Chat tema ljubitelja hardvera zaključana tema

poruka: 24.322
|
čitano: 3.325.804
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
protjeran
Re: Chat tema ljubitelja hardvera
Promster kaže...

Do koje voltaže se može DDR4 RAM gurati, za 24/7 use, a da nije previše?

1.35 za oc kitove(3200+mhz)

1.5V je maximalno za ddr4 xmp2.0 specifikacije

lp

Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
16 godina
protjeran
Promster kaže...

Do koje voltaže se može DDR4 RAM gurati, za 24/7 use, a da nije previše?

Mozes do 1.5V, samo ako nemas samsungovu b die memoriju, nece ti napon pomoc.. u pravilu..

17 godina
Chat tema ljubitelja hardvera

Ekipa nisam stigao prije nista napraviti.

Mala mi je imala vanjski prijelom ruke itd...

Uglavnom evo na brzaka, memorija radi na 3000mhz odmah iz prve..

na 4.2ghz sam podigao sustav ali pri 1.385 mi je rusilo ali sam  pri istom naponu izvrtio na 4.1

za sada stvoji ovako:

14 godina
protjeran
toxic kaže...

na 4.2ghz sam podigao sustav ali pri 1.385 mi je rusilo ali sam  pri istom naponu izvrtio na 4.1

za sada stvoji ovako:

Za pocetak brz oporavak maloj zelim.

Eto kao sto smo i konstatirali preko u ryzen temi sa memorijom ne bi trebalo biti problema, a to se i potvrdilo. Sto se primjerka tice znam da su bili oni neki testovi i price da ryzenu sad treba puno manje za 4.0ghz, ako se ne varam 1.15-1.25v u tom stilu nesto. Po tome je ovaj tvoj neki osrednji primjerak, al opet je 4.1 cisto dovoljno. Jel drzi to 212x pod kontrolom?

17 godina
odjavljen

Nije mi vrag do mira, bilo mi dosadno pa uzeo i3 8100 za 650 kn prek njuške. Ono Z3 mi je išlo na jetra zadnjih par godina pa sam odmah uzeo i jeftilen MS Winston.

Kućište je doslovno ko list papira, lol, ali prati moderne trendove, na poleđini ima mjesta za kablove i više nego kaj treba i možeš raditi kaj te volja, cijena od 200 kn je smijeh. Ubacio untra 3X12 cm venta od MS, bili na popust po 19 kn komad, 1000 rpma 19 db i komp se ne ćuje.

i3 8100 star mjesec dana vrijedi tih 650 kn, ljudi na njuški traže za polovni i5 7500 1100 kn . Uzeo i gigu B360M DS3H za 600 kn jer mrzim najsocijalnije ploče, a 2X8 gb rama imam od ranije. Privjesak i MBO imaju dogovorenog kupca.

Sve u svemu deda nije još skroz zahrđao

Poruka je uređivana zadnji put pet 8.6.2018 9:41 (XXX).
12 godina

"Deda" se isprsio 

MISCREATED
14 godina
protjeran

Lijepi i prije svega jeftini upgrade, kako tebi i dolici. 

Al zasto pobogu ta ploca kad za 625kn imas ovu asrokicu ili za 635kn ovu gigu, obje imaju vise fan headera, heatsinkove, malo bolji audio i bolji LAN, a i lijepse su posto imas prozor na kucistu.

15 godina
war3_tft kaže...

ovu gigu, obje imaju vise fan headera, heatsinkove, malo bolji audio i bolji LAN, a i lijepse su posto imas prozor na kucistu.

I manje standardnih USB utora, meni osobno bitnije od i zvuka, a pogotovo od LANa koji niti ne koristim.

Poruka je uređivana zadnji put pet 8.6.2018 10:04 (Valentin17).
17 godina
odjavljen

Zato jer je ova bila 35 kn jeftinija

U stavri uzeo ono kaj su u protisu imali odmah dostupno, bili si mi usput. Nije mi se dalo čekati dostave ili potezati do novog zagreba u adm. Da su ostali tam kod mioca i dalje bi kupovao kod njih.

17 godina
odjavljen
Valentin17 kaže...
war3_tft kaže...

ovu gigu, obje imaju vise fan headera, heatsinkove, malo bolji audio i bolji LAN, a i lijepse su posto imas prozor na kucistu.

I manje standardnih USB utora, meni osobno bitnije od i zvuka, a pogotovo od LANa koji niti ne koristim.

Da, sa ovom dobiješ punih šest a tu su i četiri na kućištu.

Poruka je uređivana zadnji put pet 8.6.2018 10:11 (XXX).
17 godina
odjavljen

I zakaj nitko ne komentira kak sam okrenuo cpu hladnjak baš sam se nadao da će nentko pitati

13 godina

Svaka cast za cable managment iza stola 

P.S. nebitno na koju stranu ti je vent okrenut, taj i3 se ne grije nista jace nego privjesak realno 

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
17 godina
odjavljen

U stavri zadnji vent na kućištu sam stavio da puše unutra jer sprijeda teško da bu došlo kaj do proca. Topli zrak se i tak izvlači prema gore.

12 godina
XXX kaže...

I zakaj nitko ne komentira kak sam okrenuo cpu hladnjak baš sam se nadao da će nentko pitati

kad već spominješ moram te upitat zašto si ga tako okrenuo ???

MISCREATED
17 godina
war3_tft kaže...
toxic kaže...

za sada stvoji ovako:

Za pocetak brz oporavak maloj zelim.

Eto kao sto smo i konstatirali preko u ryzen temi sa memorijom ne bi trebalo biti problema, a to se i potvrdilo. Sto se primjerka tice znam da su bili oni neki testovi i price da ryzenu sad treba puno manje za 4.0ghz, ako se ne varam 1.15-1.25v u tom stilu nesto. Po tome je ovaj tvoj neki osrednji primjerak, al opet je 4.1 cisto dovoljno. Jel drzi to 212x pod kontrolom?

Hvala na lijepim zeljama. Ah stari ovo je bilo od prve u 02 u noci nisam previse se igrao. Sada krece ustimavanje napona. Ali ovak na prvu rekao bih da ce to ici na 4.2ghz. Sto se tice temoeratura malo je krivo prate razni programi. Ryzen master je pokativao s tim naponom jucer do nekih 52 stupnja al velim moram to jos sve testirati

17 godina
odjavljen
nicky.sl kaže...
XXX kaže...

Smjeh su mi ove fore sa proprezima sa strane, tu bi kao tebalo dolaziti dovoljno zraka. Da su ventovi skroz otvoreni eventualno i bi. Ali volim ovakav izgled kućišta, minimalizam

11 godina
Ja imam ms winston i strašno se čuje hard, tj vibrira plastika na kučištu i proizvodi zvuk, s ssdom je tišina. Kako je tebi tiho kučište ????
9 godina
protjeran
XXX kaže...
nicky.sl kaže...
XXX kaže...

Smjeh su mi ove fore sa proprezima sa strane, tu bi kao tebalo dolaziti dovoljno zraka. Da su ventovi skroz otvoreni eventualno i bi. Ali volim ovakav izgled kućišta, minimalizam

Identicna fronta od mog oberona, taj oberon je hibrid od 2-3 MS kucista

14 godina
protjeran
XXX kaže...

Zato jer je ova bila 35 kn jeftinija

U stavri uzeo ono kaj su u protisu imali odmah dostupno, bili si mi usput. Nije mi se dalo čekati dostave ili potezati do novog zagreba u adm. Da su ostali tam kod mioca i dalje bi kupovao kod njih.

A jesi ljenčina. 

XXX kaže...

XXX kaže...

U stavri zadnji vent na kućištu sam stavio da puše unutra jer sprijeda teško da bu došlo kaj do proca. Topli zrak se i tak izvlači prema gore.

Dobro da si zadnji fan u kucistu tako okrenuo, al ne bi skodilo da gore stavis jos jedan fan da taj topli zrak brze izvlaci van.

16 godina
protjeran

Ja uzeo dedicated monitor za narod.hr pratit 

Inace, kontrast je na IPS-u stvarno zakuac u odnosu na AMVA-u...

17 godina
odjavljen

Budem dodao još jedan gore, skužio sam. Inače taj gornji dio kućišta je zakon, dobiješ jedan fini magnetni filter za prašinu. Izgleda odlično i biti će jako funkcionalan. Prijanja super i super ga jednostavno očistiti.

U stvari oduševljen sa kućištem osim kaj moraš biti oprezan da ne savineš unutrašnje limove dok nekaj šarafiš. Definitivno preporuka ako je izgled po ukusu. Moje XFX 550w napanjanje ima ogomne opletene kablove i treba hrpa prostora, ali ovdje stane ako treba i duplo.

Za 220 kn

17 godina
odjavljen
Gogy7 kaže...
Ja imam ms winston i strašno se čuje hard, tj vibrira plastika na kučištu i proizvodi zvuk, s ssdom je tišina. Kako je tebi tiho kučište ????

100% tiho. Imam dva SSD-a ali imam i klasični hard i ne ćuje se baš ništa. Stavio sam ga u ladicu odostraga i taj dio je od plastike, i ako si ga stavio tamo ne kužim kako ti uopće prenosi vibracije.

14 godina
protjeran

Kad svi kace slike evo da i ja koju zakeljim, a ne samo kutije. 

Slike su katastrofa jer je mob govance, a osvjetljenje u sobi je isto koma.

Iduci upgrade bi trebao biti Seasonic Focus Plus 750 i jos 8gb rama, ali za sad postoje neke vaznije financjske obaveze pa bih za pocetak samo uzeo 24 pin i 6+2 pci sleeved bijele ekstenzije. Da li netko zna gdje to ima za nabaviti po nekoj normalnoj cijeni?

P.S. Nazovem slike brojevima od 1-7 u nadi da ce se poredati tim redosljedom, al naravno da nisu...

17 godina

Lajkam setup skroz. Vrh

12 godina
XXX kaže...

ne bi da imaš novi 24-core intel pa ti treba kapacitet zračnog tunela 

naravno da dovoljno zraka prolazi kroz te otvore sa strane za ono što tebi treba

probaj puhnuti kroz skupljena usta koliko jače možeš - dobit ćeš popriličan propuh, a na tim otvorima imaš barem 10x veći potencijal protoka zraka 

nejde kroz to puding da bi ga štopalo za normalne uvjete, nego rijetki zrak i za par ventilatora na normalnim okretajima više je nego dovoljno

14 godina
protjeran

Hvala. Ne znam kako je vama kad gledate setup, al mene ovi 24 i 6+2 pin kablovi ubijaju u pojam. 

16 godina
protjeran
picajzla0707 kaže...

naravno da dovoljno zraka prolazi kroz te otvore sa strane za ono što tebi treba

probaj puhnuti kroz skupljena usta koliko jače možeš - dobit ćeš popriličan propuh, a na tim otvorima imaš barem 10x veći potencijal protoka zraka 

nejde kroz to puding da bi ga štopalo za normalne uvjete, nego rijetki zrak i za par ventilatora na normalnim okretajima više je nego dovoljno

Kad imas radijatore u kucistu onda tek vidis kolike restrikcije ti paneli stvaraju, kucista koja su restriktivna jer su dizajnirana da budu tisa pri istim okretajima su zapravo poprilicno bucnija ako zelis istu temperaturu kao kod potpuno otvorenih/slabije izoliranih kucista. 

Meni prednja vrata imaju debelu zvucnu izolaciju na sebi, i kad ih zatvoris stvarno se prednji fanovi primjetno manje cuju, al kvaka je da ih moras ubrzat bar 500-600rpm da bi zadrzao iste temperature i onda sva prica o tisini pada u vodu...

16 godina
odjavljen
Tako je, za mene od sada samo VA. Ili OLED u buducnosti :-)

@war3_tft ja sam uzimao extenzije s ebaya, iz nekog GB ducana, ok cijene, zove se shakmods ducan.
http://www.bug.hr/forum/post/predstavljanje/slike-vaseg-hardvera/1959989.aspx
12 godina
ansha kaže...
picajzla0707 kaže...

Kad imas radijatore u kucistu onda tek vidis kolike restrikcije ti paneli stvaraju, kucista koja su restriktivna jer su dizajnirana da budu tisa pri istim okretajima su zapravo poprilicno bucnija ako zelis istu temperaturu kao kod potpuno otvorenih/slabije izoliranih kucista. 

Meni prednja vrata imaju debelu zvucnu izolaciju na sebi, i kad ih zatvoris stvarno se prednji fanovi primjetno manje cuju, al kvaka je da ih moras ubrzat bar 500-600rpm da bi zadrzao iste temperature i onda sva prica o tisini pada u vodu...

niti deda ima radijator, niti ja govorim za situacije u kojima se stavlja radijator

on ima pišljivi i3 na koji je već nataknuo jači hladnjak i nezahtjevnu grafu

čisto sumnjam da dva normalna venta (cca soma okretaja) sprijeda mogu stvoriti toliki protok zraka da bi im bilo nedovoljno ono što prođe kroz te bočne otvore

meni filter s prednje strane blokira protok zraka, koliko god arc serija bila "airflow friendly" i imala mesh odnaprijed

samo što me boli nižepotpisani za to kad procesor ionako ne prelazi 60 stupnjeva na full opterećenju i nečujnih 700rpm

a i grafa se u gejmanju ne grije preko 68-69 stupnjeva na također vrlo tihih 1100rpm max, i to sad usred ljeta

i nemam nikakve potrebe micati filter, kad mi iovako case ventovi drže sve to pod kontrolom na 700-800 okretaja u loadu, a na idle se gase

16 godina
protjeran
picajzla0707 kaže...

Ne mislim ja na njegov konkretni slucaj, ovo je bila mala digresija na temu restrikcija airflowa, tihih kucista itd...

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice