Gitare i sve vezano uz njih izdvojena tema

poruka: 4.970
|
čitano: 1.004.837
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
protjeran
Gitare i sve vezano uz njih

Vec 20 dana nitko nista nije napisao.

Evo kako to radi jedan gospodin, gitarista i velik covjek, u Japanu -Tomoyasu Hotei.

And then father, the Rapture dream was over. You taught me that 'evil' is just a word. Under the skin, it's simple pain. We are Utopia, you and I...
Poruka je uređivana zadnji put sub 10.9.2011 16:33 (Mentalist).
17 godina
Re: Gitare i sve vezano uz njih
Mentalist kaže...

Evo kako to radi jedan gospodin, gitarista i velik covjek u Japanu -Tomoyasu Hotei.

Lik je odličan, a eto uopće nisam ni znao za njega (kao i većina pretpostavljam).

Anyway, zanima me dali se igdje u Hrvatskoj može nabavit Vintage V100 AFD "Paradise" gitara ?

Znači to je ova đitrica sa slike, priložio sam i jedan video.

Recite mi mišljenja i naravno dali se može nabavit kod nas.

When the power of love overcomes the love of power the world will know peace. Music is my religion.
16 godina
protjeran
Xbox360 Modder kaže...

Da li to treba da ti bude prva?

Prva se kupuje prema sljedecim elementima:

• cijena
  • boja

Ostalo manje-vise.

And then father, the Rapture dream was over. You taught me that 'evil' is just a word. Under the skin, it's simple pain. We are Utopia, you and I...
17 godina
Mentalist kaže...

Da li to treba da ti bude prva?

Prva se kupuje prema sljedecim elementima:

• cijena
  • boja

Ostalo manje-vise.

Ne, već imam Godin Detour.

Ovo sam mislio uzet oko negdje oko Božića dok se skupi para,

tak da imam i Les Paula i Superstrata.

Inače, Vintage gitare su odlične kvalitete.

Isprobao sam Vintage V99 i stvarno je dobra i kvaliteta izrade i sve.

Po meni za kategoriju bolje od Epiphonea.

When the power of love overcomes the love of power the world will know peace. Music is my religion.
16 godina
protjeran
Xbox360 Modder kaže...

Ne vidim potrebu za kupovanjem vise gitara ako se odnosi na ove modele.

Da sam na tvom mjestu, stedio bih i par godina ako je potrebno i onda kupio pravog Les Pola ili Stratokastera (vjerovatno bih ja isao na stratokastera jer sam navikao na njegov dizajn).

17 godina
Mentalist kaže...
Xbox360 Modder kaže...

Ne vidim potrebu za kupovanjem vise gitara ako se odnosi na ove modele.

Da sam na tvom mjestu, stedio bih i par godina ako je potrebno i onda kupio pravog Les Pola ili Stratokastera (vjerovatno bih ja isao na stratokastera jer sam navikao na njegov dizajn).

Razmatrao sam i tu opciju.

Ali ako ću već štedit onda će to bit neki Edwards LP model,

jer su po mom mišljenju bolji od bilo kojeg Gibsona do 10 somova.

17 godina
Xbox360 Modder kaže...

Anyway, zanima me dali se igdje u Hrvatskoj može nabavit Vintage V100 AFD "Paradise" gitara ?

Znači to je ova đitrica sa slike, priložio sam i jedan video.

Recite mi mišljenja i naravno dali se može nabavit kod nas.

Sve Vintage gitare se mogu nabaviti i kod nas preko njihovog zastupnika a to je Music Shop No1. Ukoliko je trenutno nemaju na lageru - naruče ti je i nema problema.

A u vezi mišljenja o Vintage gitarama, mislim da su zaista value-for-money.

Never before have I encountered such corrupt and foul minded perversity. Have you ever considered a career in the Church?--The Bishop of Bath and Wells, Blackadder II
16 godina
neaktivan
Mentalist kaže...

Evo kako to radi jedan gospodin, gitarista i velik covjek, u Japanu -Tomoyasu Hotei.

Baš mi je super lik, super sound, podsjeća me na Gilmoura

16 godina
protjeran
powerslave kaže...
Mentalist kaže...

Baš mi je super lik, super sound, podsjeća me na Gilmoura

Drago mi je da vam se svidio.

17 godina

Samo da kažem da sam odustao od kupnje Vintagea.

Štedit ću za pravog LP-a.

A trenutno mi ni netreba bolja gitara jer Detour uz promjenu pickupa šije većinu gitara do 5000kn.

15 godina
odjavljen
Xbox360 Modder kaže...

Samo da kažem da sam odustao od kupnje Vintagea.

Štedit ću za pravog LP-a.

A trenutno mi ni netreba bolja gitara jer Detour uz promjenu pickupa šije većinu gitara do 5000kn.

Dobra odluka!

14 godina

Za početnika u sviranju bila bi najbolje prva neka akustična?

xf: recod8600
15 godina
odjavljen
r3c0d kaže...

Za početnika u sviranju bila bi najbolje prva neka akustična?

Klasična ali samo ako želiš, slobodno kreni sa električnom ako te samo to zanima.

S klasičnom ćeš bolje izvježbvati ruke pa će ti biti lakše kasnije.

14 godina

Da više me zanima to, znači nebi bilo problema odma sa električnom?

15 godina
odjavljen
r3c0d kaže...

Naravno da ne bi.

15 godina
neaktivan
r3c0d kaže...

nebi al neces dobit onaj lijepi zvuk u pocetnickim pjesmama, jer puno su lijepse na akusticnoj zvuci

LoL acc THCJoshi
17 godina
neaktivan
r3c0d kaže...

Nop, samo deri.

Gentoo... it's like wiping your ass with silk. Or sandpaper.
15 godina
odjavljen
Jonja kaže...
r3c0d kaže...

nebi al neces dobit onaj lijepi zvuk u pocetnickim pjesmama, jer puno su lijepse na akusticnoj zvuci

Ajme gluposti, ne sviraju svi jadne izlizane pjesme na plaži.

14 godina

Hvala svima, čim se nešto para skupi tambura stiže.

17 godina
neaktivan

schechter, nekakav entry model, uzeo ima vec dvije godine. jedina bolja "entry" gitara koju sam probao je les paul od frenda, nezamislivo mekano za svirat. nazalost ne kuzim se u zice bas najbolje, gitara ima taj metalic zvuk ali samo sa novim zicama, vrlo brzo otupi a ja kontam da je do zica, da su smece. plus komplikacije sa pojacalima i efektima, jednostavno nemam sluha :D, ali moja apsolutna preporuka bilo kome ko kupuje prvu gitaru. bajdvej akustara je king za ucenje, na el. se ne uci tehnika.

17 godina
neaktivan
gonzo kaže...

schechter, nekakav entry model, uzeo ima vec dvije godine. jedina bolja "entry" gitara koju sam probao je les paul od frenda, nezamislivo mekano za svirat. nazalost ne kuzim se u zice bas najbolje, gitara ima taj metalic zvuk ali samo sa novim zicama, vrlo brzo otupi a ja kontam da je do zica, da su smece. plus komplikacije sa pojacalima i efektima, jednostavno nemam sluha :D, ali moja apsolutna preporuka bilo kome ko kupuje prvu gitaru. bajdvej akustara je king za ucenje, na el. se ne uci tehnika.

Les Paul (Gibsonov) je sve samo ne entry gitara (čak i Studio).

Za učenje tehnike će poslužiti bilokoja gitara. Ne vidim zašto električna ne bi bila dobra za učenje, štoviše, pošto ju je najlakše svirati, možda je i najpogodnija za početnika.

~~~ Овај форумаш је толерантан према особама свиju националности, раса и сполног определења те сматра да свака особа има право да буде слободна од угнетавања ради својих либералних мишлења ~~~
16 godina
protjeran
i_rambo_plache kaže...
gonzo kaže...

Les Paul (Gibsonov) je sve samo ne entry gitara (čak i Studio).

Za učenje tehnike će poslužiti bilokoja gitara. Ne vidim zašto električna ne bi bila dobra za učenje, štoviše, pošto ju je najlakše svirati, možda je i najpogodnija za početnika.

Svatko tko pročita Gonzov post neka ga zanemari.

Na Les Polu koji je u samom vrhu ponude gitara (osim ako ste fan Sinistera Gejtsa) prsti ne klize niti sviraju sami od sebe, osjećaj je isti kao da svirate jeftinu gitaru.

Nema nikakvog smisla u učenju sviranja prave pa potom električne gitare jer se sviraju drugačije.

14 godina

Pozz. Kakve su ove 2 gitare. Malo gledam po netu pa da pitam stručnjake.

http://webshop.musicshop.hr/product_info.php?cPath=22_23_31&products_id=3922

http://webshop.musicshop.hr/product_info.php?cPath=22_23_116&products_id=5754

Za početnika. Nebi tija sad neku od 500kn najjeftiniju a nebi neku tamo priko 1k. Svaki savjet je dobrodošao.

15 godina
odjavljen
r3c0d kaže...

Pozz. Kakve su ove 2 gitare. Malo gledam po netu pa da pitam stručnjake.

http://webshop.musicshop.hr/product_info.php?cPath=22_23_31&products_id=3922

http://webshop.musicshop.hr/product_info.php?cPath=22_23_116&products_id=5754

Za početnika. Nebi tija sad neku od 500kn najjeftiniju a nebi neku tamo priko 1k. Svaki savjet je dobrodošao.

Rađe uzmi squiera, nisu tako loši, za razliku od stagga.

14 godina

Pojačalo nekakvo oko 300-400kn? I jeli imaju kakve razlike u trzalicama(pretpostavljam da imaju) pa ako nekome nije problem objasnit. 

Hvala!!!

15 godina
odjavljen
r3c0d kaže...

Pojačalo nekakvo oko 300-400kn? I jeli imaju kakve razlike u trzalicama(pretpostavljam da imaju) pa ako nekome nije problem objasnit. 

Hvala!!!

Za 300-400 kn ti je apsolutno svejedno koje pojačalo uzmeš, jer su sva jednako loša. Uzmi nešto čisto da imaš, pa ćeš lako kasnije skupiti ako ti krene sviranje.

15 godina
neaktivan
r3c0d kaže...

Hvala!!!

Postoje "tvrđe" i "mekše" trzalice... sad što to znači, nemam pojma {#}

Ne znam šta da stavim pa onda stavim ovo. **** I ako ti je netko pomogao, stisni HVALA, ne budi sebičan ****
15 godina
odjavljen
roko121roko kaže...
r3c0d kaže...

Hvala!!!

Postoje "tvrđe" i "mekše" trzalice... sad što to znači, nemam pojma {#}

Postoje razne debljine, od ,3 do 3mm.  To je stvar ukusa, kreni sa 0.75 ta je najuobičajenija.

15 godina
neaktivan

Šta mislite o Yamahinoj Pacifica seriji? Taman nedavno sam dobio jednu Pacificu (i amp Orange CR20L) - za model nisam siguran - mislim da je 112V... , pa me zanima koja je to zapravo kvaliteta?

Ne znam šta da stavim pa onda stavim ovo. **** I ako ti je netko pomogao, stisni HVALA, ne budi sebičan ****
Poruka je uređivana zadnji put sri 21.9.2011 19:46 (roko121roko).
15 godina
odjavljen
roko121roko kaže...

Šta mislite o Yamahinoj Pacifica seriji? Taman nedavno sam dobio jednu Pacificu (i amp Orange CR20L) - za model nisam siguran - mislim da je 112V... , pa me zanima koja je to zapravo kvaliteta?

Sve što yamaha proizvede je dobre ili odlične kvalitete, tako da ne brini. Ali moraš shvatiti da postoje razlike između jeftinih i skupih gitara, tvoja je jedna od jeftinih. No ne brini, sve yamahe su dobre.

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice