Ti druže imašplacebo efekat, možda je imalo nekog učinka na HDD-ima + defragmentacija, ali reći da se osjeti "svježina" na SSD-u je smiješno.
Možemo pričati samo o čišćenju zaostalog smeća tipa cookies, temporary i sl. i to je neka hajmo reći korist u vidu oslobađanja prostora.
Pa moj sistem star 2 + godine radi isto brzo kao i prvog dana nakon clean installa i tačno se NE OSJETI nikakvo djelovanje tih programa osim što sam pobrisao zaostake i oslobodio nešto prostora.
Nebih rekao, znam dok sam to cistio na laptopima koji su imali SSD i na drugom kompu doma koji također ima SSD vec nakon 2 tjedna se osjeti veca responzivnost, jbg ja svoj cistim svaki dan pa tesko da ce mi bit spor, al znam kada sam radio na ostalim racunalima kako je bilo. Nesto kao razlika između intela i AMD-a kod otvaranja programa i rada u winsima, osjeti se ta neka razlika u brzem pristupu.
To je nemoguće zbog SSD-a, dakle i kada bi bilo tako nema šanse da osjetiš eventualno ubrzanje od milisekunde, bez mjerenja i za to nemaš dokaz.
Dakle imaš neki subjektivni dojam, podložan si autosugestiji koja je proizvod dužeg korištenja programa na starim kompjuterima gdje si osjetio neko manje poboljšanje. Navikom si nastavio i dalje koristiti, ali to na tvojoj mašini nema efekta osim oslobađanja prostora.
Nadalje, tvrditi da imaš veću responzivnost na takvoj mašini i to sa odgodom od 2 tjedna je produkt imaginacije koju većina ovdje ne može svariti.
Placebo efekat i to je to i uredu je biti nekad u krivu... Ne priznati to je problem koji ćeš morati rješavati sam sa sobom.

. Prije bi kamen to shvatio
, pročitaj Tončijev post ali s razumijevanjem