Informatičar starog kova

poruka: 1.401
|
čitano: 395.143
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan
Re: Informatičar starog kova
ihush kaže...

-otkrio si sveti gral ITa. Platit kurvu il' dotura?

-copy možeš napraviti bilo čime, problem je kompatibilnost (npr x64-seven-osam.. i skoro nikakve šanse da sam to napraviš), skraćeno, VM je pravo rješenje, nakon kojeg više ne ovisiš o hardwareu i programeru.

btw, back on topic... ISK, dugo ti nije kroz ruke prošao neki Lenovo PC. Cigla na žici je main fičer unazad godinu dana, dodaj orjentaciju na AIO i tabletiće, postane jasnije. Za uredsko računalo je sasvim dovoljno, naravno, nema više jeftikaner JNCa kad cigla izgubi sposobnost komutiranja AC-DC.

- pošto svugdje koriste 'smart' chip koji ne dozvoljava 'tuđoj' cigli da radi tako odgovoran posao, za predpostaviti je da će generiranje profita više doprinjeti taj izum nego što je od njega koristi imao npr Tesla (limited warranty 1y/0y/0y).

Nisam ni mislio copy napraviti na sedmicu i osmicu x64bit već na x32bit xp što se tiče VM ondosno ako si mislio a pretpostavljam da jesi  VMware ( virtualnu mašinu ) iskreno nisam se ni sjetio isprobati  za to zahvaljujem

16 godina
Rvms kaže...
..

Nisam ni mislio copy napraviti na sedmicu i osmicu x64bit već na x32bit xp što se tiče VM ondosno ako si mislio a pretpostavljam da jesi  VMware ( virtualnu mašinu ) iskreno nisam se ni sjetio isprobati  za to zahvaljujem

-preciznost: VM je virtualna mašina, može vit HyperV(1-2), VBox, VMWare.. izbjegavaj DosBox. U Sedmici imaš XP mode (VPC) koji to radi transparentno. Pa čak i kad bi npr koristio XP kao host, ima smisla napraviti VM, upravo tako eliminiraš hardware ovisnost, tj software može raditi stoljećima, hardware ne. Proizvođači HWa ne daju beskonačni support itd...

-sporedno je dali ćeš koristiti 32 ili 64 bitni OS, kompatibilnost je jednaka, tj DOS soft koji je u 16bitnom kodu neće raditi ni na jednom ili će raditi na oba OSa (zbog WoWa), podrška za npr LPT-COM, itd. itd. jer nova računala često ni nemaju te priključke. U VMu je svejdno dali je host OS 64 ili 32. Ponekad zbog ne postojanja drivera za 64bit, ideš na 32 bitni OS ili ako je aplikacija tako specifična (postoji konkretan razlog) za sve ostalo, logičnije je odabrati 64bitni OS na novom računalu, pogotovo ako se gleda dugoročno i ako se VMom rješi DOS-Kasa kao osnovni kriterij.

-ali, ovo je pogrešna tema, pa daljnja pitanja radije prebaci na odgovarajuću..

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
13 godina
Rvms kaže...

A 'osh zvat programera za fiskalizaciju?  Sretno sa autoexec.bat-om, config.sys-om. 437, 852 i ser/par POS/iglicnim printerom! {#}

Go to work, send your kids to school, follow fashion, act normal, walk on the pavements, watch T.V., save for your old age, obey the law. Repeat after me; I am free
13 godina
neaktivan
ihush kaže...
Rvms kaže...
..

-preciznost: VM je virtualna mašina, može vit HyperV(1-2), VBox, VMWare.. izbjegavaj DosBox. U Sedmici imaš XP mode (VPC) koji to radi transparentno. Pa čak i kad bi npr koristio XP kao host, ima smisla napraviti VM, upravo tako eliminiraš hardware ovisnost, tj software može raditi stoljećima, hardware ne. Proizvođači HWa ne daju beskonačni support itd...

-sporedno je dali ćeš koristiti 32 ili 64 bitni OS, kompatibilnost je jednaka, tj DOS soft koji je u 16bitnom kodu neće raditi ni na jednom ili će raditi na oba OSa (zbog WoWa), podrška za npr LPT-COM, itd. itd. jer nova računala često ni nemaju te priključke. U VMu je svejdno dali je host OS 64 ili 32. Ponekad zbog ne postojanja drivera za 64bit, ideš na 32 bitni OS ili ako je aplikacija tako specifična (postoji konkretan razlog) za sve ostalo, logičnije je odabrati 64bitni OS na novom računalu, pogotovo ako se gleda dugoročno i ako se VMom rješi DOS-Kasa kao osnovni kriterij.

-ali, ovo je pogrešna tema, pa daljnja pitanja radije prebaci na odgovarajuću..

Ok Hvala još jednom 

14 godina
neaktivan
Informatičar starog kova

Zna li se ode koliko je faktorijel taxi broja?

Potpis i pečat nisu potrebni jer je post pisan na elektroničkom računalu.
16 godina
odjavljen
Informatičar starog kova

ISK, jučer sam imao slučaj za tebe.

Dovukao frend dvije konfe stare 10ak godina. Neon kućišta od najjeftinijeg lima (onaj od kojeg se Clio radi), neka žnj napajanja pola veličine od "normalnog" napajanja (čak nisu ni JNC ni MS), CD-RW driveovi, Conexantovi modemi unutra i neki Celeroni na 2.2ghz + 512MB  RAMa. Integrirana grafika.

Riječ je o nekim uredskim strojevima i oba mrtva. Nakon 2 sata pikanja, vađenja dijelova, ubacivanja drugih procesora, napajanja, RAMa i grafičkih, jedini preostali krivac/krivci su MBO. I to točno ova.

Preselim sve na drugu mbo (Gigabyte) i stroj proradi (proc, RAM i napajanje iz ova dva). Dakle, obe MBO krepale u isto vrijeme. Raskopam sve, nosim to na tavan (radi onih držača coolera i ostale plastike, ljudi vole svašta lomiti, ima alu coolere) i imam što vidjeti. Stoju gore već 3 takve, praktički identične. P4VM8** serija. I jedna Gigabyte.

Što se tiče istodobnog krepivanja, ne znam kome to pripisati. Višoj sili ili možda najbitnijem detalju u cijeloj priči - naljepnica "HG-Spot Computer shop - Protection" na oba jadna kućišta...

Kućišta su toliko jadna da su se uvila kada sam stavio 17" CRT monitor na njih...

http://nighthawk-software.blogspot.com/
13 godina
neaktivan
Informatičar starog kova kaže...

Zna li se ode koliko je faktorijel taxi broja?

1729

Najmanji broj koji se može izraziti kao zbroj 2 kuba na dva različita načina.

Tj. 

1^3 + 12^3 = 1729

9^3 + 10^3 = 1729

Je*o te Ramanujan, pročitao sam mu cijelu biografiju na wikipediji otkad si ga spomenuo {#emotions_dlg.}

Vi neznate tko sam ja, ja neznam tko ste vi i ne zanima me.
14 godina
neaktivan
Informatičar starog kova

I sad reci da Ramanujan nije kralj? Aj, pošto san dobre volje napisa san ti novi post :)

14 godina
neaktivan
Informatičar starog kova
15 godina
Informatičar starog kova
Swedish latin super funk.
13 godina
neaktivan
sirka666 kaže...

Koja budala ne bi znala šta je epoleta?

Vi neznate tko sam ja, ja neznam tko ste vi i ne zanima me.
16 godina
Informatičar starog kova

{#}...

..., danas je bija u školi po ure, a i sluša je ministra, onog sa frizuron “Glup-Gluplji”. ..

uvod: .. počeće opet ljudi ekonomiju upisivat.”{#}

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
15 godina
Informatičar starog kova

195 EFIGS - Kralj! Ajme do suza sam se nasmija. Probudia sam malu od smija. Žena mi nije stala ronjat a ja čitam i varim. Mali da će uzet kekse, prosua se po podu, ono taman krenia nešto reć i u stotinki sekunde vidiš ga leži na podu u pola rečenice - a smij živi doma. Zna sam za ovi blog ali nikako nać vrimena proćita ali predobro je štivo da ću ga "požderat" brzo

Edit: Evo čitam sve do sad i nemogu stat. Eto

Poruka je uređivana zadnji put sub 19.1.2013 19:40 (KIKI3ooo).
15 godina
Informatičar starog kova

http://informaticar.eu/196-komplikator/

“Oš da te ubijen, vad to vanka, viš da mi stražnja kola na felgama stoje.” - A ja mislio da ja dobro prodajem stvari hahah

Na Lovrincu Split je cili.. LoL nick West: Strongtoni
14 godina
neaktivan
Don Strongtoni kaže...

http://informaticar.eu/196-komplikator/

“Oš da te ubijen, vad to vanka, viš da mi stražnja kola na felgama stoje.” - A ja mislio da ja dobro prodajem stvari hahah

da znaš da ti je taj komentar baš na mistu... ja na linkedinu naveja 100 skilova a ekipa endorsala samo sales :)

14 godina
neaktivan
Informatičar starog kova

hej hej hej dečko... dobija san još jedan čvarak :)

jel se ovo ekipa buga grebe da ih ne oštracam na blogu (što sam i planira u postu pod radnim nazivom "Sječa šume") ili san posta cijenjeni forumaš par ekselans?

15 godina
Informatičar starog kova

Pa što mu ne proda rčunalo sa 7-com i instaliraj mu AutoCAD 2006 u XP kompatibiliti modu ili još bolje instaliraš mu lijepo DraftSight (0 kuna za poslovnu upotrebu) i nek čovjek crta. Nekako nisam "utepija" tko je komplikator u cijeloj priči?{#}

EDIT: 2006-cu ne može nadograditi na novu verziju ni da se postavi na trepavice. Mislim da je puna verzija AutoCAD-a nekih 19.000 kn (i nešto siće) za jednu licencu, mada sumnjam da to nekoga zanima.

Stručnjak za odmaganje...
Poruka je uređivana zadnji put pet 1.2.2013 23:09 (mario.L_hr).
14 godina
neaktivan
Informatičar starog kova

doveja bi te ja kod njega i kod sličnih :)

pa bi vidija kako je se ljubičasto na papiru i u postu...

15 godina
Informatičar starog kova kaže...

doveja bi te ja kod njega i kod sličnih :)

pa bi vidija kako je se ljubičasto na papiru i u postu...

Ja ti samo radim s takvima, ko magnet sam. Lijepe se na mene ko.... (znaš već što). Uz sve ovo što si ti opisao imaju i prijatelje i poznanike koji su "stručnjaci" za sve poslove na ovome svijetu a kad idu pišat na WC vrhovi cipela im uvijek mokri. Sad si ti njega doćekao iza flanjke i naplaćuješ dugogodišnje zahebancije. Nije ti to dobro za posao, pomozi čovjeku i oderi ga 5-puta više od normalne cijene.{#}

14 godina
neaktivan
Informatičar starog kova

he he... i ti imaš stari kov

15 godina
Informatičar starog kova
Na Lovrincu Split je cili.. LoL nick West: Strongtoni
15 godina
Informatičar starog kova

“A to mislite… nisam vas odmah shvatio. Nažalost nestalo nam je tog kabela, doći će za petnaestak dana. Ali imate kraj kazališta odlično opskrbljen informatički dućan, oni će sigurno imat.”

Vidim da se ISK služi starom i dobrom taktikom, zahebi konkurenciju na način da im šalješ unikatne mušterije.

15 godina
Informatičar starog kova

. Ono, neko uđe po dva prazna CD-a pa onda po ure “Jesu dobri ovi CD-ovi za u auto?”–“A koje auto imate?”–“Citroen.”–“Jesu.” {#}

Pingu ;)
14 godina
neaktivan
Informatičar starog kova

a tetku li vam vašu :)

ja pišem o ozbiljnim aspektima informatike tri godine, a vi se samo cerekate glupostima, jel se tako smijete i drugom zakonu termodinamike :)

12 godina
neaktivan
Informatičar starog kova

Koji je ono tekst po redu,kad si uprdio cilu sobu,pa te žena probudila?  {#}

Izvan WC-a ne trpim druženje s govnima...
14 godina
neaktivan
7kunac kaže...

Koji je ono tekst po redu,kad si uprdio cilu sobu,pa te žena probudila? {#}

http://informaticar.eu/162-zivot-je-lijep/

12 godina
neaktivan
Informatičar starog kova

Kad će novi tekst?Ubilo me čekanje  {#}

Izvan WC-a ne trpim druženje s govnima...
14 godina
neaktivan
Informatičar starog kova

a mislija san ovaj sad idući, vidi vraga 200. pod radnim nazivom "Munjara" ali brate toliko mi je mučan i toliko bi čeljadi triba (s pravom) izgadit da to nisu istine

između ostalih i kapetana bele ladje jer i on isto rješava problem tako da ga uvali meni

ne znan, još je sve u zraku i u toku ukljujučujući i slučaj "Munjara" pa ću vit... "Komplikatora" san napisa kad se zakomplicira a isporučija san ga prije 5 dana...

15 godina
Informatičar starog kova

Haha svaka čast! Sad sam se i ja navukao na čitanje bloga..

http://www.youtube.com/watch?v=Jl_3Yq36fSg&feature=related
17 godina
Informatičar starog kova

jmo malo updateaj taj blog više, još malo pa će se hrđa početi na njemu skupljati {#}

Ovaj forumaš je netolerantan prema osobama svih nacionalnosti, rasa i spolnog opredjeljenja te smatra da svaka osoba ima pravo biti ugnjetavana zbog svojih glupih mišljenja.
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice