Chat tema ljubitelja hardvera zaključana tema

poruka: 24.322
|
čitano: 3.338.556
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
protjeran
Re: Chat tema ljubitelja hardvera
lav1000 kaže...

odmah se vide te čari gamerskih monitora, čekamo Stjepana da organizira dvoboj, streamamo na twitchu, Shroud je rekao da će mu pomoći ako zatreba 

Ma skor je zbog procesora kakav monitor.

Na ryzenu bi vodio mrtvu trku za predzadnje mjesto. 

Usput.

Ima li ko da mu je ryzen govno kao Lavu i da bi ga prodao skup sa pločom ?

Udomljavam odbačene ryzen procesore 091 937 80xx

9 godina
protjeran
Silent horror1992 kaže...
lav1000 kaže...

odmah se vide te čari gamerskih monitora, čekamo Stjepana da organizira dvoboj, streamamo na twitchu, Shroud je rekao da će mu pomoći ako zatreba 

Ma skor je zbog procesora kakav monitor.

Na ryzenu bi vodio mrtvu trku za predzadnje mjesto. 

Usput.

Ima li ko da mu je ryzen govno kao Lavu i da bi ga prodao skup sa pločom ?

Udomljavam odbačene ryzen procesore 091 937 80xx

na ryzenu bi vodio u utrci tko prvi dobije epilepsiju 

deda mi je prodao ubojito oružje pro gamera, s ovim ubijam muhe na 500m

14 godina
Chat tema ljubitelja hardvera

2nd gen Ryzen je savršenstvo od procesora radi sa svim memorijama bez problema precision boost radi kao urica. Nema razloga za ne kupit ga.Da sad uzimam Ryzen bi bio moj pick!Hebeš igrice.

Poruka je uređivana zadnji put uto 15.5.2018 22:47 (mislioc).
9 godina
protjeran
mislioc kaže...

2nd gen Ryzen je savršenstvo od procesora radi sa svim memorijama bez problema precision boost radi kao urica. Nema razloga za ne kupit ga.Da sad uzimam Ryzen bi bio moj pick!Hebeš igrice.

Virtualke su zakon 

8 godina
protjeran

hebote shto shumi ovaj vent...ko da sam pored vodopada....

Lifes a piece of shit, when you look at it, so always look on the bright side of life...
14 godina
protjeran

i5 8400 vs ryzen 2600 36 igara

Uglavnom, kad ryzena 2600 oc-amo na 4.2ghz i uparimo sa ramom od 2k kuna i boljom plocom na kojoj ce se maksimalno moci utegnuti tajminzi i to ne samo ovi osnovni, na 720p ryzen 2600 je u prosjeku 5% brzi od 8400, na 1080p je razlika u prosjeku 3.5% u korist ryzena. Moze se naglasiti da na 720p u nekim naslovima ryzen dosta vodi, 23% u Preyu, 21% u Watch Dogsima 2 i 12% u Witcheru. 

Uzeo sam 720p rezultatima jer oni pokazuju koliko prostora se sa kojim procesorom ima da si netko optimalno namjesti omjer fps/detalji kako mu pase ako vec ide na neki high rr monitor.

Posto kod ryzena memorija ima veci utjecaj od samog oc-a procesora steta sto umjesto stock ryzena 2600 sa 2933 memorijom, gdje on gubi u prosjeku 13% od i5 8400, nije stavio ryzena 2600 na 4.2 sa 3000 cl15 memorijom sto bi bilo otprilike ono sto ce vecina u najboljem slucaju imati pa da se vide razlike.

Covjek je na kraju zakljucio ono o cemu smo i mi ovdje pricali, ako gledamo konkretno gaming, da bi se postigli ovakvi rezultati potrebno je previse uloziti u ryzena da bi u svega par naslova bio osjetno bolji od puno jeftinijeg 8400 i to na 720p. Za tu cijenu (pa cak i manju) se moze sloziti 8600k konfiguracija koja je opet kud i kamo bolja. 

Ovaj test je definitivna potvrda da za gaminga trenutno nema bolje kupnje od i5 8400. 

13 godina
neaktivan
war3_tft kaže...

Uglavnom, kad ryzena 2600 oc-amo na 4.2ghz i uparimo sa ramom od 2k kuna i boljom plocom na kojoj ce se maksimalno moci utegnuti tajminzi i to ne samo ovi osnovni, na 720p ryzen 2600 je u prosjeku 5% brzi od 8400, na 1080p je razlika u prosjeku 3.5% u korist ryzena. Moze se naglasiti da na 720p u nekim naslovima ryzen dosta vodi, 23% u Preyu, 21% u Watch Dogsima 2 i 12% u Witcheru. 

Uzeo sam 720p rezultatima jer oni pokazuju koliko prostora se sa kojim procesorom ima da si netko optimalno namjesti omjer fps/detalji kako mu pase ako vec ide na neki high rr monitor.

Posto kod ryzena memorija ima veci utjecaj od samog oc-a procesora steta sto umjesto stock ryzena 2600 sa 2933 memorijom, gdje on gubi u prosjeku 13% od i5 8400, nije stavio ryzena 2600 na 4.2 sa 3000 cl15 memorijom sto bi bilo otprilike ono sto ce vecina u najboljem slucaju imati pa da se vide razlike.

Covjek je na kraju zakljucio ono o cemu smo i mi ovdje pricali, ako gledamo konkretno gaming, da bi se postigli ovakvi rezultati potrebno je previse uloziti u ryzena da bi u svega par naslova bio osjetno bolji od puno jeftinijeg 8400 i to na 720p. Za tu cijenu (pa cak i manju) se moze sloziti 8600k konfiguracija koja je opet kud i kamo bolja. 

Ovaj test je definitivna potvrda da za gaminga trenutno nema bolje kupnje od i5 8400. 

ma koga vise boli racku za to 

14 godina
protjeran

Cisto da zakljucimo pricu. 

12 godina
Timo kaže...
war3_tft kaže...

ma koga vise boli racku za to 

Pa vlasnike ryzen konfi koji su se uvik ložili na uloženo dobijeno 

MISCREATED
16 godina

Ryzen 2600 na 4.2Ghz što će velika većina imati? Aha... u snovima. Ako ga budu vozili na 4.0Ghz neka budu sretni... Više korisnika će ga koristiti na stocku nego na 4.2Ghz.

It is always darkest just before the dawn.
14 godina
protjeran
A dobro nek je onda 4.1, na to bi vecina trebala ici ili? Nisam bas pratio taj dio price...
9 godina
protjeran
war3_tft kaže...
A dobro nek je onda 4.1, na to bi vecina trebala ici ili? Nisam bas pratio taj dio price...

nisam ni ja popratio dio priče oko hlađenja, ali nekako mi 4.2 i stock hladnjak ne idu skupa u istu rečenicu, nisam u testu skužio jesu li hlađenje spominjali

14 godina
protjeran
Ma ne govorim radi hladenja, podrazumjeva se da ce se koristiti neki solidni aftermarket hladnjak, vise me zanima koja im je neka prosjecna frekvencija, kao npr kavi 5.0ghz.

Edit: U testu je za hladenje ryzena aio koristio.
Poruka je uređivana zadnji put sri 16.5.2018 15:59 (war3_tft).
16 godina
war3_tft kaže...
Ma ne govorim radi hladenja, podrazumjeva se da ce se koristiti neki solidni aftermarket hladnjak, vise me zanima koja im je neka prosjecna frekvencija, kao npr kavi 5.0ghz.

Kažem ti, ako prosječno ulove 4Ghz treba pjevat borbene... kad su Guru3D i ostali revieweri ulovili 4.2/4.3 na 1.4/1.45V sa custom loopom. Rekao bih da će korisnici na zraku biti bliže 3.9/4 max što je u rangu navedenih 6-7% average poboljšanja nad prošlom generacijom čipova. A i to je upitno kako će raditi, vjerojatno neće ići bez boljeg AIO-a...a da nije poprilično toplo ili na limitu.

Overall, najčešće će to biti 3.8/3.9Ghz na zraku uz neke prihvatljive temperature.

Poruka je uređivana zadnji put sri 16.5.2018 16:03 (mrsmith).
14 godina
protjeran
Pa to je onda vec priblizno ovim stock rezultatima... Ako je 8400 13% brzi od stock 2600 koji boosta dvije jezgre na 3.9 sa 2933 memorijom onda bi ovaj na 4.0ghz 3000 ram smanjio razliku za par %...
16 godina
odjavljen
mrsmith kaže...
war3_tft kaže...

Kažem ti, ako prosječno ulove 4Ghz treba pjevat borbene... kad su Guru3D i ostali revieweri ulovili 4.2/4.3 na 1.4/1.45V sa custom loopom. Rekao bih da će korisnici na zraku biti bliže 3.9/4 max što je u rangu navedenih 6-7% average poboljšanja nad prošlom generacijom čipova. A i to je upitno kako će raditi, vjerojatno neće ići bez boljeg AIO-a...a da nije poprilično toplo ili na limitu.

Overall, najčešće će to biti 3.8/3.9Ghz na zraku uz neke prihvatljive temperature.

Šta pričaš ti, vidi se da nisi pratio lol. Ryzenima 2xxx treba otprilike 1.175 V za 4.0 ghz, za razliku od oko 1.4 onima iz 1.gen, dakle ogroman pomak, i svaki hvata 4.1 V sigurno, i to na više nego razumnom naponu, a dobar dio ide i na 4.2 ali ne svi naravno.

war3_tft kaže...
Pa to je onda vec priblizno ovim stock rezultatima... Ako je 8400 13% brzi od stock 2600 koji boosta dvije jezgre na 3.9 sa 2933 memorijom onda bi ovaj na 4.0ghz 3000 ram smanjio razliku za par %...

Pa pošto je sa brutalnom memorijom i 4.2 ghz osjetno brži od 8400, sa 4.1 (što može svaki i to sa skromnim hlađenjem) i nekom između memorijom koja nije niš posebno skupa (tipa 3200 cl15) bili bi tu negdje. I još na b350 matičnoj, i to sve zajedno ne košta puno više a imaš procesor koji je od 30 do 70% jači za sve osim gaminga ako ti slučajno ikada zatreba, i na platformi koju možeš kasnije puno lakše nadograditi. I još je u nekim igrama imao osjetno bolje min fpsove, a i nema slučaja gdje ćeš osjetno patiti zbog nešto manjeg fpsa, što se tiče high rr gaminga. Igre koje su ispod 144 prosjek su ispod na oba proca tako da ono.

http://www.bug.hr/forum/post/predstavljanje/slike-vaseg-hardvera/1959989.aspx
14 godina

Da su još stavili onaj cooler od 2700x na 2600x di bi im bio kraj. Mogli su ljepo tu seriju x začinit onim coolerom i super. Imam feeling da bi 2600x s onim coolerom od 2700x bio baš kak piše u speckama. Boosto bi na 4.1 kao iz topa.

Jebem ti AMD nisu mogli ranije tu drugu generaciju izbacit, kupio bi ga žmireći.

Poruka je uređivana zadnji put sri 16.5.2018 17:47 (mislioc).
16 godina
odjavljen
mislioc kaže...

Da su još stavili onaj cooler od 2700x na 2600x di bi im bio kraj. Mogli su ljepo tu seriju x začinit onim coolerom i super. Imam feeling da bi 2600x s onim coolerom od 2700x bio baš kak piše u speckama. Boosto bi na 4.1 kao iz topa.

Jebem ti AMD nisu mogli ranije tu drugu generaciju izbacit, kupio bi ga žmireći.

A gledaj, još su i dosta brzo došli do toga s obzirom koliko je ta arhitektura nova. Ali da, moram priznat da me ful zanima kakva će biti sljedeća genaracija na 7nm, sa još većim frekvencijama i manjim naponom.

http://www.bug.hr/forum/post/predstavljanje/slike-vaseg-hardvera/1959989.aspx
14 godina
protjeran
Jakovp kaže...

Pa pošto je sa brutalnom memorijom i 4.2 ghz osjetno brži od 8400, sa 4.1 (što može svaki i to sa skromnim hlađenjem) i nekom između memorijom koja nije niš posebno skupa (tipa 3200 cl15) bili bi tu negdje. I još na b350 matičnoj, i to sve zajedno ne košta punoviše a imaš procesor koji je od 30 do 70% jači za sve osim gaminga ako ti slučajno ikada zatreba, i na platformi koju možeš kasnije puno lakše nadograditi. I još je u nekim igrama imao osjetno bolje min fpsove, a i nema slučaja gdje ćeš osjetno patiti zbog nešto manjeg fpsa, što se tiče high rr gaminga. Igre koje su ispod 144 prosjek su ispod na oba proca tako da ono.

Osjetno brzi? Znaci sad 720p rezultati valjaju odjednom, a prije ste ih ismijavali? Tu sam vas cekao, koji ste vi prozirni licemjerni fanbojevi. 

Osjetno je bolji u par igara na 720p kako sam i napisao, svugdje ostalo razlike su mozda 5% i to opet na tih 720p.

Ma nek svaki ide na tih 4.1 kako kazes, tu tvoju "nis posebno" 3200 cl15 memoriju ces opet na ryzenu vidjeti samo sa samsung b die koji ces platiti 2k kuna znaci u startu si vec ulozio 700kn vise samo u memoriju. I tu nije kraj, jer sad moras memoriju maksimalno podesiti ne samo subtajminge nego i tercijarne tajminge da bi dobio ovoliki skok u performansama kao on u testu, veliko pitanje je da li bi to uspjelo na nekoj b350 ploci, a dodatno pitanje je da li opcije za podesavanje tercijarnih tajminga uopce postoje na slabijim plocama, znaci tu jos placas i plocu skuplje, a ti napises da sve zajedno ne kosta puno vise.  

Koliko utegnuta memorija znaci se lijepo vidi u ovom testu gdje je koristio i vise nego pristojnu 3400 cl16 memoriju pa je jedan 2700x na 4.2 imao rezultate kao 8400 i to u naslovima koji mogu iskoristiti multithread. 

16 godina

Sto bi vi kupovali da imate recimo ddr4 2x8GB koji je razlicit sto se tice letancija

2700x 2550Kn

Gigabyte GA-X470 Aorus Ultra Gaming, AM4

Asus MB PRIME Z370-A, LGA 1151, DDR4

i7 8700K 2570KN

19 i7 8700K
6 R7 2700x
AMD AntiBoy
Poruka je uređivana zadnji put sri 16.5.2018 20:56 (dreadmoore).
16 godina
Jakovp kaže...

Šta pričaš ti, vidi se da nisi pratio lol. Ryzenima 2xxx treba otprilike 1.175 V za 4.0 ghz, za razliku od oko 1.4 onima iz 1.gen, dakle ogroman pomak, i svaki hvata 4.1 V sigurno, i to na više nego razumnom naponu, a dobar dio ide i na 4.2 ali ne svi naravno.

Ma nego što, super. Čekam prvog kolegu s foruma s navedenim rezultatima neka se javi da potvrdi

14 godina
14 godina
protjeran

To moras direktno pogledati qvl ploce koji zelis, imas i ovaj g.skill ram konfigurator, pogledao sam top modele i nijedan ne podrzava navodno. Na brzinu sam pogledao qvl za Asus Crosshair VII hero koja je koristena u testu, nema je niti kod nje na popisu. To jedino da malo proguglas pa nades nekoga sa x470 plocom koji je isprobao bas taj ram...

Poruka je uređivana zadnji put sri 16.5.2018 22:16 (war3_tft).
14 godina

Radilo bih bez problema, imam takve.

14 godina
protjeran
Bas ove sta na kraju imena imaju oznaku gvgb?
14 godina
Poruka je uređivana zadnji put sri 16.5.2018 23:53 (ivanzu).
16 godina

Imao sam 2 različita G.Skill seta memorije i oba su radila na tvorničkom XMP profilu (3000/3200) bez problema uz Ryzen 1700X i Asus Prime X370. Dok je kolega imao problema s Corsairom i Kingstonom na istoj ploči.

Poruka je uređivana zadnji put čet 17.5.2018 8:06 (mrsmith).
13 godina
mrsmith kaže...

Imao sam 2 različita G.Skill seta memorije i oba su radila na tvorničkom XMP profilu (3000/3200) bez problema uz Ryzen 1700X i Asus Prime X370. Dok je kolega imao problema s Corsairom i Kingstonom na istoj ploči.

Svakako taj Gskill voli amd jer sjećam se i na starom phenomu imao sam problema sa kingstonom na dualchannelu.Sa gskill-om mi je tek proradio kako treba.Očito se vole te firme 

14 godina

Koji je trenutno najbrži i najdostupniji b-die "u nas" ?

16 godina
DarthMarkus kaže...

Koji je trenutno najbrži i najdostupniji b-die "u nas" ?

https://benzhaomin.github.io/bdiefinder/

Evo baci oko na listu SKU-a po želji :) te onda usporedi po shopovima

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice