrzona.net/index.php
17 godina
neaktivan
4ucker kaže...

Nisu cigani nego romi a ionako u temi samo o njima pricate! LOCK!

World championships:7, GP started:250, GP wins:91, Podium finishes:154, Pole positions:68, Fastest laps:76, Points:1,369
17 godina
neaktivan

Ige kaže...

Cerina15 kaže...

Ma daj lol. 10k kuna za hranu, pa jbt mogli bi jest šta hoće. Jesi ti svjestan da on dobiva 10k kuna zato što mu žena ne zna držat noge skupljene. Znači, ništa ne radi, dobiva 2 prosječne plaće...pa daj me nemoj...

Nemogu se načuditi kakvih sve razmišljanja ima. Ovo ti nije na čast sigurno.

Šta tebe boli briga koliko čovjek ima djece?! Nek ih ima i 20, to tebe zaboli briga. To mu nije zabranjeno, a ako ima pomoć od države zbog njih to je stvar državnih propisa. Ako je državljanin Hrvatske ima ista prava kao i ti.

Budi siguran da bi to država naplatila kad bi slučajno izbio rat. Sva muška djeca bi sigurno bila prvo regrutovana iz takvih obitelji.

Uostalom ni tvoja majka nije znala držati noge skupljene čim si se ti rodio...

Ksenofobija na djelu, prvo od tebe, a i klip je prožet istim sranjem.

Što se tiče 10000 kuna pomoći na osnovu broja djece.... Nek svaki dan potroši 200 Kn na hranu, njih je 11, to nije malo. To bi bilo oko 6000 Kn za hranu mjesečno, pa onda sa ostalim ti barataj sa 11 članom porodicom. Odjeća, obuća, higijenski pribor, svakodnevne potrepštine, knjige i školski pribor, režije, grijanje itd. unedogled.

Htjeli vi to priznati ili ne, Romi su u podređenom položaju po bilo kojoj osnovi. To su za državu i narod građani drugog reda i to je činjenica, bez obzira što na papiru imaju ista prava. Bije ih negativan glas i bez imalo realnih dokaza (u pojedinim slučajevima) ih se proglašava lopovima, prosjacima, neradnicima i u očima svakog od nas su svi lopovi. Rom kad se rodi od rođenja je u podređenom položaju i on da bi uspio koliko toliko da se približi normalnom životu mora tri puta više raditi od tebe i zbog toga što ima "negativno" nasljeđe.

"Sva ljudska bića rađaju se slobodna i jednaka u dostojanstvu i pravima."  Član 1. Opće deklaracije o pravima čovjeka

Svakome su dostupna sva prava i slobode navedene u ovoj Deklaraciji bez razlike bilo koje vrste, kao sto su rasa, boja, spol, jezik, vjera, političko ili drugo mišljenje, narodonosno ili društveno porijeklo, imovina, rođenje ili drugi pravni položaj. Nadalje, ne smije se činiti bilo kakva razlika na osnovu političkog, pravnog ili međunarodnog položaja zemlje ili područja kojima neka osoba pripada, bilo da je ovo područje nezavisno, pod starateljstvom, nesamoupravno, ili da se nalazi ma pod kojim drugim ograničenjima suverenosti. Član 2.

Roma ih svakakvih, ali stvarno i među "normalnim" pukom ima svega i svačega. Susretao sam se sa primijerima izvanrednih romskih ličnosti, punih talenta i potencijala, ali koji spletom nesretnih okolnosti  završe neslavno.

Čitava priča sigurno ima dvije strane medalje, a više o tome bi mogla  objasniti policija. Međutim, ako su i stali nekome na žulj, to nekome ne daje pravo da ode i divljački razvali kuću.

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice