Godišnjica pada Vukovara zaključana tema

poruka: 49
|
čitano: 4.659
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
Godišnjica pada Vukovara

Strašni događaj desio se prije 17god.

Mora se odati poštovanje hrabrim braniteljima

E8400@4050mhz@H2O,Asus P5Q Deluxe,Mushkin XP 2x2gb@1080mhz 5-5-5-15,BFG GTX260 OCX,WD320gb+WD640gb-AAKS
Poruka je uređivana zadnji put uto 18.11.2008 15:44 (LUXX).
17 godina
neaktivan
Godišnjica pada Vukovara

Vječna im slava.

17 godina
neaktivan
Godišnjica pada Vukovara

Svaka im čast što su dali svoj život za svoju zemlju,Hrvatsku,da su bar znali za što su dali živote ! (ne trebate komentirat podebljane riječi zna se jako dobro na sto sam mislio).

Live to WIN!!!!!
17 godina
Godišnjica pada Vukovara

Bez uvrede ali ja bi rađe da smo ostali u Jugoslaviji.

q6600, 8800gt, 2gb ram, 500gb hdd, gigabyte p35 ds3....
Poruka je uređivana zadnji put uto 18.11.2008 22:17 (pajic3).
17 godina
neaktivan
Godišnjica pada Vukovara

Hvala braniteljima koji su dali svoje živote za Vukovar, i za Hrvatsku.

Počivale u miru sve žrtve rata....

P.S. volio bih da ljudi imaju malo časti, i dostojanstva prema braniteljima, pa da ne pokvare ovu temu svojom svađom... ali nekako mislim da sam ovo uzalud rekao....

There are 10 kinds of people in the world: those who understand binary and those who don't.
17 godina
neaktivan
RE: Godišnjica pada Vukovara
niki kaže...

Potpisujem...
Nitko nikada nije postigao nešto zaista veliko, a da se nije izložio riziku. Denis Waltley
17 godina
neaktivan
svaka cast svim borcima koji su se borili za nasuu domovinu pravedno i casno...

danas u skoli tako oneraspolozilo ,profesor iz hrvatskog uso u razred i reko da se dignemo da odamo pocast braniteljima na to su se neki poceli smijat i glupirat...stvarno zalosno
http://ubizec.net46.net/forum http://www.ubizeccorporation.bloger.hr Posjeite forum za gaming,programiranje i izrada igara and hacking!
17 godina
Godišnjica pada Vukovara

Premalo se cijeni te junake, zaslužili su poštovanje koji ne bi smjelo biti ograničeno samo na 1 dan...

Well the way I figure it, in this business a lot of your kind come along, and if I kill each one that comes, eventually I should hit the jackpot sooner or later
17 godina
neaktivan
pajic3 kaže...

Ne bih ovo zelio komentirat, ali moram, i pitat cu se samo, kako netko moze mislit na takav način, ali dobro neka ti bude.
niki kaže...

P.S. volio bih da ljudi imaju malo časti, i dostojanstva prema braniteljima, pa da ne pokvare ovu temu svojom svađom... ali nekako mislim da sam ovo uzalud rekao....

Slažem se u ptopunosti
UBIZEC cORPORATION kaže...
svaka cast svim borcima koji su se borili za nasuu domovinu pravedno i casno...

danas u skoli tako oneraspolozilo ,profesor iz hrvatskog uso u razred i reko da se dignemo da odamo pocast braniteljima na to su se neki poceli smijat i glupirat...stvarno zalosno
 Nažalost današnja maldež niti ne zna ništa sto se zaista dogodilo u Domovinskom ratu, tako da se ne čudim, ali to je zaista žalosno
Intel Dual 2 Core E8500, Ati Radeon HD3870 x2, DDR2 4Gb (2x2Gb) Corsair 1066 MHz, Gigabyte EP35C-DS3R, Corsair 520w
17 godina
neaktivan
Godišnjica pada Vukovara

I, jos mi nije jasno zasto ova tema ima tako malo postanih poruka, a budimo realni zaista je aktualna tema.

Dajte ljudi malo..

