Gitare i sve vezano uz njih izdvojena tema

poruka: 4.970
|
čitano: 1.009.030
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Re: Gitare i sve vezano uz njih
Tomislav95 kaže...

Bolje neko ovakvo pojačalo u boji{#}

<video>

Orange Amps Dark Terror - Audio Remix

Glede videa: "Hey! So it turns out that one of the SM57s I used is in fact wired out of phase. When compacted to mono, the guitar mix collapses which frustrates me as much as anyone here. If you search "Orange Amps Dark Terror - Audio Remix" you'll find the updated version. My apologies that I didn't catch this. Sincerely ~ Doug..."

C provides a programmer with more than enough rope to hang himself. C++ provides a firing squad, blindfold and last cigarette.
Poruka je uređivana zadnji put ned 15.4.2012 22:04 (1domagoj1).
17 godina
Jakovp kaže...

Ljudi, molim vas ignorirajnte ovoga.

A i pretpostavio sam da je neki troll.

Pa koji početnik kupuje gitaru za 4000kn.

When the power of love overcomes the love of power the world will know peace. Music is my religion.
16 godina
neaktivan
Kakve veze? Da imam te pare potrošio bi ih na gitaru.
Najbolji broj je 73.73 je 21. prosti broj.Njegov zrcalni par, 37, je 12.,a njegov zrcalni par, 21,je nastao množenjem brojeva sedam i tri.U binarnom sustavu, 73 je palindrom: 1-0-0-1-0-0-1.
17 godina
neaktivan
Tomislav95 kaže...
Kakve veze? Da imam te pare potrošio bi ih na gitaru.

Ja kao pocetnik iskreno ne bih. Moze ispasti da mi je to samo faza neka bila i za par tjedna ostavim gitaru, a ulupah 4k kn. Gitaru za te novce bih tek sad kupovao, nakon kojih 5-6 godina sviranja.

C provides a programmer with more than enough rope to hang himself. C++ provides a firing squad, blindfold and last cigarette.
14 godina
neaktivan

Evo ja imam pitanje:

Koja je razlika između Gibson SG i Epiphone SG ?

(Osim u ovih skoro 5k kn :) )

Buzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz
15 godina
odjavljen
Games 4 life kaže...

Evo ja imam pitanje:

U puno stvari kvatiteti dijelova i izrade.

Svi smo mi Mentalist.
15 godina
neaktivan
Games 4 life kaže...

Evo ja imam pitanje:

pikapi,drvo,konstrukcija,boja,elektronika,bridge,mašinice,sve....

http://www.pecalica.hr/users/add/3cb0b321e3e8d77d2544dd607b4cbfe6
16 godina
neaktivan
Gitare i sve vezano uz njih

Ne mogu vjerovati da nitko nije spomenuo - 'brand'.

Nemojmo tako decki, samo zato jer su u pitanju nasi hobiji - nisu (i nismo) imuni na propagandu.

Like your face looking forced to the floor (in a league of your own)... and either way, you're way too close to it all (you cannot veto the world)...
15 godina
neaktivan

a tog gibsona na thomann moš dobit za 600€ (4200kn)

http://www.thomann.de/de/gibson_sgspecialfaded_wc.htm

15 godina
odjavljen
luka94 kaže...

a tog gibsona na thomann moš dobit za 600€ (4200kn)

http://www.thomann.de/de/gibson_sgspecialfaded_wc.htm

Faded serija nije nešto.

Svi smo mi Mentalist.
17 godina
neaktivan
Jakovp kaže...

Faded serija nije nešto.

Neki konkretniji razlog? Koliko je meni poznato razlika je jedino u finishu?

15 godina
neaktivan
1domagoj1 kaže...
Jakovp kaže...

Faded serija nije nešto.

razlike su da faded nema:clarlack,poklopce na pokapima,i da ne dolazi sa tvrdim koferom,i taj faded finish se brzo troši...

15 godina
odjavljen
1domagoj1 kaže...
Jakovp kaže...

Faded serija nije nešto.

Pa pošto je razlika u cijeni bar jedno tri do četiri puta, ima dosta razlika, a najveće razlike su u onom što se ne može napisati u specifikacijama, osjećaju i zvuku.

Svi smo mi Mentalist.
16 godina
neaktivan
Da, zaboravio sam napisat da mi je switch došao s ebaya nakon više od mjesec dana. Znači samo zalemim tri kontakta sa tri žice kako je na sad na gitari(vjerojatno znaju neki koji je problem, pisao am prije)?
Najbolji broj je 73.73 je 21. prosti broj.Njegov zrcalni par, 37, je 12.,a njegov zrcalni par, 21,je nastao množenjem brojeva sedam i tri.U binarnom sustavu, 73 je palindrom: 1-0-0-1-0-0-1.
17 godina
neaktivan
1domagoj1 kaže...
Jakovp kaže...

Faded serija nije nešto.

Na skupljim gitarama Gibson koristi stariji i kvalitetniji mahagonij, izrađuju ih iskusniji lutijeri i vjerojatno ih proizvode u ograničenim količinama. Iako IMHO, Gibsoni iznad 10'000 kn ne vrijede tih novaca. Kao što Deus kaže, brend... Polovica ide na stvarnu cijenu, polovica ide na Gibson logo na headstocku i Deluxe/Classic/whatever natpis na kapici za truss-rod.

~~~ You know, half these gook whores are serving officers in the Vietcong. The other half have got TB. Be sure you only fuck the ones that cough. ~~~
Poruka je uređivana zadnji put sub 21.4.2012 17:02 (i_rambo_plache).
15 godina
odjavljen
Tomislav95 kaže...
Da, zaboravio sam napisat da mi je switch došao s ebaya nakon više od mjesec dana. Znači samo zalemim tri kontakta sa tri žice kako je na sad na gitari(vjerojatno znaju neki koji je problem, pisao am prije)?

Da, sve isto kao što je i bilo.

Što se tiče cijene gibsona, mislim da se isplati, jer to su beskompromisne gitare za cijeli život, a ako se ne tko ozbiljno bavi glazbom nije mu problem dati. 

Svi smo mi Mentalist.
16 godina
neaktivan

Da imam jako puno novca na raspolaganju ja bih si uzeo nešto ovakvo

15 godina
odjavljen
Tomislav95 kaže...

Da imam jako puno novca na raspolaganju ja bih si uzeo nešto ovakvo

Lijepo! I ja bih uzeo prije PRS-a nego Gibsona. Ali prije njih Musicmana {#}

Svi smo mi Mentalist.
16 godina
neaktivan
Poruka je uređivana zadnji put ned 22.4.2012 10:41 (Tomislav95).
17 godina
Jakovp kaže...

Lijepo! I ja bih uzeo prije PRS-a nego Gibsona. Ali prije njih Musicmana {#}

Ma... malo po malo pa sve tri uzet {#} Svaka ima svojih draži ( i smješno mi je što ste potrefili baš moj izbor gitara) :)

Never before have I encountered such corrupt and foul minded perversity. Have you ever considered a career in the Church?--The Bishop of Bath and Wells, Blackadder II
16 godina

Meni je Vintage V100HB prva i zadnja gitara koju sam kupio, a da je u "vlasti" nekog brand-a.

Kasnije ću, kada budem imao dosta novca za gitaru, naručiti od nekog majstora, ili čak sam izraditi...

17 godina
4ucker kaže...

Meni je Vintage V100HB prva i zadnja gitara koju sam kupio, a da je u "vlasti" nekog brand-a.

Kasnije ću, kada budem imao dosta novca za gitaru, naručiti od nekog majstora, ili čak sam izraditi...

Kakav je taj Vintage?

Mislim u usporedbi s nekim LP-om u tom rangu,

recimo Epiphone ?

When the power of love overcomes the love of power the world will know peace. Music is my religion.
15 godina
neaktivan
4ucker kaže...

zašto?

17 godina
neaktivan

Meni isto, sljedeca koju kupujem ce biti rad nekog majstora.

15 godina
odjavljen
1domagoj1 kaže...

Samo nemojte Nicka i Homelessa..

Meni su najbolji wreck, robie's guitars, robi, i cats. O ostalima ne bih ni razmislio.

Svi smo mi Mentalist.
15 godina
neaktivan
Jakovp kaže...
1domagoj1 kaže...

Meni su najbolji wreck, robie's guitars, robi, i cats. O ostalima ne bih ni razmislio.

šta misliš o neal moser guitars?

17 godina
neaktivan
Jakovp kaže...

Razmisljao sam o Robie's, a i covjek mi je relativno blizu, u Krizevcima, ako se ne varam.

16 godina
Xbox360 Modder kaže...
4ucker kaže...

Kakav je taj Vintage?

Mislim u usporedbi s nekim LP-om u tom rangu,

recimo Epiphone ?

Meni osobno, super za cijenu za koju sam ga kupio.. Platio sam ga 1800KN, korištenog i iznenadio se da se za te novce može naći takva gitara. Recimo, čini mi se da elektronika nije baš dobra, kvarljiva je dosta. Sviđa mi se vrat, koji mi je dosta svirljiv. Gitara je mislim ipak predodređena za neke masnije zvukove, metal i rock, ali nije loša ni za bluesa. Neki kažu da je Epiphone bolji, ja nisam probao, tako da ne mogu ni suditi... I da, V100 ima velik potencijal za modanje!

luka94 kaže...
4ucker kaže...

zašto?

Zato što je kupiti i imati ručni rad gitaru imati kao litru sperme Chuck Norrisa...

Pa s obzirom na cijene kakve su, za mnogo manje novca dobiješ fantastičnu gitaru, po tvojoj mjeri, sve onako kako želiš, pa makar ta gitara bila kombinacija kosilice, mikrovalne i lopate. I ti znaš da to rade ljudi koji to vole i paze na svaki detalj te si (KOD VEĆINE) siguran da neće uprskati. Samim time, kako kažem, što je ručni rad, dobijaš milijun opcija kako ti želiš da gitara ispadne, kakav zvuk, sve...

Jakovp kaže...
1domagoj1 kaže...

K'o da si uzeo moje favorite, al' mislim da si leslie-a i Hent-a zaboravio, hahaha...

Meni su RBasic, Robie's Guitars i Cats najbolji... Njih i znam i vidio sam neke njihove gitare i ono je nešto bogovsko.

Što se NICK-a tiče, čuo sam jako puno pozitivnih, ali i negativnih komentara.. Ima dosta materijala na GFu za pročitati, pa tko voli nek' izvoli.

A Homeless, to je da napraviš quadriple facepalm kad vidiš njegove radove i njegova pametovanja...

16 godina
neaktivan

Jel ima tko od vas iskustva sa Flying V gitarama,jel ih tko svirao,kakve su? Kad bih uzimao sljedeću gitaru ta mi je ušla u obzir kao favorit,pošto najviše sviram Heavy/Thrash Metal pa mislim da bila odlična.

Znam ono što treba da znam,moja snaga je u tome što sam to što jesam!
17 godina
neaktivan
Rocker kaže...

Jel ima tko od vas iskustva sa Flying V gitarama,jel ih tko svirao,kakve su? Kad bih uzimao sljedeću gitaru ta mi je ušla u obzir kao favorit,pošto najviše sviram Heavy/Thrash Metal pa mislim da bila odlična.

Ako mislis na Gibsonove V-ice to je nesto prekrasno, jednostavno klasik. Ako se ne varam i na Exploreru i na V-ici na bridgeu je 500T pickup, mrcina od magneta, vrat je brz, milina... A i sama gitara je jako versatile, mogu se izvuci razni zvukovi, od bluesa do metala.

Jos sam imao prilike isprobati Jacksonove V-ice, koje su isto odlicne, ali modeli malo veceg cjenovnog ranga, bar iz mog iskustva. Ostale ne znam, a niti me nesto privlace, dok mi je Gibsonova V-ica, a ono, kultni neki klasik, ako bih ikada imao V-icu, onda bi to bila upravo Gibsonova.

Poruka je uređivana zadnji put ned 22.4.2012 17:50 (1domagoj1).
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice