Fanboizam Nvidia vs Ati(AMD) zasto? zaključana tema

poruka: 37
|
čitano: 5.443
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
protjeran
"Fanboizam" Nvidia vs AMD vs Intel zašto??

ponukan konstantnim lupanjem td po forumu imao ja,netko drugi ili treci nvidiju ili amd graficku karticu ili amd ili intel proc odnosno bilo kakvo komentiranje da nesto nije u redu s tuđom doticnom karticom/cpu-em ili nesto slicno eto ti odma hrpa TD-ova i to bez ikakvih pravih razloga!

Ma da bi itko iskomentirao ili potvrdio suprotno...nego samo tiho udri po td!{#}

evo prikazat cu svoj primjer od prije koji sat kako to zgleda na bug forumu:

covjek veli ima phenoma II x4 na 3.6ghz i uzeo je novu gtx770(ok rekao je da bi moga jednom nadograditi proc na fx ili neki i5 ali vidjet ce jos..) i veli bf3 mu se vrti average oko 50fps-a ali da mu BN. nije bas tako velik kako se tvrdi!!( a gpu mu okrljasten za 50% u perfomansama)

javi mu se kolega i kaze da ima teski bootleneck s tim procom i nitko nista ne veli jer kolega ima naravno nvidija gpu..

nakon toga ja se javim i kazem da s svojom 7950 imam average 75+(jednostavno dajem mu primjer koliko mu je los frejmret" s grafom od 3000+kn){#} u bf3 i da bi definitivno trebao promijeniti jaci proc jer mu je grafa u teskom bootlenecku..

i eto ti hrpa TD-ova! zasto pobogu? pa nisam i zaista mi nije bila nikakva namjera nekavog "flejmwara" moj je tata jaci od tvoga niti se to igdje u mom tekstu moze vidjeti!

nakon toga kolega s x4+gtx770 posta rezultat iz 3dmarku11 i ono rezultat teska koma na razini gtx660...

u istoj toj temi sam trazio da usporedimo perfomanse gtx 760/770 vs 7950 onako cisto informativno jer je poprilican broj forumasa to zatrazilo i ja rekao ajde ja cu jer tome i sluzi forum i potrudio se staviti ss i rezultate i gle cuda javilo se "0" (slovima  NULA) forumasa( da budem tocniji javio se samo kolega vlasnik, doticne teme i rekao ma vrti mi se cca oko 65-70fps-a){#} ubi boze truda{#}..

evo pa ako jos neko zeli iskazati svoje misljenje o doticnom problemu jer zaista nismo svi fanbojevi, pogotovo ja!(ok svi nekad znamo pretjerati:) jer kad sebi uzimam HW uzimam trenutno onaj koji najvise nudi za one novce koje imam trenutno u ruci!

eto toliko i svima fanbojevima zelim reci komentirajte nemojte samo stiskati td(a tako ce i dalje biti) ucinite ovu zajednicu bogatijom komentarima i kvalitetnim informacijama i naravno natjecanjima medu njima. LP svima{#}(ps. nemojte da se netko nade uvrijeden jer mi to nije namjera ove teme{#})

intel,amd,nvidija:-) intel,amd,nvidija:-)

||| Intel Core™ i7 inside |||
Poruka je uređivana zadnji put ned 15.9.2013 1:02 (Stjepanj).
17 godina
neaktivan
Fanboizam Nvidia vs Ati(AMD) zasto?

Zašto ne? Cijeli život nešto ćeš favorizirati, pa tako i proizvođače računalnih komponenti. Vjerojatno ti se npr. više sviđa plavuša od brinete ili crnka od crnokose, ili ti je BMW puno draži od Yugo-a. To je tak..

“Why is marijuana against the law? It grows naturally upon our planet. Doesn’t the idea of making nature against the law seem to you a bit.. unnatural?” ― Bill Hicks
17 godina
protjeran

Zato što nismo Borg da mislimo isto {#}

život je sladoled, liži ga, pazi da ti ne kapne na gaće, ako kapne, ne brini prat će oni deterdžent koji skida sve maće
12 godina
protjeran

Meni je to isto glupo.Ja sam dosad promjenio 2 ati i 2 nvdia,i sad trenutno imam nvidiu gtx 550ti ali do idučeg četvrtka cu razmilisti hocu li kupiti novu grafu i ako budem izbor mi je pao na 2 - gtx 660 ili ati 7850 ali još neznam sta ce biti,tako da mi je stvarno glupo biti fanboy necega.Isto kao i s procesorima,2 intel i 2 amd,trenutno amd imam.Isto glupost,kad je c2d rasturao imao sam e5300,a na prvom kompu prije nekih 10godina znam da sam imao amd od 945mhz nzm koji model.

Poruka je uređivana zadnji put ned 15.9.2013 0:33 (windforce).
17 godina
neaktivan
13 godina
protjeran
Re: Fanboizam Nvidia vs Ati(AMD) zasto?

sva sreca nije spomenuo lose latencije kod radeona, jer je amd ubijao nvidiju s 7xxx vs 6xx serijom pa su onda to izvukli kao pogledajte kak su na nvidiji super latencije a na amd-u uzas ajmo ovce bez mozga navalite na nase gpu-e samo radi toga jadno kao i ovaj doticni fanboy "origin brand"(sigurno je americki){#},...LP{#}

||| Core™ inside |||
Poruka je uređivana zadnji put ned 6.10.2013 0:06 (Stjepanj).
12 godina
protjeran

Ajme majko, koja ironija od posta....

Čak i u ovom threadu sam si direktno sebi pljunuo u usta...Pa pročitaj si kometare i usporedi s definicijom

Fanboy :

1. A person who is completely loyal to a game or company reguardless of if they suck or not.
2. A pathetic insult often used by fanboys themselves to try and put down people who don't like whatever it is they like.

13 godina
protjeran

@Stjepanj

citiram tvoj post;

..........nakon toga ja se javim i kazem da s svojom 7950 imam average 75+(jednostavno dajem mu primjer koliko mu je los frejmret" s grafom od 3000+kn)

nakon toga ja se javim i kazem da s svojom 7950 imam average 75+(jednostavno dajem mu primjer koliko mu je los frejmret" s grafom od 3000+kn) u bf3 i da bi definitivno trebao promijeniti jaci proc jer mu je grafa u teskom bootlenecku..

i eto ti hrpa TD-ova! zasto pobogu? pa nisam i zaista mi nije bila nikakva namjera nekavog "flejmwara" moj je tata jaci od tvoga niti se to igdje u mom tekstu moze vidjeti!

nakon toga kolega s x4+gtx770 posta rezultat iz 3dmarku11 i ono rezultat teska koma na razini gtx660...

u istoj toj temi sam trazio da usporedimo perfomanse gtx 760/770 vs 7950 onako cisto informativno

u bf3 i da bi definitivno trebao promijeniti jaci proc jer mu je grafa u teskom bootlenecku..

u istoj toj temi sam trazio da usporedimo perfomanse gtx 760/770 vs 7950 onako cisto informativno.............

Ti ponovno maliciozno pokušavaš progurati svoju HD 7950 i na ovoj temi za koju u oglasniku tražiš 1900 kn a nova je 2000 i manje.

Nije tebi bio cilj upozoriti čovjeka na usko grlo njegovog CPU-a već ti je bio cilj širiti hvalospjeve o svojoj "biranoj" HD 7950.

To su ljudi prepoznali i zato stalno dobivaš TD.

Lp.

http://www.youtube.com/watch?v=YlUKcNNmywk
Poruka je uređivana zadnji put ned 6.10.2013 10:27 (Budokai).
13 godina
protjeran

sry ali pricas gluposti budokai{#}! i ne guram ja nista,a da je hvalim pa imam razloga(pogledaj skorove s doticnom) moji postovi vezani za gpu su bili iskljucivo i samo informativni no ocigledno vama je to sve odma uvredljivo, i kakve veze moj oglas ima s icim, mogu je prodavati i za milijon kuna ako zelim a ne zelim nego sam ljepo ponudio za 1500kn poprilicnom broju forumasa na pm, sto je i vise nego realna cijena jer na kraju krajeva ljepo je pisalo nije fiksno, no nastranu to drzi se ti i dalje vecine i nihovih td-ova!LP

||| Core™ inside |||
16 godina
odjavljen

Stjepanj oprosti ali nitko na forumu nema luda zabrijavanja kao da je na nekim žnj drogama poput tebe. Ti imaš talent pogodit pravu "žicu" kod forumaša da ljudi popi*de i natrpaju svaki tvoj post sa xy TD-ova jer im je dosta čitanja gluposti.

Da ne postaš toliko na forumu ljudi bi mislili da zapravo trollaš a ne da pišeš razne nebuloze svjesno.

Svugdje gdje ima tvojih postova netko se nađe tko te spusti expresno.

Što se tiče AMD vs Nvidia, ili Intel vs AMD, to je sve relativno i nije istina da uvjek bude pljuvačnica na onoga kome se više sviđa jedno ili drugo. U većini slučajeva se pokuša naći prikladno rješenje tj. odabir komponente koja je najbolji bang for a buck i prikladno onome što korisnik traži ali naravno kao neizostavni dio svake hardwareske teme su oni koji favoriziraju zelene, crvene ili plave...and let the flame wars begin.

Kako bi ti rekao, LP!

From chaos the world was born, from chaos the world will die.
Poruka je uređivana zadnji put ned 6.10.2013 10:59 (D.N.R.).
17 godina

zato jer se događa nešto slično kao i u slučaju intel vs. amd, tj. neko voli zelembače ispod stola.. hebeš takvo tržišno natjecanje

Demokracija je, također, kada dva vuka i jedna ovca glasuju što će biti za večeru.
Poruka je uređivana zadnji put ned 6.10.2013 10:50 (nixass).
12 godina

Razlog fanboizma je to sto,ovi malo debljeg djepa vecinom kupuju

Intel,Nvidia

A pliceg AMD,ATI.

To je cijela prica.

A istina je da je INTEL/NVIDIA relativno skuplja ali ponudi bolje performanse.

Dok AMD/ATI jeftiniji ali da malo nize performanse.Ali takve ljude vise zanima

koliko ce im para ostati u djepu za neke bitnije stvari a ne samo za komp.

13 godina
protjeran
Endymon kaže...

Intel,Nvidia

A pliceg AMD,ATI.

To je cijela prica.

to nema apsolutno nikakve veze s tim, tko koliko novaca ima! imam kolegu koji toliko dize nvidiju (a imao je samo 2 gpu-a od nvidije u zivotu sad ima 30god.) da je s njim nemoguce razgovarati o HW samo intel i nvidija su mu sveti! LP

||| Core™ inside |||
12 godina

Vidim da su krenuli ljudi bez argumenata da lupaju TD.

Ali nema veze {#}

Ugl,kako god,uvijek sam htio imati Intel/Nvidiu,ali radi

financija sam primoran staviti AMD/ATI.

Tako da...same pohvale AMD/ATI-u na performansama

i opcenito duzinu trajanja njihovih proizvoda.Takodjer

cijenama.Ono sto ne volim kod Nvidie i Intela,je ta njihova

bahatost oko cijena njihovih proizvoda.Istina da su bolji,

ali toliko bolji,cisto sumnjam.Jedina serija Nvidie,gdje je rasturila,to je u njihovoj

GPU-Nvidia 7600 i 8800 GTS/GTX.Jer sa tim grafama,koje su stare pa skoro 10 godina,

dan danas mogu pokrenuti pojedine igre,koje danas izlaze.Ovo ostalo je cista reklama

i preseravanje.Ugl,Nvidia zivi na staroj slavi.

12 godina
protjeran

Dajte modovi lockajte ovaj topic jel nema smisla...

13 godina
protjeran

Da, NVidia se naročito proslavila 2003 godine s modelima FX 5.

Kupio sam si tad FX 5600 i odmah je vratio te zamijenio za ATI 9600 PRO koja je isto koštala a bila dvostruko brža.

Čak je i GeForce TI 4 bila brža od nje.

http://www.youtube.com/watch?v=YlUKcNNmywk
16 godina
neaktivan

Što bi se narodski reklo - isto njeSra, drugo pakovanje.

16 godina
neaktivan

zato što amd fanboy-ima nikad neće biti jasno kako možeš kupiti nvidiu "kad za manje para možeš dobiti iste performanse sa amd-om"
i zato što nvidia fanboy-ima nikad neće biti jasno kako možeš kupiti amd "kad ima sranje od drivera" 

Eto pyesnya o samom prekrasnom gorodye v mnrye, Moskva!!!! 14 // How much RAM could a RAM ram if a RAM could ram RAM?
17 godina
Endymon kaže...

Intel,Nvidia

A pliceg AMD,ATI.

To je cijela prica.

Nije tako jednostavno. Amd/ati nije po ničemu inferiorniji od nvidije, sve samo ovisi o tome tko kada izdaje novu generaciju. U procesorima imaju druge prioritete, daleko su financijski i fabovski manji od intela, no i tu je stvar drugih stvari a ne manjka novca. Gamerski fx procesori nebi trebali štekati ni u jednoj igri, no kaskaju u nekim aplikacijama, i nema ih u nekim brand računalima(apple mi prvi pada na pamet), pa je nekima to, i prednosti pojedinog chipseta (pce 3.0 i sl.) presudno u odabiru intela.
http://www.bug.hr/forum/post/lcd-plazma-televizori/stvarni-vlasnici-brandova/2909836.aspx
14 godina
neaktivan

Odsad samo nvidijine grafe kupujem zbog njihovih kvalitetnih drivera pogotovo na linuxu a pošto linux postaje sve rašireniji operativni sistem (valve radi punom parom na tome) mislim da bi to trebalo svima bit vrlo bitno pri odabiru grafe.

Nije bogat onaj koji nema, nego onaj koji ima
17 godina
Shockwave kaže...

Odsad samo nvidijine grafe kupujem zbog njihovih kvalitetnih drivera pogotovo na linuxu a pošto linux postaje sve rašireniji operativni sistem (valve radi punom parom na tome) mislim da bi to trebalo svima bit vrlo bitno pri odabiru grafe.

Toliko o njima i njihovim linux driverima LINK

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011. R.I.P. Munjovoz 20.3.2012.
15 godina
neaktivan

Ja bih uvijek prvo gledao da uzmem AMD/ATi jer mi je prva "ozbiljnija" kartica bila ATi. Nisam imao problema i opet sam uzeo ATi. I sada nemam problema pa kada budem uzimao novu karticu, prvo ću naći "izabranicu" u Crvenom taboru.

Onda naći ekvivalent u Zelenom taboru i odlučiti, makar ću podsvjesno naginjati ATi-ju.

Nije toliko fanboyizam koliko navika.

A i lakše mi je raspoznati ATi kartice. Iako su sad i nVidijine kartice "rangirane" po drugom broju, prije su bile GTX, GTS, vamo tamo.

Ovdje imaš HD7xy0

x=klasa

y=gornji ili donji dio klase.

I to je to. :)

Sarcasm-ability to insult idiots without them realising it ;)
14 godina

Pozdrav svima

Ne razumijem pojavu kod nekih forumasa da tako zustro brane odredjeni brand kao da im je u najmanju ruku otac vlasnik .... Shvatam da neko moze favorizirati odredjeni brand ,   ali s toliko zara ulaziti u rasprave o komadu silicija i plastike , to mi je malo psihijatrija .  I ja dajem blagu prednost Intelu , i AMD-u po pitanju grafickih ali ne znaci da kad budem kupovao komponente iduci put to nece biti mozda AMD platforma i nVidia graficka . Ja sam fanboy iskljucivio svog dzepa , i ma koliko para imao na raspolaganju , kupujem ono sto je u tom momentu najisplatnivije u odnosu ulozeno -dobiveno , jer ne baca mi se novac bezveze .  Njima su vazni samo nasi novci , i jednima i drugima i petim desetim . {#} LP

12 godina
protjeran
juice21 kaže...

sere mi se od vas vise .. a pogotovo od ovog StjePANJA ... LP

Al pazi ti frajera - proziva ljude za fanboizam, a trenutno je najveći fanboy na forumu, nadaleko....

Tema : Haswell

Stjepanj : moja 7950...

Tema : nvidia 7xx

Stjepanj : moja 7950....

Tema : ATi 9/7x

Stjepanj : moja 7950....

Tema : Čitate li knjige ?

Sjepanj : moja 7950...

Ja sam isto mislio da je neko dijete od 12-13 godina (sudeć po onim analogijama tipa "guta prašinu""nemože prismrdit""konstantno natjecanje i busanje u 3dm " ), kad ono ČOVJEK od 32. godine....WTF? I ktome još sebe smatra znalcem ???

Trebali bi uvest "votanje" (ko u lan-u), da ga se izbaci sa servera :-) E da,  LP !!!

15 godina
Endymon kaže...

Intel,Nvidia

A pliceg AMD,ATI.

To je cijela prica.

Pogledaj pod moj PC pa odluci jeli tvoja teza istinita........

They have descended from heavens in fire chariots, and made humans on their own image.
17 godina
neaktivan

Kod mene fanboyizam ne postoji. U slučaju da kupujem novu grafičku karticu i recimo imam xx iznos tražim najbolju, najjaču karticu za taj iznos, proizvođač me puno ne interesira. Odnos uloženo - dobiveno me samo interesuje tako da ne glorificiram niti ATI/AMD niti Nvidiu. Imao sam 4-5 kartica oba proizvođača i bio sam zadovoljan i za sada bez problema.

Naš mentalitet ima jedan kvalitet, da te jebe u zdrav mozak sve dok ima imunitet! Zustavite zemlju silazim, nije mi do ničeg, odlazim!
17 godina

Meni samo ide na živce ovo sa implementacijom optimizacija. Nvidia je isfurala Cuda koji su
mnogi proizvođači softvera prihvatili, pa meni to trenutno limitira izbor, barem dok softveraši
(koje ja trebam i koristim) ne počnu koristiti univerzalne optimizacije ala OpenCL,
pa možda i ovaj novi Mantle.
Sličan je problem i sa intelom i njegovim QuickSync "trikom",
ali on mi ne ubrzava ništa osim video encodinga, pa hajd, nije toliki dealbrejker..

http://www.bug.hr/forum/post/lcd-plazma-televizori/stvarni-vlasnici-brandova/2909836.aspx
17 godina
neaktivan

Nvidia vs Radeon  {#}

Lijep pozdrav ;)
13 godina
protjeran
Dado_ZG78 kaže...

Nvidia vs Radeon  {#}

jel mi se cini ili ovaj zeleni ima vece sake?{#}hihi,LP

||| Core™ inside |||