Gitare i sve vezano uz njih izdvojena tema

poruka: 4.970
|
čitano: 1.005.813
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan
Gitare i sve vezano uz njih

Hvala svima na odgovorima(i onim pozitivnim i onim negativnim)

Večina nije svatila šta ja hoču, a ona pljuvanja o oktavama i neznanju stelanja, i da mi gitara zuji i šušti zbog toga, to neču ni komentirat, uostalom reko sam da mi je trenutna gitara sasvim ok i nisam naveo da imam s njom problema, niti s opremom (eventualno bi mogao ubacit jos "ground loop" da se maknu i oni najmanji šumovi elektronike i razlika potencijala ili promjenit fidovu sklopku, ili uzemljit bas gitaru na uzemljenje samo za nju... no svejedno i to ce doc na red).

A problem zujanja je do moje tehnike, jer tu i tamo mi žica do žice na koju je pritisak prsta zazuju po noktu prsta koji stišče, to se ni ne kuži na distorziji i na rock rigovima, ali meni se sviđa zvuk clean gitare koja ima jako udaljene pick-up-ove i jaki ulaz, a na takvoj postavi cuje se sve pa i dodir zice a kamoli zujanje po noktu.

Stvar je u tome da su moja samo tri prsta spojena jedan do drugog širi od vrata gitare na sredini vrata a kamoli na vrhu vrata(na prvom pragu), vjerojatno bi mogao izvjezbat tehniku al nit imam vraemena ni volje i mislim da nebi trebao ako bi imao samo vrat ko na klasičnoj gitari i samim time i razmak žica.

Takvu gitaru električnu kakvu ja trazim nisam vidio ni u jednom dučanu pa sam se odlučio za custom made, i sve sta pitam je tko bi kod nas mogao takvu gitaru izradit, i normalno da ne mislim da ce kostat 100kn kao sto je neko komentirao. 

15 godina
odjavljen
Re: Gitare i sve vezano uz njih
Vanjaus kaže...

Hvala svima na odgovorima(i onim pozitivnim i onim negativnim)

Večina nije svatila šta ja hoču, a ona pljuvanja o oktavama i neznanju stelanja, i da mi gitara zuji i šušti zbog toga, to neču ni komentirat, uostalom reko sam da mi je trenutna gitara sasvim ok i nisam naveo da imam s njom problema, niti s opremom (eventualno bi mogao ubacit jos "ground loop" da se maknu i oni najmanji šumovi elektronike i razlika potencijala ili promjenit fidovu sklopku, ili uzemljit bas gitaru na uzemljenje samo za nju... no svejedno i to ce doc na red).

A problem zujanja je do moje tehnike, jer tu i tamo mi žica do žice na koju je pritisak prsta zazuju po noktu prsta koji stišče, to se ni ne kuži na distorziji i na rock rigovima, ali meni se sviđa zvuk clean gitare koja ima jako udaljene pick-up-ove i jaki ulaz, a na takvoj postavi cuje se sve pa i dodir zice a kamoli zujanje po noktu.

Stvar je u tome da su moja samo tri prsta spojena jedan do drugog širi od vrata gitare na sredini vrata a kamoli na vrhu vrata(na prvom pragu), vjerojatno bi mogao izvjezbat tehniku al nit imam vraemena ni volje i mislim da nebi trebao ako bi imao samo vrat ko na klasičnoj gitari i samim time i razmak žica.

Takvu gitaru električnu kakvu ja trazim nisam vidio ni u jednom dučanu pa sam se odlučio za custom made, i sve sta pitam je tko bi kod nas mogao takvu gitaru izradit, i normalno da ne mislim da ce kostat 100kn kao sto je neko komentirao. 

Ja ti mogu nabrojati sve majstore, ali osobno mi se Wreck čini kao najbolji, i to za koplje bolji od ostalih. Ili robie's guitars, on radi kopije a wreck ima svoj dizajn.

Reci šta preferiraš.

http://www.wreckguitars.com/

http://www.glazbeni-forum.com/showthread.php?t=30085

13 godina
neaktivan
Hvala, ova Robieva sa sedme stranice s posta koji je Marko napisao mislim da ce tak nesto bit samo s jacim vratom. Samo si me podsjetio na Robia jer Marka poznam i pricali smo vec o Robievim gitarama. Posto sad nije vise u Njemackoj jedan dan cu do Marka pa cemo skupa do Robija, fala puno.
15 godina
odjavljen
Vanjaus kaže...
Hvala, ova Robieva sa sedme stranice s posta koji je Marko napisao mislim da ce tak nesto bit samo s jacim vratom. Samo si me podsjetio na Robia jer Marka poznam i pricali smo vec o Robievim gitarama. Posto sad nije vise u Njemackoj jedan dan cu do Marka pa cemo skupa do Robija, fala puno.

Nema na čemu, a si razmislio o bass gitari? Ili o baritonu?

17 godina
neaktivan
Jakovp kaže...
i_rambo_plache kaže...

E pa ja ne mogu probaviti stilove koji emfazu stavljaju isključivo na tehniku. Gitarist kojemu se opus sastoji od plesanja po žicama je ograničen svojom tehnikom i IMHO ne zaslužuje titulu glazbenika, bar ne vrsnog glazbenika.

EDIT: Naravno, smatram da je vrstan gitarist...

On je itekako muzikalan, bez brige.  Daleko je od onoga što pričaš.

Nisam ni rekao da nije muzikalan. S druge strane, i ja sam muzikalan. Znači li to da sam ja glazbenik?

~~~ Прво Хрват, тек онда човек! ~~~
15 godina
odjavljen
i_rambo_plache kaže...

Nisam ni rekao da nije muzikalan. S druge strane, i ja sam muzikalan. Znači li to da sam ja glazbenik?

Ako znaš izraziti svoju muzikalnost, onda jesi, no ne poznam te pa nemam pojma.

No Tosin Abasi to definitivno zna, ako to ne čuješ, izoštri sluh, koncentriraj se, možda ti je sve to prekomplicirano i ne možeš razlučiti.

17 godina
neaktivan
Jakovp kaže...

Ako znaš izraziti svoju muzikalnost, onda jesi, no ne poznam te pa nemam pojma.

No Tosin Abasi to definitivno zna, ako to ne čuješ, izoštri sluh, koncentriraj se, možda ti je sve to prekomplicirano i ne možeš razlučiti.

Pa čuješ, nije meni teško recimo šetati po pentatonskoj skali niti mi je teško dobiti muzikalnu melodiju.

No pitanje je, je li izražavanje muzikalnosti zbilja ono što glazbenika čini glazbenikom. Kad ja slušam Tosina Abasija, čujem tehničko savršenstvo, ali ne čujem originalnost. Lik je stvorio imidž svirajući na 8-string gitari za EMG, koristeći ritam mašinu i bas sempl, vjerojatno zato što ne želi baš puno ljudi svirati s osobama koje sviraju samo da bi izd*kali svoju glazbenu virtuoznost.

I IMHO, glazbenik ne može biti osoba koja je ograničena na rađenje pjesama s OVER 9000 pickova u sekundi.

15 godina
odjavljen
i_rambo_plache kaže...

Pa čuješ, nije meni teško recimo šetati po pentatonskoj skali niti mi je teško dobiti muzikalnu melodiju.

No pitanje je, je li izražavanje muzikalnosti zbilja ono što glazbenika čini glazbenikom. Kad ja slušam Tosina Abasija, čujem tehničko savršenstvo, ali ne čujem originalnost. Lik je stvorio imidž svirajući na 8-string gitari za EMG, koristeći ritam mašinu i bas sempl, vjerojatno zato što ne želi baš puno ljudi svirati s osobama koje sviraju samo da bi izd*kali svoju glazbenu virtuoznost.

I IMHO, glazbenik ne može biti osoba koja je ograničena na rađenje pjesama s OVER 9000 pickova u sekundi.

E tu si u krivu.

A za ovo zadnje -  zašto ne?

Znači bubmaraov let nije napisao glazbenik?

17 godina
neaktivan
Jakovp kaže...

E tu si u krivu.

A za ovo zadnje -  zašto ne?

Znači bubmaraov let nije napisao glazbenik?

Bumbarov let je skladba s glavom i repom, prilično neopterećena brzinom -- tj. brzina izvođenja skladbe je zapravo umjetnički dojam lepeta krila bumbara u letu -- dakle tehnika je u službi glazbe, a ne obrnuto kao u Abasijevom slučaju.

Ne kažem ja da su svi tehničari loši glazbenici. Recimo, Buckethead je IMHO vrlo dobar glazbenik koji radi izvrsne pjesme. Abasi ne.

15 godina
odjavljen
i_rambo_plache kaže...

Bumbarov let je skladba s glavom i repom, prilično neopterećena brzinom -- tj. brzina izvođenja skladbe je zapravo umjetnički dojam lepeta krila bumbara u letu -- dakle tehnika je u službi glazbe, a ne obrnuto kao u Abasijevom slučaju.

Ne kažem ja da su svi tehničari loši glazbenici. Recimo, Buckethead je IMHO vrlo dobar glazbenik koji radi izvrsne pjesme. Abasi ne.

Bucket je dosadan za popi****, a Abasi te tjera na slušanje...

I ovo boldano nije istina.

Ali uglavnom stvar ukusa, tebi se ne sviđa, meni da, ali ne možeš reći da nije glazbenik i da nije muzikalan, zato jer to ne vidiš, evo to je sve što imam reći na temu.

17 godina
neaktivan
Jakovp kaže...
i_rambo_plache kaže...

Bucket je dosadan za popi****, a Abasi te tjera na slušanje...

I ovo boldano nije istina.

Ali uglavnom stvar ukusa, tebi se ne sviđa, meni da, ali ne možeš reći da nije glazbenik i da nije muzikalan, zato jer to ne vidiš, evo to je sve što imam reći na temu.

Nije ni Buckethead u mom stilu, ali mi je Colma (album) genijalan, baš zato što nije opterećen tehniciranjem te čak daje neku svoju crtu svirajući i sa klasičnom gitarom.

Ja kažem da je ovo boldano istina. Mislim, ak već nije istina, reci zašto nije istina...  :/

Nije kompletno stvar ukusa. Naravno, svakome se može ili sviđati ili ne, ja samo kažem da čovjek koji sjedne na stolac, uzme gitaru u ruke i počne tehnicirati kako bi predstavio pupove ne svira baš sa svrhom da svijetu predstavi dijelić svoje kreativnosti. Prema tome mogu zaključiti da nije ništa manje prostitutka od Simone Gotovac koja otpjeva 3 minute "Hova do khova" za par tisuća kuna, dok Abasi odsvira par majstorija za reklamu EMG-u.

Poruka je uređivana zadnji put pon 31.10.2011 1:06 (i_rambo_plache).
17 godina
neaktivan

Meni je ovo odlicno, ali ne znam jel bude i vama...

The Unix philosophy basically involves giving you just enough rope to hang yourself. And then a couple of feet more, just to be sure.
16 godina
neaktivan
1domagoj1 kaže...

Meni je ovo odlicno, ali ne znam jel bude i vama...

Pre dobro, jednostavno nemogu prestati slušati{#}

MUST visit :D http://www.youtube.com/user/ZOJAmoviesProduction?feature=mhee
16 godina
neaktivan
i_rambo_plache kaže...
Nije ni Buckethead u mom stilu, ali mi je Colma (album) genijalan, baš zato što nije opterećen tehniciranjem te čak daje neku svoju crtu svirajući i sa klasičnom gitarom.

Ja kažem da je ovo boldano istina. Mislim, ak već nije istina, reci zašto nije istina...  :/

Nije kompletno stvar ukusa. Naravno, svakome se može ili sviđati ili ne, ja samo kažem da čovjek koji sjedne na stolac, uzme gitaru u ruke i počne tehnicirati kako bi predstavio pupove ne svira baš sa svrhom da svijetu predstavi dijelić svoje kreativnosti. Prema tome mogu zaključiti da nije ništa manje prostitutka od Simone Gotovac koja otpjeva 3 minute "Hova do khova" za par tisuća kuna, dok Abasi odsvira par majstorija za reklamu EMG-u.

Stvar je u tome da ako ne slusas takav stil muzike, zvucat ce ti kao zbrka nota... ako slusas taj stil muzike, i pogotovu ako si ga sposoban svirati, razumjet ces da je apsolutno jednak bumbarevom letu... razlika je u tome sto bumbarov let ima nekakav image, pa ti je to OK, dok si za Abasija sad prvi put cuo pa ti je on cisti 'tehnicar.

Na primjer, meni su Dream Theater odlicni, no ja prvi priznajem da od Six Degrees pa nadalje, bend se moze nazvati John Petrucci and Friends, jer se sve vrti oko totalno dosadnih, ispranih progresija i kompliciranih sola - dakle, to je ono o cemu pricas.

Abasi veze nema s time.

Siguran sam da jednostavno 'ne cujes' ono sto on svira na isti nacin kao i ljudi koji vole tu vrstu muzike, jer se ja jako dobro sjecam da prije nego sam mogao svirati brzo, i meni je sve to zvucalo kao kupus od nota a ne nesto muzikalno. Sto sam brze i brze svirao, bolje sam razaznavao kad je netko drugi svirao solo, i bolje sam razumio muzikalnost u njemu.

Sto se tice solo sviranja - ima takvih 'bendova' koliko hoces. Steve Vai, Joe Satriani... ako su ti to sve tehnicari, pogledaj Sami Antilla, Sybreed...

Cyberpunk indie title - http://ghosts.pleasantnightmare.com
14 godina
neaktivan

Do sad sam svirao klasičnu gitaru pa sam odlučio kupiti električnu.

Cijene im variraju, a ja baš ne razumijem šta treba gledat kod pick-up-ova, materijalima itd.

Na što treba paziti pri kupnji električne gitare i pojačala ?

EDIT: Namjeravam si kupiti neku el. gitaru + pojačalo do 2000 kn

Ustajte prezreni na svijetu !
Poruka je uređivana zadnji put pon 31.10.2011 12:21 (Diplomirani pješak).
17 godina
neaktivan

Vai i Satriani ne bas toliko, ali zato onaj prasac (jer je sad debeli xD) Malmsteen... Ili onaj Batio. Batio je cak bio izabran u nekom casopisu kao "No. 1 Shredder of All Time".

The Unix philosophy basically involves giving you just enough rope to hang yourself. And then a couple of feet more, just to be sure.
15 godina
odjavljen
Diplomirani pješak kaže...

Do sad sam svirao klasičnu gitaru pa sam odlučio kupiti električnu.

Cijene im variraju, a ja baš ne razumijem šta treba gledat kod pick-up-ova, materijalima itd.

Na što treba paziti pri kupnji električne gitare i pojačala ?

EDIT: Namjeravam si kupiti neku el. gitaru + pojačalo do 2000 kn

Zaboravi za te pare, jedino squier bullet ili konzumcaster + harley benton ga5, sve ostalo za te pare je šrot.

16 godina
neaktivan
1domagoj1 kaže...

Vai i Satriani ne bas toliko, ali zato onaj prasac (jer je sad debeli xD) Malmsteen... Ili onaj Batio. Batio je cak bio izabran u nekom casopisu kao "No. 1 Shredder of All Time".

Ma ekipa koja meni ima bend tek toliko da nemaju ritam mashinu su meni cisti solisti.

Megadeth sam zaboravio, a odlican primjer... bas me interesira koliko bi dugo Megadeth bio Megadeth bez Mustainea... ;-)

Cyberpunk indie title - http://ghosts.pleasantnightmare.com
17 godina
neaktivan
Deus ex machina kaže...

Ma ekipa koja meni ima bend tek toliko da nemaju ritam mashinu su meni cisti solisti.

Megadeth sam zaboravio, a odlican primjer... bas me interesira koliko bi dugo Megadeth bio Megadeth bez Mustainea... ;-)

Megafail? xD

16 godina
protjeran

Zna li netko neke dobre jazz-iste, onako, spore, da zvuce crnacki i dobro?

And then father, the Rapture dream was over. You taught me that 'evil' is just a word. Under the skin, it's simple pain. We are Utopia, you and I...
17 godina
Mentalist kaže...

Zna li netko neke dobre jazz-iste, onako, spore, da zvuce crnacki i dobro?

Ja osobno volim poslušati Georga Bensona, svira gitaru, Maceo Parker također odlično svira saksofon. Tu je i Django Reinhardt. Pobaj s njima za početak.

Men aren't fat, only fat women are fat.
16 godina
neaktivan

B.B. King- nije baš jazz al' lik je prežestok. Baš se vidi da svira iz duše...

Intel Core i7,Zotac GeForce GTX 295 ,6 GB of RAM,WD Caviar Black 1TB
15 godina
neaktivan
Clausen von hassuen da Huge Boner donka le Giant Boner blitzkreig da penis of mammoth girth struass ven throbbing enormous von sack of pubes.
15 godina
odjavljen

Ja bih rekao da je fake..

15 godina
neaktivan

A neš ti lik oso na dva koncerta i dobio backstage pass, il dao nekom ko ima isti, i ovi potpisali .. smiješno ...

To je ko da kupiš nogometni dres odes na dvije tekme i npr potpišu ga par igrača barce/reala/brazila (ne bitno), i onda prodajes za 50 000-100 000 kn ... užas ...

Poruka je uređivana zadnji put čet 3.11.2011 15:27 (domba_Os).
16 godina

Nakon dugo izbivanja s foruma, da se pohvalim na ovomu isto, uz trkeljanje po tamburi, nagovorio sam oca da kupi ultra skupi/e komade drveta stare 12 godina - sapelle mahogany - 1600KN 100cm x 100cm, debljine 5cm, i od toga će biti izrađeno par tijela za gitare, no prva u planu je Gibson Flying V.

15 godina
odjavljen
4ucker kaže...

Nakon dugo izbivanja s foruma, da se pohvalim na ovomu isto, uz trkeljanje po tamburi, nagovorio sam oca da kupi ultra skupi/e komade drveta stare 12 godina - sapelle mahogany - 1600KN 100cm x 100cm, debljine 5cm, i od toga će biti izrađeno par tijela za gitare, no prva u planu je Gibson Flying V.

Nemoj slučajno sam raditi, daj obavezno nekom renomiranom majstoru, šteta bi sad bilo uništiti tako skupo drvo.

16 godina
Jakovp kaže...
4ucker kaže...

Nemoj slučajno sam raditi, daj obavezno nekom renomiranom majstoru, šteta bi sad bilo uništiti tako skupo drvo.

Moj otac se time bavi otkako zna za sebe, tako da nemam frke :P

15 godina
odjavljen
4ucker kaže...
Jakovp kaže...
4ucker kaže...

Ok, a šta ćete s vratom, naručiti gotov ili? Treba znat stavit šipku, pravilnu skalu za pragove i te sitnice.

15 godina
neaktivan
Jakovp kaže...
4ucker kaže...
Jakovp kaže...
4ucker kaže...

Ok, a šta ćete s vratom, naručiti gotov ili? Treba znat stavit šipku, pravilnu skalu za pragove i te sitnice.

kaj nemože pitat onog lika od robys guitars da mu napravi vrat?

Clausen von hassuen da Huge Boner donka le Giant Boner blitzkreig da penis of mammoth girth struass ven throbbing enormous von sack of pubes.
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice