Hvala svima na odgovorima(i onim pozitivnim i onim negativnim)
Večina nije svatila šta ja hoču, a ona pljuvanja o oktavama i neznanju stelanja, i da mi gitara zuji i šušti zbog toga, to neču ni komentirat, uostalom reko sam da mi je trenutna gitara sasvim ok i nisam naveo da imam s njom problema, niti s opremom (eventualno bi mogao ubacit jos "ground loop" da se maknu i oni najmanji šumovi elektronike i razlika potencijala ili promjenit fidovu sklopku, ili uzemljit bas gitaru na uzemljenje samo za nju... no svejedno i to ce doc na red).
A problem zujanja je do moje tehnike, jer tu i tamo mi žica do žice na koju je pritisak prsta zazuju po noktu prsta koji stišče, to se ni ne kuži na distorziji i na rock rigovima, ali meni se sviđa zvuk clean gitare koja ima jako udaljene pick-up-ove i jaki ulaz, a na takvoj postavi cuje se sve pa i dodir zice a kamoli zujanje po noktu.
Stvar je u tome da su moja samo tri prsta spojena jedan do drugog širi od vrata gitare na sredini vrata a kamoli na vrhu vrata(na prvom pragu), vjerojatno bi mogao izvjezbat tehniku al nit imam vraemena ni volje i mislim da nebi trebao ako bi imao samo vrat ko na klasičnoj gitari i samim time i razmak žica.
Takvu gitaru električnu kakvu ja trazim nisam vidio ni u jednom dučanu pa sam se odlučio za custom made, i sve sta pitam je tko bi kod nas mogao takvu gitaru izradit, i normalno da ne mislim da ce kostat 100kn kao sto je neko komentirao.