Chat tema ljubitelja hardvera zaključana tema

poruka: 24.322
|
čitano: 3.323.855
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
Re: Chat tema ljubitelja hardvera
Jakovp kaže...

Zašto ti piše i u CPU-Z i u Cinebenchu da je uključeno 16 jezgri ???

Jer ne mogu u biosu staviti na 4 jezgre i isključiti SMT, mogu ili jedno ili drugo, pa sam isključio SMT u biosu i rekao Cinebenchu da koristi samo 4 threada, to mi je jedini način.

Žao mi je što nemam kod sebe neki 12nm ryzen, sa 3% većim ipcom i boljom latencijom između jezgri bi taman bilo oko 630.

Evo i ja isključio samo HT i u Cinebenchu namjestio 4 threada i gle čuda odera te ka mačku  

Zaključak glasi taj tvoj sistem ne drži vodu i ne prikazuje stvarno stanje svari.

MISCREATED
Poruka je uređivana zadnji put ned 10.6.2018 19:17 (nicky.sl).
12 godina
Stjepanj kaže...

8600k je cistokrvni 6 core(dakle bez HT)lp

Aj molim te odvrti sa svim jezgrama na 3.7 da vidim koliko je jači od mog 

MISCREATED
12 godina
Chat tema ljubitelja hardvera

To vaše testiranje niđe veze, pa testirajte single score na istom taktu, a ni to ne mora biti baš točno ovisno o sto podešenih stvari.

16 godina
odjavljen

Jbg ljudi, nisam imao druge, nisam mislio da to utječe toliko.

Evo 1500x sa ugašenim SMT, i 2400 cl15 memorijom. Moga bih staviti za probu 3200 memoriju iz TR sustava za probu, da vidimo kolika je razlika.

http://www.bug.hr/forum/post/predstavljanje/slike-vaseg-hardvera/1959989.aspx
Poruka je uređivana zadnji put ned 10.6.2018 19:33 (Jakovp).
16 godina
odjavljen
gil kaže...

To vaše testiranje niđe veze, pa testirajte single score na istom taktu, a ni to ne mora biti baš točno ovisno o sto podešenih stvari.

Ja sam stavio single, ali da, načelno se slažem.

17 godina
odjavljen

Privjesak

12 godina
XXX kaže...

Privjesak

Nije to privjesak to je privjesak v2.0

MISCREATED
12 godina
XXX kaže...

Privjesak

eto ti intela i njihovog napretka od četvrte do osme generacije

4-core 8-gen je pišljivih dva i pol posto jači od 4-core 4-gen

doduše sa 100mhz manjim taktom, ali svejedno je sramota 

17 godina
odjavljen

Zato ga i ne treba platiti više od 650 kn...istina uživam u 35 wata potrošnje u gamingu i odličnim performansama za tu cijenu Nema boljeg od tihog i hladnog kompa, i ako je još jeftin i brz doslovno se usreš od sreće svaki dan na 21:9 ekranu iz 21. stoljeća uz HDR10

14 godina
protjeran

Za pocetak kako je gil i rekao ako se usporeduje ipc onda se gleda single core.

Druga stvar je sto spectre i meltdown imaju utjecaja tako da je jedini pravi nacin za vidjeti razliku ako oba sistema imaju jednake patceve. Ovo najvise ide picajzli, znamo da je kod intela naptedak bio mizeran, ali ako se vec broji svaki postotak to je jedini pravi nacin testiranja.

Evo primjera na slici gdje su uvjeti jednaki, vidi se da je napredak ryzena+ naspram prve generacije tih 3% o kojima se prica, a intel ima tek 4% prednosti u ipcu naspram ryzena+.

Razlika u ipcu je malena, ali glavne snage intela su frekvencija i brza komunikacija jezgara sto ga cini boljim u gamingu. Ryzen pak ima vise jezgara i bolji smt pa je bolji u linearnim radnjama tipa rendering.

Zapravo je jako jednostavno i jasno sve skupa...

EDIT: Zaboravih ubaciti sliku, evo i cijeli test. techspot = hardware unboxed

Poruka je uređivana zadnji put ned 10.6.2018 19:56 (war3_tft).
12 godina
XXX kaže...

Zato ga i ne treba platiti više od 650 kn...istina uživam u 35 wata potrošnje u gamingu i odličnim performansama za tu cijenu Nema boljeg od tihog i hladnog kompa, i ako je još jeftin i brz doslovno se usreš od sreće svaki dan na 21:9 ekranu iz 21. stoljeća uz HDR10

pa da, ali ja to isto imam već četiri godine, jest da je duplo veći tdp, ali jebeš to kad ovako i onako oba bez problema hladiš lc-cc-om 95 od 80 kuna

jedino što je pala cijena, ajde de

ali uglavnom napredak kroz četiri godine im je zakurac i da nije rajzena taj i3 bi se i dalje zvao i5 i prodavao se po duplo većoj cijeni

12 godina
war3_tft kaže...
Za pocetak kako je gil i rekao ako se usporeduje ipc onda se gleda single core.

Druga stvar je sto spectre i meltdown imaju utjecaja tako da je jedini pravi nacin za vidjeti razliku ako oba sistema imaju jednake patceve. Ovo najvise ide picajzli, znamo da je kod intela naptedak bio mizeran, ali ako se vec broji svaki postotak to je jedini pravi nacin testiranja.

Evo primjera na slici gdje su uvjeti jednaki, vidi se da je napredak ryzena+ naspram prve generacije tih 3% o kojima se prica, a intel ima tek 4% prednosti u ipcu naspram ryzena+.

Razlika u ipcu je malena, ali glavne snage intela su frekvencija i brza komunikacija jezgara sto ga cini boljim u gamingu. Ryzen pak ima vise jezgara i bolji smt pa je bolji u linearnim radnjama tipa rendering.

Zapravo je jako jednostavno i jasno sve skupa...

Zaključak:

-INTEL = Gaming

-Ryzen = Workstation 

MISCREATED
17 godina
odjavljen
nicky.sl kaže...
 Zaključak:

-INTEL = Gaming

-Ryzen = Workstation 

A ekipa je na konzolama

12 godina
XXX kaže...
nicky.sl kaže...
 Zaključak:

-INTEL = Gaming

-Ryzen = Workstation 

A ekipa je na konzolama

Moja nije 

MISCREATED
12 godina
Jakovp kaže...
gil kaže...

Ja sam stavio single, ali da, načelno se slažem.

Stavio sam i ja i bolji je od tvog 

MISCREATED
7 godina
neaktivan

R5 1600 - 3.7GHz, RAM - 2666, 16-16-16-35:

Single core - 152

4c/4t - 599

4c/8t - 868

14 godina
protjeran

Ukljucio se i alfa fanboy, evo ti malo teksta vezanog za raspravu o ryzenu 1600 i 144hz. 

13 godina
Jakovp kaže...
Zato jer tko zna zna, a tko ne zna dva lol.

Glavno da se sere po ryzenu po forumu, a nema se pojma. (To ne ide tebi, nego opcenito)

Dobro genije objasni nam onda malo, nego stavljas komentar bez ikakvih podataka a testovi iznad isto pokazali -> ryzen 1st gen single core memory ~ cetvrta generacija intela?

picajzla0707 kaže...
Jakovp kaže...
Zato jer tko zna zna, a tko ne zna dva lol.

Glavno da se sere po ryzenu po forumu, a nema se pojma. (To ne ide tebi, nego opcenito)

eh, jel to ima veze sa stavljanjem prioriteta u windowsima, dual channel vs single ili je riječ o nekim drugim trikovima

mislim, ako je ista arhitektura, ista brzina i tako to, onda bi valjda i rezultat trebao biti vrlo sličan

ma rajzen je baš ono što nam je trebalo, bilo kao procesor koji ćeš uzeti za relativno povoljnu cijenu ili ako si pak intelaš - kao konkurencija koja je natjerala intel na mrdanje od pederske politike 5% godišnjeg napretka

Razlika je jedino i to kod cipova koji imaju 6+ kora kod rajzena sa dual channel memorijom. Na quad core nema razlike skoro, probao sam i zanemariva razlika skroz.

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
12 godina
nicky.sl kaže...
Jakovp kaže...

Jer ne mogu u biosu staviti na 4 jezgre i isključiti SMT, mogu ili jedno ili drugo, pa sam isključio SMT u biosu i rekao Cinebenchu da koristi samo 4 threada, to mi je jedini način. 

Evo i ja isključio samo HT i u Cinebenchu namjestio 4 threada i gle čuda odera te ka mačku  

Zaključak glasi taj tvoj sistem ne drži vodu i ne prikazuje stvarno stanje svari.

da li je možda razlika između pravog 4-core i ovog gdje vi u cinebenchu isključite par jezgri u tome što na pravom 4-core jezgre moraju dodatno vrtiti os i pozadinske procese, dok kod ovog vašeg slučaja 4-jezgre čisto vrte cb, a one druge koje ste u cb isključili vrte sve ostalo? 

17 godina
odjavljen

Pustite glupe čmarkove, pratite malo kakvi naslovi dolaze. Ima da se 21:9 dobro uznoji...

Poruka je uređivana zadnji put pon 11.6.2018 9:31 (XXX).
16 godina
odjavljen
To mi je nekako jedino objasnjenje da.
16 godina
protjeran
picajzla0707 kaže...

da li je možda razlika između pravog 4-core i ovog gdje vi u cinebenchu isključite par jezgri u tome što na pravom 4-core jezgre moraju dodatno vrtiti os i pozadinske procese, dok kod ovog vašeg slučaja 4-jezgre čisto vrte cb, a one druge koje ste u cb isključili vrte sve ostalo? 

Apsolutno, i obavezno procesu stavit realtime priority, ja uvijek dobije 10-15 bodova visi skor sa ovim procesorom.

17 godina

Btw nitko ne sere po Ryzenu bar ja to tako nisam doživio samo se rasrpavlja o njegovim mogućnostima.

Ponavljam opet Ryzen je dobar procesor dakle prvu generaciju r5 1600 ili i5 8400 svejedno što uzeli imati ćete više manje isto.

Mene kod tog i5 jedino muci taj plafon kojeg ima a opasno kuca u plafon vec s gtx 1070 dakle ne mozes na njemu imati lock kao što ne mozes imati niti na Ryzenu, Ryzen ce mozda u tom trenutku dati koju slicicu nize ali nece biti toliko opterecen i neces imati nikakvih mikro trzaja jer je cpu na 100% - iako koliko vidim i kada je procesor na 100% rijetko kada zastuca ali moze biti da se u backgroundu u tom momentu nesto ukljuci sto treba dodatne procesorske snage i onda imas taj mikro trzaj ili on moze trajati i duze. No posljedica toga kada je cpu na 100% je pad gpu usagea bar po nekoliko videa koje sam ja osobno pogledao.

Ono što je za mene super stvar i to je jednsotavno istina pa koliko god Ryzen bio u BN-u ne morate brinuti s grafickom tipa gtx 1080 jer cete u bilo kojem pogledu imati 100 do 120 fpsa ovisno od naslova do naslova.

Za sve više dakle ako ciljate na 144hz stabilno ili približno tolko je potrebna već i gtx 1080ti prije svega a i procesor koji možete grunuti na 5ghz tipa i5 8600k ili i7 8700k

Druga stvar je što ako imate i7 3770k - grunite ga na 4.5ghz i mirni ste jednako kao i s mojim Ryzenom 2600 na 4.1ghz mozda cak i bolje dakle sve od i7 3770k u kombinaciji s gtx 1070 do max 1080 nemate frke.

Već s i7 6700k mozete i gtx 1080ti. Mislim možete i s ovim drugima ali tada se spremite na to da grafa nece davati zeljene rezultate na nizim rezolucijama.

Poruka je uređivana zadnji put pon 11.6.2018 10:34 (toxic).
9 godina
protjeran
toxic kaže...

Btw nitko ne sere po Ryzenu bar ja to tako nisam doživio samo se rasrpavlja o njegovim mogućnostima.

Ponavljam opet Ryzen je dobar procesor dakle prvu generaciju r5 1600 ili i5 8400 svejedno što uzeli imati ćete više manje isto.

Mene kod tog i5 jedino muci taj plafon kojeg ima a opasno kuca u plafon vec s gtx 1070 dakle ne mozes na njemu imati lock kao što ne mozes imati niti na Ryzenu, Ryzen ce mozda u tom trenutku dati koju slicicu nize ali nece biti toliko opterecen i neces imati nikakvih mikro trzaja jer je cpu na 100% - iako koliko vidim i kada je procesor na 100% rijetko kada zastuca ali moze biti da se u backgroundu u tom momentu nesto ukljuci sto treba dodatne procesorske snage i onda imas taj mikro trzaj ili on moze trajati i duze. No posljedica toga kada je cpu na 100% je pad gpu usagea bar po nekoliko videa koje sam ja osobno pogledao.

Ono što je za mene super stvar i to je jednsotavno istina pa koliko god Ryzen bio u BN-u ne morate brinuti s grafickom tipa gtx 1080 jer cete u bilo kojem pogledu imati 100 do 120 fpsa ovisno od naslova do naslova.

Za sve više dakle ako ciljate na 144hz stabilno ili približno tolko je potrebna već i gtx 1080ti prije svega a i procesor koji možete grunuti na 5ghz tipa i5 8600k ili i7 8700k

Druga stvar je što ako imate i7 3770k - grunite ga na 4.5ghz i mirni ste jednako kao i s mojim Ryzenom 2600 na 4.1ghz mozda cak i bolje dakle sve od i7 3770k u kombinaciji s gtx 1070 do max 1080 nemate frke.

Već s i7 6700k mozete i gtx 1080ti. Mislim možete i s ovim drugima ali tada se spremite na to da grafa nece davati zeljene rezultate na nizim rezolucijama.

uhvatio si se ko pijan plota ovih nekih španjolskih yt njubara, a BN sa 1070 nema ni blizu sa vulgaris i5 prethodne generacije, imao/probao baš tu kombinaciju i5 6400+ gtx 1070... po ovom što govoriš jedan 6600k na 4.5Ghz bi bio u debelom BN u BF1 i sličnoj igri, a nije ni blizu da radi BN grafici, OK bude on zakucan često 90%+ ali ima on još lufta debelo da dođe do BN i baca low GPU usage grafici poput 1070/1080...

14 godina

i3 8350k FTW!

16 godina

6700k 3.7ghz ht on 3000mhz ram 

imam video nisam kuci da ga bolje testiram bez Ht-a.Ovo je prije spectra i meltdowna vidjet ćemo večeras sa patchovima kako se ponaša 

AMD AntiBoy
Poruka je uređivana zadnji put pon 11.6.2018 12:07 (dreadmoore).
17 godina
lav1000 kaže...

uhvatio si se ko pijan plota ovih nekih španjolskih yt njubara, a BN sa 1070 nema ni blizu sa vulgaris i5 prethodne generacije, imao/probao baš tu kombinaciju i5 6400+ gtx 1070... po ovom što govoriš jedan 6600k na 4.5Ghz bi bio u debelom BN u BF1 i sličnoj igri, a nije ni blizu da radi BN grafici, OK bude on zakucan često 90%+ ali ima on još lufta debelo da dođe do BN i baca low GPU usage grafici poput 1070/1080...

ma daj? dakle ako ja gledam nekog youtubera gdje vidim navedene probleme tada je taj video smece i nevalja ništa a kada ti staviš u korist intela onda taj video valja.

Ja nisam vidio da i5 8400 nema tih problema, razuvjeri me, tvoj video mi govori da ne moze lockat kao što to ne može niti Ryzen, drugi video mi govori o čestim kucanjima na 100% i pad gpu usagea

O cem tu pricamo?

Opet niti Ryzen niti i5 8400 nisu za 144hz 1080p gaming vrh su im 100-120hz monitori a kao i starijim generacijama i7 procesora a tu spadaju i neki stariji i5 procesori.

Nema razloga niti jednog da se preporuci i5 8400 nasprem r5 2600 ili r5 1600 ja nisam dovoljno uvjeren u to.

Više je razloga.

1. Rijetko tko igra na manjim detaljima od ultra detalja.

2. Rijetko koja igra se uopce može pribliziti s navedenima na 144hz-a, vecina igra na ultra detaljima radi do 100 fps-a

3. i5 cesto zna svoje jezgre zakucati na 100% posljedice se nekad osjete nekad ne, razuvjeri me da nije tako.

4. r5 ne košta ništa više niti manje od i5 8400.

I za kraj jako malo ljudi uopce ima grafe sznašnije od gtx 1060 ili rx 580.. tako da su u avg fpsu razlike jos manje...

Što konkrento ide u korist i5 8400? ne bih rekao da je npr u baš spomenutom bf1 razlika između 100 i 110 fpsa vidljiva, razuvjeri me.

Integruša? Nekakav upgrejd?

Koliko vidim na AM4 dolazi i još novija serija procesora tako da je super imati i jeftinu plocu poput moje.

16 godina
protjeran
lav1000 kaže...

Daj ne pisi gluposti kad nemas pojma. Moj i5 na 5ghz je DEBELI bottleneck 1080-ki u 64p multiju u BF1 i to ne u 1080p nego u 1440p i max detalji. Debeli bottleneck, stalno je na 99% usage-a, grafa pada u najgorim slucajevima na 60%, nekakav prosjek je 80-85%.

Da spustim na 1080p grafa bi totalno ladila jajca...

Druga stvar je sta ne pada ispod 60fps pa za 60hz monitore nije tolko bitno...

16 godina
protjeran
toxic kaže...

Ovo ti je potpuno pogresna logika. Nece ryzen ima uvijek 100-120 frameova, ima igara gdje clockani 8700K ne moze gurat 100fps. Tamo gdke 8700K bude gurao 100fps, sa ryzenom ces imat recimo 80fps. Ryzen je uvijek sporiji jer je sporiji cpu, nema tu filozofije..

16 godina

Meni je jedino zao ryzena što nije malo bolji i kloker inače da može opipati 4,5-4,7ghz sigurno bih prešao na njega.

AMD AntiBoy
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice