Čitate li knjige? Preporuke... izdvojena tema

poruka: 817
|
čitano: 349.122
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
Čitate li knjige?

da li postoji nekakva knjiga, dnevnici o ww2?

17 godina
neaktivan
Re: Čitate li knjige?

Postoji puno knjiga - možeš li biti malo precizniji - što te zanima? Najjednostavnije je otići do knjižnice, potražiti povijest i pogledati što ima. Npr. svojevremeno su knjige o drugom svjetskom ratu bile izdvojene u zasebnu kategoriju i policu u pulskoj gradskoj knjižnici.

The laws of nature are constructed in such a way as to make the universe as interesting as possible. - Freeman Dyson, Imagined Worlds
14 godina
neaktivan
hrx kaže...

Postoji puno knjiga - možeš li biti malo precizniji - što te zanima? Najjednostavnije je otići do knjižnice, potražiti povijest i pogledati što ima. Npr. svojevremeno su knjige o drugom svjetskom ratu bile izdvojene u zasebnu kategoriju i policu u pulskoj gradskoj knjižnici.

pa zanima me rat u europi. pogledat cu malo po knjiznici sad kad budem imao vremena. nego dal mi mozes preporucit neku knjigu?

Poruka je uređivana zadnji put uto 3.4.2012 19:57 (CROBOY).
15 godina
neaktivan
El_Nino_09 kaže...

Dan Brown - Da Vincijev Kod, Andjeli i Demoni, Izgubljeni Simbol

Simon Toyne - Sanctus

George R.R. Martin - Pjesme Leda i Vatre

Tolkien - Silmarillion i LOTR Trilogija

Stephen King - Mracna Kula itd...

I sve to u isto vrijeme?

Sharing Is NOT Stealing!
17 godina
neaktivan
CROBOY kaže...
(...) pa zanima me rat u europi. pogledat cu malo po knjiznici sad kad budem imao vremena. nego dal mi mozes preporucit neku knjigu?

Churchillov Drugi svjetski rat je referentno djelo za WW2, zatim možeš naći Eisenhowerovu knjigu Rat za oslobađanje Europe i de Gaullove Ratne memoare (nisam ih čitao). Lovac Lena Deightona opisuje Bitku za Britaniju, a C. Ryanov Nedostižni most operaciju Market Garden. Zanimljive su i Velike obmane, ako ih možeš naći. Po knjižnicama su česte knjige koje je izdala Alfa - serijali Vojskovođe II. svjetskog rata i Oni su izgubili rat, Velike bitke, Nezaboravne bitke, Svijet u ratu, ... - prepoznat ćeš ih po bijelom hrbatu (tamno žutom kod serijala Svijet u ratu) s imenom autora i naslovom, debljine cca 150 stranica. Preporučam i Pakao pacifika i Nevidljivi rat na Atlantiku Borisa Prikrila.

The laws of nature are constructed in such a way as to make the universe as interesting as possible. - Freeman Dyson, Imagined Worlds
14 godina
neaktivan
Čitate li knjige?

hvala :D 

malo sam gledao po netu i ako koga zanima tu su "najbolje ww2 knjige"- http://www.amazon.com/Best-WW2-books-all-time/lm/3AY2CV8PKNRFP

16 godina
Čitate li knjige?

Ja sam danas po 2. ili 3. puta zavrsio Vatru (Brisingr), pa se sad bacam na englesku verziju Inheritancea na kompu dok nedođe u Alogritam preveden.

Usput ide i Pjesma leda i vatre, trenutno cekam 3. knjigu da dođe u knjiznicu, i isto tako cekam Igre gladi da se vrati.

A moram i Odiseju citati za lektiru, al mi je knjiznicarka puno pomogla pa mi dala price iz Ilijade i Odiseje u kojoj je nas pisac Kovačić prepričao događaje, pa se nadam da će mi pomoći.

15 godina
neaktivan
Mamic kaže...
El_Nino_09 kaže...

Dan Brown - Da Vincijev Kod, Andjeli i Demoni, Izgubljeni Simbol

Simon Toyne - Sanctus

George R.R. Martin - Pjesme Leda i Vatre

Tolkien - Silmarillion i LOTR Trilogija

Stephen King - Mracna Kula itd...

I sve to u isto vrijeme?

Ja sam naveo neke meni zanimljive naslove, a ti citaj kako zelis. ;)

Potpisao.
13 godina
neaktivan
Čitate li knjige?

Da. Klasike {#}

18 godina
Čitate li knjige?

Trenutno se čita "Možda (a možda i ne)" Roberta Fulghuma.

No trees were killed in the creation of this post. However, a large number of electrons were seriously inconvenienced.
16 godina
neaktivan
Čitate li knjige?

Moramo malo probuditi temu{#}

Počeo sam (opet) čitati nešto osim lektire. Čitam trenutno prvi dio Snovolovke (Dreamcatcher) Stephena Kinga. Danas sam tek skužio da sam gledao dio filma prije par godina, ali se ne sjećam detalja{#}

Može preporuka neke dobre knjige koju se mora onako obavezno pročitati, a da nije preteška za čitanje (i da nije lektira, to ću svejedno čitati{#}).

Roses are #FF0000 violets are #0000FF all my base are belong to you.
16 godina
neaktivan
Tomislav95 kaže...

Moramo malo probuditi temu{#}

Počeo sam (opet) čitati nešto osim lektire. Čitam trenutno prvi dio Snovolovke (Dreamcatcher) Stephena Kinga. Danas sam tek skužio da sam gledao dio filma prije par godina, ali se ne sjećam detalja{#}

Može preporuka neke dobre knjige koju se mora onako obavezno pročitati, a da nije preteška za čitanje (i da nije lektira, to ću svejedno čitati{#}).

Coralyne ;-) Salu na stranu, dobra je bajkica... Neuromancer je biblija cyberpunka, ali nisam siguran da je lagan za citanje zbog nacina na koji se pisac izrazava.

Takodjer mogu preporuciti Snow Crash jos jednu cyberpunk poslasticu, sa sasvim OK pricom i velikom dozom humora.

Ja trenutno cekam postu da dostavi "It", da ga procitam jos jednom ali na engleskom. Odlicna je knjiga, ako imas vremena ulupati na 1500 stranica.

Hypnotize me, mesmerize me, drain the color from my eyes
17 godina
neaktivan
Čitate li knjige?

Trenutno se čita The Windup Girl od Paoloa Bacigalupia, a prije trenutne knjige sam pročitao The Gargoyle od Andrew Davidsona.

arguing over the internet is like competing in the special olympics..even if you win you're still retarded ----- Iron Within, Iron Without!
Poruka je uređivana zadnji put pet 22.6.2012 18:46 (MegaMass 2000).
17 godina
Jel to Vodoriga o onom spaljenom liku. Skroz dobra knjiga,inaće.
18 godina
odjavljen
Čitate li knjige?

Naravno da se cita...knjiga ne treba bateriju.

Zadnje procitano prije nekoliko dana:

John Grisham : Suradnik

Trenutno se mucim sa : 

Lauren Kate : Potraga

Inace mi je Robert Ludlum No.1 

Moj PC na marketu... :))
17 godina
neaktivan
Čitate li knjige?

Evo mala preporuka za sve ljubitelje istrazivanja mracnih djelova ljudske psihe i onoga aspekta ljudske interakcije koja se nalazi u subtextu svakog razgovora.

- http://en.wikipedia.org/wiki/Haruki_Murakami#Novels

Murakami je jednostavno genijalac kod novela ovog tipa.

Kafka on the shore i Norwegian wood preporuke za pocetak.

15 godina
Čitate li knjige?

Čitam prvu knjigu Game of Thrones-a, a nakon nje planiram čitati lektire koje nisam pročitao tijekom šk. godine(95% njih :D).

Život je samo smrtonosna spolno prenosiva bolest. Igram Starcraft 2(Plankton), Battlefield 3(CRO-Plankton), League of Legends-east(Plankton996)
13 godina
neaktivan
Čitate li knjige?

Opet se čita "Zločin i Kazna". Genijalno djelo.

Tu je i "Cijena Života",od  Lee Childa.Jedino njegovo djelo koje sam prije pročitao jest "Jedan hitac",kojeg smatram jednim od najnapetijih kriminalističkih djela.

Do you know who ate all the doughnuts?
17 godina
neaktivan
Arabarran kaže...
Jel to Vodoriga o onom spaljenom liku. Skroz dobra knjiga,inaće.

Da. Sorry za zakašnjeli odgovor.

arguing over the internet is like competing in the special olympics..even if you win you're still retarded ----- Iron Within, Iron Without!
17 godina
Pročitao te o Lee Childa,dobre. Sad sam kupip Ćelija 8 od Roslunda i Hellstroma. Za sada obećava da će biti dobar triler,javim kad završim :)
14 godina
neaktivan
Čitate li knjige?
Preporucite mi neku dobru krimi napetu misteri knjigu:)
If there's one thing I can't tolerate, it's cheap imitations of my work - Red John
17 godina
neaktivan
Čitate li knjige?

Imate Lee Childa u Konzumu/Tisak Mediji i Algoritmu, od 20 pa do 50 kn. Još malo pa ću upotpuniti svoju Reacher kolekciju.

Nisam nikad u životu triler čitao, ali baš volim Childov stil.

Ako ste ljubitelji vojne tehnike, preporučujem izdavača Grange Books, imaju super knjige o vojnoj tehnici, od bojnih brodova, do pješadijskog oružja. Nisam siguran da ih ima igdje u Hrvatskoj (ja sam svoje nabavio u Beogradu), ali ima sigurno na Amazonu i eBayu.

14 godina
neaktivan
Volvox kaže...
Preporucite mi neku dobru krimi napetu misteri knjigu:)

Bump:) za sutra mi trebaa:)) Btw. Danas procitao suradnika od johna grishama(valjda sam dobro napiso). Preporucam knjigu, napeta je, zanimljiva, uvuce te u radnju, jedino kraj mi je malo mlak. 7/10
If there's one thing I can't tolerate, it's cheap imitations of my work - Red John
16 godina
Čitate li knjige?

Tata mi je kupio od Rawi Hage "Cockroach" te od Jurija Andruhoviča "Dvanaest prstena"... Krenimo.

16 godina
Citam ebookove na mobitelu, sad sam procitao Waterwayse od K.Golda i knjiga je dosta dobra, sad mislim nesta od Stephena Kinga procitat ili nastavit iz Forester universea citat.
s14.___.org/qthrwcptb/NO_DONT_PLEASE.jpg What heretics expect...
13 godina
neaktivan
Čitate li knjige?

sestra uzela par knjiga medu kojima i "Muskarci koji mrze zene". Vrlo zanimljiva knjiga,kad je procitam namjeravam pogledati film.

14 godina
neaktivan

Ne čitam, prije sam nešto malo čitao, želio bih ponovno početi da ne čamim sate i sate pred računalom...

17 godina
neaktivan
Čitate li knjige?

Prvu knjigu trenutno "Prijestolje od zmajokosti" od djela "Sjecanje, Tuga i Trn" od autora Tad Williamsa. Mogu rec da je jako zanimljiva. Taman su se najbolje stvari pocele događat.

Volim slike mrtvih ljudi.
14 godina
neaktivan
Čitate li knjige?

malo one gluposti iz knjige dostupne svima, jer je to jedini nacin da do knjige dodjes za malu lovu, sad citam covjek iz sjene, i zasad je podosta zanimljiva knjiga.

nema mi pomoci tu tu tu turuturtutu tu
14 godina
neaktivan
Godisnji je najbolje vrijeme za citanje. :) Vec sam procitao nekoliko Clarkeovih knjiga. Pravi sam frik za SF. :D
Ako sam ti pomogao, stisni HVALA! =)
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice