Informatičar starog kova

poruka: 1.401
|
čitano: 394.562
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Informatičar starog kova

Da ali svejedno mislim da je tada bilo ljepše jer je industrija bila mlada,sve je to bilo još i više eksperimentalno nego sada itd.btw. nije li linus radio u  unixu u to vrijeme?

Ja sam Plavi zmaj.Form the future!Masa,društvo većina,''normalni'' su ništa bez onih pojedinaca koji ih čine.
13 godina
neaktivan
Re: Informatičar starog kova
g12356 kaže...

Da ali svejedno mislim da je tada bilo ljepše jer je industrija bila mlada,sve je to bilo još i više eksperimentalno nego sada itd.btw. nije li linus radio u  unixu u to vrijeme?

Nije {#}

UNIX je razvijen u AT&T-u, a tamo Torvalds nikada nije radio. 1986 je otišao na Sveučilište u Helsinkiju, gdje je ostao do 1996 (u međuvremenu je bio u vojsci).

Stručnjak za paranormalne pojave
Poruka je uređivana zadnji put ned 21.10.2012 16:42 (Unix).
15 godina
neaktivan
Informatičar starog kova

dobro,ali je bio neki unix like sustav.

Ja sam Plavi zmaj.Form the future!Masa,društvo većina,''normalni'' su ništa bez onih pojedinaca koji ih čine.
14 godina
neaktivan
Informatičar starog kova

Eh, jesmo se prisjetili starih dobrih vremena. Ja se bavim računalima od '83, od prvog srednje, i baš bi rado napisa nekoliko postova o tim prastarim vremenima, ali bojim se da bi bija dosadan. Sjeća li se iko C128(D) dvoprocesorskog stroja sa dva legalna OS-a? Eeeeeeee, to su bila vremena, a ima san i Schneider printer.

13 godina
neaktivan

Ultrix, i nije radio nego je bio na Sveucilistu, tamo se prvi put susreo s Unixom.

13 godina
neaktivan
Informatičar starog kova kaže...

Eh, jesmo se prisjetili starih dobrih vremena. Ja se bavim računalima od '83, od prvog srednje, i baš bi rado napisa nekoliko postova o tim prastarim vremenima, ali bojim se da bi bija dosadan. Sjeća li se iko C128(D) dvoprocesorskog stroja sa dva legalna OS-a? Eeeeeeee, to su bila vremena, a ima san i Schneider printer.

Malo {#}, (stoga se ispričavam), ali se sjećam svog prvog printera, Epsona FX-85. Bio je "mrcina", težak tonu i pol, i glasan toliko da bi probudio i mrtve! Kao što si i sam napisao, to su bila vremena ... kad je sam printer koštao kao suho zlato, a trake su dolazile jeftino!

Eh, da... Danas zato živimo u "modernome" dobu, kad ti sam printer (koji jedva teži kilu) dođe skoro besplatno, a tintni ulošci za njega koštaju cijelo bogatstvo! (i još imaju digitalno utisnuti vijek trajanja)

13 godina
neaktivan
Trekkie4 kaže...

Malo {#}, (stoga se ispričavam), ali se sjećam svog prvog printera, Epsona FX-85. Bio je "mrcina", težak tonu i pol, i glasan toliko da bi probudio i mrtve! Kao što si i sam napisao, to su bila vremena ... kad je sam printer koštao kao suho zlato, a trake su dolazile jeftino!

Eh, da... Danas zato živimo u "modernome" dobu, kad ti sam printer (koji jedva teži kilu) dođe skoro besplatno, a tintni ulošci za njega koštaju cijelo bogatstvo! (i još imaju digitalno utisnuti vijek trajanja)

1 običan tintni HP printer košta 299 kn u Linksu, a obje boje zajedno su 418 kuna. Bolje kupiti novi printer nego novu boju.

16 godina
Unix kaže...

1 običan tintni HP printer košta 299 kn u Linksu, a obje boje zajedno su 418 kuna. Bolje kupiti novi printer nego novu boju.

Ili preskočiti HP. Sad sam kupio nekog EPSONa za 350kn, a naručio sam 4 kompleta boja s ebaya za $20(shipping uključen). Nisu orginalne boje, ali barem rade, u HPu su mi kinezi uvijek radili probleme.

While some see them as the crazy ones, we see genius. Because the people who are crazy enough to think they can change the world, are the ones who do.---R.I.P S.J.|||Minecraft: njofra|BF3: nj0fra
15 godina
neaktivan
Unix kaže...
Trekkie4 kaže...

Da ali uz printer dobiješ inicijalno punjenje koje nije ni 40% originalne tinte. Btw sve je to marketing. Oni zarađuju na potrošnom, a ne na printerima.

"Potrudi se dobiti ono što voliš jer ćeš inače biti prisiljen voljeti ono što si dobio"
16 godina
Informatičar starog kova

kad nema novih spisateljskih uradaka, evo jednog tematski povezanog (dio s printerom?). Ali nije za smijati se.. svakom se to može desiti.{#}

Uz sve blagodati modernih komunikacija, managerskih tečajeva, ... i dalje ovisimo o allmighty ŠalterušiTM koja nešto može-hoće-napravi ili ne. Ne pomaže tu ni hitrorez, ni Oracle baza ili MSanovo računalo s dodirnikom (milokliznik?). Ništa tu ne pomaže, a moglo bi biti na jedan klik, print, gotovo pa čak i mailom, karticom (kao zaba) i sl.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
15 godina
Informatičar starog kova
Na Lovrincu Split je cili.. LoL nick West: Strongtoni
14 godina
neaktivan
Informatičar starog kova

Šta da kažem... ima san stvarno dosta posla ("posla") zadnjih 3-4 tjedna i kao rezultat će Quark Jr dobiti PC za LOL :)

Tako da san malo zapostavija pisanje ali evo danas dva.

17 godina
neaktivan
Informatičar starog kova

Bilo bi baza da si stvarno nazva sina Quark... {#}

14 godina
neaktivan
Enkidu kaže...

Bilo bi baza da si stvarno nazva sina Quark... {#}

A je, ali prijatelju rodija se on davno prije ove zajebancije s Quarkom. Inače znaš ko je "original" Quark?

15 godina

Inače znaš ko je "original" Quark?

Armin Shimerman?

14 godina
neaktivan
Don Strongtoni kaže...

Armin Shimerman?

To majstore :)

13 godina
neaktivan
Don Strongtoni kaže...

Armin Shimerman?

To majstore :)

A di si to naša pitat na IT forumu :) 

Vi neznate tko sam ja, ja neznam tko ste vi i ne zanima me.
14 godina
neaktivan
Informatičar starog kova

A je :)

Dikod i ja ispadnem ćuk na batini... u zadnje vrime sve češće.

17 godina
neaktivan

Pffftt... Pa to je praktično uvredljivo pitanje (al tebi ću oprostit) !

Da vidimo, koji Rule of Acquisition želiš čuti po rednom broju ? {#}

E btw jesi primijetio da ti se zvjezdica ispunila a ja sam dobio još jednu i po pa sad imam 2.5 ?

Želja ti se ispunila... {#}

14 godina
neaktivan
Informatičar starog kova

Vid stvarno, dobija san čvarak :)

15 godina
Informatičar starog kova

A ko ce drugi stavit link? {#}

http://informaticar.eu/186-dva-u-tri/

17 godina
Informatičar starog kova
14 godina
neaktivan
Informatičar starog kova

Dobija san neke opaske za 2b u 186... šta ode misli čeljad? Baš to san uzeja junioru za mlaćenje prazne slame :)

17 godina

Dobija san neke opaske za 2b u 186... šta ode misli čeljad? Baš to san uzeja junioru za mlaćenje prazne slame :)

JA bi uzeo sve isto kao i ti osim s ovim promjenama:

HDD bi izbjegao, i uzeo ssd od 120gb. Meni je danas rad sa mehaničkim diskom katastrofa. Jedan ssd od 120gb je sasvi dovoljan, za storage, nek si kupe vanjski disk, ili nek zakupe na gdirve-u,skydrive,dropboxu prostor, ako im baš toliko treba. U vrijeme adsl-a, to je realnost. Ovim koji živi Bogu iza ljevog koljena, uopće i ne treba ovakav pc, nek si kupe pisaču mašinu...

Još bi eventualno dodao 100kn, za neki hladnjak za procesor, dns imaš za 95kn u linksa kupiti onaj lcpower, koji odlično radi svoj posao. Kad si več kupio fractal tiho kučište, zašto bi u njega zatvorio turbinu{#}

Ostalo se manje više, slažem s tobom, osim što bi stavio lcpower460w napajanje, ili xfx450w, ali to su finese, svakoće odraditi solidan posao, s obzirom da liano ne troši više od 100w...

Ovaj forumaš je netolerantan prema osobama svih nacionalnosti, rasa i spolnog opredjeljenja te smatra da svaka osoba ima pravo biti ugnjetavana zbog svojih glupih mišljenja.
14 godina
neaktivan
Informatičar starog kova

I aj ti sad narodu ugodi... cijeli jedan dan post kasni jer se ja mislim da li staviti SSD pa kažem sam sebi "ma neću za prosječno računalo" opet će me razapeti kao na 049 da sam sastavio serverčinu... :)

I da sam mogao za 200 kuna manje novca staviti sasvim solidan terabajtni disk ...

Eto zato nisam stavio SSD, kuiš?

17 godina
I da sam mogao za 200 kuna manje novca staviti sasvim solidan terabajtni disk ...

Znaš i sam da za takvu lovu nitko ne trpa SSD...

17 godina

I aj ti sad narodu ugodi... cijeli jedan dan post kasni jer se ja mislim da li staviti SSD pa kažem sam sebi "ma neću za prosječno računalo" opet će me razapeti kao na 049 da sam sastavio serverčinu... :)

Ne {#}

DNS računalo bez ssd-a, je kao da kupim printer bez boje {#}

SSD 120gb >> (čitaj puno veći, odnosno u ovom slislu puno bolje->objašnjenje za ekonomiste {#})HDD1TB

I ja sam upravui točka, po novom sustavu sam 47 najbolji forumaš,i moja ostaje zadnja{#}

Ovaj forumaš je netolerantan prema osobama svih nacionalnosti, rasa i spolnog opredjeljenja te smatra da svaka osoba ima pravo biti ugnjetavana zbog svojih glupih mišljenja.
14 godina
neaktivan
Informatičar starog kova

Razumeo, druže komandire. Ja san tek dobija svoj čvarak a ti ih imaš pun pijat, samim tim u pravu si :D

14 godina
neaktivan
Old Iggy kaže...

Ma kažem... mislija san se, mislija i očito krivo smislija :)

17 godina
Old Iggy kaže...

Ma kažem... mislija san se, mislija i očito krivo smislija :)

Nisi. Koliko % si ih ubacio u zadnjih godinu dana u odnosu na sve diskove?

Jesi 1%? {#}

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice