Ima li netko tab za Bez kaputa, Atomsko skloniste?
Vazna su mi obadva sola.
Vazna su mi obadva sola.
Ne znam je li točan naziv za tu polugicu tremolo, ja ju zovem whammy(-bar) pošto lagano dođe do zabune između tremolo ručice i
.
Anyways, vjerojatno ti ta rupica na bridgeu ima navoj. Zašarafiš whammy na bridge i to bi trebalo biti to. Koristiš ga tiltajući whammy gore-dolje, a ne vrteći ga. Ako nema nikakvog efekta, možda su federi u bridgeu previše zategnuti.
@ slash - i floyd rose je tremolo -.-'
A čuj, razlika je poprilična.
Pa mislim, zar nije?
Onda ga se nebi trebalo posebno patentirat, i nebi imao potpuno drukčiji mehanizam. I s razlogom se zove DOUBLE LOCKING tremolo. Znači, razlika je tu. Zar ne?
Pa mislim, zar nije?
Onda ga se nebi trebalo posebno patentirat, i nebi imao potpuno drukčiji mehanizam. I s razlogom se zove DOUBLE LOCKING tremolo. Znači, razlika je tu. Zar ne?
A gdje je tocno razlika? I flying trem i obican trem odrzavaju balans izmedju napetosti zica i napetosti opruga u tijelu.
Double locking tremolo se zove zato jer su zice zakljucane na dva mjesta: na tremolu i na vratu odmah ispod stimera. Nes ti patenta.
Jedini tremolo koji je stvarno razlicit je ona nova tehnologija gdje tremolo stoji na balinjerama, a ne na stupicima, no trenutno ne mogu pronaci sliku niti link jer ne znam tocno ime.
Edit:
nasao sam ga. Zero Resistance tremolo, Ibanezova Prestige tehnologija. Prednost je da nema sanse da rastima (lose) zice natezanjem
@ slash - i floyd rose je tremolo -.-'
A čuj, razlika je poprilična.
Pa mislim, zar nije?
Floyd rose je svejedno tremolo. Svaki bridge koji nije fiksiran s namjerom da se koristi za vibrato je tremolo. U tome je poanta. Shvaćam da postoji razlika između floyda i recimo, edge III tremola, ali i floyd i edge III su tremolo.
Moj prvi reply je bio na ovo: "mah, odkad sam floyd rose probo, tremolo je cisti kur*c " - Nadam se da sad shvaćaš što sam mislio...
Ma shvaćam da je to zapravo varijacija na temu tremola, ali je raštimavanje žica puno manje kad je floyd na bridgeu, pa zato kažem da više preferiram floyd nego obični tremolo. A i sa floydom možeš raditi stvarno perverzne stvari, tipa dive bomb i to. Ili gitaru okreneš žicama prema podu, pa ju gaziš. Odlično za finiširanje nastupa
Ma shvaćam da je to zapravo varijacija na temu tremola, ali je raštimavanje žica puno manje kad je floyd na bridgeu, pa zato kažem da više preferiram floyd nego obični tremolo. A i sa floydom možeš raditi stvarno perverzne stvari, tipa dive bomb i to. Ili gitaru okreneš žicama prema podu, pa ju gaziš. Odlično za finiširanje nastupa
A koji se to efekt dobije gaženjem gitare okrenutim žicama prema podu?
pucanje zica?
pucanje zica?
Zvuk koji probija uši, al jbg. I onda malo mikrofonije da to sve začini. Osobno to nebih nikada napravio (gaženje, ne mikrofoniju), al jedan frend mi je to napravio na nastupu. Plako sam kad sam vidio što radi jadnom Ibanezu. Al i dan danas je u top stanju gitara.
Uzmi čašu, prisloni na žicu(ce), okini i napravi slajd prema gore. Sve ovo napravi priljepljen na pojačalo, s gitarom okrenutom prema pojačalu, naravno. Puno efektnije. I ne boli, kak ni gitaru, tak ni moje srce. Osim ušiju ajd.
Kaj mislite, kolko se ovo isplati?
http://www.njuskalo.hr/pojacala-gitare/marhall-jcm900-oglas-1529962
Uzmi čašu, prisloni na žicu(ce), okini i napravi slajd prema gore. Sve ovo napravi priljepljen na pojačalo, s gitarom okrenutom prema pojačalu, naravno. Puno efektnije. I ne boli, kak ni gitaru, tak ni moje srce. Osim ušiju ajd.
Pinch ili n.h., wah i feedback = cuda :-)
@1domagoj1
mislim da je 4000 malo preskupo za taj amp.
Pinch ili n.h., wah i feedback = cuda :-)
@1domagoj1
mislim da je 4000 malo preskupo za taj amp.
I meni se čini, jednom sam naletio na TSL za te novce, al jbg, prošla baba s kolačima...
Uuu, a pazi ovo, JMP (to su oni među prvima Marshallci, tamo 70-tih rađeni), 6000 kn.
http://www.njuskalo.hr/pojacala-gitare/marshall-jmp-mkii-2203-100w-1979-godine-oglas-1516508
Uuu, a pazi ovo, JMP (to su oni među prvima Marshallci, tamo 70-tih rađeni), 6000 kn.
http://www.njuskalo.hr/pojacala-gitare/marshall-jmp-mkii-2203-100w-1979-godine-oglas-1516508
E ovo je vec neka ponuda, no pitaj obavezno koliko su stare lampe i koliko kosta refurbishing... jer bi te to za JMP MK2 moglo doc papreno, a u suprotnom sound bi mogao biti mutav odmah, ili otici u klinac nakon par mjeseci sviranja.
E ovo je vec neka ponuda, no pitaj obavezno koliko su stare lampe i koliko kosta refurbishing... jer bi te to za JMP MK2 moglo doc papreno, a u suprotnom sound bi mogao biti mutav odmah, ili otici u klinac nakon par mjeseci sviranja.
Ma, sumnjam da bi ja njega i uzel, ipak mi je izvan cjenovnog domašaja, 4k bi mi neki vrh bio. Ali, ono, ponuda je svakako zanimljiva. A kaj mislite o Randallima (recimo ovaj)? Nisam niti jednog uživo poslušao, samo na youtubeu, zvuči mi ok. Ima ko kakva iskustva? Mesa mi je totalno van domašaja, o tome mogu samo sanjat, Marshall kako koji naleti, al ne želim se samo na njima ograničavat pa gledam sad malo i ostalu ekipu...
Ma, sumnjam da bi ja njega i uzel, ipak mi je izvan cjenovnog domašaja, 4k bi mi neki vrh bio. Ali, ono, ponuda je svakako zanimljiva. A kaj mislite o Randallima (recimo ovaj)? Nisam niti jednog uživo poslušao, samo na youtubeu, zvuči mi ok. Ima ko kakva iskustva? Mesa mi je totalno van domašaja, o tome mogu samo sanjat, Marshall kako koji naleti, al ne želim se samo na njima ograničavat pa gledam sad malo i ostalu ekipu...
u vezi podcrtanog,
Triaxis sam platio 7000 norveskih kruna, google kaze da je to 6424.43717 kuna. Tip ga je prodavao jer se htio preseliti na Fendera, Mesa mu se vise nije svidjala.
To je prakticno 400 kuna vise od Marshalla kojeg si pokazao maloprije. Dobro, treba uzet i neki poweramp kasnije, ali ne mora to biti Simulclass ili 50/50 odmah, uzmes neki Davoli koji ce doc oko 1000, 1500 kuna i neki cabinet polovni i rijesio si si vrhunski rig za circa 10 000 kuna. To je puno odjednom, ali kupujes malo po malo, stedis lovu i pecas dobre ponude. Nemoj si uopce unistavat snove, ako ti je Mesa cilj, radi na tome malo po malo i uletit ce ti jednom. Ako ti se ne da gnjavit s MIDI-jem, na Craig's listu sam pred mozda 2-3 mjeseca nasao Dual Rectifier za 700 USD ~= 3500 kuna. Pa si ti misli :-)
Nemoj se uopce obeshrabrivati ogromnim cijenama neke vrhunske opreme, jer po meni nitko normalan to ne kupuje novo, osim bendova koje sponzorira neki izdavac. 90% normalnih ljudi kupi tu opremu iz trece ili cetvrte ruke, kad joj cijena padne na prakticno 1/6 originalnog iznosa, a te stvari traju vjecno tako da starost uopce nema veze.
I da... ako ti je 4000 nekako vrh, stavi lovu na stranu u banku i ne diraj. Ako si mlad, odradi jos jedno ljeto negdje ili ako imas dovoljno godina, stedi jos par mjeseci i imas, prakticno, dovoljno za jednog Triaxisa ;-)
Sto se tice ostalih marki, nisam uopce fan Marshalla. Laney mi je odlican, kao i Engl i Hiwatt. Randalli su mi dobri, Peavey kako-tako, zna bit mutav, Fenderi su mi uzas.
A, recite mi šta mislite o Peavey-u Classic 30...najvjerojatnije ga uskoro kupujem pa da čujem šta vi mislite o njemu.
U potpunosti se slažem, što se tiče kupnje opreme, mislim da sam možda i prije već rekao bio nešto slično, nisu ovo šta ja znam mobiteli pa da za 2 mjeseca "ne valja" više. Takve stvari traju, eto dokaz je onaj Marshall iz 79.' :). Ja bi vrlo rado imao Mesu, dapače. Al velim, trenutno mi je ipak slightly out off hands. Zanimljiva mi je ideja, kak bi to izgledalo da Marshallov (recimo JCM900) preamp slaveam u neku Mesu u njezin poweramp, ili tak nešto, zanima me kak bi to zvučalo. Al treba se štedit za to :D. Thx, na ovom iscrpnom odgovoru.
Nego, vidiš ENGL sam skoro i zaboravio :D. Jako dobra pojačala imaju, ali ih baš ne viđam (pretjerano puno) na ovim našim prostorima. Nađe se koji tu i tamo, al na kapaljku. Randall mi je tek nedavno upao u oči. Pa... vidjet ćemo :).
moze mi tko reci jeli imaju kakve vjezbe za rad lijeve ruke(desnjak sam),znaci ja nemogu nijedan brzi solo odsvirat zato sto mi je lijeva ruka prespora(sa desnom dobro trzam)
pa nemoj odma svirat u full spedu odi polagano i postepeno ubrzavaj i gledaj da dobro odsviras a ne da sviras brzo i to na nis ne lici,doci ce brzina s vremenom al treba vjezbat
pa nemoj odma svirat u full spedu odi polagano i postepeno ubrzavaj i gledaj da dobro odsviras a ne da sviras brzo i to na nis ne lici,doci ce brzina s vremenom al treba vjezbat
Potpisujem, najbitnije je svirati tocno, a tek onda brzo. Brzina bez tocnosti je nista.
Jel može meni neko preporučit nekakav solo koji je dobar za učenje, ja sam naučio Smells Like Teen Spirit od Nirvane
Jel može meni neko preporučit nekakav solo koji je dobar za učenje, ja sam naučio Smells Like Teen Spirit od Nirvane
Nothing else matters?
Vazna su mi obadva sola.
ne koristi tabove
skidaj po sluhu
mozda nije ucil teoriju i onda to moze zaboravit
Vazna su mi obadva sola.
ne koristi tabove
skidaj po sluhu
Skinuo sam prvih pet sekundi, inace sam jedan od onih koji postuju note.
moze mi tko reci jeli imaju kakve vjezbe za rad lijeve ruke(desnjak sam),znaci ja nemogu nijedan brzi solo odsvirat zato sto mi je lijeva ruka prespora(sa desnom dobro trzam)
Nema nista bolje od sviranja ljestvica kroz dvije oktave. Ako oznacimo prste na lijevoj ruci s 1 - 4 tako da je kaziprst 1, tada sviras ovako:
5. zica 2, 4
4. zica 1, 2, 4
3. zica 1, 3, 1 na susjednom polju, 3
2. zica 1, 2, 4
1. zica 1, 3, 4
i tako isto unatrag, mozes poceti na bilo kojem polju na petoj zici - najbolje je krenuti s 3. poljem na petoj, pa kad odsviras ljestvicu, pomaknes sve za jedno polje - pocnes na 4. i tako sve do 12. pa opet natrag.
I da, vazno je da sviras tocno a ne brzo, tako da samo polako, lako se kasnije ubrza
ako slusas pepperse imas od njih solaze kao npr. wet sand,californication....laganica od solaza...pokusaj s njima...=) kaze ti JimmyThePage.. =)
Jel zna neko neki dobar program koji daje pozadinsku glazbu...znači ono u pozadini tuku bubnjevi, bas i druga gitara?