Evo ja kao bivši vlasnik Ryzena 1700X i sadašnjeg 8700K mogu potvrditi da apsolutno nema nikakve notabilne razlike između ova dva procesora što se tiče produktivnih taskova... ako je i ima onda je to u korist Ryzena možda max. 5% (CB također za zagrižene). Što se tiče gaminga, tu je razlika poprilična... na 1440p (kao i na fhd) gdje grafička ne koči, i7 ima 30% veći fps u velikoj većini naslova koje sam igrao. Tek na 4K gdje mi grafa dolazi do limita, Ryzen ima sličan (tj. isti) framerate kao i 8700K.. kad dođu nove grafe, opet će prednost ići 8700k naravno... I da, oba su bila OC-ana.
cek gdje si to provjeravao tj na kojem monitoru ovaj 34" ti je zapravo FHD s sitno visom rezom zbog sirine i na tom monitoru je normalno da si s i7 dobio dosta vise frejmova.
ovaj 1440p si testirao na TV-u pretpostavljam? Dakle reza 2560 x1440 s unlockanim fpsom i s gtx 1080 si kod i7 dobio 30% više fpsova?
Jel to razlika u brojkama 5+ fpsa ako se radi o niskim fpsovima ili je razlika +50 fpsa i navedi mi pls igre.. jer ja tvrdim da je nemoguce da s jednom gtx 1080 koja je taman za 2560x1440 dobijes s intelom avg fps 30% veci u vecini naslova jer velim sama grafa je na toj rezi onako poprilicno zakucana u mnogim naslovima..
Da dobiti ces jos uvijek nesto vise frejmova ali da je to 30%? Mozda ako je nizak fps a postoci se mogu prikazati svakako..

Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
?