Chat tema ljubitelja hardvera zaključana tema

poruka: 24.322
|
čitano: 3.529.602
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
odjavljen
Re: Chat tema ljubitelja hardvera
mrsmith kaže...
Tonči kaže...
mrsmith kaže...

Luci 90c na 5.1 s delidom??

Ili nije delid i voda, nego zrak i stock pasta ili je stručno obavljen skupa sa stručnim postavljanjem lonca za kuhanje kao heatsinka. 

Ma ima luci neki AIO čini mi se.. nego ful mi je čudan taj rezultat ako je proc delidan.

Meni bez delida radi na 82-83c na 5.0 pa mi je malo čudno da 5.1 diže toliko temp i to još s delidom?! Ostali rezultati na netu imaju ispod 80c nakon delida na 5.2-5.3..

Pa, ako mu je LLC namješten na 6 ili 7, moguće da mu napon puca dosta iznad deklariranog kod opterećenja. Ako je loše delidao, zalijepio blok itd. može to. Ja ni s 1.5V na 5.3 ne mogu uhvatiti 80°C package.

Mislim da su to rezultati prije delida.

Nope.
Poruka je uređivana zadnji put pon 5.3.2018 15:50 (Tonči).
17 godina
Tonči kaže...

vidi mu datum testa več je delidan  izgleda sa ovim

kradem mine iz minskog polja
13 godina
odjavljen
Lucidius kaže...

Bitno je da imas svu statistiku pred ocima, vidis u kolko je sati test poceo i kolko je trajao, temperature, taktovi, napon itd... mlad si skuzit ces ubirati poante sa vremenom 

Bitno je da ti shvatiš kako postoji ljudi koji ne drže svaku tvrdnju neistinom koju treba dokazivati. Kad ti netko nešto veli, pohvališ ako je pohvalno. Ako je lagao - bmk. On zna da je lagao, a mene bk što mu to diže ego.

Tonči kaže...

Pa, ako mu je LLC namješten na 6 ili 7, moguće da mu napon puca dosta iznad deklariranog kod opterećenja. Ako je loše delidao, zalijepio blok itd. može to. Ja ni s 1.5V na 5.3 ne mogu uhvatiti 80°C package.

Ma stavio je neku pastu na čip-ihs spoj, a ne LM. Dobio je par stupnjeva što je posao bez posla kad sve zbrojiš. Nisam pretjerano testirao, ali sam uvjeren da bi s stock majonezom imao bolje temp na istoj voltaži. Al opet, ja imam 600x45mm radijatora pa nije ni fer test.

Dont these talking monkeys know that Eden has enough to go around? Plenty in this holy garden, silly old monkeys, Where there is one you are bound to divide it Right in two!
17 godina
odjavljen
eywa33 kaže...
Lucidius kaže...

Bitno je da imas svu statistiku pred ocima, vidis u kolko je sati test poceo i kolko je trajao, temperature, taktovi, napon itd... mlad si skuzit ces ubirati poante sa vremenom 

Bitno je da ti shvatiš kako postoji ljudi koji ne drže svaku tvrdnju neistinom koju treba dokazivati. Kad ti netko nešto veli, pohvališ ako je pohvalno. Ako je lagao - bmk. On zna da je lagao, a mene bk što mu to diže ego.

Tonči kaže...

Ma stavio je neku pastu na čip-ihs spoj, a ne LM. Dobio je par stupnjeva što je posao bez posla kad sve zbrojiš. Nisam pretjerano testirao, ali sam uvjeren da bi s stock majonezom imao bolje temp na istoj voltaži. Al opet, ja imam 600x45mm radijatora pa nije ni fer test.

Luci vjerojatno ima krizu povjerenja; sad, ili je okružen lažovima ili sam laže stalno pa to svugdje očekuje, što je šteta...

-

Nego, čekaj... delid pa kakva pasta?  

U socket? 

Ali ja ne bih delidao za običnu pastu, pogotovo ne neku kvalitetnu, poput Cryoa. Poanta je u tekućem metalu i 20+ stupnjeva razlike. 

Ajd' iznova Luci i stavi LM. Ovo gore je tragično ako si već delidao.

Nope.
Poruka je uređivana zadnji put pon 5.3.2018 17:20 (Tonči).
13 godina
odjavljen

Ne znam koju pastu je stavljao al prilično sam siguran da je neka obična pasta. Kryonaut je isto tek pasta, jako dobra ali delidat da stavis pastu opcenito je, ponavljam, posao bez posla. Ili tekući metal il stock. 

Ovo za povjerenje, da. Ili je okružen ljudima koje valja provjeravat, ili je sam takav. Vjerujem da nije ovo drugo. Simpa je kad ti netko ne vjeruje i trazi dokumentaciju, al nakon neke ure ti se počne rigat. Na kraju kad snimiš nešto pa staviš, onda ti krene kenjat zašto si stavio pauzu na 3. minuti te da stoga test nije valjan, ili da si trebao snimiti na drugom dijelu mape... i slične piz***je. 

Dont these talking monkeys know that Eden has enough to go around? Plenty in this holy garden, silly old monkeys, Where there is one you are bound to divide it Right in two!
14 godina
protjeran
Chat tema ljubitelja hardvera

slicno kad i mene traze validaciju za 5+ghz a ne gledaju napon od 1.8V

Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
16 godina
Timo kaže...

ako netko zeli upogoniti coffe lake na Asrock 200 i 100 chipset plocama, tutorijal je ovdje

Jel bi primijetio upgrade sa i5 6400 na i3 8100? Vidim da čovjek ima istu ploču kao ja znači trebalo bi raditi(trebalo). Na njuski se i5 prodaje za 900kn.. Razmisljam da ga stavim za 700-800kn i kupim taj i3 za 850kn?

9 godina
protjeran

ajmo Lucija udavit da on malo bencha na 5.3/5.4 Ghz 

15 godina
lav1000 kaže...

bencha na 5.3/5.4 Ghz 

Ajme strašno. 

9 godina
protjeran
Valentin17 kaže...
lav1000 kaže...

bencha na 5.3/5.4 Ghz 

Ajme strašno. 

Ajde ti mr. imaginarni hardware prošetaj 

13 godina
odjavljen
lav1000 kaže...

Može probat, dok ne krene trotlanje ili forced shut down. 

Evo zaman bacio partiju bf1 sa 5.1@1.312v cpu nije vidio 60°C. Prime nakon 10min 81°C max na dvije jezgre. Da delidam ovo čudo roknio bi CB na 5.5ghz 1.5v 

Tonči šalji delid tool i malo metala 

10 godina
protjeran
Tonči kaže...

Pa nejde ni meni u cb preko 70... ovo je Prajm 45+min na 1200RPM ventovi

Budem sutra ponovo nanio tekuci metal i onda instalirao da vidim jel mozda nesto nije bilo kolicinski u redu kod nanosenja 

14 godina
protjeran

A kad bi se stavila koja tockica/crtica lema i pritisnuo ihs? jel bi to funkcioniralo?

Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
9 godina
protjeran
eywa33 kaže...
lav1000 kaže...

Može probat, dok ne krene trotlanje ili forced shut down. 

Evo zaman bacio partiju bf1 sa 5.1@1.312v cpu nije vidio 60°C. Prime nakon 10min 81°C max na dvije jezgre. Da delidam ovo čudo roknio bi CB na 5.5ghz 1.5v 

ma igrao si tdm, to je za 8700k 20% loada ako i toliko, vidio sam te nemos se izvuci, ajde jedan gejming na 5.4 pa da vidimo medu u akciji 

13 godina
odjavljen
lav1000 kaže...

ma igrao si tdm, to je za 8700k 20% loada ako i toliko, vidio sam te nemos se izvuci, ajde jedan gejming na 5.4 pa da vidimo medu u akciji 

Uglavnom igram tdm ako si primjetio. Ne primjećujem neku ekstra razliku u temps inače. Nisam ni probao AC:O sa medom. Budem vidio kako se drži na tom "stress testu". Al nemam sumnje da pojede sve tople sendviče od procesora, s majonezom ili bez ;)

9 godina
protjeran
eywa33 kaže...
lav1000 kaže...

Uglavnom igram tdm ako si primjetio. Ne primjećujem neku ekstra razliku u temps inače. Nisam ni probao AC:O sa medom. Budem vidio kako se drži na tom "stress testu". Al nemam sumnje da pojede sve tople sendviče od procesora, s majonezom ili bez ;)

Ma zajeb...se,  ali ako ides bas na stres test scenarij opali conquest

Ili ovaj AC novi, da ga medo popapa 😀

13 godina
neaktivan
rocker55555 kaže...
Timo kaže...

ako netko zeli upogoniti coffe lake na Asrock 200 i 100 chipset plocama, tutorijal je ovdje

Jel bi primijetio upgrade sa i5 6400 na i3 8100? Vidim da čovjek ima istu ploču kao ja znači trebalo bi raditi(trebalo). Na njuski se i5 prodaje za 900kn.. Razmisljam da ga stavim za 700-800kn i kupim taj i3 za 850kn?

Pocelo se upgrade sa i5 na i3 

p.s. ako je razlika minorna i dobijas 3 godine garancije, ja bih to uradio

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
17 godina
odjavljen
Lucidius kaže...
Tonči kaže...

Pa nejde ni meni u cb preko 70... ovo je Prajm 45+min na 1200RPM ventovi

Budem sutra ponovo nanio tekuci metal i onda instalirao da vidim jel mozda nesto nije bilo kolicinski u redu kod nanosenja 

Ma Prime čovječe, nema šanse da prođe 72°C da se na glavu postavim. 

Tekući metal nanesi tako da staviš iznimno malo i razmažeš onim za uši. mora izgledat blago hrapavo. Ako izgleda glatko i sjajno (najčešće na dijelovima), to ti je "jezerce", višak koji usiši nazad injekcijom i ispočetka. S tek. metalom možeš više puta, neće se osušiti kao pasta ili ljepilo i mnogo lakše se skida od paste.

Kod mene su: Grizzly Conductonaut za CPU-IHS i Grizzly Kryonaut za IHS-blok. Na 5.3@1.48V ne mogu izaći iz 70-tki stupnjeva, a u sobi je 21°C s h150i.

90°C je iznimno visoko i za stock pastu. Moguće da ti nije sjeo blok kako treba ili ti je zračni džep između IHS-a i bloka, jer su jako male šanse da si tekući metal loše nanio - višak bi se izlio bočno.

Nope.
Poruka je uređivana zadnji put pon 5.3.2018 21:17 (Tonči).
12 godina
neaktivan

Apsolutno ništa nebi dobio. A što se garancije tice, nije vrijedno svog tog trgovanja jer CPUovi ne crkavaju kao grafe ili napajanja, pogotovo non k.

Battlelog: D3lBoy-00
17 godina
odjavljen
eywa33 kaže...

Rado, ako išta vrate nazad oni koji su ih oteli instantno nakon obrade. :D Ako ništa, barem tool. :D 

Nope.
18 godina
Pa dobis sa liguid metal onu cetkicu za razmazivanje, stapic za usi je katastrofa jer ti ostane pola paste na njemu, a jos nek ti ostane vlakna od pamuka onda je tek banana.
Danas je tesko biti glup jer je konkurencija prevelika!!!
10 godina
protjeran

Ja sam radio sa stapicem jer im je ta cetkica kaj dobis za kurac

17 godina
Lucidius kaže...

Ja sam radio sa stapicem jer im je ta cetkica kaj dobis za kurac

Najprije malo u uho pa u metal, da se bolje hvata

It is always darkest just before the dawn.
17 godina
odjavljen
Patrick_cro kaže...
Pa dobis sa liguid metal onu cetkicu za razmazivanje, stapic za usi je katastrofa jer ti ostane pola paste na njemu, a jos nek ti ostane vlakna od pamuka onda je tek banana.

Nisam dobio četkicu, nego posebne štapiće za uši. Nisu nikakva vlakna ostala, a na štapiću ostane tanak sloj. No, jako se dobro razmazuje njime. I rezultati su super - ja zadovoljan.

Nope.
18 godina

Hm, ja sam dobio ovakvu sa slike i skoro nista ne ostane na njoj. Meni je ta cetkica odlicna, neznam kakav si ti problem imao sa njome 

Danas je tesko biti glup jer je konkurencija prevelika!!!
Poruka je uređivana zadnji put uto 6.3.2018 21:02 (Patrick_cro).
13 godina
neaktivan
16 godina
protjeran
Timo kaže...

A sinko kakvu si to nebulozu linkao? 

13 godina
neaktivan
ansha kaže...
Timo kaže...

zašto nebuloza? novi intel proc, a to su jedini benchmarci za sada koje vidim

Poruka je uređivana zadnji put čet 8.3.2018 12:48 (Timo).
16 godina
protjeran
Timo kaže...
ansha kaže...
Timo kaže...

To je benchmark igpu-a i rezultati su totalno besmisleni, imaju isti igpu a jedan bude par puta brzi od drugoga. Totalno smece.

13 godina
neaktivan
ansha kaže...
Timo kaže...
ansha kaže...
Timo kaže...

To je benchmark igpu-a i rezultati su totalno besmisleni, imaju isti igpu a jedan bude par puta brzi od drugoga. Totalno smece.

ma da, sad sam skuzio da nisam linkao i info od procesora

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice