Vec 20 dana nitko nista nije napisao.
Evo kako to radi jedan gospodin, gitarista i velik covjek, u Japanu -Tomoyasu Hotei.
Evo kako to radi jedan gospodin, gitarista i velik covjek, u Japanu -Tomoyasu Hotei.
Lik je odličan, a eto uopće nisam ni znao za njega (kao i većina pretpostavljam).
Anyway, zanima me dali se igdje u Hrvatskoj može nabavit Vintage V100 AFD "Paradise" gitara ?
Znači to je ova đitrica sa slike, priložio sam i jedan video.
Recite mi mišljenja i naravno dali se može nabavit kod nas.
Da li to treba da ti bude prva?
Prva se kupuje prema sljedecim elementima:
Ostalo manje-vise.
Ne, već imam Godin Detour.
Ovo sam mislio uzet oko negdje oko Božića dok se skupi para,
tak da imam i Les Paula i Superstrata.
Inače, Vintage gitare su odlične kvalitete.
Isprobao sam Vintage V99 i stvarno je dobra i kvaliteta izrade i sve.
Po meni za kategoriju bolje od Epiphonea.
Ne vidim potrebu za kupovanjem vise gitara ako se odnosi na ove modele.
Da sam na tvom mjestu, stedio bih i par godina ako je potrebno i onda kupio pravog Les Pola ili Stratokastera (vjerovatno bih ja isao na stratokastera jer sam navikao na njegov dizajn).
Ne vidim potrebu za kupovanjem vise gitara ako se odnosi na ove modele.
Da sam na tvom mjestu, stedio bih i par godina ako je potrebno i onda kupio pravog Les Pola ili Stratokastera (vjerovatno bih ja isao na stratokastera jer sam navikao na njegov dizajn).
Razmatrao sam i tu opciju.
Ali ako ću već štedit onda će to bit neki Edwards LP model,
jer su po mom mišljenju bolji od bilo kojeg Gibsona do 10 somova.
Sve Vintage gitare se mogu nabaviti i kod nas preko njihovog zastupnika a to je Music Shop No1. Ukoliko je trenutno nemaju na lageru - naruče ti je i nema problema.
A u vezi mišljenja o Vintage gitarama, mislim da su zaista value-for-money.
Baš mi je super lik, super sound, podsjeća me na Gilmoura
Drago mi je da vam se svidio.
Samo da kažem da sam odustao od kupnje Vintagea.
Štedit ću za pravog LP-a.
A trenutno mi ni netreba bolja gitara jer Detour uz promjenu pickupa šije većinu gitara do 5000kn.
Samo da kažem da sam odustao od kupnje Vintagea.
Štedit ću za pravog LP-a.
A trenutno mi ni netreba bolja gitara jer Detour uz promjenu pickupa šije većinu gitara do 5000kn.
Dobra odluka!
Za početnika u sviranju bila bi najbolje prva neka akustična?
Za početnika u sviranju bila bi najbolje prva neka akustična?
Klasična ali samo ako želiš, slobodno kreni sa električnom ako te samo to zanima.
S klasičnom ćeš bolje izvježbvati ruke pa će ti biti lakše kasnije.
Da više me zanima to, znači nebi bilo problema odma sa električnom?
Naravno da ne bi.
nebi al neces dobit onaj lijepi zvuk u pocetnickim pjesmama, jer puno su lijepse na akusticnoj zvuci
Nop, samo deri.
nebi al neces dobit onaj lijepi zvuk u pocetnickim pjesmama, jer puno su lijepse na akusticnoj zvuci
Ajme gluposti, ne sviraju svi jadne izlizane pjesme na plaži.
Hvala svima, čim se nešto para skupi tambura stiže.
schechter, nekakav entry model, uzeo ima vec dvije godine. jedina bolja "entry" gitara koju sam probao je les paul od frenda, nezamislivo mekano za svirat. nazalost ne kuzim se u zice bas najbolje, gitara ima taj metalic zvuk ali samo sa novim zicama, vrlo brzo otupi a ja kontam da je do zica, da su smece. plus komplikacije sa pojacalima i efektima, jednostavno nemam sluha :D, ali moja apsolutna preporuka bilo kome ko kupuje prvu gitaru. bajdvej akustara je king za ucenje, na el. se ne uci tehnika.
schechter, nekakav entry model, uzeo ima vec dvije godine. jedina bolja "entry" gitara koju sam probao je les paul od frenda, nezamislivo mekano za svirat. nazalost ne kuzim se u zice bas najbolje, gitara ima taj metalic zvuk ali samo sa novim zicama, vrlo brzo otupi a ja kontam da je do zica, da su smece. plus komplikacije sa pojacalima i efektima, jednostavno nemam sluha :D, ali moja apsolutna preporuka bilo kome ko kupuje prvu gitaru. bajdvej akustara je king za ucenje, na el. se ne uci tehnika.
Les Paul (Gibsonov) je sve samo ne entry gitara (čak i Studio).
Za učenje tehnike će poslužiti bilokoja gitara. Ne vidim zašto električna ne bi bila dobra za učenje, štoviše, pošto ju je najlakše svirati, možda je i najpogodnija za početnika.
Les Paul (Gibsonov) je sve samo ne entry gitara (čak i Studio).
Za učenje tehnike će poslužiti bilokoja gitara. Ne vidim zašto električna ne bi bila dobra za učenje, štoviše, pošto ju je najlakše svirati, možda je i najpogodnija za početnika.
Svatko tko pročita Gonzov post neka ga zanemari.
Na Les Polu koji je u samom vrhu ponude gitara (osim ako ste fan Sinistera Gejtsa) prsti ne klize niti sviraju sami od sebe, osjećaj je isti kao da svirate jeftinu gitaru.
Nema nikakvog smisla u učenju sviranja prave pa potom električne gitare jer se sviraju drugačije.
Pozz. Kakve su ove 2 gitare. Malo gledam po netu pa da pitam stručnjake.
http://webshop.musicshop.hr/product_info.php?cPath=22_23_31&products_id=3922
http://webshop.musicshop.hr/product_info.php?cPath=22_23_116&products_id=5754
Za početnika. Nebi tija sad neku od 500kn najjeftiniju a nebi neku tamo priko 1k. Svaki savjet je dobrodošao.
Pozz. Kakve su ove 2 gitare. Malo gledam po netu pa da pitam stručnjake.
http://webshop.musicshop.hr/product_info.php?cPath=22_23_31&products_id=3922
http://webshop.musicshop.hr/product_info.php?cPath=22_23_116&products_id=5754
Za početnika. Nebi tija sad neku od 500kn najjeftiniju a nebi neku tamo priko 1k. Svaki savjet je dobrodošao.
Rađe uzmi squiera, nisu tako loši, za razliku od stagga.
Pojačalo nekakvo oko 300-400kn? I jeli imaju kakve razlike u trzalicama(pretpostavljam da imaju) pa ako nekome nije problem objasnit.
Hvala!!!
Pojačalo nekakvo oko 300-400kn? I jeli imaju kakve razlike u trzalicama(pretpostavljam da imaju) pa ako nekome nije problem objasnit.
Hvala!!!
Za 300-400 kn ti je apsolutno svejedno koje pojačalo uzmeš, jer su sva jednako loša. Uzmi nešto čisto da imaš, pa ćeš lako kasnije skupiti ako ti krene sviranje.
Hvala!!!
Postoje "tvrđe" i "mekše" trzalice... sad što to znači, nemam pojma
Hvala!!!
Postoje "tvrđe" i "mekše" trzalice... sad što to znači, nemam pojma
Postoje razne debljine, od ,3 do 3mm. To je stvar ukusa, kreni sa 0.75 ta je najuobičajenija.
Šta mislite o Yamahinoj Pacifica seriji? Taman nedavno sam dobio jednu Pacificu (i amp Orange CR20L) - za model nisam siguran - mislim da je 112V... , pa me zanima koja je to zapravo kvaliteta?
Šta mislite o Yamahinoj Pacifica seriji? Taman nedavno sam dobio jednu Pacificu (i amp Orange CR20L) - za model nisam siguran - mislim da je 112V... , pa me zanima koja je to zapravo kvaliteta?
Sve što yamaha proizvede je dobre ili odlične kvalitete, tako da ne brini. Ali moraš shvatiti da postoje razlike između jeftinih i skupih gitara, tvoja je jedna od jeftinih. No ne brini, sve yamahe su dobre.