Chat tema ljubitelja hardvera zaključana tema

poruka: 24.322
|
čitano: 3.337.704
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
Chat tema ljubitelja hardvera

Hvala ti Smićo.

Very useful link..

16 godina
odjavljen
Re: Chat tema ljubitelja hardvera
Svejedno, ako zanemarimo 720p jos bolje za ryzena, mislim samo intelovci su inzistirali na 720p rezultatima lol.
A za 3200 cl15 je ok i hynix, meni osobno tako radi.
http://www.bug.hr/forum/post/predstavljanje/slike-vaseg-hardvera/1959989.aspx
16 godina
odjavljen
Tako je, jer za tebe su gamersnexus i de8rauer nitko i nista... Treba netko s foruma da ih potkrijepi lol.
http://www.bug.hr/forum/post/predstavljanje/slike-vaseg-hardvera/1959989.aspx
16 godina
Jakovp kaže...
Tako je, jer za tebe su gamersnexus i de8rauer nitko i nista... Treba netko s foruma da ih potkrijepi lol.

Ti stvarno mislis da će jedan gamersnexus ili der8auer dobiti isti primjerak kao random Jozo s nekog foruma? Da, sretno. I prošlu generaciju Ryzena su ti isti recenzenti vozili R5 / R7 na 4.0 i 4.1 Ghz a realnost je bila 3.7-3.8Ghz u vrh glave za ostatak svijeta, gdje je za sve više trebao ili custom loop ili jebački dobar AIO. Da ne spominjemo da su se trebale sve zvijezde savršeno posložiti i ostale komponente biti iz druge galaksije.... no dobro, ako ti tvrdiš da će svatko moći komforno voziti na 4.1-4.2 bez beda, onda nema problema - neka mi je i to vidjeti.

Nekad treba biti i realan malo Jakove. Da se razumijemo, nemam ja apsolutno ništa protiv Ryzen procesora - procesori su super, pa i sam sam bio jedan od prvih udomitelja na forumu čim su stigli. Ali pričati bajke o njima da će se clockati neznam koliko visoko baš svima uz sve komponente je daleko od istine i znaš to jako dobro.

It is always darkest just before the dawn.
Poruka je uređivana zadnji put čet 17.5.2018 9:19 (mrsmith).
14 godina
protjeran
Jakovp kaže...
Svejedno, ako zanemarimo 720p jos bolje za ryzena, mislim samo intelovci su inzistirali na 720p rezultatima lol.
A za 3200 cl15 je ok i hynix, meni osobno tako radi.

Nemoj bit smijesan, sad je ryzen 2600 "osjetno brzi" od 8400 jer je u prosjeku 3% brzi na 1080p u savrsenim uvjetima sa 1000kn+ vecom cijenom kad zbrojis cpu+mbo+ram, a sad cu se posluziti i onom vasom "potreban je i dobar aftermarket hladnjak" jer za 4.2ghz mu uredno treba 1.4v, a to stock hladnjakom neces hladiti.

Sa druge strane kad je izasao ovaj test sa biranim igrama koje iskoristavaju multithread, medu kojima je i megapopularni ashes, a ubacen je i overwatch koji ima svoj fps limit pa sluzi samo zato da bi slika bila ljepsa i kad je 8600k bio 12% bolji od ryzena 2600 na 1080p, sto jest osjetna razlika pogotovo kad se u obzir uzmu te igre, tad se sprdalo sa tih 1080p. Licemjerje i fanbojizam na najjace, bolje ti je da nista ne kazes jer ovako ispada jos gore...

Tih 3200 cl15 koje spominjes ne moze niti prismrditi ovome sta je on imao u testu, u prevedenom u vecini igara ces opet zaostajati za 8400. 

Poruka je uređivana zadnji put čet 17.5.2018 9:24 (war3_tft).
14 godina

How the roles have turned....my my....

Dakle ispada 8400 njub H ploča i njub RAM best buy buđet konfa....

edit : 1600x je još u igri (do isteka zalihe) u toj kategoriji

9 godina
protjeran

ajmoooooo Jakove , ožežiiiiiii

13 godina
lav1000 kaže...

hahahahaha to nam treba u ovoj temi.Kad se već šalimo...izgleda da ću ja prije u 5 ghz klub nego neko sa ryzenom 

samo još da lava cijepim za ono vodeno hlađenje di bi mi kraj bio 

Poruka je uređivana zadnji put čet 17.5.2018 9:47 (funny games).
16 godina
protjeran

Sta su ti te skupe ploce, ova Apexica nije stabilna sa dva keksa memorija na tajminzima s kojima je stara "jeftina" msi-ka bila stabilna s 4 keksa. To ti je Asus.

Da ne kazem kako ko i svaka high-end asus ploca ima coil whine kad su ukljuceni svi c-state-ovi...

9 godina
protjeran
funny games kaže...
lav1000 kaže...

hahahahaha to nam treba u ovoj temi.Kad se već šalimo...izgleda da ću ja prije u 5 ghz klub nego neko sa ryzenom 

samo još da lava cijepim za ono vodeno hlađenje di bi mi kraj bio 

A ono moje vodeno je nepotrebna perverzija... paše uz neki fx i moj 8400 ko 22" cola gume na golfa duju... ali bi dobro doslo za neki ryzen 2700x za 4.3ghz

9 godina
protjeran
ansha kaže...

Sta su ti te skupe ploce, ova Apexica nije stabilna sa dva keksa memorija na tajminzima s kojima je stara "jeftina" msi-ka bila stabilna s 4 keksa. To ti je Asus.

Da ne kazem kako ko i svaka high-end asus ploca ima coil whine kad su ukljuceni svi c-state-ovi...

Deda di si ti to nabavio? na nekom glomaznom otpadu si tražio ryzena pa ti uvalili tu apexicu i taj krnji primjerak procesora?

16 godina
protjeran
lav1000 kaže...

Deda di si ti to nabavio? na nekom glomaznom otpadu si tražio ryzena pa ti uvalili tu apexicu i taj krnji primjerak procesora?

Kod lokalnog šanera.

Sad sam tek skontao da na mojoj pise Aphex a ne Apex  Uf sta me zajbalo...

Poruka je uređivana zadnji put čet 17.5.2018 10:09 (ansha).
9 godina
protjeran
ansha kaže...
lav1000 kaže...

Kod lokalnog šanera.

da da ekipica čiji je moto: Sve dam, samo da prodam 

16 godina
protjeran
lav1000 kaže...

Al procesor je zakon, u betlfildu stalno na 99% i procesor i graficka   Savrsen par..

Poruka je uređivana zadnji put čet 17.5.2018 10:11 (ansha).
14 godina

Ploča ti košta kao i5 8400 b360 i 8gb rama.

9 godina
protjeran
ansha kaže...
lav1000 kaže...

Al procesor je zakon, u betlfildu stalno na 99% i procesor i graficka   Savrsen par..

uzmeš si privjeska, on je tamo stalno na 199% 

red je da procesor kao muško u toj vezi ipak vodi glavnu riječ 

16 godina
protjeran
mislioc kaže...

Ploča ti košta kao i5 8400 b360 i 8gb rama.

Ne, stane 16GB rama bez problema, 3300kn je najeftinije sta mozes uzet ovu plocu u ducanu...

Poruka je uređivana zadnji put čet 17.5.2018 10:21 (ansha).
18 godina
odjavljen
DarthMarkus kaže...

Dakle ispada 8400 njub H ploča

Daj link na test da vidim.

14 godina
XXX kaže...
DarthMarkus kaže...

Kakav test pobogu...Kalkulator u ruke....

18 godina
odjavljen
DarthMarkus kaže...
XXX kaže...
DarthMarkus kaže...

Test da se i 8400 ponaša na H chipsetu jednako kao i na kvalitetnoj B iz linkanog testa. Zanima me ta kombinacija pogotovo ako drži stabilno taj procesor na 3.8 pri 100% opterečenja po svim jezgrama malo duže vremena. 

9 godina
protjeran
XXX kaže...
DarthMarkus kaže...
XXX kaže...
DarthMarkus kaže...

Test da se i 8400 ponaša na H chipsetu jednako kao i na kvalitetnoj B iz linkanog testa. Zanima me ta kombinacija pogotovo ako drži stabilno taj procesor na 3.8 pri 100% opterečenja po svim jezgrama malo duže vremena. 

jel stigao 21:9 HDR monitor 

18 godina
odjavljen

Očekivana dostava je sutra, ali sumnjam da bu tak brzo.

14 godina
protjeran

Pa sta ne uzmes neku B plocu, a ne te H drloge... Za 1985kn imas combo samo takav klik. Pa samo tolko dode ram za ryzena 2600 koji mu omogucuje da bude u rangu sa 8400. 

Poruka je uređivana zadnji put čet 17.5.2018 15:12 (war3_tft).
9 godina
protjeran
war3_tft kaže...

Pa sta ne uzmes neku B plocu, a ne te H drloge... Za 1985kn imas combo samo takav klik. Pa samo tolko dode ram za ryzena 2600 koji mu omogucuje da bude u rangu sa 8400. 

a čuješ ta razlika između najjeftinije h310 i ove koja best buy b360 je 200kn a to je skoro cijela cijena privjeska kojeg bi prodavao... razumijem ga... ne može naš deda u jednoj kaledarskoj godini napraviti više upgradeova koje mora nadoplaćivati 

ja sam bio ograničen na ploče sa m2, a tu mi je razlika bila između ove solidne b360 izvedbe i najjeftinije h310 sa m2 nekih 100kn... za tih 100kn definitivno mi se nije dalo kockati hoće li h310 slučajno zathrotlati proc kod dužeg opterećenja...

baš gledam nikakvog detaljnog reviuwa 8400+h310 onako na prvu da se da iskopati na googlu... da sam imao pouzdan izvor da h310 drži to bez greške možda bi onda i uzeo i ja neku.

14 godina
XXX kaže...
DarthMarkus kaže...
XXX kaže...
DarthMarkus kaže...

E sad...got me there...al opet koji bi bio worst case scenario u odnosu na cijenu ?

18 godina
odjavljen
DarthMarkus kaže...
E sad...got me there...al opet koji bi bio worst case scenario u odnosu na cijenu ?

Throttling, jako iritantno zbog uštede od cc 200 kn jer su H ploče preskupe u odnosu na ono kaj nude. Ali nigdje da nađem neki solidan test takove kombinacije, možda i nije slućaj.

18 godina
odjavljen
war3_tft kaže...

Da kupujem sigurno bi uzeo B, samo se nadovezujem na njegov post gdje preporuča H i vozi Miško. Zakaj se nisi nadovezao na to? Drugo vidiš odma 

18 godina
odjavljen
lav1000 kaže...
war3_tft kaže...

a čuješ ta razlika između najjeftinije h310 i ove koja best buy b360 je 200kn a to je skoro cijela cijena privjeska kojeg bi prodavao... razumijem ga... ne može naš deda u jednoj kaledarskoj godini napraviti više upgradeova koje mora nadoplaćivati 

ja sam bio ograničen na ploče sa m2, a tu mi je razlika bila između ove solidne b360 izvedbe i najjeftinije h310 sa m2 nekih 100kn... za tih 100kn definitivno mi se nije dalo kockati hoće li h310 slučajno zathrotlati proc kod dužeg opterećenja...

baš gledam nikakvog detaljnog reviuwa 8400+h310 onako na prvu da se da iskopati na googlu... da sam imao pouzdan izvor da h310 drži to bez greške možda bi onda i uzeo i ja neku.

Vidim dosadio B1  Pusti forum i primi se igre 

16 godina
protjeran
XXX kaže...
DarthMarkus kaže...

Throttling, jako iritantno zbog uštede od cc 200 kn jer su H ploče preskupe u odnosu na ono kaj nude. Ali nigdje da nađem neki solidan test takove kombinacije, možda i nije slućaj.

Kakvo to dno od ploce mora bit da zbog nje throttlea procesor koji jedva 50W moze povuc u igrama?

18 godina
odjavljen
ansha kaže...
Kakvo to dno od ploce mora bit da zbog nje throttlea procesor koji jedva 50W moze povuc u igrama?

Tko je spomenuo igre? Ako kupujem kupujem da drži proc na 3.8 po svim jezgrama u primeu makar ga nikada ne koristio. Prije ili poslije bu došla igra koja će koristiti sve jezgre intezivno pa dođe ljeto, pa se igraš par sati u komadu pa dobiješ throttling. Uostalom pitao sam za testove sobzirom da preporuča bez zadrške. Ja bi preporučeio jedino da sam osobno probao ili pročitao solidan test.

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice