Europska unija? HVALA NE zaključana tema

poruka: 28
|
čitano: 3.229
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
protjeran
Europska unija? HVALA NE

Ovaj mali aktivisticki dokumentarac napravljen je pred referendum na kojem je Irska rekla NE - Lisabonskom sporazumu. Izuzeto je vrijedan jer cete u njemu saznati mehanizme na kojima operira EU i sto donosi Lisabonski sporazum (Ustav) kojeg je bez referenduma ratificiralo vec 26 od 27 vlada zemalja-clanica EU.

U utrci smo s vremenom - dakle imperativ je sto prije prosiriti ove informacije/videe sto vecem broju ljudi. Saljite link e-mailom, embedirajte na blogovima, facebook i inim stranicama, okupite obitelj i prijatelje oko kompjutera, podijelite na CD-u, prenosite kojim god putem mozete.
Ova ce serija takodjer posredno objasniti zasto nam nasa vlada pokusava oduzeti ustavno pravo na referendum o prikljucenju EU.

Cut cete od samih zastupnika u EU parlamentu i istrazivaca aspekte i posljedice Europske unije koje nikada nisu spomenuli na nasoj javnoj televiziji i u drugim nacionalnim medijima. Zasto je to tako, ostavljam vama na prosudbu.

Moje je cvrsto uvjerenje da svaki gradjanin Republike Hrvatske ima pravo cuti ove cinjenice prije nego sto odluci zeli li predati svoju zemlju neizabranom vodstvu Europske unije odnosno prije nego nam nasa vlada i Sabor oduzmu ustavno pravo na tu odluku.

Ne dajte se obeshrabriti i/li zastrasiti propagandom koja diskreditira svaku vrstu euro-skepticizma poistovjecujuci ga s ekstremizmom ultra-nacionalizmom i ksenofobijom. To je samo - propaganda.

Osobna je duznost svakog hrvatskog gradjanina prosiriti ovakve informacije i otvoriti stvarnu objektivnu debatu o pristupanju ili ne pristupanju EU. Ovo je ipak odluka koju mozda citave generacije nece moci ponistiti. Vecina ce se tih buducih generacija mozebitno okrenuti ovom trenutku i upitati - gdje smo bili? Zasto nismo gledali nepristrano i objektivno podatke s obje strane debate o prikljucenju EU? Zasto nismo dobili prave informacije od nasih novinara i medija?

Saznajte na koji nacin ustvari funkcionira Europska unija i kako ce utjecati na vas zivot.
Saznajte na primjeru Irske koja nam je na puno nacina bliska zemlja - po velicini i stanovnistvu, svojoj ne-imperijalnoj, emigrantskoj proslosti i njenom statusu rubnog podrucja EU.

Prije nego sto se odlucite - trebate imati potpunu sliku situacije.
Takvo postovanje zasluzuje svaki gradjanin nase republike.
Vrlo mi je zao sto nam nasi javni mediji i vlada ne udijeljuju ni taj minimum postovanja.

Posto su nasi politicari najavili kako imaju namjeru mijenjati Ustav RH i ukinuti pravo na referendum vec od ozujka molim vas da pomognete prosiriti ove informacije sto vecem broju ljudi u sto kracem vremenskom razdoblju.

Kliknite na link ispod videa kako dobili ostatak informacija koje su vam uskracene.

S postovanjem,
vas sugradjanin CB.

P.S.
Ispricavam se na eventualnim tipfelerima i molim za razumijevanje posto je prijevod napravljen u velikoj zurbi.
Nadam se da je srz prenesenih informacija dovoljno razumljiva svima.

https://www.youtube.com/watch?v=8sEqQbZQzBo&feature=PlayList&p=9C07B9BD5D6A8374&index=0&playnext=1

Poruka je uređivana zadnji put čet 11.6.2009 9:38 (MorciTheCroat).
16 godina
Europska unija? HVALA NE

odmah prenosim svim prijateljima i ja se debelo zalažem da bude referendum...

na kojem bi izvisili političari, kažu da je kriza a njima se uvlače u šu..pak već 5 god da uđemo-..

koliki je samo trošak na ta putovanja i njihova sva sr...anja...

ako bude referendum ja i cila moja obitelj glasamo protiv..

jer baš nama malim ljudima će se sve braniti kad uđemo..

Najbolji osjećaj je upala mišića........
17 godina
protjeran
RE: Europska unija? HVALA NE
Makić kaže...

na kojem bi izvisili političari, kažu da je kriza a njima se uvlače u šu..pak već 5 god da uđemo-..

Ja takoder ne kuzim nas Hrvate zakaj uvijek idemo u nekakve grupacije, a da ne razmotrimo kolko cemo imat koristi
ako udemo i dali cemo uopce imat koristi.
17 godina
neaktivan
Europska unija? HVALA NE

Naravno da nećemo imati mi koristi od Unije nego će Unija imati koristi od nas. Tolike uvjete nam postavljaju za ulazak, pa onda raznorazne kvote nameću koliko čega se smije i na koji način proizvoditi, otvaranje granica jeftinijoj radnoj snazi i sl. Koma totalna! A ljudi ko ovce samo puše sve to..   ne kužim. A onda će se ekipa pitati kako to da su plaće sve niže, a biti će sve niže jer će jedan npr. Albanac ili Poljak (VSS) doć tu i biti spreman raditi mjesec dana za 500 eura umjesto našeg VSS radnika koji za taj posao dobiva recimo oko 900 eura trenutačno, ali hebga - granice se otvaraju Neodlučan

P.S. da ne spominjem sad i sve one zakone i cijene što se usklađuju s onima u E.U., a čitavo vrijeme se zaboravlja uskladiti plaće - LOL!

Lijep pozdrav ;)
17 godina
neaktivan
MorciTheCroat kaže...
 Ja takoder ne kuzim nas Hrvate zakaj uvijek idemo u nekakve grupacije, a da ne razmotrimo kolko cemo imat koristi
 Pa kad nismo sposobni kao nacija da sami vodimo svoju državu. Ako pogledate kroz povijest, stalno smo bili pod tuđom vlasti i tako smo i naučili. Koliko smo sposobni samostalno voditi državu vidi se iz priloženog.
___________________ (potpis ovlaštene osobe)
16 godina
neaktivan
Europska unija? HVALA NE

raspisivati referendum o ulasku u EU(i izglasati eventualno ne) bio bi kao npr da se skupi obitelj koja ima hipotekarni kredit na kuću i zadužena je "do grla" ,pa sad vijeća o svojoj daljnoj sudbini..Osmijeh

jurra vrati se,oprostiću ti što sam te zezo
17 godina
MorciTheCroat kaže...

Ovaj mali aktivisticki dokumentarac napravljen je pred referendum na kojem je Irska rekla NE - Lisabonskom sporazumu. Izuzeto je vrijedan jer cete u njemu saznati mehanizme na kojima operira EU i sto donosi Lisabonski sporazum (Ustav) kojeg je bez referenduma ratificiralo vec 26 od 27 vlada zemalja-clanica EU.

Sto god Irci rekli, idiotarija je.
Da nije bilo EU, bili bi bitno razvojno ispod nas i vecine zemalja EU. Sad, kad su se "digli" ne bi se sirili dalje, jel'te.Nevinašce
16 godina
neaktivan
Europska unija? HVALA NE

Pa Hrvatska jeste razvijenija od svih zemalja u okruzenju, ne racunajuci Sloveniju ali je ubjedljivo najzaduzenija zemlja u okruzenju, racunajuci i Sloveniju, zaduzenija je nego bivsa Jugoslavija...sad da li je cijena tog razvoja opravdana ili ne...

He who dares, wins
17 godina
protjeran
seneka kaže...

raspisivati referendum o ulasku u EU(i izglasati eventualno ne) bio bi kao npr da se skupi obitelj koja ima hipotekarni kredit na kuću i zadužena je "do grla" ,pa sad vijeća o svojoj daljnoj sudbini..Osmijeh

Mozes to malo razjasnit?
17 godina
protjeran
Old Iggy kaže...
MorciTheCroat kaže...

Da nije bilo EU, bili bi bitno razvojno ispod nas i vecine zemalja EU. Sad, kad su se "digli" ne bi se sirili dalje, jel'te.Nevinašce
 Ajd prije nego bljezgaris bezveze, pogledaj dokumentarac (CIJELI!) pa onda komentiraj.
Hvala
16 godina
MorciTheCroat kaže...
Makić kaže...

evo slušajte, iskreno za malog čovika EU je s..ranje,
ja koji živim uz more, neću moć ić u ribu...
ne smin imat nikakve životinje doma nebitno sad svinje, kozee,ovce kokoše, i ako želim te proizvode prodat moram proći sve testove u
lab... koliko samo to dođe, neću smit brat masline, grođe, jer će bit takav zakon, više neću moć ni sadit ni jedno ni drugo, pa koji će mi kur..ac Eu ako ne
mogu ništa... i onda će me oni lipo preplavit sa svojim šugavim gmo proizvodima, mis da mi to nikako ne triba, a oni Sanader, j.. mu mater i svin njegovim političarima
oni ima sve šta mu triba, ma triba napravit marš u zg ka i seljaci pa im malo zapritit.......
17 godina
protjeran
Makić kaže...
MorciTheCroat kaže...
Makić kaže...

ne smin imat nikakve životinje doma nebitno sad svinje, kozee,ovce kokoše, i ako želim te proizvode prodat moram proći sve testove u
lab... koliko samo to dođe, neću smit brat masline, grođe, jer će bit takav zakon, više neću moć ni sadit ni jedno ni drugo, pa koji će mi kur..ac Eu ako ne
mogu ništa... i onda će me oni lipo preplavit sa svojim šugavim gmo proizvodima, mis da mi to nikako ne triba, a oni Sanader, j.. mu mater i svin njegovim političarima
oni ima sve šta mu triba, ma triba napravit marš u zg ka i seljaci pa im malo zapritit.......
 Potpisujem.
Pogledajte i ovo:

Irska je rekla NE - ali EU-fasisti zele svoj Imperij!

https://www.youtube.com/watch?v=oqDbhmi1s0k&feature=related

Poruka je uređivana zadnji put čet 11.6.2009 13:58 (MorciTheCroat).
17 godina
MorciTheCroat kaže...
Old Iggy kaže...
MorciTheCroat kaže...

Ajd prije nego bljezgaris bezveze, pogledaj dokumentarac (CIJELI!) pa onda komentiraj.
Hvala
Ne mislim gledati takve "dokumentarce", takvih gluposti ima milijun.
Cijela EU zamjera Ircima na takvom stavu iz istog razloga., Kao sto sad i Island trazi "saveznike" za ulazak u EU. Kad su ih zvali, bilo je "ne hvala, ne trebate nam". Kad je nastala frka, sad bi oni naglo unutra. Nije ni EU blesava.
EU je definirana cjelina, nema sad bi ja malo 'vako sad 'nako.
17 godina
neaktivan
Makić kaže...
 Mislim da to nije baš točno. Prije da će biti limitirana količina dobara proizvedenih na obiteljskim gospodarstvima. Tj ako praviš vino, naćaš smjeti imati više od, primjerice, 300 litara vina. i tako to. PA znaš ti koliko ljudi ima svoj voćnjak, vinograd, bašče. Znači, ako uđemo u EU, moramo sve iskrčiti i ostaviti golu zemlju. Nikako to ne prolazi...
Što se prodaje tiče, to je i u redu. Neće više kojekakvi džabalebaroši moći prodavati svoje poluproizvode (rakija za 15-20 kn na pijaci). Tako će se dobivati na kvaliteti proizvoda jer će samo sposobni proizvođači moći svoje proizvode plasirati na tržište.
Poruka je uređivana zadnji put čet 11.6.2009 14:07 (coder_).
16 godina
neaktivan
Europska unija? HVALA NE

Mi idemo u EU jer netko ima koristi od toga (isto je i sa Pelješklim mostom i hrpetinom drugih stvari), u našoj je državi na vlasti mafija koja radi više-manje samo u svoju korist. Dok god to ne shvatimo i ne izađemo na ulice ništa se neće promijeniti, a naša će država i dalje propadati. Ako hoćete dokaz pogledajte samo štrajk prosvjetara! Štrajkali su (samo!?) 1 dan, a ništa nisu napravili. Sindikati su potpisali neko sr___e od ugovora s kojim će se stvari možda poboljšati za 5 godina!!! Ili sam ja glup ili je ovo posve blesav štrajk. Pametan čovjek ovo ne bi potpisao, ovo je čisti dokaz mita i korupcije.

Skraćeno: Problem svih svjetskih država je to što milijunima ljudi upravlja skupina sposobnih ljudi koji zastupaju svoje interese i uglavnom im se fućka za ovih par milijuna radnika.

92% tinejđera sluša turbo folk. Ako si ti među onih 8% koji još uvijek slušaju pravu glazbu kopiraj si ovo u potpis. Da se Facebook server sruši 90% mladih palo bi u tesku depresiju. Ako si u onih 10%
16 godina
coder_ kaže...
Makić kaže...
 Mislim da to nije baš točno. Prije da će biti limitirana količina dobara proizvedenih na obiteljskim gospodarstvima. Tj ako praviš vino, naćaš smjeti imati više od, primjerice, 300 litara vina. i tako to. PA znaš ti koliko ljudi ima svoj voćnjak, vinograd, bašče. Znači, ako uđemo u EU, moramo sve iskrčiti i ostaviti golu zemlju. Nikako to ne prolazi...
Što se prodaje tiče, to je i u redu. Neće više kojekakvi džabalebaroši moći prodavati svoje poluproizvode (rakija za 15-20 kn na pijaci). Tako će se dobivati na kvaliteti proizvoda jer će samo sposobni proizvođači moći svoje proizvode plasirati na tržište.
 kako da ne.... ovaj put nisi u pravu, šta je to 300l vina....
pa jbte šta ti mis koliko ljudi baš živi od takvih stvari.... pogledaj malo oko sebe
17 godina
protjeran
Old Iggy kaže...
MorciTheCroat kaže...
Old Iggy kaže...
MorciTheCroat kaže...

Hvala
Cijela EU zamjera Ircima na takvom stavu iz istog razloga., Kao sto sad i Island trazi "saveznike" za ulazak u EU. Kad su ih zvali, bilo je "ne hvala, ne trebate nam". Kad je nastala frka, sad bi oni naglo unutra. Nije ni EU blesava.
 Hmmm lijenost je inace teska bolest...
Takoder preporucam malo manje pranja mozga HTV-om i ostalim nasim sranjima od medija.
17 godina
neaktivan
Makić kaže...
 kako da ne.... ovaj put nisi u pravu, šta je to 300l vina....
pa jbte šta ti mis koliko ljudi baš živi od takvih stvari.... pogledaj malo oko sebe
 U pravu sam ja, ne boj se. Stari mi je član udruge vinara i voćara brodsko-posavske županije pa znam dosta stvari o tome. 
istina, 300 l vina je malo ali niti jedan proizvođač ne pravi 300 litara. to je količina za osobnu upotrebu.
dakle, ukoliko hoćeš prodavati vino, moraš imati registrirano minimalno obiteljsko gospodarstvo. Što iziskuje određene dozvole, kako si i sam rekao. No mislim da će i tu biti rangiranje po količini. Da ni obiteljska gospodarstva neće moći prodavati recimo 10 000 litara vina godišnje. To je već veliki proizvođač.
ono što je kljiučna stvar u cijeloj ovoj priči je namjena proizvoda. ukoliko proizvodiš za sebe ne treba ti nikakva dozvla no opet ne možeš proizvest 2000 litara vina i govorit  da je to za osobnu upotrebu. ako pak planiraš prodaju, moraš imati certifikat da je tvoj proizvod kvalitetan.
17 godina
neaktivan
MorciTheCroat kaže...
Takoder preporucam malo manje pranja mozga HTV-om i ostalim nasim sranjima od medija.
 Ti si spužva za glupe teorije, a i gori si od HTVa! Po ko zna koji put govoriš o stvarima o kojima nemaš pojma, i to sve na osnovi nekih filmova sa YT-a. Daj se sredi i prestani spamat forum sa tim glupostima.
Poruka je uređivana zadnji put čet 11.6.2009 14:32 (vjeko).
17 godina
MorciTheCroat kaže...
Old Iggy kaže...
MorciTheCroat kaže...
Old Iggy kaže...
MorciTheCroat kaže...

Hvala
HTV je, za pocetak, bitno bolji medij od youtubea i slicnih mjesta koje su savrsene za teorije zavjera, kojih si ljubitelj, vidim.
90% stvari ovdje navedenih za EU je potpuno krivo, to je jasno svakome tko se informira na ozbiljne nacine ili je bio malo vani. A da bi ja uveo brdo stvari koje se uvode ili su uvedene u EU bi, posebno one sto se ticu kontrole trzista, a posebno proizvoda na istima.
EU ima drugih problema (i to bitnijih), no malo se ticu "obicnog" covjeka.
17 godina
protjeran
vjeko kaže...
MorciTheCroat kaže...
 Ti si spužva za glupe teorije, a i gori si od HTVa! Po ko zna koji put govoriš o stvarima o kojima nemaš pojma, i to sve na osnovi nekih filmova sa YT-a. Daj se sredi i prestani spamat forum sa tim glupostima.
 Ajde trolu prestani spamat i idi pisat domacu zadacu.
Poruka je uređivana zadnji put čet 11.6.2009 14:36 (MorciTheCroat).
17 godina
protjeran
Old Iggy kaže...
MorciTheCroat kaže...
Old Iggy kaže...
MorciTheCroat kaže...
Old Iggy kaže...
MorciTheCroat kaže...

Hvala
HTV je, za pocetak, bitno bolji medij od youtubea i slicnih mjesta koje su savrsene za teorije zavjera, kojih si ljubitelj, vidim.
90% stvari ovdje navedenih za EU je potpuno krivo, to je jasno svakome tko se informira na ozbiljne nacine ili je bio malo vani. A da bi ja uveo brdo stvari koje se uvode ili su uvedene u EU bi, posebno one sto se ticu kontrole trzista, a posebno proizvoda na istima.
 LOL, a ti si vidim ljubitelj cenzuriranih informacija.
17 godina
MorciTheCroat kaže...
Old Iggy kaže...
 LOL, a ti si vidim ljubitelj cenzuriranih informacija.
Ne, ja sam ljubitelj informacija. A i ne shvacam kako to mi HTV moze nesto cenzurirati van granica RH.
16 godina
neaktivan
MorciTheCroat kaže...
seneka kaže...

Mozes to malo razjasnit?
 ..naša suverenost je fiktivna,deklarativna..nismo u poziciji reći ne EU,kao npr bogata švicarska..
 ..ako nam zatvore" pipu",mi smo u gotovi..ovako zaduženi,bez konkurentne proizvodnje,banke u stranom vlasništvu itd itd..
 ..na žalost to je tako..
 ..90-tih godina hrvatsko gospodarstvo je procijenjeno na 200 milijardi US dolara,u ratu je uništeno oko 2 posto,ostatak je uništen famoznom privatizacijom..koliko ono vrijedi danas?

Poruka je uređivana zadnji put čet 11.6.2009 17:00 (seneka).
17 godina
protjeran
seneka kaže...
MorciTheCroat kaže...
seneka kaže...

Mozes to malo razjasnit?
 ..naša suverenost je fiktivna,deklarativna..nismo u poziciji reći ne EU,kao npr bogata švicarska..
 ..ako nam zatvore" pipu",mi smo u gotovi..ovako zaduženi,bez konkurentne proizvodnje,banke u stranom vlasništvu itd itd..
 ..na žalost to je tako..
 ..90-tih godina hrvatsko gospodarstvo je procijenjeno na 200 milijardi US dolara,u ratu je uništeno oko 2 posto,ostatak je uništen famoznom privatizacijom..koliko ono vrijedi danas?

A u EU ce nam bit bolje ako prode Lisabonski sporazum, i kad ce nam stranci govorit kaj da radimo?
16 godina

Svaki puta kada se u nešto ulazi dio svojih sloboda se žrtvuje.

Isto tako da smo sada mi na ovom prostoru organizirani u pleme Dalamti, Purgeri, Istrijani, Slavonci, Zagorci, Ličani i ne znam koja sve još ne, ujedinjenje u RH bi imalo svoje negativne strane. No istina je ta da mi dijelimo zajedničku povijest, da smo isti narod i nadasve svega, da opstati možemo jedino kao Hrvati.

Isto tako i s EU, ona ima svoje negativne strane, ali ono što dobijemo je daleko bolje, nego ono što izgubimo. A mi smo u takvoj banani da trebamo na koljenima moliti da nas prime u EU...

Every hole is a goal!
16 godina
neaktivan
MorciTheCroat kaže...
 A u EU ce nam bit bolje ako prode Lisabonski sporazum, i kad ce nam stranci govorit kaj da radimo? 
 ispočetka sigurno ne,dugoročno vjerovatno hoće..bar se nadam..
 ali ne moraš se bojati,ne čezne EU toliko za nama..možda ćemo u paketu sa susjedima,sve to odlučuje politika interesa i novca..
 evo ti jedan primjer:zašto su rumunjska i bugarska ušle prije nas ,a objektivno nisu bile spremne..zato jer su amerima ustupile poligone i logistiku za polijetanje aviona za napad na irak,ovi su pak obećali da će ih pogurati u EU preko reda,i to ispunili..zgodno,zar ne..
u doba stvaranja novih imperija ,a EU bi trebala biti jedna od njih, nije baš preporučljivo ostati po strani..Namigiva
Poruka je uređivana zadnji put čet 11.6.2009 17:44 (seneka).
17 godina
neaktivan
Europska unija? HVALA NE

Poceli ste previse filozofirat a znate da politicke teme nisu dobrodosle na ovom forumu!

LOCK!

World championships:7,GP started:250,GP wins:91,Podium finishes:154,Pole positions:68,Fastest laps:76,Points:1,369
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice