Chat tema ljubitelja hardvera zaključana tema

poruka: 24.322
|
čitano: 3.364.389
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Re: Chat tema ljubitelja hardvera
Lucidius kaže...
boxer kaže...

Ti druže imašplacebo efekat, možda je imalo nekog učinka na HDD-ima + defragmentacija, ali reći da se osjeti "svježina" na SSD-u je smiješno. 

Možemo pričati samo o čišćenju zaostalog smeća tipa cookies, temporary i sl. i to je neka hajmo reći korist u vidu oslobađanja prostora. 

Pa moj sistem star 2 + godine radi isto brzo kao i prvog dana nakon clean installa i tačno se NE OSJETI nikakvo djelovanje tih programa osim što sam pobrisao zaostake i oslobodio nešto prostora. 

Nebih rekao, znam dok sam to cistio na laptopima koji su imali SSD i na drugom kompu doma koji također ima SSD vec nakon 2 tjedna se osjeti veca responzivnost, jbg ja svoj cistim svaki dan pa tesko da ce mi bit spor, al znam kada sam radio na ostalim racunalima kako je bilo. Nesto kao razlika između intela i AMD-a kod otvaranja programa i rada u winsima, osjeti se ta neka razlika u brzem pristupu.

To je nemoguće zbog SSD-a, dakle i kada bi bilo tako nema šanse da osjetiš eventualno ubrzanje od milisekunde, bez mjerenja i za to nemaš dokaz.  

Dakle imaš neki subjektivni dojam, podložan si autosugestiji koja je proizvod dužeg korištenja programa na starim kompjuterima gdje si osjetio neko manje poboljšanje. Navikom si nastavio i dalje koristiti, ali to na tvojoj mašini nema efekta osim oslobađanja prostora.

Nadalje, tvrditi da imaš veću responzivnost na takvoj mašini i to sa odgodom od 2 tjedna je produkt imaginacije koju većina ovdje ne može svariti. 

Placebo efekat i to je to i uredu je biti nekad u krivu... Ne priznati to je problem koji ćeš morati rješavati sam sa sobom. 

Naš mentalitet ima jedan kvalitet, da te jebe u zdrav mozak sve dok ima imunitet! Zustavite zemlju silazim, nije mi do ničeg, odlazim!
10 godina
protjeran
Chat tema ljubitelja hardvera

Ne planiram mlatit praznu slamu, tko misli da netreba cistit sistem nemora, ja radim sta znam da koristi i to je to...

17 godina
neaktivan
Lucidius kaže...

Ne planiram mlatit praznu slamu, tko misli da netreba cistit sistem nemora, ja radim sta znam da koristi i to je to...

I to je sasvim OK, mi nemamo problema sa time što ti radiš sa svojim kompjuterom, ali nemoj tvrditi svima nešto što nije istina. 

Naš mentalitet ima jedan kvalitet, da te jebe u zdrav mozak sve dok ima imunitet! Zustavite zemlju silazim, nije mi do ničeg, odlazim!
16 godina
protjeran
Lucidius kaže...

Ne treba ga cistit osim za oslobodit prostor, responzivnost si umislio. To o cemu ti pricas je nadriinformaticarstvo, crna magija i tarabici...

10 godina
protjeran
boxer kaže...

I to je sasvim OK, mi nemamo problema sa time što ti radiš sa svojim kompjuterom, ali nemoj tvrditi svima nešto što nije istina. 

Pricam iz svog iskustva tako da je istina, a slicno se prica gdje god da odes na netu tako nesto istrazivati, ako netko drugi nemoze uvidjet razliku to je do slabijih motorickih funkcija nista drugo 

Zavrsavam sa ovom raspravom nemojte me vise kvotat na tu temu, hvala...

17 godina
odjavljen
Lucidius kaže...

Ne planiram mlatit praznu slamu, tko misli da ne|trebacistit sistem nemora, ja radim sta znam da koristi i to je to...

Moguće je da neka od akcija koje taj alat radi, zaista u nečemu i pomogne, ali u pravilu su to nepotrebne stvari. Većina toga je placebo, iako na tako slabašnim računalima kao što je tvoje, mogu pomoći, jer spori diskovi imaju problema s fragmentacijom, pristupom i kad su puni, nije im dobro. Jednom kad kupiš SSD, više ti neće biti bitno, a i nećeš ni htjeti to raditi, jer SSD diskovima šteti puno pisanja-brisanja.

Lucidius kaže...

Kako motorika ima veze s time?

Nope.
Poruka je uređivana zadnji put pet 5.1.2018 11:30 (Tonči).
12 godina
Lucidius kaže...
boxer kaže...

Pricam iz svog iskustva tako da je istina, a slicno se prica gdje god da odes na netu tako nesto istrazivati, ako netko drugi nemoze uvidjet razliku to je do slabijih motorickih funkcija nista drugo 

Hvala tebi 

MISCREATED
8 godina
protjeran

Rijetko tvrdoglav čovjek, zaista rijetko. 

11 godina
...

Kako motorika ima veze s time?

ako lijevim laktom nemožeš dodirnut desno koljeno nećeš vidjet razliku..

jedino logično 

US server keke013#2101
10 godina
protjeran
Tonči kaže...

Jednom kad kupiš SSD, više ti neće biti bitno, a i nećeš ni htjeti to raditi, jer SSD diskovima šteti puno pisanja-brisanja.

Tonči tko je tebe zakvog čoravog postavio za moderatora, pa ni stavke pod "Moj PC" ne vidis procitat, joj joj moram podhitno trazit da mi se uruči kljuc ove teme da to dovedem u red...

Uostalom isto ti dođe pocistio SSD jednom u godinu dana ili da ga cistis svaki dan ako cemo o performansama kod pisanja-brisanja 

Naravno na škart SSD-ovima mozda i ima velikog utjecaja to ucestala pisanje i brisanje, na necem boljem i nema previse, pogotovo kod tako sitnih memorijskih stavki. Kaj je sa ekipom koja u tjedan dana skine 100GB filmova i serija na SSD, po tebi oni bi svakih godinu dana trebali novi SSD 

12 godina
Lucidius kaže...
Tonči kaže...

Jednom kad kupiš SSD, više ti neće biti bitno, a i nećeš ni htjeti to raditi, jer SSD diskovima šteti puno pisanja-brisanja.

Tonči tko je tebe zakvog čoravog postavio za moderatora, pa ni stavke pod "Moj PC" ne vidis procitat, joj joj moram podhitno trazit da mi se uruči kljuc ove teme da to dovedem u red...

Uostalom isto ti dođe pocistio SSD jednom u godinu dana ili da ga cistis svaki dan ako cemo o performansama kod pisanja-brisanja 

Naravno na škart SSD-ovima mozda i ima velikog utjecaja to ucestala pisanje i brisanje, na necem boljem i nema previse, pogotovo kod tako sitnih memorijskih stavki. Kaj je sa ekipom koja u tjedan dana skine 100GB filmova i serija na SSD, po tebi oni bi svakih godinu dana trebali novi SSD 

Ma daj Luci ne pričaj gluposti pa i vrapci na granama znaju da SSD ima određeni broj pisanja pa je logično da brže dođe svome kraju ako se previše piše-briše.

MISCREATED
10 godina
protjeran
nicky.sl kaže... 

Ma daj Luci ne pričaj gluposti pa i vrapci na granama znaju da SSD ima određeni broj pisanja pa je logično da brže dođe svome kraju ako se previše piše-briše.

Naravno, samo se to sigurno nebude dogodilo od toga sta ces pobrisat cca 20GB sa Ccleanerom u godinu dana, mozda ako upises 50TB mozes ici po novi SSD i to na srednjoj kategoriji kao 850evo... 

Poruka je uređivana zadnji put pet 5.1.2018 12:03 (Lucidius).
12 godina

Odustajem . Prije bi kamen to shvatio

MISCREATED
10 godina
protjeran
nicky.sl kaže...

I bolje ionako ne kuzis o cemu pises, provjeri za pocetak endurance na SSD-ovima pa ces vidjeti koliko je smjesno to sta tonci navodi da se izbjegava ciscenje jer stetis SSD-u 

EDIT:

Recimo na 850evo procjecnom SSD-u da upisujes svaki dan 40GB u periodu od 5 godina i dalje ti proizvođac pokriva SSD jamstvom i garantira da ce radit...

Poruka je uređivana zadnji put pet 5.1.2018 12:17 (Lucidius).
12 godina
Lucidius kaže...
nicky.sl kaže...

I bolje ionako ne kuzis o cemu pises, provjeri za pocetak endurance na SSD-ovima pa ces vidjeti koliko je smjesno to sta tonci navodi da se izbjegava ciscenje jer stetis SSD-u 

EDIT:

Recimo na 850evo procjecnom SSD-u da upisujes svaki dan 40GB u periodu od 5 godina i dalje ti proizvođac pokriva SSD jamstvom i garantira da ce radit...

Ti sve naopako shvaćaš , pročitaj Tončijev post ali s razumijevanjem

MISCREATED
10 godina
protjeran
nicky.sl kaže...

Kja to nisam shvatio, ajde mi ti objasni specijalcu jedan

12 godina
Lucidius kaže...
nicky.sl kaže...

Kja to nisam shvatio, ajde mi ti objasni specijalcu jedan

Nema svrhe tebi išta objašnjavat. Poradi na toj disleksiji od koje pati svaki drugi tvoj post

MISCREATED
10 godina
protjeran

E moja nikita, nista od tebe 

12 godina
Lucidius kaže...

E moja nikita, nista od tebe 

Legenda si i gotovo 

MISCREATED
17 godina

Nemojte lucija nikad banat jer je on zvijezda ove teme i kad ga nema je mrtva.

kradem mine iz minskog polja
Poruka je uređivana zadnji put pet 5.1.2018 13:02 (dery).
17 godina
neaktivan
Lucidius kaže...

Imamo i mi iskustvo suprotno tvojemu, tako da tvoje subjektivno iskustvo uopće nije relevantno i nije činjenica. Ako i postoji neki pomak u responzivnosti to je možda ali samo možda milisekunda koju ti ne možeš niti primijetit zato što se radi o SSD-u, a ako nekim slučajem i možeš ta milisekunda nije nikakava "primjetna responzivnost". Nadalje tvrdiš stvari suprotno proizvođaču tog softvera koji tvrdi da nakon čišćenja se dobiva na responzivnosti, a ti da tek nakon  odmaka 2 tjedna vidiš responzivnost. Nebuloze...

Lucidius kaže...

Zapravo Samsung daje garanciju na 5 godina ili količinu upisanih podataka, odnosno što od toga dođe prvo i tu se završava garancija. 5 Godinica ili limiti od 75, 150 i 300 TBW ovisno o modelu odnosno kapacitetu. U tvom scenariju Samsung ti ne daje više garanaciju jer je proteklo 5 godina, a i da nije zapisao si 73TB podataka što te dijeli cijela 2 TB od kraja garancije za 120 ili 250 GB modele. To ne znači da oni neće i dalje sasvim dobro raditi, ali su izvan garantnog roka pa dokle rade to je dobrodošao bonus. 

17 godina
odjavljen

Ima Luci pravo za trajnost - jako dugo traju moderni SSD-ovi, ali nije to bila poanta Luci. :( 

Svejedno. Što nisam dobro pročitao u opisu tvog PC-a?

Nope.
17 godina
neaktivan
Tonči kaže...

Ima Luci pravo za trajnost - jako dugo traju moderni SSD-ovi, ali nije to bila poanta Luci. :( 

Zato što ima SSD OCZ...

10 godina
protjeran
boxer kaže...

Zapravo Samsung daje garanciju na 5 godina ili količinu upisanih podataka, odnosno što od toga dođe prvo i tu se završava garancija. 5 Godinica ili limiti od 75, 150 i 300 TBW ovisno o modelu odnosno kapacitetu. U tvom scenariju Samsung ti ne daje više garanaciju jer je proteklo 5 godina, a i da nije zapisao si 73TB podataka što te dijeli cijela 2 TB od kraja garancije za 120 ili 250 GB modele. To ne znači da oni neće i dalje sasvim dobro raditi, ali su izvan garantnog roka pa dokle rade to je dobrodošao bonus. 

Majstore tih 75TB upisa ces imat ako svaki krvavi dan skidas 40GB u periodu od 5 godina, jako puno ljudi toliko ne skine niti u mjesec dana, a da ne pricam kako i dalje debela vecina ljudi ima spore internet-ove od 4-10mbit/sc i skidanje 40GB bi moglo uzimat po cijeli dan i vise na tim brzinama, i sve ostalo kaj bi radio na kompu uz to dok s eskida bi se jedva otvaralo na netu. Jasno je da uz normalnu upotrebu taj SSD ce trajat debelo preko 10 godina kaj se tice zapisa.

Tonči kaže...

Nisi skuzio d avec posjedujem SSD tako d aga nemoram kupovat ;)

10 godina
protjeran
boxer kaže...

Nadalje tvrdiš stvari suprotno proizvođaču tog softvera koji tvrdi da nakon čišćenja se dobiva na responzivnosti, a ti da tek nakon  odmaka 2 tjedna vidiš responzivnost. Nebuloze...

Kakva je ovo retardacija, daj citaj postove kako spada nemoj smarat sa izmisljenim glupostima. Ja sam rekao da vec nakon dva tjedna neciscenja osjetim razliku kada pocistim.

12 godina
odjavljen

Ma kakvi crap cleaneri kakvi bakarači... pa nismo na Duronu iz 2000. godine. Al ajde, svatko ima svoje veselje, i imaginaciju.

Dont these talking monkeys know that Eden has enough to go around? Plenty in this holy garden, silly old monkeys, Where there is one you are bound to divide it Right in two!
16 godina
protjeran
Lucidius kaže...
boxer kaže...

Nadalje tvrdiš stvari suprotno proizvođaču tog softvera koji tvrdi da nakon čišćenja se dobiva na responzivnosti, a ti da tek nakon  odmaka 2 tjedna vidiš responzivnost. Nebuloze...

Kakva je ovo retardacija, daj citaj postove kako spada nemoj smarat sa izmisljenim glupostima. Ja sam rekao da vec nakon dva tjedna neciscenja osjetim razliku kada pocistim.

I ja koristim Ccleaner za svako par mjeseci pocistit malo sistemski disk i ne, nikakve razlike u responzivnosti nema (niti moze biti), al dobijem par gigi prostora na disku. 

Daj jedno suvislo tehnicko objasnjenje kako bi sistem mogao postat "responzivniji"?

17 godina
neaktivan
Lucidius kaže...
boxer kaže...

Majstore tih 75TB upisa ces imat ako svaki krvavi dan skidas 40GB u periodu od 5 godina, jako puno ljudi toliko ne skine niti u mjesec dana, a da ne pricam kako i dalje debela vecina ljudi ima spore internet-ove od 4-10mbit/sc i skidanje 40GB bi moglo uzimat po cijeli dan i vise na tim brzinama, i sve ostalo kaj bi radio na kompu uz to dok s eskida bi se jedva otvaralo na netu. Jasno je da uz normalnu upotrebu taj SSD ce trajat debelo preko 10 godina kaj se tice zapisa.

Alo wannabe stručnjak, jesi li ti ograničen? Nisi napisao "skidanje sa interneta" nego "upisivanje 40GB", niti sam ja uopće pisao o skidanju, a zapisivanje nije samo skidanje sa interneta. Ja ću ti kao obični korisnik prebacivanjem fajlova sa diska na SSD i obratno napraviti daleko više zapisivanja na SSD nego skidanjem... Također nisi pisao o trajanju nego o garanciji. Misaoni tok ti je nekonzistentan, ne znaš niti ti šta hoćeš da kažeš.

Lucidius kaže...

Pa ti kontinuirano pišeš retardacije, a mi te na to upozoravamo.

Evo što si napisao:

Nebih rekao, znam dok sam to cistio na laptopima koji su imali SSD i na drugom kompu doma koji također ima SSD vec nakon 2 tjedna se osjeti veca responzivnost...

Tko ti je kriv kada ne znaš misli sročiti u smisleniju i razumljiviju rečenicu. 

Svega par postova sam napisao u ovoj temi i ja kao smaram? Pfff pogledaj se koliko smaraš ove napaćene forumaša svojim maštarijama...

Responzivni stručnjak 

8 godina
protjeran
Lucidius kaže...

Nakon ovog posta točno još 8 puta je ostavio upis o ccleaneru, a kad mu se argumentirano objasni, na tako jednostavan način da bi to shvatio i uvažio i učenik prvog razreda sa najgorim prosjekom ocjena u istom, on i dalje nastavlja gurati svoje bez grama sumnje da je možda u krivu.

Smiješan lik do zla Boga, a opet u neku ruku simpatično glupast i ne možeš ga negativno gledat. 

Lujko mi te volemo !!! 

16 godina

covjek voli da je u centru paznje kad to kuci nema pokusava ovdje na forumu da laprda.Jer vidim da mu ide od ruke cak mu i vi jos vise odgovarate na poruke sto znaci da ga jos vise poticete da laprda

AMD AntiBoy
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice