Ovako:
Kad gledaš nožice odozdola:
0 0
0 0
0 0
Spojiš ovako
0 0----- jedna žica
0 0----- druga žica
0 0
To pogađam, jer ima više vrsta footswitcha, neki rade s momentarnim prekidačem.
Ovako:
Kad gledaš nožice odozdola:
0 0
0 0
0 0
Spojiš ovako
0 0----- jedna žica
0 0----- druga žica
0 0
To pogađam, jer ima više vrsta footswitcha, neki rade s momentarnim prekidačem.
E fala ti.
A kad zalemim onda žice ne smiju dodirivat nijednu drugu nožicu?
Ako baš ne moraju, bolje da ne.
Ima netko onu sliku/strip gdje lik želi prodati postati najbolji gitarist na svijetu ali ne želi prodati dušu vragu pa da 1$ da postane najbolji basist na svijetu?
Ima netko onu sliku/strip gdje lik želi prodati postati najbolji gitarist na svijetu ali ne želi prodati dušu vragu pa da 1$ da postane najbolji basist na svijetu?
Iiiiiii, linkano nasem basisti :-D :-D :-D
Edit:
njegov reply:
Just for that I'm playing all our songs in random keys tonite :-D
njegov reply:
Just for that I'm playing all our songs in random keys tonite :-D
Jeli itko od vas pravio elektroniku za gitaru... dajte sve korisne informacije
A šta te zanima, nije to neka mudrost, imaš sve sheme na seymour duncan stranici, samo treba sve lijepo i pažljivo zalemiti.
pokušavo sam zamjenit potenciometre i sve sam pokvario.
sad bih ja to sve fino ponovo uradio
Gledaj, to je prilično jednostavno i banalno napraviti, ako nisi uspio, pokušaj još jednom, znaš kako se kaže, vježbom do savršenstva.
Ako ti baš ne ide daj nekome tko zna.
na što bi trebo obratit pažnju?
Na čisto, lijepo o precizno lemljenje prvo, pa onda da ne bude šuma žica, i tako dalje. Najbolje bi bilo da pogledaš slike kako je napravljeno u tvornici i nek ti to bude vodilja.
ok hvala puno
Pazite ovog lika, danas sam naletio na njega. Odlicno za one koji zele nauciti solaze/solirati. Odlican mi je kak trza
Prvo provjeri je li zbilja problem u gitari, ili u nečem drugom, možda je do pojačala. Uštekaj gitaru u nešto drugo.
Za početak odmakni gitaru od pojačala!Stoji na 20 cm od zvučnika.Smanji gain na pojačalu.Isključi distorziju na pojačalu.Probaj samo clean.Obavezno probaj drugi kabel za gitaru!!!Probaj prisloniti ruku na žice,je li brujanje prestalo?
A onda kreni dalje...
Jedino,obzirom da je ovaj video postavljen prije godinu dana,pretpostavljam da ovo uopće nije tvoja gitara,nego si samo stavio primjer,pa prema tome i savjeti su možda suvišni.
Ponavljam,prvo promijeni kabel.
Teško da ćeš preko mobitela ili neke lošije kamere dobit dobar zvuk. Većina njih ti koristi posebne mikrofone koji su malo skuplji ili spoje gitaru preko računala.
S nekom srednjom ili jačom nokiom nećeš pogriješiti, inače ok je i moderniji kompaktni fotoaparat.
Moj efekt za "po doma", GT-10, ima USB konektor. Kad ga spojis na komp, funkcionira kao dodatna zvucna kartica sa jednim stereo ulazom i jednim stereo izlazom. Prakticno, bilo koju obicnu pedalu, multiefekt ili cak rack komponentu mozes spojiti na komp nekako. Sve pedale jednostavno spojis u Line In na kompu umjesto na pojacalo, multiefekt obicno ima i SP/DIF izlaz, a rack komponente sta god...
Tako da prakticno - uzmes neki multitracker program, stavis pjesmu u jednu traku, drugu armas za record i to je to. Na kraju samo malo equaliziras i sredis volume i napravis wav.
Jel ima netko za preporuciti akusticnu gitaru do 2000 kn? Vec je netko tu prije pitao, ali nije bilo odgovora ako se ne varam. Sto mislite o ovoj?
http://www.njuskalo.hr/gitare/prodaja-oglas-6492527
Ili mozda http://www.rainbow-music.hr/eg333c-ltd/ ?
Tražiš elektro-akustičnu ili akustičnu bez elektronike?
Polovno ili novo?
Tražiš elektro-akustičnu ili akustičnu bez elektronike?
Polovno ili novo?
Polovno, naravno, da cim bolji instrument upiknem.
Svejedno, bitno da nije klasicna, dakle akusticna s celicnim zicama, a sad jel ce imati pickup, nece ili je naknadno ozvucena nije toliko bitno.
http://www.njuskalo.hr/elektricne-gitare/mijenjam-norman-b18-elektricnu-gitaru-oglas-6462463
Nemoj se mislit za ovu gitaru.Vrhunska kvaliteta,made in Canada.
Dogovori se za cijenu s poštarinom,neka ti čovjek stavi otkupnu cijenu samo malo nižu,tako da te s poštarinom preko HP expressa dođe oko 1400 kuna i imaš odličnu akustičnu gitaru s futrolom.
Poslije kupi ovo ako budeš želio ozvučiti:
http://webshop.musicshop.hr/pickup-schaller-1084-piezo-acoustic-p-3779.html
ili ovo:
http://webshop.musicshop.hr/pickup-seymour-duncan-canceling-woody-p-783.html
Sve ovo što sam ti preporučio,gitara i pick-up,su ti odlične stvari s kojima teško možeš pogriješiti.
jeli itko od vas ugradui floyd rose na gitaru koja ga nije prethodno imala
jeli itko od vas ugradui floyd rose na gitaru koja ga nije prethodno imala
Sumnjam, osim ako nije graditelj gitara :) To ti je puno teže nego što ti misliš, bez brige.
ajd ste već kod teme ugradnje tremolo sistema,mene već neko vrijeme zanima zar nije lakšte stavit kahlera u gitaru nego floyd?