Intel Dual 2 Core E8500, Ati Radeon HD3870 x2, DDR2 4Gb (2x2Gb) Corsair 1066 MHz, Gigabyte EP35C-DS3R, Corsair 520w
17 godina

ja sam u zadnje vrijeme dosta često u vukovaru.. i mora se priznat da je trebalo hrabrosti ljudima nakon sveg sranja vratit se tamo živjet.. grad se fizički sporo obnavlja, nek se vlada sjeti njega malo češće a ne samo na godišnjice.. al lijepo je vidjeti da se život polako vraća u normalu (ali ožiljak, psihički i fizički, će zauvijek ostati).

poštovanje, empatije i simpatije za hrabrost svim vukovarcima!

Poruka je uređivana zadnji put sri 19.11.2008 16:37 (nixass).
16 godina
protjeran
Godišnjica pada Vukovara

mislim da sve to i nije imalo previše smisla-tak i tak bi izašli kad.tad iz juge, jer nas EU hoće samo za sebe (da nas iskoriste).

a bilo je glupo ratovat, zato jer smo sa tim ratovanjem potrošili JAKO važenih 10 godina - kompjuterizaciju smo praktički prespavali.

17 godina
neaktivan
problem u vukovaru je sto je mjesano stanovnistvo zato nema nikakvih kulturnih i nekih drugih promjena koje bi uzdignule grad i vratile u normalu
http://ubizec.net46.net/forum http://www.ubizeccorporation.bloger.hr Posjeite forum za gaming,programiranje i izrada igara and hacking!
17 godina
neaktivan
Sonny kaže...

I, jos mi nije jasno zasto ova tema ima tako malo postanih poruka, a budimo realni zaista je aktualna tema.

Dajte ljudi malo..

Meni je draže što ljudi ne participiraju u ovoj temi na tipično licemjeran način - sjedeći pred računalom, u toplini vlastitog doma, zaokupljeni sobom. Od toga nema pomoći.
Unatrag nekoliko godina, redovito sam izdvajao određene iznose i donirao u razne svrhe - razminiravanje, izgradnju grada (konkretno pričam o Vukovaru), pomoć udrugama i slično. Inače sam iz Zagreba, daleko od tog istočnog dijela Lijepe naše i bio sam još mali u vrijeme ratnih stradanja, ali uvijek sam osjećao potrebu pomoći žrtvama domovinskog rata, jer sam smatrao da to što živim u slobodnoj državi, što nisam izgubio nikoga od svojih bližnjih, što sam se mogao u miru školovati i naći dobar posao, djelomično dugujem i njima. I to je tako trajalo jedno vrijeme. Tada sam došao do određene spoznaje - sav novac koji sam davao bio je s ciljem umirivanja vlastite savjesti, umanjivanja osjećaja krivnje koju sam osjećao jer sam mislio da sam se novcem iskupio i riješio svoju moralnu obvezu koju bi svi trebali osjećati, kao čovjek prema čovjeku. I tada sam odlučio, barem nakratko, dati vlastit doprinos. Barem malo prekinuti vječnu potjeru za kapitalom, barem nakratko izdvojiti se iz potrošačkog društva, koje vikende provodi po trgovačkim centrima, u ludim noćnim provodima, provodi se na ljetovanjima i zimovanjima... Tada sam odlučio - idem tamo, idem dati dio sebe. Odlučio sam otići na jedno hodočašće po Slavoniji, koje je za krajnji cilj imalo Vukovar, paljenje svijeća na vukovarskom groblju za stradalnike domovinskog rata. Putem smo posjećivali razne obitelji i zajednice vjernika. Bilo je to dugih 60 km hoda, usred jake zime, praćene hladnim vjetrom i padalinama, putem koji je mjestimice prolazio i kroz koridore još uvijek miniranih polja. Čudili su mi se prijatelji, kolege i poznanici, sve ''gradska djeca'' - zašto sam odlučio dobar auto zamijeniti pješačenjem, zašto sam toplinu vlastitog doma i ureda zamijenio za dugo pješačenje i spavanje u vrećama za spavanje, zašto sam gradski asfalt i skupe talijanske cipele mijenjao za gacanje blatnim poljima u gumenim čizmama... Tada još ni sam nisam znao. Ali sve to isplatilo se onog trenutka, prilikom svakog susreta sa ljudima koji su vidjeli da nisu zaboravljeni. Moju prehladu i žuljeve od hodanja izliječili su osmjesi djece i pjesma, koja im je pokazala da će uvijek biti onih na koje mogu računati. Da će se graditi vrtići i škole u kojima će stjecati nova prijateljstva, da će se graditi igrališta na kojima će vratiti barem dio izgubljenog djetinjstva. Moja je velika želja da svi sudjeluju u pomoći, na koji god način mogu, pogotovo gradu heroju, na čijoj su prvoj crti obrane, kad je to bilo potrebno, sa oružjem u rukama stajale čak i žene (njih oko 400). Puno je toga još potrebno, ali svatko može dati svoj doprinos.

problem u vukovaru je sto je mjesano stanovnistvo zato nema nikakvih kulturnih i nekih drugih promjena koje bi uzdignule grad i vratile u normalu
 Nisi u pravu, pretpostavljam da nisi ni bio tamo i vjerojatno pričaš napamet. U gradu Vukovaru postoji 12 kulturno-umjetničkih društava, postoji čak četrdesetak sportskih udruga (sportskih klubova - nogomet, odbojka, veslanje, tenis, boks, šah itd., i sličnih udruga), postoji gradski muzej i knjižnica, zatim Hrvatski dom Vukovar (javna ustanova u kulturi), postoje gradski vrtići (sa programima učenja stranog jezika i sportske igraonice, te nastojanjima za zbližavanjem i pomirivanjem ljudi sa različitom nacionalnom pripadnošću).
17 godina
neaktivan
macak kaže...
Sonny kaže...

Dajte ljudi malo..

Meni je draže što ljudi ne participiraju u ovoj temi na tipično licemjeran način - sjedeći pred računalom, u toplini vlastitog doma, zaokupljeni sobom. Od toga nema pomoći.
Unatrag nekoliko godina, redovito sam izdvajao određene iznose i donirao u razne svrhe - razminiravanje, izgradnju grada (konkretno pričam o Vukovaru), pomoć udrugama i slično. Inače sam iz Zagreba, daleko od tog istočnog dijela Lijepe naše i bio sam još mali u vrijeme ratnih stradanja, ali uvijek sam osjećao potrebu pomoći žrtvama domovinskog rata, jer sam smatrao da to što živim u slobodnoj državi, što nisam izgubio nikoga od svojih bližnjih, što sam se mogao u miru školovati i naći dobar posao, djelomično dugujem i njima. I to je tako trajalo jedno vrijeme. Tada sam došao do određene spoznaje - sav novac koji sam davao bio je s ciljem umirivanja vlastite savjesti, umanjivanja osjećaja krivnje koju sam osjećao jer sam mislio da sam se novcem iskupio i riješio svoju moralnu obvezu koju bi svi trebali osjećati, kao čovjek prema čovjeku. I tada sam odlučio, barem nakratko, dati vlastit doprinos. Barem malo prekinuti vječnu potjeru za kapitalom, barem nakratko izdvojiti se iz potrošačkog društva, koje vikende provodi po trgovačkim centrima, u ludim noćnim provodima, provodi se na ljetovanjima i zimovanjima... Tada sam odlučio - idem tamo, idem dati dio sebe. Odlučio sam otići na jedno hodočašće po Slavoniji, koje je za krajnji cilj imalo Vukovar, paljenje svijeća na vukovarskom groblju za stradalnike domovinskog rata. Putem smo posjećivali razne obitelji i zajednice vjernika. Bilo je to dugih 60 km hoda, usred jake zime, praćene hladnim vjetrom i padalinama, putem koji je mjestimice prolazio i kroz koridore još uvijek miniranih polja. Čudili su mi se prijatelji, kolege i poznanici, sve ''gradska djeca'' - zašto sam odlučio dobar auto zamijeniti pješačenjem, zašto sam toplinu vlastitog doma i ureda zamijenio za dugo pješačenje i spavanje u vrećama za spavanje, zašto sam gradski asfalt i skupe talijanske cipele mijenjao za gacanje blatnim poljima u gumenim čizmama... Tada još ni sam nisam znao. Ali sve to isplatilo se onog trenutka, prilikom svakog susreta sa ljudima koji su vidjeli da nisu zaboravljeni. Moju prehladu i žuljeve od hodanja izliječili su osmjesi djece i pjesma, koja im je pokazala da će uvijek biti onih na koje mogu računati. Da će se graditi vrtići i škole u kojima će stjecati nova prijateljstva, da će se graditi igrališta na kojima će vratiti barem dio izgubljenog djetinjstva. Moja je velika želja da svi sudjeluju u pomoći, na koji god način mogu, pogotovo gradu heroju, na čijoj su prvoj crti obrane, kad je to bilo potrebno, sa oružjem u rukama stajale čak i žene (njih oko 400). Puno je toga još potrebno, ali svatko može dati svoj doprinos.

Nisi u pravu, pretpostavljam da nisi ni bio tamo i vjerojatno pričaš napamet. U gradu Vukovaru postoji 12 kulturno-umjetničkih društava, postoji čak četrdesetak sportskih udruga (sportskih klubova - nogomet, odbojka, veslanje, tenis, boks, šah itd., i sličnih udruga), postoji gradski muzej i knjižnica, zatim Hrvatski dom Vukovar (javna ustanova u kulturi), postoje gradski vrtići (sa programima učenja stranog jezika i sportske igraonice, te nastojanjima za zbližavanjem i pomirivanjem ljudi sa različitom nacionalnom pripadnošću).
 nisam bio,bio je moj stari i reko je da grad tesko zivi da su svi na socijalnoj i da se osjeca u zraku "miris nelagode" veli da su potpuno odvojeni kafići za hrvate posebno za srbe.te da je jos jako puno gradevina razruseno ili osteceno
16 godina
protjeran
Godišnjica pada Vukovara

Baš zbog tog 'mirisa nelagode', grad se nemože oporaviti i razviti u nešto što je nekad bio.

17 godina
neaktivan

R.I.P. svi branitelji HV-a.

Da se Facebook server sruši 90% mladih palo bi u tesku depresiju. Ako si u onih 10% koji bi im se smijali stavi ovo u sign
16 godina
neaktivan

mislim stvarno kako mozes u ove dane takvu nebulozu napisati???? dal si ti uopce tog svjestan???

nemogu vjerovati!!!!! samo da ti kazem da zivis u Hrvatskoj.. i malo se informiraj o stvarima koje su se dogodile.. ako u 93' godistu neshvacas neke stvari

vjecna vam slava !!!!!!!!  VUKOVAR!!!!

rock'n'roll
17 godina
neaktivan
Godišnjica pada Vukovara

R.I.P. žrtvama!

Deal with the facts and live with them.
17 godina
neaktivan
ludo kaže...

mislim stvarno kako mozes u ove dane takvu nebulozu napisati???? dal si ti uopce tog svjestan???

nemogu vjerovati!!!!! samo da ti kazem da zivis u Hrvatskoj.. i malo se informiraj o stvarima koje su se dogodile.. ako u 93' godistu neshvacas neke stvari

kom ti to?
16 godina
protjeran
ludo kaže...

WTF? kome ti to govoriš???
(nadam se da ćemo na ovo dobit odgovor)
17 godina
neaktivan
brijem da meni ne govori ja sam 91 godiste haha :P lik je panj govori nesto a ne veli kom se obraca i onda jos nes komentira a nezna dal je tocno to sto navodi u komentarima nebulozno..
17 godina
neaktivan

ljudi imate gumbić "nadporuka" kod njegovog posta... (nadam se da sam ga pogodio sa svojom strelicom :)

l

l

V

17 godina
neaktivan
uglavnom nije vazno to vazno je DA POSTUJEMO BRANITELJE KOJI SU STAVILI SVOJ ZIVOT NA RASPOLAGANJE za Domovinu
17 godina
neaktivan
Godišnjica pada Vukovara

These mist covered mountains
Are a home now for me
But my home is the lowlands
And always will be
Some day you'll return to me
Your valleys and your farms
And you'll no longer burn
To be brothers in arms

Through these fields of destruction
Baptisms of fire
I've witnessed all your suffering
As the battle raged higher
And though they did hurt me so bad
In the fear and alarm
You did not desert me
My brothers in arms

There's so many different worlds
So many different suns
And we have just one world
But we live in different ones

Now the sun's gone to hell
And the moon's riding high
Let me bid you farewell
Every man has to die
But it's written in the starlight
And every line on your palm
We're fools to make war
On our brothers in arms

R.I.P Vi koji ste zivot dali za Lijepu nasu!

Gigabyte EP35-DS3,C2D E8500,Sapphire Radeon HD4850 dual slot fansink,Corsair XMS2 (2x1gb) 800mhz,Seagate 320+500gb,Corsair TX650W,Thermaltake Soprano http://www.velika-nagrada.hr
17 godina
I like chineese kaže...

mislim da sve to i nije imalo previše smisla-tak i tak bi izašli kad.tad iz juge, jer nas EU hoće samo za sebe (da nas iskoriste).

a bilo je glupo ratovat, zato jer smo sa tim ratovanjem potrošili JAKO važenih 10 godina - kompjuterizaciju smo praktički prespavali.

Potpisujem. Meni je to tako bezsmisleno. Prije se i bolje živjelo. I tako mi se gadi kada se kao mrzi srbi i hrvati i klinci se ponašaju kao neki VELIKI HRVATI kao , tompson U sa plusićem i takve stvari. Sami su si krivi što su poginuli. Sami su se odveli u smrt jer su bili zaluđeni VELIKOM HRVATSKOM.  uglavnom bez cilja. Meni je totalno sve jedno, bitno mi je da sam na svojem području (isti jezik, kultura i Balkan :D) a sada koje ime nosi taj teritorij ili ko njme vlada zaboli me.
Osobno ja za nikog ne navijam.
q6600, 8800gt, 2gb ram, 500gb hdd, gigabyte p35 ds3.... Da se Facebook server sruši 90% mladih palo bi u tešku depresiju. Ako si u onih 10% koji bi im se smijali stavi ovo u sign.
Poruka je uređivana zadnji put čet 20.11.2008 21:18 (pajic3).
17 godina
neaktivan
pajic3 kaže...
I like chineese kaže...

potpisujem. Meni je to tako bezsmisleno. Prije se i bolje živjelo. I tako mi se gadi kada se kao mrzi srbi i hrvati i klinci se ponašaju kao neki VELIKI HRVATI kao , tompson U sa plusićem i takve stvari. Sami su si krivi što su poginuli. Sami su se odveli u smrt jer su bili zaluđeni VELIKOM HRVATSKOM.  uglavnom bez cilja. Meni je totalno sve jedno, bitno mi je da sam na svojem području (isti jezik, kultura i Balkan :D) a sada koje ime nosi taj teritorij ili ko njme vlada zaboli me.
Ja za nikog ne navijam.
 e nemam komentara ,nevjerujem da to neko govori,pa jesi ti normalan?jel tebi uredu u glavi?
17 godina
Godišnjica pada Vukovara

Ajde zašto nebi bio normalan. Stvarno ne razumijem ekipe koja je zaluđena imenom Hrvatska. Najbolje gledat sebeCool. Šta biš ti fizički izgubio da smo ostali u jugi?

q6600, 8800gt, 2gb ram, 500gb hdd, gigabyte p35 ds3.... Da se Facebook server sruši 90% mladih palo bi u tešku depresiju. Ako si u onih 10% koji bi im se smijali stavi ovo u sign.
17 godina
neaktivan
pa jesi ti cuo za veliko srpsku ideju srbija do tokyja ja nisam nigdi cuo hrvatska do tokija,prema temeljnim pravima svaki narod ima pravo na samostalnost i neovisnost!sta ti
da ti i susjed ste godinama i svake godine ti pomalo susjed pomice ogradu na tvoju stranu ti bi i dalje osto dobar s njim i nakon mirnog puta da te on napadne sjekirom ti bi i dalje bio dobar s njim?
17 godina
Sonny kaže...
pajic3 kaže...

Ne bih ovo zelio komentirat, ali moram, i pitat cu se samo, kako netko moze mislit na takav način, ali dobro neka ti bude.
 Pa ja se slazem s Pajicem.
Ne razumijem u cemu je problem. Osim kaj nebi deseci tisuce ljudi izginilo, danas bi jos uvjek bili velesila i nebi morali ici kako vjetar puse (prema EU). Uz to jos uvjek bi bili braca s ostatkom balkana i nebi se mrzili ko danas. Uz to da ne pricam kolko je taj rat nas unazadio i koliko bi razvijeniji sad bili da ga nije bilo.

Svaka cast nasoj drzavi, bili smo napadnuti i trebalo nas je branit i heroji iz Vukovara su to i cinili i hvala im i slava, ali da nije bilo nekih kretena pri vrhu jugoslavije do toga nije moralo ni doc.
AMD Athlon X2 6000+ @3Ghz GTX 260 896 MB 2GB DDR2 Dual Channel 800 Mhz HDD Seagate Barracuda 120 GB+500 GB Windows Vista Ultimate x64 Service Pack 1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice