Gitare i sve vezano uz njih izdvojena tema

poruka: 4.970
|
čitano: 1.008.574
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Re: Gitare i sve vezano uz njih
Evo mene opet sa slučajem ne radi bridge pickup/switch. Još nisam switch promijenio, danas sviram malo i slučajno switch stavim u desnu poziciju i mrdam pickup kad iz pojačala izađe zvuk na trenutak. Sad je očito da je pickup otpojen ili tako nešto. Da ja ovako neuk otvaram gitaru i postam vam slike da vidite u čemu je problem?
Roses are #FF0000 violets are #0000FF all my base are belong to you.
17 godina
peraja kaže...
R4zOR229 kaže...
...

Po slici isapda da nista ne dobivas

U tom trenu nisam ništa svirao pa se ne vidi ništa, ali sam zato napisao text da se vidi...

Nisam nikad imo guitar link pa nagadam al kaj nemozes u njega spojiti i zvucnike?Kolko sam vidio obicno imaj i input i output na sebi

You got to lose to know how to win
15 godina
odjavljen
Tomislav95 kaže...
Evo mene opet sa slučajem ne radi bridge pickup/switch. Još nisam switch promijenio, danas sviram malo i slučajno switch stavim u desnu poziciju i mrdam pickup kad iz pojačala izađe zvuk na trenutak. Sad je očito da je pickup otpojen ili tako nešto. Da ja ovako neuk otvaram gitaru i postam vam slike da vidite u čemu je problem?

Pa jednostavno je otvoriti, valjda je dole jedan poklopac kog odvidaš, poslikaš dobro taj switch, da ne bude mutno, i to je to. Vjerojatno će izgledati ok, ali trebalo bi ga prelemiti.

Svi smo mi Mentalist.
16 godina
neaktivan
Ma ne switch nego pickup, jel smijem njega skidat?
15 godina
odjavljen
Tomislav95 kaže...
Ma ne switch nego pickup, jel smijem njega skidat?

Aha, sad sam skužio. Smiješ naravno, samo ih odvidaj, podigni, poslika, i zavidaj nazad (zapamti kako su bili). Ali opet isto, treba prelemiti, a možda je i pukla žičica negdje, to je onda malo veći problem.

Svi smo mi Mentalist.
16 godina
neaktivan
Gitare i sve vezano uz njih

Skinio sam pickup i činilo mi se sve ok

Onda sam pogledao žice i vidio da je sve jadno namotano
Malo promrdao i evo što se dogodilo
Što mi dalje činiti?

14 godina
neaktivan

Uzet lemilicu i to zalemiti. :)

Watercooled CPU. Bubni PP, ako te nešto zanima :)
15 godina
neaktivan

ne radi

15 godina
odjavljen
Bugovac LOTR kaže...

ne radi

Jel ima uopće navoj, neke se samo utaknu?

Svi smo mi Mentalist.
15 godina
neaktivan

ima šrafio sam ju dok više nisam mogo, otpustio i neide

Poruka je uređivana zadnji put ned 27.5.2012 18:09 (Bugovac LOTR).
15 godina
odjavljen

Kako misliš ne ide, neće se savijati, ne kužim baš. Misliš na tremolo ručicu?

Svi smo mi Mentalist.
15 godina
neaktivan

dap to je to

15 godina
odjavljen

Malo čudno, jer kad ona uđe, bar dopola, bi trebala raditi. Ona ti radi tako da ju guraš prema žicama, samo u tom smjeru.   (tj okineš notu, i onda guraš prema dole, držeći ju paralelno s žicama.)

Probaj, pa reci.

Svi smo mi Mentalist.
Poruka je uređivana zadnji put ned 27.5.2012 18:18 (Jakovp).
17 godina
neaktivan

Moguće da je tremolo fiksiran pa zato neće.

17 godina

Imam pitanje!Imam pred sobom disturbedovu "offical" knjigu od albuma asylum i sad gledam pjesmu asylum i pise "recording sounds a half step lower than written"a pise da je stim Eb i sad ne razumijem dal da je to sviram u Eb ili standard D,jel mi je glupo mislim odma bi onda valjda napisali da je stim standard D.Ista stvar je i sa "stricken" mislim nzn dal se to odnosi samo na intro ili...

15 godina
odjavljen
R4zOR229 kaže...

Imam pitanje!Imam pred sobom disturbedovu "offical" knjigu od albuma asylum i sad gledam pjesmu asylum i pise "recording sounds a half step lower than written"a pise da je stim Eb i sad ne razumijem dal da je to sviram u Eb ili standard D,jel mi je glupo mislim odma bi onda valjda napisali da je stim standard D.Ista stvar je i sa "stricken" mislim nzn dal se to odnosi samo na intro ili...

Ako je writen Eb, a zvuči pol tona niže, onda zvuči kao iz D.

Svi smo mi Mentalist.
17 godina
neaktivan
R4zOR229 kaže...

A ono, mozes i pustit stvar pa vidjeti kak zvuci dok sviras xD

C provides a programmer with more than enough rope to hang himself. C++ provides a firing squad, blindfold and last cigarette.
17 godina

Ma neda mi se kad sad nemem ni vremena svirat a i gitaru su mi u standardu

14 godina
neaktivan

pozz narode dobre volje opet ja imam pitanje koju je bolje uzeti gitaru:polovnu Yamahu F-370 ili Ariu broj nepiš ali je nova iz trgovine..???

Ivan
15 godina
odjavljen
Ivan..ATI kaže...

pozz narode dobre volje opet ja imam pitanje koju je bolje uzeti gitaru:polovnu Yamahu F-370 ili Ariu broj nepiš ali je nova iz trgovine..???

Ja bih rekao polovnu yamahu, aria mi ide na k. Yamahe su kvalitetne, to je bar brand koji je dosljedan u kvaliteti. Iako pitanje ti je slabo postavljeno.

Svi smo mi Mentalist.
14 godina
neaktivan

za one koji nisu probali ovaj software.

17 godina

Kak se ovo zove i di bi se moglo kupit treba mi bas za tu pedalu

16 godina
R4zOR229 kaže...

Kak se ovo zove i di bi se moglo kupit treba mi bas za tu pedalu

Za to ti treba regularni AC adapter, ne vidim u čemu je problem haha.

16 godina

Dupli post, greška...

Poruka je uređivana zadnji put pet 1.6.2012 13:39 (4ucker).
15 godina
odjavljen
Svi smo mi Mentalist.
17 godina

E to hvala ovaj drugi bi znaci fizicki paso na moju pedalu(drivemaster)?

15 godina
odjavljen

Ovaj drugi se koristi kad radiš sam pedalu od nule, a drivemaster ima ovakav prvi koliko vidim sa slike. Najbolje bi bilo da ga poslikaš unutra, i donju stranu pločice.

Svi smo mi Mentalist.
13 godina
neaktivan

{#}({#} a mozda i ne ) eto ovako mislim kupiti elektricnu gitaru {#} kaj nije to coooooooooooool.

haha salu na stranu ovako sviram akusticnu i (jos nesto trzalacko ali nebudem o tome.) I dosao sam na ideju da bi mogao kupiti elektricnu, a kako se ne razumijem bas najbolje u njih trebao bi savjet znalaca :). Htio bi gitaru koja naravno nije preskupa tj da je neka normalna cijena za ovu recesiju {#}, a da opet nije ona 100% pocetna jer ipak imam razgibane prstice :), a i  na ovoj mislim svirati dok se ne izadje iz krize (vjerojatno jos 20 godina onda.). Razmisljao sam o nekakvoj ibanez gitari, ali sad ja o puno toga razmislja.Pa eto molio bi kakav savjet ako vam nije problem pisati radi mene.

LP svima i tnx na odgovoru

15 godina
odjavljen

Koliko para....

Svi smo mi Mentalist.
13 godina
neaktivan

paaa 250kn max hihihi hmm pa mozda 3.500 ali u kompletu sa pojacalom. Imas nesto u glavi ili tek smisljas ?

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice