ja ne mislim na lvalitetu zvuka več na izdržljivost.... pošto često gazim po svom kblu i slično...
Nhf, ali ne znaš "normalno" koristiti i paziti? Ako već smeta, stavi ga uz krevet recimo, uz sam rub, da ne smeta.
ja ne mislim na lvalitetu zvuka več na izdržljivost.... pošto često gazim po svom kblu i slično...
Nhf, ali ne znaš "normalno" koristiti i paziti? Ako već smeta, stavi ga uz krevet recimo, uz sam rub, da ne smeta.
Što se tiče izdržljivosti, pucaju unatoč pažnji, to je više stvar sreće. Ja svoj kabel jednom godišnje prelemim, unatoč pažnji puca jer ga često koristim.
Decki imam problem.
Jucer mi je gitara odjednom prestala raditi.
Nema nikakvog zvuka, ni zujanja kojeg obicno bude..
Probao sam i preko Guitar Riga, ali je isto, znaci sa pojacalom je sve u redu.
Pa me zanima jel itko imao takav problem i jeli to do gitare ili kabela?
Decki imam problem.
Jucer mi je gitara odjednom prestala raditi.
Nema nikakvog zvuka, ni zujanja kojeg obicno bude..
Probao sam i preko Guitar Riga, ali je isto, znaci sa pojacalom je sve u redu.
Pa me zanima jel itko imao takav problem i jeli to do gitare ili kabela?
najvjerojatnije da su potenciometr...
e zna ko u kojem music shopu bi mogli imati Jackson gitare za isprobati? govorim za područje međimurja i okolice.
Fender shop je uvoznih za jacksone, tj art centar kako se oni zovu.
da, za art centar znam. samo oni?
Da.
Znadete li ikoga da je zainteresiran za kupovinu gitare i/ili pojačala?
Ubiti prodajem Epiphone LP Special 2 + Laney LX20 više detalja na linku
http://www.njuskalo.hr/gitare/epiphone-les-paul-special-2-ebony-oglas-2729163
znam da nema veze s ovom temom al da ne pravim bezveze novu...
imam ploću od the doors i zanima me kolko je stara i koliko vrijei.... kako i gdje to mogu provjerit?
Gdje u zg ima za kupit capo?
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/en/thumb/b/b7/Capo_on_white1.png/220px-Capo_on_white1.png
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/en/thumb/b/b7/Capo_on_white1.png/220px-Capo_on_white1.png
U bilo kojem guitar shopu.
U bilo kojem guitar shopu.
Da kupim najjeftiniji ili se isplati uložit u nešto skuplji?
Tek sam sada skužio da je hrvatski naziv kapodaster, pa sam pronašao par music shopova :)
Tek sam sada skužio da je hrvatski naziv kapodaster, pa sam pronašao par music shopova :)
Kako hoces. Ja sam svojeg platio 20 ili 30 kn ne znam vise, nekakav s platnenim remencicem (znaci nije ovakav kao sa slike, nego je skart obican) i sluzi me, koliko ga cesto koristim, super ulozenih 20 kn.
Kako hoces. Ja sam svojeg platio 20 ili 30 kn ne znam vise, nekakav s platnenim remencicem (znaci nije ovakav kao sa slike, nego je skart obican) i sluzi me, koliko ga cesto koristim, super ulozenih 20 kn.
Te sam i namjeravao kupit :)
Hvala :)
Također. Jedini problem je ako tii gitara (elektricna) ima previse zaobljen vrat, onda moras nac bas kapodaster koji moze na takvu gitaru, ili uguras neki komad plastike u te rupe kod prve i seste zice pa se nekako snadjes...
Također. Jedini problem je ako tii gitara (elektricna) ima previse zaobljen vrat, onda moras nac bas kapodaster koji moze na takvu gitaru, ili uguras neki komad plastike u te rupe kod prve i seste zice pa se nekako snadjes...
Imam akustičnu, to sam i mislio da ce prestavljat problem, ali nije jako zakrivljen pa mislim da ce bit okej :)
Ja imam ovakav, kad ne sjedne dobro, okrenem ga tako da je ova guma na zicama (ne savitljivi dio, nego ovaj razapet izmedju dva kraja metala - kad je dobro okrenut, na zicama bude ovaj metal oblozen plastikom), i ta guma uvijek pritisne sve zice, tako da, ako imas problema, samo ga okrenes naopako.
Bas sam u nabavci LP Gibsona, pa da vas pitam koja je razlika izmedju Standarda i Studia? Ljudi pricaju svasta po netu i to na engleskom, pa ih bas ne kuzim. Znaci izuzev "hambuckera" jer se oni mogu mjenjati. Cjene su im jako razlicite, pogotovo na njuskalu. Standard je uglavnom duplo pa i vise skuplji?!
Hvala!
Bas sam u nabavci LP Gibsona, pa da vas pitam koja je razlika izmedju Standarda i Studia? Ljudi pricaju svasta po netu i to na engleskom, pa ih bas ne kuzim. Znaci izuzev "hambuckera" jer se oni mogu mjenjati. Cjene su im jako razlicite, pogotovo na njuskalu. Standard je uglavnom duplo pa i vise skuplji?!
Hvala!
Ma u svemu je razlika. Sve u svemu Standard je bolji i kraj priče.
Što se tiče kapodastera, tko traži, preporučam ovakav Dunlopov KLIK, brzo se premješta, lagan i čvrst, sigurno će potrajati godinama, a odgovara i akustičnim i električnim gitarama (bar stratovima).
Ja imam ovakav, kad ne sjedne dobro, okrenem ga tako da je ova guma na zicama (ne savitljivi dio, nego ovaj razapet izmedju dva kraja metala - kad je dobro okrenut, na zicama bude ovaj metal oblozen plastikom), i ta guma uvijek pritisne sve zice, tako da, ako imas problema, samo ga okrenes naopako.
Taj tvoj kapo niš ne valja, uzmi pravi.
Hvala!
Prije par strana se pričalo o tome, potraži, imaš search, kao i gomilu tema na glazbenom forumu.
Evo, prosaral sam forum i nasel.
Sad bi molil nekog ko se kuzi, da mi kaze sta je od tog najbolje;
studio vs standard bs custom vs faded vs taditional
Mozda sam nekaj pomjesal, nemojte odma suditi, jer samo hocu biti siguran kaj kupujem. Nije to malo para.
Pitam zato jer sam te oglase nasel ja njuskalu, a znam da ljudi svasta pisu, pa eto...
Nije mi prva gitara, al o GLP-u ne znam puno, osim da ima odlican zvuk.
Hvala unaprijed!
Stuido i faded nikako, oni su dva tri koplja ispod ostalih. Ostali su u rangu, a stvar je ukusa koji ti se više sviđa. To moraš probati prije kupnje da znaš koji oblik vrata ti najviše odgovara.
Kamo u Rijeci odnijeti gitaru na kvalitetan setup?
Kod Diega.
Taj tvoj kapo niš ne valja, uzmi pravi.
Ne treba mi, s ovim niam imao nikakvih problema, za te novce (15kn valjda) je sasvim dobar...
Ja sam takav kod nas platio nekih 150kn prije par godina iako mislim da je malo kvalitetniji il je fenderov ne sjecam se vise.
Riješio sam svoju gitaru i uzet ću si Ibanez SZ320.
Pročito sam dosta preporuka i odličnih recenzija ove gitare tako da sam se odlučio za nju.
Sretno. You made the right choice!
Ipak ništa od dogovora. Trebao sam ići u Zg u četvrtak (pa odma usput pokupit gitaru) i lik mi se javi danas na mail i kaže da dogovor otpada (a već se bili sve dogovorili), kao da je nešto iskrsnilo .
Sad sam bez gitare i u potrazi za novim best buy za oko 2000kn.
Svaki prijedlog dobrodošao.