Chat tema ljubitelja hardvera zaključana tema

poruka: 24.322
|
čitano: 3.361.475
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
Re: Chat tema ljubitelja hardvera
war3_tft kaže...
Pretjerujes ga sad malo, cemu tolki elitizam, moze se i na drugaciji nacin raspravljati...

Covjek misli da je elita ako ima 8700k gtx 1080 vodeno od 240mm i monitor od 60hz.A i sam zna da je manji od makovog zrna 

AMD AntiBoy
16 godina
Chat tema ljubitelja hardvera

Čekam samo da počne o novcu i zaradi, bogatstvu i koliko stanova / kuća ima

It is always darkest just before the dawn.
14 godina
neaktivan
Lucidius kaže...

Sada kada je intel dao gasa i poceo povecavat core count nikome ni nema smisla uzeti rizu, pogotovo sta imaju slicne multi thread performanse a single thread nebo i zemlja, AMD ostaje jedino kao opcija ako je uzak budzet... Mislim uvijek smo na njih i gledali kao budzet opciju (deal with that), tko je imao love zna se sta je kupovao 

Ima smisla za one koji zele nadogradjivati procesor, a ne zele kupovati novu maticnu (sto mene osobno jako iritira kao vlasnika Intela). A tko ima love kupuje si 144+ hz monitor, mehanicku tipkovnicu, kvalitetan mis i obavezno dobar headset za online fps i hororce. Sam kafa procesor nije nikakav problem kupiti, pogotovo ako se uzima na rate.

Nije bogat onaj koji nema, nego onaj koji ima
14 godina
protjeran
Ovo za ryzen ploce treba jos vidjeti, ici ce ryzen+ na stare ploce, al pitanje dal ce na njima imat puni potencijal. Taj dio je jos mutan, ovo da su x470 ploce "ryzen+ opzimized" meni osobno malo smrdi.
13 godina
neaktivan
mrsmith kaže...

Prvo parket pa sve ostalo. 

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
10 godina

Ajme, baš mi je ovaj Luci drag hahahaha 

14 godina
neaktivan

Silicon improvements for cache & memory speed, and latency? Znaci li to da su ipak cackali malo oko arhitekture i popravili najvece mane ryzena zbog kojega zaostaje u gamingu?

Nije bogat onaj koji nema, nego onaj koji ima
8 godina
protjeran
chaselol kaže...
Nego pazi ove zvjerke 

Svidja mi se. Taman kad dodjes pijan ko zlepa doma, a soba fino topla i svijetli ko kurveraj. Dobauljas do kreveta bez da opizdis malim noznim prstom o kantun necega...

16 godina
mrsmith kaže...

bogatstvo nije u novcu ni u posjedu sto imas bogatsvo je u glavi ali kako to danas nekome objasniti 

AMD AntiBoy
17 godina
odjavljen
dreadmoore kaže...
war3_tft kaže...
Pretjerujes ga sad malo, cemu tolki elitizam, moze se i na drugaciji nacin raspravljati...

Covjek misli da je elita ako ima 8700k gtx 1080 vodeno od 240mm i monitor od 60hz.A i sam zna da je manji od makovog zrna 

Premium PC koji mu košta upola manje nego moja periferija. Taj dio ne kužim. Čemu hvalisanje, pogotovo kad znaš da to i nije nešto? Osjeća se moćnije na forumu u zemlji gdje smo svi zapravo siromašni prema standardima zemalja iz koje nam hardver prodaju? Bezveze.

Preseravanje da je AMD budget opcija je također tragikomično.

Nope.
17 godina

Zanimljiva je lucijeva opsjednutost intelom.

kradem mine iz minskog polja
14 godina
Ryzen5 1600 ili intel i5 8400 za igre I predobri.Sve ostalo su preseravanja tko ima većeg.
17 godina
mislioc kaže...
Ryzen5 1600 ili intel i5 8400 za igre I predobri.Sve ostalo su preseravanja tko ima većeg.

r5 1600 je trenutno jeftiniji cca 200-300 kn a ak se ubode polovni za 1300-1350 kn kud koji mili moji. best buy 100%

16 godina
protjeran
mislioc kaže...

Da ako si na 60hz..

14 godina
protjeran
ansha kaže...
mislioc kaže...

Da ako si na 60hz..

to ti bas i nije tocno, s ovim i5 8400 mozes u skoro svakoj igri imati lock od 144 s jacom grafom bez problema. Ja sam i s gtx 970 u nekim aa i aaa naslovima debelo presisao 200 cak i 300 fps-a!lp

Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
17 godina
ansha kaže...
mislioc kaže...

Da ako si na 60hz..

ma daj?

eto ja igram na 100hz @3440x1440 i super radi, nema bn-a skoro pa nigdje..

8 godina
protjeran
toxic kaže...
mislioc kaže...

r5 1600 je trenutno jeftiniji cca 200-300 kn a ak se ubode polovni za 1300-1350 kn kud koji mili moji. best buy 100%

Uzi spustio cijenu za r5 1600.

KLIK

Znači i drugi će samo pitanje vremena.

12 godina
neaktivan

Ryzen i jest "budget". Budget ne znaci "jeftino" vec kada tražiš najbolje u ponudi za što manje novaca. Trenutno je 8600k bolja budget kupnja od 1700 (opcenito) iako je skuplji od njega, no ako 1700 bude išao za 2000kn stvar se mijenja.

Battlelog: D3lBoy-00
9 godina
protjeran

jbt drastičnog sniženja.... ja ga prije 4 mj kupio za 100kn više...OK svejedno podržavam tu politiku sniženja al brate dajte da mijenjamo procesore ko čarape 

14 godina
protjeran
Meni je bezveze usporedivati ryzen 1700 i 8600k, jedan je za nekakav light productivity, a drgugi je ponajvise za high rr gaming.
13 godina
dery kaže...

Intel muku muči sa meltdown, a amd sa pricedown. 

Što se gaminga tiče, apsolutno nikakav utjecaj nema - provjereno

10 godina
protjeran
war3_tft kaže...

Nema potrebe pakovat u celofan kada se prica, ja sam bez dlake na jeziku 

Shockwave kaže...

Ima smisla za one koji zele nadogradjivati procesor, a ne zele kupovati novu maticnu (sto mene osobno jako iritira kao vlasnika Intela). A tko ima love kupuje si 144+ hz monitor, mehanicku tipkovnicu, kvalitetan mis i obavezno dobar headset za online fps i hororce. Sam kafa procesor nije nikakav problem kupiti, pogotovo ako se uzima na rate.

Da, inace je nekome tko ima para cesto mijenjat procesor jako bitna stavka hoce li uzeti i novu maticnu za 500kn doplate kada staru proda... a onaj tko nema ionako nebude nadograđivao toliko dugo dok mu se ionaku nebude isplatilo staviti neki jaci procesor na staru plocu, vec otici odma na sve novo i jace za nesto vise...

Za igranje vjerovao ili ne su najbolji igraci bas oni na škart sistemima ;)

Tonči kaže...

Premium PC koji mu košta upola manje nego moja periferija. Taj dio ne kužim. Čemu hvalisanje, pogotovo kad znaš da to i nije nešto? Osjeća se moćnije na forumu u zemlji gdje smo svi zapravo siromašni prema standardima zemalja iz koje nam hardver prodaju? Bezveze.

Preseravanje da je AMD budget opcija je također tragikomično.

Svaka cast ako imas periferiju od 4k eura... međutim zivis u nekom svom svijetu mašte da svaki covjek sa zapada zbog tvog stava o vecim primanjima ima i 10 puta jacu konfu od bilo koga od nas, a kada se probudis i odes malo na najpoznatije strane forume pa pogledas statistiku konfiguracija vidjet ces da i dalje ima jako jako mali broj sa konfama koje ti zamisljas da su svakodnevica, a i dalje su vecinom konfe sa grafama tipa gtx 1070 i intelima 4/8 ili i5 procesorima...  tako da itekako da su konfe mog levela pojam i za strance 

Također baci oko na steam statistiku koji je u anjvecoj mjeru zapadnjacki kanal pa vidi kakve komponente su tamo vecina...

I jos jedna stvar, tebi je komp radni alat, meni je hobi, hvalis se kompom sa kojim radis i zarađujes (normalno da si ulozio u njega) i nakon zavsetka posla sve prodajes, a za kucnu upotrebu kupujes zakljucani i5 i RX 480, koga ti farbaš? 

Poruka je uređivana zadnji put uto 9.1.2018 18:07 (Lucidius).
11 godina
neaktivan

Ajde ne seri vise djete tupavo. Kad ti mama i tata prestanu kupovat onda se dodi javiti. 

10 godina
protjeran
Kolacic kaže...

Ajde ne seri vise djete tupavo. Kad ti mama i tata prestanu kupovat onda se dodi javiti. 

Stavi malo kreme bit ce bolje, nisam trebao tako jako za prvi put 

8 godina
protjeran
lav1000 kaže...

jbt drastičnog sniženja.... ja ga prije 4 mj kupio za 100kn više...OK svejedno podržavam tu politiku sniženja al brate dajte da mijenjamo procesore ko čarape 

Pa bio je i 1700kn, tak da ovo nije loše, realno taj proc trenutno nema konkurenciju kad se gleda uloženo-dobiveno.

17 godina

Meni je gaming hobi u upravo sam si kupio i Nintendo Switch.

HW je predivan u tom malom cudu.

Tegra X1 na malo vecem taktu u docku i cuda radi za tak maleni tablet :)

U par dana vec potrosio vise od 30h igranja Odysseya i uzivam dok vi i dalje brojite brojac gore lijevi a ovi istinski i pravi gejmeri prolaze igre na svim zivim plaformama :) i nije ih briga na koliko fpsa se sto vrti dok je dobra igra.

Anyway brijem da se Mario vrti na 60 fpsa :)

18 godina

vrti se i tako je kolega 

9 godina
protjeran

1604 ili 1614kn sam ga platio, prije 4 mjeseca malo manje, ajde 110dana oko 20.09. došao u dućan za keš, znači nikakvi amazoni, i sl. i sad bi mi 1580kn trebalo biti svjetko čudo?

ko neki allrounder je i dalje nenadjebiv, da me nije dopao neki bugoviti primjerak ploče/procesora vjerovatno bi i dalje bio na riži...

no od riže su mi ipak draži plećka i papršnjak, kad zagrizem u masnih 5Ghz 

17 godina
lav1000 kaže...

1604 ili 1614kn sam ga platio, prije 4 mjeseca malo manje, ajde 110dana oko 20.09. došao u dućan za keš, znači nikakvi amazoni, i sl. i sad bi mi 1580kn trebalo biti svjetko čudo?

ko neki allrounder je i dalje nenadjebiv, da me nije dopao neki bugoviti primjerak ploče/procesora vjerovatno bi i dalje bio na riži...

ali za keš košta 1476 kn

8 godina
protjeran
lav1000 kaže...

Nije 1580kn nego 1476kn.

Malo bolje gledati jebo ga patak. 

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice