Gitare i sve vezano uz njih izdvojena tema

poruka: 4.970
|
čitano: 1.005.372
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
Re: Gitare i sve vezano uz njih
Vodka 762 kaže...

ja ne mislim na lvalitetu zvuka več na izdržljivost.... pošto često gazim po svom kblu i slično...

Nhf, ali ne znaš "normalno" koristiti i paziti? Ako već smeta, stavi ga uz krevet recimo, uz sam rub, da ne smeta.

15 godina
odjavljen
Gitare i sve vezano uz njih

Što se tiče izdržljivosti, pucaju unatoč pažnji, to je više stvar sreće. Ja svoj kabel jednom godišnje prelemim, unatoč pažnji puca jer ga često koristim.

Svi smo mi Mentalist.
16 godina

Decki imam problem.

Jucer mi je gitara odjednom prestala raditi.

Nema nikakvog zvuka, ni zujanja kojeg obicno bude..

Probao sam i preko Guitar Riga, ali je isto, znaci sa pojacalom je sve u redu.

Pa me zanima jel itko imao takav problem i jeli to do gitare ili kabela?

I don't ask why people lie, I just assume they all do. // Steam: http://steamcommunity.com/id/Hexx2012
15 godina
neaktivan
rocker55555 kaže...

Decki imam problem.

Jucer mi je gitara odjednom prestala raditi.

Nema nikakvog zvuka, ni zujanja kojeg obicno bude..

Probao sam i preko Guitar Riga, ali je isto, znaci sa pojacalom je sve u redu.

Pa me zanima jel itko imao takav problem i jeli to do gitare ili kabela?

najvjerojatnije da su potenciometr...

Igor
16 godina
neaktivan

e zna ko u kojem music shopu bi mogli imati Jackson gitare za isprobati? govorim za područje međimurja i okolice.

15 godina
odjavljen

Fender  shop je uvoznih za jacksone, tj art centar kako se oni zovu.

Svi smo mi Mentalist.
16 godina
neaktivan

da, za art centar znam. samo oni?

15 godina
odjavljen

Da.

Svi smo mi Mentalist.
17 godina
neaktivan

Znadete li ikoga da je zainteresiran za kupovinu gitare i/ili pojačala?

Ubiti prodajem Epiphone LP Special 2 + Laney LX20 više detalja na linku

http://www.njuskalo.hr/gitare/epiphone-les-paul-special-2-ebony-oglas-2729163

IRebic
15 godina
neaktivan

znam da nema veze s ovom temom al da ne pravim bezveze novu...

imam ploću od the doors i zanima me kolko je stara i koliko vrijei.... kako i gdje to mogu provjerit?

Igor
14 godina
neaktivan
17 godina
neaktivan

U bilo kojem guitar shopu.

If you ever write code that is so complex that needs a comment to explain *what* a statement is doing, you probably need to rewrite your code, not comment it.
14 godina
neaktivan
1domagoj1 kaže...

U bilo kojem guitar shopu.

Da kupim najjeftiniji ili se isplati uložit u nešto skuplji?

Tek sam sada skužio da je hrvatski naziv kapodaster, pa sam pronašao par music shopova :)

17 godina
neaktivan
Izbjeglica_02 kaže...

Tek sam sada skužio da je hrvatski naziv kapodaster, pa sam pronašao par music shopova :)

Kako hoces. Ja sam svojeg platio 20 ili 30 kn ne znam vise, nekakav s platnenim remencicem (znaci nije ovakav kao sa slike, nego je skart obican) i sluzi me, koliko ga cesto koristim, super ulozenih 20 kn.

If you ever write code that is so complex that needs a comment to explain *what* a statement is doing, you probably need to rewrite your code, not comment it.
14 godina
neaktivan
1domagoj1 kaže...
Izbjeglica_02 kaže...

Kako hoces. Ja sam svojeg platio 20 ili 30 kn ne znam vise, nekakav s platnenim remencicem (znaci nije ovakav kao sa slike, nego je skart obican) i sluzi me, koliko ga cesto koristim, super ulozenih 20 kn.

Te sam i namjeravao kupit :)

Hvala :)

17 godina
neaktivan
1domagoj1 kaže...
Izbjeglica_02 kaže...

Također. Jedini problem je ako tii gitara (elektricna) ima previse zaobljen vrat, onda moras nac bas kapodaster koji moze na takvu gitaru, ili uguras neki komad plastike u te rupe kod prve i seste zice pa se nekako snadjes...

Nothing is true, everything is permitted...
14 godina
neaktivan
Assassin kaže...
1domagoj1 kaže...
Izbjeglica_02 kaže...

Također. Jedini problem je ako tii gitara (elektricna) ima previse zaobljen vrat, onda moras nac bas kapodaster koji moze na takvu gitaru, ili uguras neki komad plastike u te rupe kod prve i seste zice pa se nekako snadjes...

Imam akustičnu, to sam i mislio da ce prestavljat problem, ali nije jako zakrivljen pa mislim da ce bit okej :)

17 godina
neaktivan

Ja imam ovakav, kad ne sjedne dobro, okrenem ga tako da je ova guma na zicama (ne savitljivi dio, nego ovaj razapet izmedju dva kraja metala - kad je dobro okrenut, na zicama bude ovaj metal oblozen plastikom), i ta guma uvijek pritisne sve zice, tako da, ako imas problema, samo ga okrenes naopako.

Poruka je uređivana zadnji put čet 6.9.2012 18:51 (Assassin).
14 godina
protjeran

Bas sam u nabavci LP Gibsona, pa da vas pitam koja je razlika izmedju Standarda i Studia? Ljudi pricaju svasta po netu i to na engleskom, pa ih bas ne kuzim. Znaci izuzev "hambuckera" jer se oni mogu mjenjati. Cjene su im jako razlicite, pogotovo na njuskalu. Standard je uglavnom duplo pa i vise skuplji?!

Hvala!

daniel
16 godina
daniel.hajdinjak666 kaže...

Bas sam u nabavci LP Gibsona, pa da vas pitam koja je razlika izmedju Standarda i Studia? Ljudi pricaju svasta po netu i to na engleskom, pa ih bas ne kuzim. Znaci izuzev "hambuckera" jer se oni mogu mjenjati. Cjene su im jako razlicite, pogotovo na njuskalu. Standard je uglavnom duplo pa i vise skuplji?!

Hvala!

Ma u svemu je razlika. Sve u svemu Standard je bolji i kraj priče.

17 godina

Što se tiče kapodastera, tko traži, preporučam ovakav Dunlopov  KLIK,  brzo se premješta, lagan i čvrst, sigurno će potrajati godinama, a odgovara i akustičnim i električnim gitarama (bar stratovima).

Men aren't fat, only fat women are fat.
Poruka je uređivana zadnji put čet 6.9.2012 20:30 (peraja).
15 godina
odjavljen
Assassin kaže...

Ja imam ovakav, kad ne sjedne dobro, okrenem ga tako da je ova guma na zicama (ne savitljivi dio, nego ovaj razapet izmedju dva kraja metala - kad je dobro okrenut, na zicama bude ovaj metal oblozen plastikom), i ta guma uvijek pritisne sve zice, tako da, ako imas problema, samo ga okrenes naopako.

Taj tvoj kapo niš ne valja, uzmi pravi.

daniel.hajdinjak666 kaže...

Hvala!

Prije par strana se pričalo o tome, potraži, imaš search, kao i gomilu tema na glazbenom forumu.

Svi smo mi Mentalist.
14 godina
protjeran

Evo, prosaral sam forum i nasel. 

Sad bi molil nekog ko se kuzi, da mi kaze sta je od tog najbolje;

studio vs standard bs custom vs faded vs taditional

Mozda sam nekaj pomjesal, nemojte odma suditi, jer samo  hocu biti siguran kaj kupujem. Nije to malo para.

Pitam zato jer sam te oglase nasel ja njuskalu, a znam da ljudi svasta pisu, pa eto...

Nije mi prva gitara, al o GLP-u ne znam puno, osim da ima odlican zvuk.

Hvala unaprijed!

daniel
15 godina
odjavljen

Stuido i faded nikako, oni su dva tri koplja ispod ostalih. Ostali su u rangu, a stvar je ukusa koji ti se više sviđa. To moraš probati prije kupnje da znaš koji oblik vrata ti najviše odgovara.

Svi smo mi Mentalist.
16 godina
neaktivan

Kamo u Rijeci odnijeti gitaru na kvalitetan setup?

15 godina
odjavljen

Kod Diega.

Svi smo mi Mentalist.
17 godina
neaktivan
Jakovp kaže...
Assassin kaže...

Taj tvoj kapo niš ne valja, uzmi pravi.

Ne treba mi, s ovim niam imao nikakvih problema, za te novce (15kn valjda) je sasvim dobar...

16 godina
neaktivan

Ako imate paypal uzmite si sa ebaya pošten capo. Evo za 18 kn sa besplatnom poštarinom sam si kupio i odličan je KLIK

MUST visit :D http://www.youtube.com/user/ZOJAmoviesProduction?feature=mhee
17 godina

Ja sam takav kod nas platio nekih 150kn prije par godina iako mislim da je malo kvalitetniji il je fenderov ne sjecam se vise.

You got to lose to know how to win
16 godina
4ucker kaže...
AmonZero kaže...

Riješio sam svoju gitaru i uzet ću si Ibanez SZ320.

Pročito sam dosta preporuka i odličnih recenzija ove gitare tako da sam se odlučio za nju.

Sretno. You made the right choice!

Ipak ništa od dogovora. Trebao sam ići u Zg u četvrtak (pa odma usput pokupit gitaru) i lik mi se javi danas na mail i kaže da dogovor otpada (a već se bili sve dogovorili), kao da je nešto iskrsnilo {#}.

Sad sam bez gitare i u potrazi za novim best buy za oko 2000kn.

Svaki prijedlog dobrodošao.

Netko radi što zna, a netko zna šta radi
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice