da li postoji nekakva knjiga, dnevnici o ww2?
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Postoji puno knjiga - možeš li biti malo precizniji - što te zanima? Najjednostavnije je otići do knjižnice, potražiti povijest i pogledati što ima. Npr. svojevremeno su knjige o drugom svjetskom ratu bile izdvojene u zasebnu kategoriju i policu u pulskoj gradskoj knjižnici.
Postoji puno knjiga - možeš li biti malo precizniji - što te zanima? Najjednostavnije je otići do knjižnice, potražiti povijest i pogledati što ima. Npr. svojevremeno su knjige o drugom svjetskom ratu bile izdvojene u zasebnu kategoriju i policu u pulskoj gradskoj knjižnici.
pa zanima me rat u europi. pogledat cu malo po knjiznici sad kad budem imao vremena. nego dal mi mozes preporucit neku knjigu?
Dan Brown - Da Vincijev Kod, Andjeli i Demoni, Izgubljeni Simbol
Simon Toyne - Sanctus
George R.R. Martin - Pjesme Leda i Vatre
Tolkien - Silmarillion i LOTR Trilogija
Stephen King - Mracna Kula itd...
I sve to u isto vrijeme?
Churchillov Drugi svjetski rat je referentno djelo za WW2, zatim možeš naći Eisenhowerovu knjigu Rat za oslobađanje Europe i de Gaullove Ratne memoare (nisam ih čitao). Lovac Lena Deightona opisuje Bitku za Britaniju, a C. Ryanov Nedostižni most operaciju Market Garden. Zanimljive su i Velike obmane, ako ih možeš naći. Po knjižnicama su česte knjige koje je izdala Alfa - serijali Vojskovođe II. svjetskog rata i Oni su izgubili rat, Velike bitke, Nezaboravne bitke, Svijet u ratu, ... - prepoznat ćeš ih po bijelom hrbatu (tamno žutom kod serijala Svijet u ratu) s imenom autora i naslovom, debljine cca 150 stranica. Preporučam i Pakao pacifika i Nevidljivi rat na Atlantiku Borisa Prikrila.
hvala :D
malo sam gledao po netu i ako koga zanima tu su "najbolje ww2 knjige"- http://www.amazon.com/Best-WW2-books-all-time/lm/3AY2CV8PKNRFP
Ja sam danas po 2. ili 3. puta zavrsio Vatru (Brisingr), pa se sad bacam na englesku verziju Inheritancea na kompu dok nedođe u Alogritam preveden.
Usput ide i Pjesma leda i vatre, trenutno cekam 3. knjigu da dođe u knjiznicu, i isto tako cekam Igre gladi da se vrati.
A moram i Odiseju citati za lektiru, al mi je knjiznicarka puno pomogla pa mi dala price iz Ilijade i Odiseje u kojoj je nas pisac Kovačić prepričao događaje, pa se nadam da će mi pomoći.
Dan Brown - Da Vincijev Kod, Andjeli i Demoni, Izgubljeni Simbol
Simon Toyne - Sanctus
George R.R. Martin - Pjesme Leda i Vatre
Tolkien - Silmarillion i LOTR Trilogija
Stephen King - Mracna Kula itd...
I sve to u isto vrijeme?
Ja sam naveo neke meni zanimljive naslove, a ti citaj kako zelis. ;)
Da. Klasike 
Trenutno se čita "Možda (a možda i ne)" Roberta Fulghuma.
Moramo malo probuditi temu
Počeo sam (opet) čitati nešto osim lektire. Čitam trenutno prvi dio Snovolovke (Dreamcatcher) Stephena Kinga. Danas sam tek skužio da sam gledao dio filma prije par godina, ali se ne sjećam detalja
Može preporuka neke dobre knjige koju se mora onako obavezno pročitati, a da nije preteška za čitanje (i da nije lektira, to ću svejedno čitati
).
Moramo malo probuditi temu
Počeo sam (opet) čitati nešto osim lektire. Čitam trenutno prvi dio Snovolovke (Dreamcatcher) Stephena Kinga. Danas sam tek skužio da sam gledao dio filma prije par godina, ali se ne sjećam detalja
Može preporuka neke dobre knjige koju se mora onako obavezno pročitati, a da nije preteška za čitanje (i da nije lektira, to ću svejedno čitati
).
Coralyne ;-) Salu na stranu, dobra je bajkica... Neuromancer je biblija cyberpunka, ali nisam siguran da je lagan za citanje zbog nacina na koji se pisac izrazava.
Takodjer mogu preporuciti Snow Crash jos jednu cyberpunk poslasticu, sa sasvim OK pricom i velikom dozom humora.
Ja trenutno cekam postu da dostavi "It", da ga procitam jos jednom ali na engleskom. Odlicna je knjiga, ako imas vremena ulupati na 1500 stranica.
Trenutno se čita The Windup Girl od Paoloa Bacigalupia, a prije trenutne knjige sam pročitao The Gargoyle od Andrew Davidsona.
Naravno da se cita...knjiga ne treba bateriju.
Zadnje procitano prije nekoliko dana:
John Grisham : Suradnik
Trenutno se mucim sa :
Lauren Kate : Potraga
Inace mi je Robert Ludlum No.1
Evo mala preporuka za sve ljubitelje istrazivanja mracnih djelova ljudske psihe i onoga aspekta ljudske interakcije koja se nalazi u subtextu svakog razgovora.
- http://en.wikipedia.org/wiki/Haruki_Murakami#Novels
Murakami je jednostavno genijalac kod novela ovog tipa.
Kafka on the shore i Norwegian wood preporuke za pocetak.
Čitam prvu knjigu Game of Thrones-a, a nakon nje planiram čitati lektire koje nisam pročitao tijekom šk. godine(95% njih :D).
Opet se čita "Zločin i Kazna". Genijalno djelo.
Tu je i "Cijena Života",od Lee Childa.Jedino njegovo djelo koje sam prije pročitao jest "Jedan hitac",kojeg smatram jednim od najnapetijih kriminalističkih djela.
Da. Sorry za zakašnjeli odgovor.
If there's one thing I can't tolerate, it's cheap imitations of my work - Red John
Imate Lee Childa u Konzumu/Tisak Mediji i Algoritmu, od 20 pa do 50 kn. Još malo pa ću upotpuniti svoju Reacher kolekciju.
Nisam nikad u životu triler čitao, ali baš volim Childov stil.
Ako ste ljubitelji vojne tehnike, preporučujem izdavača Grange Books, imaju super knjige o vojnoj tehnici, od bojnih brodova, do pješadijskog oružja. Nisam siguran da ih ima igdje u Hrvatskoj (ja sam svoje nabavio u Beogradu), ali ima sigurno na Amazonu i eBayu.
Bump:) za sutra mi trebaa:)) Btw. Danas procitao suradnika od johna grishama(valjda sam dobro napiso). Preporucam knjigu, napeta je, zanimljiva, uvuce te u radnju, jedino kraj mi je malo mlak. 7/10
If there's one thing I can't tolerate, it's cheap imitations of my work - Red John
Tata mi je kupio od Rawi Hage "Cockroach" te od Jurija Andruhoviča "Dvanaest prstena"... Krenimo.
s14.___.org/qthrwcptb/NO_DONT_PLEASE.jpg What heretics expect...
sestra uzela par knjiga medu kojima i "Muskarci koji mrze zene". Vrlo zanimljiva knjiga,kad je procitam namjeravam pogledati film.
Ne čitam, prije sam nešto malo čitao, želio bih ponovno početi da ne čamim sate i sate pred računalom...
Prvu knjigu trenutno "Prijestolje od zmajokosti" od djela "Sjecanje, Tuga i Trn" od autora Tad Williamsa. Mogu rec da je jako zanimljiva. Taman su se najbolje stvari pocele događat.
malo one gluposti iz knjige dostupne svima, jer je to jedini nacin da do knjige dodjes za malu lovu, sad citam covjek iz sjene, i zasad je podosta zanimljiva knjiga.
Ako sam ti pomogao, stisni HVALA! =)