Ajoj.
Dobro da si moderator. 
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
5.2/5.0 na 1.4V, imaš ranije negdje. 5.3/5.0 traži 1.483+V što je previše za ove čipove pa se time više neću igrati. Pa puta i to je to. Neće preko 1770ish.
Ne, nemam takvu memoriju. 4.26 je maksimum na mom kitu.
Jel to u prajmu stabilno ili u cinebenchu?
Daj screenchot da vidim temp nakon 10min stressa...
na koji rad port si spojio ovo? na neki od onih što ajmo reći gledaju gore? ne kužim kako odspojiti a ti bar nešto ne iscuri...
jesi rastavljao skalameriju, blok/pumpu i ostalo?
Da, na port šta gleda gore. Ima ih 6 na radijatoru pa uvijek jedan, odn. dva, gledaju "gore". Za odspojit sam ti rekao gore samo ne čitaš lave :) Imam ball valve spojen na tubing od nekih 30ak cm iso na top radijatoru jer mi na donji ne stane nigdje. Pa onda pustim to malo vode da iscuri i isprazni res. Pustim malo više nego je u rezervaru da ne kapi poslije, a lako nadožuntam kroz port gdje je bio spojen rezervar. Jako zgodno i korisno.
evo ti na slici vidiš ovu cijev uz 360 rad sa ventilom. kroz to pustim vodu za ispraznit res. A sve kontam kako bi ga mogao i ostavit na krovu i probit na meshu otvor jer rezervar pomaže u hlađenju. 
na koji rad port si spojio ovo? na neki od onih što ajmo reći gledaju gore? ne kužim kako odspojiti a ti bar nešto ne iscuri...
jesi rastavljao skalameriju, blok/pumpu i ostalo?
Da, na port šta gleda gore. Ima ih 6 na radijatoru pa uvijek jedan, odn. dva, gledaju "gore". Za odspojit sam ti rekao gore samo ne čitaš lave :) Imam ball valve spojen na tubing od nekih 30ak cm iso na top radijatoru jer mi na donji ne stane nigdje. Pa onda pustim to malo vode da iscuri i isprazni res. Pustim malo više nego je u rezervaru da ne kapi poslije, a lako nadožuntam kroz port gdje je bio spojen rezervar. Jako zgodno i korisno.
evo ti na slici vidiš ovu cijev uz 360 rad sa ventilom. kroz to pustim vodu za ispraznit res. A sve kontam kako bi ga mogao i ostavit na krovu i probit na meshu otvor jer rezervar pomaže u hlađenju. 
Ma sve jasno ako je "gore" spoj, nisam te skuzio od prve
Eto vidis da rezervar pomaze, ali ne u tom smislu na koji aludiras 
https://www.techpowerup.com/242073/modders-get-coffee-lake-chips-to-work-stable-on-intel-100-200-series-chipsets evo jas malo novosti za serije maticnih Z1xx i Z2xx
Luci se vratio :D već sam se zabrinuo da nije perma ban
Naravno da sam se vratio, zbog nepostojeceg razloga sam i bio prisiljen ici na skijanje 2 tjedna, sve bi ja to odrešio duznosti 
Smithe, i ti prorijedio dolaske ovdje, nego jesi ti naručio novo hlađenje 
Pusti me u k, nisam ni na poslu bio... žena bila bolesna pa sam morao s malim 24/7 dežurat. Eto me konačno na poslu da se malo odmorim
i potrošim što na kakvu glupost opet zbog tebe.
Tonci cekam screen shot iz prajma nakon barem 10min da vidim tu stabilnost i temp.
Pusti me u k, nisam ni na poslu bio... žena bila bolesna pa sam morao s malim 24/7 dežurat. Eto me konačno na poslu da se malo odmorim
i potrošim što na kakvu glupost opet zbog tebe.

hahahahaahahah, red bi bio da se nagradiš za takvu pokoru, s nekom novom komponenticom 
Tonci cekam screen shot iz prajma nakon barem 10min da vidim tu stabilnost i temp.
Čekaj, ti ZAHTIJEVAŠ screenshot? Možda lažem? :) LOL. Nemam kad se time bavit sada. Ako stignem nekad, pošaljem ti. Imaš tamo fino i za 4400, ako zbog toga pitaš, uredno na QVL-u ploče. 4266 je "mala beba" za ploču.
Evo, tebi za sreću: https://imgur.com/a/2ocPv
Ma, nista od tebe samo lazna obecanja....
Fali temperatura 
Fali temperatura 
Na brzinu eto i to.
Bitno je da imas svu statistiku pred ocima, vidis u kolko je sati test poceo i kolko je trajao, temperature, taktovi, napon itd... mlad si skuzit ces ubirati poante sa vremenom 
Pa imaš gore iste podatke. Sve više od toga zahtijeva da izgubim 15 minuta u Photoshopu slažući pojedinačne ekrane u jednu sliku. Sreća moja da ne živim od uvjeravanja forumaša u bencheve "premium kompova". Sorry, al' satnica mi je prevelika da se zajebavam s ičim duljim od stiskanja printscreena i odvlačenja u imgur. I ovako sam morao upalit stroj, podesit profil u biosu na oc i 15 minuta ga gledat i klikat.
Ako ti se sviđa, sviđa, a ako ne, jebiga. Kupi i ti brzu memoriju pa benchaj. 
Pokazao si temperature u cinebenchu nakon 5 sekundi testa, potrgao si se.
Pokazao si temperature u cinebenchu nakon 5 sekundi testa, potrgao si se.
Otprilike temperatura se na dulji rok pomakne 3°C više na Primeu. Vrti se oko 67-72°C ovisno o ambijentu. S time da ploča hardverski pokazuje cca. 5-6°C niže od onoga što očitava softver.
ako netko zeli upogoniti coffe lake na Asrock 200 i 100 chipset plocama, tutorijal je ovdje
Luci 90c na 5.1 s delidom?? I to još na samo 1.33V... nešto mi je tu ultra čudno 
Luci 90c na 5.1 s delidom??
Ili nije delid i voda, nego zrak i stock pasta ili je stručno obavljen skupa sa stručnim postavljanjem lonca za kuhanje kao heatsinka.
Luci 90c na 5.1 s delidom??
Ili nije delid i voda, nego zrak i stock pasta ili je stručno obavljen skupa sa stručnim postavljanjem lonca za kuhanje kao heatsinka.
Ma ima luci neki AIO čini mi se.. nego ful mi je čudan taj rezultat ako je proc delidan.
Meni bez delida radi na 82-83c na 5.0 pa mi je malo čudno da 5.1 diže toliko temp i to još s delidom?! Ostali rezultati na netu imaju ispod 80c nakon delida na 5.2-5.3..
ako netko zeli upogoniti coffe lake na Asrock 200 i 100 chipset plocama, tutorijal je ovdje
već je i jutros kolega dreadmoore objavio, ovo vrijedi samo za 4core nonK ili i3 8100 koliko vidim, i nije neka bajna sreća, ali ajde pomak je vlasnike neke i3 sky/kaby za male pare pređu na čisti 4 core proc
već je i jutros kolega dreadmoore objavio, ovo vrijedi samo za 4core nonK ili i3 8100 koliko vidim, i nije neka bajna sreća, ali ajde pomak je vlasnike neke i3 sky/kaby za male pare pređu na čisti 4 core proc
Meni bi bilo super za upogonit i3 8100 na H110 ASRocku :D naravno, ako radi..
Meni bi bilo super za upogonit i3 8100 na H110 ASRocku :D naravno, ako radi..
naravno da bi bi, ajde za full sreću bi bilo idealno kad bi radili bar i 6core nonK, to bio bi vrh upgrade na postojeće sky/kaby ploče, pogotove te jeftinjakuše h110 i sl.
jooooj kad bi otključali z170/270 za k verzije kave.... odmah bi se vratio.... fešta do zore.... koka kola i što već ide uz to