Evo zanima me dali postoji neka inspekcija koja ce gledat dali imate original Windows na kompu. Tj. znam da ti nemogu uci u kucu i gledat naravno ali sta je sa tvrtkama ili hotelima- konkretno znam jedan drzavni hotel u Puli di sam na praksi di na svim kompovima na recepciji i uredu imaju kopije windowsa xp. Kakve su kazne za to? Dali se mogu i kome to prijaviti= nije da zelim nego me zanima
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Mojem starom u firmu nije došla inspekcija 23 godina od kad radi.. Ali uvijek ima original sve šta treba.
Zabrinuti ste zbog neovlaštenog korištenja softvera? Ako sumnjate da vaš suradnik, kolega ili čak i bivši poslodavac neovlašteno koristi ili prodaje softver, nazovite besplatni telefonski broj BSA ili popunite online prijavu. Prijava traje samo trenutak, a vaši će se podacima čuvati u tajnosti – prijavu možete popuniti i anonimno.
LOL, kakve metode. Zamisli da netko prijavi nekog svog ukućana zbog korištenja ilegalnog softwarea.
Za to je nadležan Državni inspektorat Republike Hrvatske.
Prijavu možeš napraviti i preko Interneta:
Na temelju zakonske ovlasti Državni inspektorat Republike Hrvatske nadzire poslovanje tvrtki, uključujući licenciranost softvera koji koriste. Ukoliko tvrtka nema licence, posljedice su sljedeće:
LEGALIZACIJA
tvrtka je dužna ukloniti sve nelicencirane kopije te steći licence za nastavak korištenja softvera
PREKRŠAJNA KAZNA
do 100.000 kuna za tvrtku i
do 10.000 kuna za odgovornu osobu
ZAKONSKI PENAL
naknada proizvođaču softvera u visini dvostruke cijene svake nelicencirane kopije
...na svim kompovima na recepciji i uredu imaju kopije windowsa xp...
Nemojte se igrat glupostima, znate šta se dogodi onome ko druka reže mu se ruka
Samo bi budale išle nekog prijavit. LOL
Nemoj prijavljivat, vec je bila takva tema... jel imas neki razlog bezveze ljudima nabijat kazne? A sta da/ako tebi dodju?
ma tko ce mi doci. Nemaju oni prava meni gledat komp. Ej ovo se radi o jednom od vecih hotela u Puli. daj mi jedan razlog zasto nebi. =)
Kaj ako se ti podaci ne čuvaju tako kako piše i neko iz tog hotela dođe do njih. Kaj češ onda.
Kaj ako se ti podaci ne čuvaju tako kako piše i neko iz tog hotela dođe do njih. Kaj češ onda.
Zasto bit pi*ka i prijavit? To se ja pitam, sta te birga...Zaista uopce i ne kuzim ovu dilemu...
O kojem hotelu se točno radi? I ne kužim šta ti dobivaš time da ih prijaviš? Jel ti je netko dao ponudu iz konkurentnog hotela ili si jednostavno neki gad 8 bez uvrede ali takav filling dobivam. Uvjeri me da nisi i daj 1 valjan razlog zašto cinkat taj hotel. ) jer neznam nikog da ima original windowse. i jako lako bi ti se ušlo u trag makar otidješ u gradsku knjižnicu. pogleda se history u kolko sati se bilo na toj stranici a u popisu ljudi koji su koristili komp se pogleda tko je bio u to doba tamo. I nekto ti pokuca na vrata sa nalogom kad tebe netko otkuca. i šta onda? otkud tebi 10,000 kn?
Jel hotel u "našem" vlasništvu?
Ma lik nije normalan...ignorirajte ga...druker obićan....ko izda piz**
dali ti uopće imaš originalni softwere? ako nemaš šta onda imaš prijavljivati druge? istina je da je softwer u Lijepoj Našoj jako skup naspram cijena u ostalim državama i zato je jako malo legalnog softwera. ni svog najvećeg neprijatelja nebi prijavio zbog ilegalnog softwera jer i ja sam pun takvoga programa...
uostalom zamisli da ti šev bude kažnjen, neće da kupi win nego će jednostavno prijeći na DOS ili pak Linux pa se ti druže nanovo privikavaj.
ekipa smirite se malo. Eto danas se sjetio toga da koriste ilegalan software. Pa me samo ZANIMALO, PROCITAJTE 1 POST, kolika je kazna za to. Ae dosta s tim glupostima lako ja njih prijavim s telefona koji nije registriran na niti jedno ime! I sta onda??? Nisam druker nego opet ponavljam zanimalo me. Nebi rekao tocno o kojem se hotelu radi.,ali je pod Arena turist agencijom.
nece meni nitko napisat kaznu.,imam Windows 7 RC skinutu s Microsoftvoe stranice: nema kazne za mene barem do 2010 godine ?!!?!?!?
zato dosta.
1 razlog zasto bi prijavio : iskreno,zanima me dali bi dosla inspekcija,dali bi ima dali kaznu od 100k kuna,dali bi stavili oriđiđi windowse onda itd.
Ok, sreo san dosta debila i glupih gadova u životu, al da neko ide nekog prijavljaivat da provjeri dali dolazi inspekcija i hoće li dat kaznu, pa apsurdno. I šta ako dođu i zabiju kaznu?? Ti ćeš se smijat ljudima u facu?? Evo ja imam AutoCad 09 i šta misliš koliko dođe takav program original?? A ja ga moram imat zbog škole, i da ga samo zbog tog kupujem, ma ti si stari probija na mozak. Nemoj sad uletit s nekim postovima da se zezaš i da je sve bila šala, jer da je bila šala nebi ovo postavio uopće i nebi ti uopće palo napamet nekom iz čiste dosade nabit kaznu od 100 tisuća kuna. (šta me nervira ovakva gamad)
kako ste u k. svi od reda. nije sala pa nebi pitao bezveze.prvo i prvo trazio sam vasa misljenja. da sam znao da cete pocet ovako vrijedat nebi ni otvorio temu. zahvaljujem se prvom liku koji mi je da stranicu inspekcije. a vi ostali koji me tu optuzujete zasto i zasto smirite se. nebi ni ja sad tu poceo vrijedat. kamoli trazit admina da malo pogledat ovo pa da koji kartoncic. bas mene briga za direktora koji tamo radi koji ce dobit kaznu od 100k kuna. zaboli me cisto za njega i radnike tamo ( koji ionako nista nebi bilo ) zanimalo me sta bi bilo.,a ti preuvelicavas.ae dosta
Malo se pretjeralo u ovoj temi.
Dosta je više napadanja i besmislenih rasprava i vrijeđanja.
Ako netko želi prijavit zašto nebi?
Nije valjda jedini pošteni covjek u lijepoj našoj da ga se treba napadat?
I ja bi isto napravio kao i još nekoliko ljudi ovdje na forumu.
Nisu svi pirati i lopovi u ovoj državi.
Ako nekom takvo što smeta zašto nebi prijavio?
To je njegovo pravo kao i dužnost.
Uglavnom dosta rasprave više.
CLOSED!