Hvala ti Smićo.
Very useful link..
Hvala ti Smićo.
Very useful link..
http://www.bug.hr/forum/post/predstavljanje/slike-vaseg-hardvera/1959989.aspx
http://www.bug.hr/forum/post/predstavljanje/slike-vaseg-hardvera/1959989.aspx
Ti stvarno mislis da će jedan gamersnexus ili der8auer dobiti isti primjerak kao random Jozo s nekog foruma? Da, sretno. I prošlu generaciju Ryzena su ti isti recenzenti vozili R5 / R7 na 4.0 i 4.1 Ghz a realnost je bila 3.7-3.8Ghz u vrh glave za ostatak svijeta, gdje je za sve više trebao ili custom loop ili jebački dobar AIO. Da ne spominjemo da su se trebale sve zvijezde savršeno posložiti i ostale komponente biti iz druge galaksije.... no dobro, ako ti tvrdiš da će svatko moći komforno voziti na 4.1-4.2 bez beda, onda nema problema - neka mi je i to vidjeti.
Nekad treba biti i realan malo Jakove. Da se razumijemo, nemam ja apsolutno ništa protiv Ryzen procesora - procesori su super, pa i sam sam bio jedan od prvih udomitelja na forumu čim su stigli. Ali pričati bajke o njima da će se clockati neznam koliko visoko baš svima uz sve komponente je daleko od istine i znaš to jako dobro.
Nemoj bit smijesan, sad je ryzen 2600 "osjetno brzi" od 8400 jer je u prosjeku 3% brzi na 1080p u savrsenim uvjetima sa 1000kn+ vecom cijenom kad zbrojis cpu+mbo+ram, a sad cu se posluziti i onom vasom "potreban je i dobar aftermarket hladnjak" jer za 4.2ghz mu uredno treba 1.4v, a to stock hladnjakom neces hladiti.
Sa druge strane kad je izasao ovaj test sa biranim igrama koje iskoristavaju multithread, medu kojima je i megapopularni ashes, a ubacen je i overwatch koji ima svoj fps limit pa sluzi samo zato da bi slika bila ljepsa i kad je 8600k bio 12% bolji od ryzena 2600 na 1080p, sto jest osjetna razlika pogotovo kad se u obzir uzmu te igre, tad se sprdalo sa tih 1080p. Licemjerje i fanbojizam na najjace, bolje ti je da nista ne kazes jer ovako ispada jos gore...
Tih 3200 cl15 koje spominjes ne moze niti prismrditi ovome sta je on imao u testu, u prevedenom u vecini igara ces opet zaostajati za 8400. 
How the roles have turned....my my....
Dakle ispada 8400 njub H ploča i njub RAM best buy buđet konfa....
edit : 1600x je još u igri (do isteka zalihe) u toj kategoriji
Sta su ti te skupe ploce, ova Apexica nije stabilna sa dva keksa memorija na tajminzima s kojima je stara "jeftina" msi-ka bila stabilna s 4 keksa. To ti je Asus.
Da ne kazem kako ko i svaka high-end asus ploca ima coil whine kad su ukljuceni svi c-state-ovi...
A ono moje vodeno je nepotrebna perverzija... paše uz neki fx i moj 8400 ko 22" cola gume na golfa duju... ali bi dobro doslo za neki ryzen 2700x za 4.3ghz
Sta su ti te skupe ploce, ova Apexica nije stabilna sa dva keksa memorija na tajminzima s kojima je stara "jeftina" msi-ka bila stabilna s 4 keksa. To ti je Asus.
Da ne kazem kako ko i svaka high-end asus ploca ima coil whine kad su ukljuceni svi c-state-ovi...
Deda di si ti to nabavio? na nekom glomaznom otpadu si tražio ryzena pa ti uvalili tu apexicu i taj krnji primjerak procesora?
Deda di si ti to nabavio? na nekom glomaznom otpadu si tražio ryzena pa ti uvalili tu apexicu i taj krnji primjerak procesora?
Kod lokalnog šanera.
Sad sam tek skontao da na mojoj pise Aphex a ne Apex
Uf sta me zajbalo...
Kod lokalnog šanera.
da da ekipica čiji je moto: Sve dam, samo da prodam 
Al procesor je zakon, u betlfildu stalno na 99% i procesor i graficka
Savrsen par..
Ploča ti košta kao i5 8400 b360 i 8gb rama.
Al procesor je zakon, u betlfildu stalno na 99% i procesor i graficka
Savrsen par..
uzmeš si privjeska, on je tamo stalno na 199%
red je da procesor kao muško u toj vezi ipak vodi glavnu riječ 
Ploča ti košta kao i5 8400 b360 i 8gb rama.
Ne, stane 16GB rama bez problema, 3300kn je najeftinije sta mozes uzet ovu plocu u ducanu...
Dakle ispada 8400 njub H ploča
Daj link na test da vidim.
Kakav test pobogu...Kalkulator u ruke....
Test da se i 8400 ponaša na H chipsetu jednako kao i na kvalitetnoj B iz linkanog testa. Zanima me ta kombinacija pogotovo ako drži stabilno taj procesor na 3.8 pri 100% opterečenja po svim jezgrama malo duže vremena.
Test da se i 8400 ponaša na H chipsetu jednako kao i na kvalitetnoj B iz linkanog testa. Zanima me ta kombinacija pogotovo ako drži stabilno taj procesor na 3.8 pri 100% opterečenja po svim jezgrama malo duže vremena.
jel stigao 21:9 HDR monitor 
Očekivana dostava je sutra, ali sumnjam da bu tak brzo.
Pa sta ne uzmes neku B plocu, a ne te H drloge... Za 1985kn imas combo samo takav klik. Pa samo tolko dode ram za ryzena 2600 koji mu omogucuje da bude u rangu sa 8400. 
Pa sta ne uzmes neku B plocu, a ne te H drloge... Za 1985kn imas combo samo takav klik. Pa samo tolko dode ram za ryzena 2600 koji mu omogucuje da bude u rangu sa 8400. 
a čuješ ta razlika između najjeftinije h310 i ove koja best buy b360 je 200kn a to je skoro cijela cijena privjeska kojeg bi prodavao... razumijem ga... ne može naš deda u jednoj kaledarskoj godini napraviti više upgradeova koje mora nadoplaćivati 
ja sam bio ograničen na ploče sa m2, a tu mi je razlika bila između ove solidne b360 izvedbe i najjeftinije h310 sa m2 nekih 100kn... za tih 100kn definitivno mi se nije dalo kockati hoće li h310 slučajno zathrotlati proc kod dužeg opterećenja...
baš gledam nikakvog detaljnog reviuwa 8400+h310 onako na prvu da se da iskopati na googlu... da sam imao pouzdan izvor da h310 drži to bez greške možda bi onda i uzeo i ja neku.
E sad...got me there...al opet koji bi bio worst case scenario u odnosu na cijenu ?
Throttling, jako iritantno zbog uštede od cc 200 kn jer su H ploče preskupe u odnosu na ono kaj nude. Ali nigdje da nađem neki solidan test takove kombinacije, možda i nije slućaj.
Da kupujem sigurno bi uzeo B, samo se nadovezujem na njegov post gdje preporuča H i vozi Miško. Zakaj se nisi nadovezao na to? Drugo vidiš odma 
a čuješ ta razlika između najjeftinije h310 i ove koja best buy b360 je 200kn a to je skoro cijela cijena privjeska kojeg bi prodavao... razumijem ga... ne može naš deda u jednoj kaledarskoj godini napraviti više upgradeova koje mora nadoplaćivati 
ja sam bio ograničen na ploče sa m2, a tu mi je razlika bila između ove solidne b360 izvedbe i najjeftinije h310 sa m2 nekih 100kn... za tih 100kn definitivno mi se nije dalo kockati hoće li h310 slučajno zathrotlati proc kod dužeg opterećenja...
baš gledam nikakvog detaljnog reviuwa 8400+h310 onako na prvu da se da iskopati na googlu... da sam imao pouzdan izvor da h310 drži to bez greške možda bi onda i uzeo i ja neku.
Vidim dosadio B1
Pusti forum i primi se igre 
Throttling, jako iritantno zbog uštede od cc 200 kn jer su H ploče preskupe u odnosu na ono kaj nude. Ali nigdje da nađem neki solidan test takove kombinacije, možda i nije slućaj.
Kakvo to dno od ploce mora bit da zbog nje throttlea procesor koji jedva 50W moze povuc u igrama?
Tko je spomenuo igre? Ako kupujem kupujem da drži proc na 3.8 po svim jezgrama u primeu makar ga nikada ne koristio. Prije ili poslije bu došla igra koja će koristiti sve jezgre intezivno pa dođe ljeto, pa se igraš par sati u komadu pa dobiješ throttling. Uostalom pitao sam za testove sobzirom da preporuča bez zadrške. Ja bi preporučeio jedino da sam osobno probao ili pročitao solidan test.