Gitare i sve vezano uz njih izdvojena tema

poruka: 4.970
|
čitano: 1.004.904
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
odjavljen
Gitare i sve vezano uz njih

Ovako:

Kad gledaš nožice odozdola:

0    0

0    0

0    0

Spojiš ovako

0    0-----   jedna žica

0    0-----   druga žica

0    0

To pogađam, jer ima više vrsta footswitcha, neki rade s momentarnim prekidačem.

Svi smo mi Mentalist.
17 godina

E fala ti.

A kad zalemim onda žice ne smiju dodirivat nijednu drugu nožicu?

When the power of love overcomes the love of power the world will know peace. Music is my religion.
15 godina
odjavljen

Ako baš ne moraju, bolje da ne.

Svi smo mi Mentalist.
16 godina
neaktivan

Ima netko onu sliku/strip gdje lik želi prodati postati najbolji gitarist na svijetu ali ne želi prodati dušu vragu pa da 1$ da postane najbolji basist na svijetu?{#}

Roses are #FF0000 violets are #0000FF all my base are belong to you.
17 godina
neaktivan
Re: Gitare i sve vezano uz njih
Tomislav95 kaže...

Ima netko onu sliku/strip gdje lik želi prodati postati najbolji gitarist na svijetu ali ne želi prodati dušu vragu pa da 1$ da postane najbolji basist na svijetu?{#}

The programmer is fighting against the two most destructive forces in the universe: entropy and human stupidity. --Damian Conway
Poruka je uređivana zadnji put sub 17.11.2012 17:42 (1domagoj1).
16 godina
neaktivan
Hvala :)
Roses are #FF0000 violets are #0000FF all my base are belong to you.
16 godina
neaktivan
1domagoj1 kaže...
Tomislav95 kaže...

Iiiiiii, linkano nasem basisti :-D :-D :-D

Edit:

njegov reply:

Just for that I'm playing all our songs in random keys tonite :-D

I wanna feel the changes coming down... I wanna see what I've been hiding...
Poruka je uređivana zadnji put sub 17.11.2012 18:45 (Deus ex machina).
17 godina
neaktivan
Deus ex machina kaže...
Edit:

njegov reply:

Just for that I'm playing all our songs in random keys tonite :-D

{#}

The programmer is fighting against the two most destructive forces in the universe: entropy and human stupidity. --Damian Conway
15 godina
neaktivan

Jeli itko od vas pravio elektroniku za gitaru... dajte sve korisne informacije

Igor
15 godina
odjavljen

A šta te zanima, nije to neka mudrost, imaš sve sheme na seymour duncan stranici, samo treba sve  lijepo i pažljivo zalemiti.

Svi smo mi Mentalist.
15 godina
neaktivan

pokušavo sam zamjenit potenciometre i sve sam pokvario.

sad bih ja to sve fino ponovo uradio

Igor
15 godina
odjavljen

Gledaj, to je prilično jednostavno i banalno napraviti, ako nisi uspio, pokušaj još jednom, znaš kako se kaže, vježbom do savršenstva.

Ako ti baš ne ide daj nekome tko zna.

Svi smo mi Mentalist.
15 godina
neaktivan

na što bi trebo obratit pažnju?

Igor
15 godina
odjavljen

Na čisto, lijepo o precizno lemljenje prvo, pa onda da ne bude šuma žica, i tako dalje. Najbolje bi bilo da pogledaš slike kako je napravljeno u tvornici i nek ti to bude vodilja.

Svi smo mi Mentalist.
15 godina
neaktivan

ok hvala puno

Igor
17 godina
neaktivan

Pazite ovog lika, danas sam naletio na njega. Odlicno za one koji zele nauciti solaze/solirati. Odlican mi je kak trza {#}

Poruka je uređivana zadnji put ned 18.11.2012 16:39 (1domagoj1).
15 godina
protjeran

Imam ovu gitaru. Od kad sam je kupio, gitara daje nekakav cudan zvuk. Recimo

nešto. Zna li mozda netko koji su mogući razlozi ovoga?

15 godina
odjavljen

Prvo provjeri je li zbilja problem u gitari, ili u nečem drugom, možda je do pojačala. Uštekaj gitaru u nešto drugo.

Svi smo mi Mentalist.
13 godina
neaktivan

Za početak odmakni gitaru od pojačala!Stoji na 20 cm od zvučnika.Smanji gain na pojačalu.Isključi distorziju na pojačalu.Probaj samo clean.Obavezno probaj drugi kabel za gitaru!!!Probaj prisloniti ruku na žice,je li brujanje prestalo?

A onda kreni dalje...

Jedino,obzirom da je ovaj video postavljen prije godinu dana,pretpostavljam da ovo uopće nije tvoja gitara,nego si samo stavio primjer,pa prema tome i savjeti su možda suvišni.

Ponavljam,prvo promijeni kabel.

Poruka je uređivana zadnji put pon 19.11.2012 13:39 (Godin).
17 godina
neaktivan
Imam jedno pitanje vezano uz snimanje covera i stavljanja na youtube. Naime, pregledavši mnogo ljudi koji snime cover neke pjesme, doma u sobu s gitarom, ili recimo na pianinu, skužio sam tj. nisam skužio na čemu oni to snimaju. Neki videi šume, neki su zrnati, a s druge strane, neki su tako jasni i čisti i bez šuma, kao da je snimljeno profesionalnom kamerom. Al brijem da ipak ne koriste to. Vjerojatno neki mobitel il što već. Pa me zanima, ako se snima mobitelom, koji jeftiniji mobiteli su već onako dobri za snimanje (bez audio i video šuma). Zaboravimo sad na Iphone i Samsunge galaxi i što već kad znam da si to nikad neću moći kupiti, a osobno mi se i gade.
To je što se tiće mobitela. A što se tiće kamera, jedna frendica snima sa miniDV kamerom, i na moje iznenađenje, to čudo proizvodi dosta šuma. Pa pitanje, jel to zbog toga što je kamera ide na DV kazete, pa je to zastarjelo itd, a recimo da je neka nova koja snima na hdd ili karticu, dal bi to promijenilo stvari?
16 godina
neaktivan
N. Ohm kaže...
Imam jedno pitanje vezano uz snimanje covera i stavljanja na youtube. Naime, pregledavši mnogo ljudi koji snime cover neke pjesme, doma u sobu s gitarom, ili recimo na pianinu, skužio sam tj. nisam skužio na čemu oni to snimaju. Neki videi šume, neki su zrnati, a s druge strane, neki su tako jasni i čisti i bez šuma, kao da je snimljeno profesionalnom kamerom. Al brijem da ipak ne koriste to. Vjerojatno neki mobitel il što već. Pa me zanima, ako se snima mobitelom, koji jeftiniji mobiteli su već onako dobri za snimanje (bez audio i video šuma). Zaboravimo sad na Iphone i Samsunge galaxi i što već kad znam da si to nikad neću moći kupiti, a osobno mi se i gade.
To je što se tiće mobitela. A što se tiće kamera, jedna frendica snima sa miniDV kamerom, i na moje iznenađenje, to čudo proizvodi dosta šuma. Pa pitanje, jel to zbog toga što je kamera ide na DV kazete, pa je to zastarjelo itd, a recimo da je neka nova koja snima na hdd ili karticu, dal bi to promijenilo stvari?

Teško da ćeš preko mobitela ili neke lošije kamere dobit dobar zvuk. Većina njih ti koristi posebne mikrofone koji su malo skuplji ili spoje gitaru preko računala.

MUST visit :D http://www.youtube.com/user/ZOJAmoviesProduction?feature=mhee
15 godina
odjavljen

S nekom srednjom ili jačom nokiom nećeš pogriješiti, inače ok je i moderniji kompaktni fotoaparat.

Svi smo mi Mentalist.
16 godina
neaktivan

Moj efekt za "po doma", GT-10, ima USB konektor. Kad ga spojis na komp, funkcionira kao dodatna zvucna kartica sa jednim stereo ulazom i jednim stereo izlazom. Prakticno, bilo koju obicnu pedalu, multiefekt ili cak rack komponentu mozes spojiti na komp nekako. Sve pedale jednostavno spojis u Line In na kompu umjesto na pojacalo, multiefekt obicno ima i SP/DIF izlaz, a rack komponente sta god...

Tako da prakticno - uzmes neki multitracker program, stavis pjesmu u jednu traku, drugu armas za record i to je to. Na kraju samo malo equaliziras i sredis volume i napravis wav.

I wanna feel the changes coming down... I wanna see what I've been hiding...
17 godina
neaktivan

Jel ima netko za preporuciti akusticnu gitaru do 2000 kn? Vec je netko tu prije pitao, ali nije bilo odgovora ako se ne varam. Sto mislite o ovoj?

http://www.njuskalo.hr/gitare/prodaja-oglas-6492527

Ili mozda http://www.rainbow-music.hr/eg333c-ltd/ ?

Poruka je uređivana zadnji put uto 20.11.2012 20:05 (1domagoj1).
13 godina
neaktivan

Tražiš elektro-akustičnu ili akustičnu bez elektronike?

Polovno ili novo?

17 godina
neaktivan
Godin kaže...

Tražiš elektro-akustičnu ili akustičnu bez elektronike?

Polovno ili novo?

Polovno, naravno, da cim bolji instrument upiknem.

Svejedno, bitno da nije klasicna, dakle akusticna s celicnim zicama, a sad jel ce imati pickup, nece ili je naknadno ozvucena nije toliko bitno.

13 godina
neaktivan

http://www.njuskalo.hr/elektricne-gitare/mijenjam-norman-b18-elektricnu-gitaru-oglas-6462463

Nemoj se mislit za ovu gitaru.Vrhunska kvaliteta,made in Canada.

Dogovori se za cijenu s poštarinom,neka ti čovjek stavi otkupnu cijenu  samo malo nižu,tako da te s poštarinom preko HP expressa dođe  oko 1400 kuna i imaš odličnu  akustičnu gitaru s futrolom.

Poslije kupi ovo ako budeš želio ozvučiti:

http://webshop.musicshop.hr/pickup-schaller-1084-piezo-acoustic-p-3779.html

ili ovo:

http://webshop.musicshop.hr/pickup-seymour-duncan-canceling-woody-p-783.html

Sve ovo što sam ti preporučio,gitara i pick-up,su ti odlične stvari s kojima teško možeš pogriješiti.

Poruka je uređivana zadnji put čet 22.11.2012 10:08 (Godin).
15 godina
neaktivan

jeli itko od vas ugradui floyd rose na gitaru koja ga nije prethodno imala

Igor
15 godina
odjavljen
Vodka 762 kaže...

jeli itko od vas ugradui floyd rose na gitaru koja ga nije prethodno imala

Sumnjam, osim ako nije graditelj gitara :)  To ti je puno teže nego što ti misliš, bez brige.

Svi smo mi Mentalist.
15 godina
neaktivan

ajd ste već kod teme ugradnje tremolo sistema,mene već neko vrijeme zanima zar nije lakšte stavit kahlera u gitaru nego floyd?

http://www.pecalica.hr/users/add/3cb0b321e3e8d77d2544dd607b4cbfe6
Poruka je uređivana zadnji put ned 25.11.2012 22:39 (luka94).
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice