Pita Mujo Hasu:
• Haso, šta bi ti uradio da te lav goni po pustinji, a ti se voziš džipom?
Kaže Haso:
• Ništa bolan, dao bi lijevi migavac, a skrenuo bi desno!
Gradila se željeznička pruga. Probudivši se ujutro, primjetiše radnici da fali nekoliko šina (a.k.a. tračnica). Pretražili oni
tako par kuća u okolici i stigoše do cige (cigana) kod kojeg ugledaše šine. Nato rekoše cigi : -Cigo, otkuda ti ove šine?, a cigo će na to u čudu : - Ma kakve šine? A ovi će : -A eto ti, tu u dvorištu leže. A cigo će vješto : -Pa nisam ja ništa dir\'o, dovukla djeca. Na to će žandar šeretski se nasmijavši: -Pa svaka ima u sebi po 500 kila. Na to reće cigo : -Pa šta dijete zna šta je 500 kila, ono uzme pa nosi.
Orao Crnogorac njivu, pa se od oranja umorio i prilegao pod jedno drvo da se odmori.Tuda prolazio neki tip i kako je bio bos vidi ovog sto spava da ima dobre cizme,pridje on njemu i skine mu cizme i ode.Kada se ovaj probudi vidi da nema cizama zaputi se u selo, udje on u kafanu i vide jednog tipa sa njegovim cizmama.Pridje mu Crnogorac i upita ga gdje je nabavio cizme? a ovaj mu rece ma prolazio sam preko neke njive i video sam jednog kako spava ja ga iz*ebem i skinem mu cizme.a da mozda nisu tvoje pita ga tip? a jok jadan nebio samo pitam bas su dobre.
Kaže Perica tati:
- “Tata, na vratima je neki čovjek. Traži dobrovoljni prilog za bazen.”
- “Dobro, daj mu čašu vode.”
Priča plavuša prijateljici:
- “Muž mi je u petak donio kokoš i rekao da ju lijepo spremim za nedjelju. Nisam baš znala što kokoši nose nedjeljom, ali našla sam lijepu haljinicu…”
Hodaju dvije svinje ulicom i prolaze pored mesnice, a jedna kaže:
- “Vidi, trgovina rezervnih dijelova!”
Majka će ljutito sinu:
- “Ako ne budeš dobar, više nećeš ići s tatom u zoološki vrt!”
A mali će:
- “Baš me briga, ionako ne volim gledati one gole tete kako plešu!”
.............................................................