Chat tema ljubitelja hardvera zaključana tema

poruka: 24.322
|
čitano: 3.364.648
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
10 godina
protjeran
Chat tema ljubitelja hardvera

Pa dovoljno mi je da vidim grafiku, a ostalo se lako zakljuci netreba mi FPS brojac i uz to dobro znam koliko su bile zahtjevne prijasnje igre istih autora i stariji dijelovi u svojim aktualnim godinama 

Za ovo ces trebat gtx 1080 da vozis na ultra 1080p, 1080ti za 1440p, a za 4k ni Titan V nije dosta jer je oko 30% u najboljem slucaju jaci od 1080ti, a posto je 1440p 50% slabija reza od 4K jasno je da ce tu faliti 20 posto...

EDIT:

A nitko nece ni kupiti Titan V za gaming vec 2080ku koja ce opet biti nekih 7-8 posto slabija

Poruka je uređivana zadnji put sri 3.1.2018 1:54 (Lucidius).
12 godina
odjavljen
Re: Chat tema ljubitelja hardvera

2080ka 7-8% slabija od titana? Misliš 2080ti? Jer 2080ka nema šanse da se toliko približi punom gv100 čipu, ni u ludilu. Ako 2080ka bude on par sa 1080ti bit će super... Samo, do 2080ti ćemo se načekat dobro. Ako budu slijedili trend, sad će izbacit 2080ku koja bi trebala imati 1080ti performanse. Možda malo bolje ako bude sreće, al prema brojkama od Titana V, nekako mi teško povjerovat da će srednji čip volte moć prešišat gp102. 

Samo malo brojki:

gp102 ima cca 42% manje jezgri i TMU-ova, a daje (u najboljem slučaju) do 30% bolje performanse. Znači da bi gv104 trebao imat u najgorem slučaju približan broj jezgri kao gp102 da mu parira u performansama. A kad staviš na papir veličinu čipa, broj tranzistora i jezgri... onda izađe da bi gv104 trebao biti skoro 600m^2 čip, a to je puuuuno veći čip od onog koji se dilao inače u srednjem segmentu. To može značit samo da će, ako budu išli tom rutom, morat dizat i cijene. Nije Titan V precijenjen. To je bolesno velik čip koji košta za proizvest. A ako gv104 bude ove gore veličine - a morat će ako misli dat bolje performanse od gp102 - onda će i on koštat ko sv. petra kajgana... GPU tržištu treba jedan "Ryzen" pod hitno.

Dont these talking monkeys know that Eden has enough to go around? Plenty in this holy garden, silly old monkeys, Where there is one you are bound to divide it Right in two!
10 godina
protjeran
eywa33 kaže...

2080ka 7-8% slabija od titana?

Tako je, ove godine smo imali 4 titana, zasto mislis da je ovo jedini Titan kod Volte?

1080ka je jaca 30 posto od gtx980ti, slicno ce biti i ove godine sa gtx2080 koja ce za nekih 20% preisati gtx1080ti naravno uz debelo manju potrosnju i grijanje kao i svake prethodne generacije.

12 godina
odjavljen
Lucidius kaže...

Tako je, ove godine smo imali 4 titana, zasto mislis da je ovo jedini Titan kod Volte?

1080ka je jaca 30 posto od gtx980ti, slicno ce biti i ove godine sa gtx2080 koja ce za nekih 20% preisati gtx1080ti naravno uz debelo manju potrosnju i grijanje kao i svake prethodne generacije.

Prognoze su ti smiješne. Prvo, nije pravo pitanje hoće li parirat 2080-1080ti, jer trebala bi ako misle imat išta drugo u ponudi kao što su imali do sada, pravo pitanje je koliko će koštat jer vrlo lako bi mogli gledat cijene flagshipa oko 8000kn.

Drugo, maxwell>pascal je bio 28nm>16nm, a to je bolesno veći skok od 16>14 kakvog nudi volta.

Da gv104 bude 20% jači od 1080ti, to je dovodi na 10% od Titana V, odn. 2080ti kad izađe... A to je prosto retardirano. Inače je x80ka bila 20-30% jača od x80ti prošle generacije, a sada gledamo tek Titana da je 30ak% jači. Kako onda ta tvoja logika sada funkcionira - nije mi jasno. Ali, ako kojim slučajem izbace 2080ku koja će oprat 1080ti za 20%, to može samo značit da će bit velik čip i da će koštat... pa masu. Još s obzirom na ove rudare, cijene budu išle još gore. Ja svoju više ne mogu nać za normalnu cijenu (bar kolko sam ja platio ovu)... Moj Luci, trebaš ćeš bubnit priličnu svotu za svoju novu voltu, kad izađe... Uglavnom bolju cijenu od trenutnih za 1080ti mislim da nećeš gledat. Ja debelo preskačem voltu i čekam nešto konkretnije. Eventualno bubnem još jednu u rudnik ako potrefi normalna cijena.

Dont these talking monkeys know that Eden has enough to go around? Plenty in this holy garden, silly old monkeys, Where there is one you are bound to divide it Right in two!
10 godina
protjeran
eywa33 kaže...

Drugo, maxwell>pascal je bio 28nm>16nm, a to je bolesno veći skok od 16>14 kakvog nudi volta.

x80ka bila 20-30% jača od x80ti prošle generacije, a sada gledamo tek Titana da je 30ak% jači. Kako onda ta tvoja logika sada funkcionira - nije mi jasno

Isto tako maxwell je imao sam jednu Titan karticu, Pascal ih ima 4, a vrlo vjerojatno je da ce koji mjesec prije nego sta stigne gtx2080ti izbaciti jos jaceg Titana (ali bez tensor jezgri pa smanje cijenu) pa ce se sve sloziti na svoje mjesto.

Ali, velika je vjerojatnost da se to ne dogodi jer AMD nema nista vrijedno spomena cim izades iz srednjeg segmenta, i Nvidia moze bez problema usporiti i manje ulgati u razvoj a opet jednako zarađivati jer ionako nemaju konkurencije i svi ce kupovati njihove grafe tko voli nesto jače i skuplje, pa mozda ove godine i vrate jednu stepenicu nazad, tj vec jesu sa Titanom koji je puno preslab nego prijasnjih godina naspram starih 80ti modela.

13 godina
Lucidius kaže...

Nista od 4k ni ove godine sa jednom grafom, ove TOP igre izgledaju fenomenalno, a bas sam se ponadao 4K monitoru sa Voltom...

A round-up of the best new games heading our way in 2018 and beyond.

The indie games of 2018 we're most excited about

10 godina
protjeran

Fali tu jako puno toga, a dobar dio ih nije ni za PC, jbg video je iz 10 mjeseca i jos je povrsno ukomponiran, tamo na linkovima imas ve kaj trebas znat...

EDIT:

Meni zanimljive kolko sam uspio istrazit do sada (ima jos AAA naslova koji nisu ni potvrđeni):

Metro Exodus

WITCHFIRE

FAR CRY 5

Hunt: Showdown

Darksiders 3

Anthem

Strange Brigade 

PREY FOR THE GODS

BioMutant

Code Vein

VAMPYR

Citadel: Forged With Fire First 

Cyberpunk 2077

Ori and the Will of the Wisps

Atomic Heart

Sinner : Sacrifice for Redemption

Poruka je uređivana zadnji put sri 3.1.2018 5:58 (Lucidius).
17 godina
odjavljen

Kraj igre za Intel, čini se, barem do nove arhitekture u kojoj će ispraviti ovaj gadan problem koji će, zbog zakrpe koja je nužna, usporiti sve Intelove procesore 15-30%:

https://hothardware.com/news/intel-cpu-bug-kernel-memory-isolation-linux-windows-macos

Nope.
18 godina

Znači u budućnosti ili cryptolocker ili 17% manje fps-a. Da se igram, ja bih riskirao

Izgleda da će morati resetirati internet.

Nećemo dividende, hoćemo veće lopate!
13 godina
neaktivan
Tonči kaže...

Kraj igre za Intel, čini se, barem do nove arhitekture u kojoj će ispraviti ovaj gadan problem koji će, zbog zakrpe koja je nužna, usporiti sve Intelove procesore 15-30%:

https://hothardware.com/news/intel-cpu-bug-kernel-memory-isolation-linux-windows-macos

Znaci vracamo se 3-4 generacije iza po ovome 

Fak.

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
17 godina
odjavljen

Ma užas. :( Baš je drastično. Veseli što nije sve izgubljeno, jer AMD nema taj problem pa ostaje gdje jest. Istovremeno, ovo će u najgorim situacijama pojesti svu prednost koju Intel ima s taktom i u pravilu gurnuti Intel toliko iza AMD-a koliko je imao prednosti.

Prilično velik fuckup.

Nope.
13 godina
neaktivan

Najveci udarac ce biti serverskim masinama po meni ovdje.

Pff vracamo se na 1080p bottleneck 

Suptilno nam porucuju prelazak na 4k i privjesak 

14 godina

Pa ja sam evo čisto u šoku radi ovih naših sektaša i članova pokreta bezpogovorne vjere i ufanja u Intel, kako se nečem tako čistom i savršenom mogao desit takav gaf ?  Bože, pa kuda to sve vodi ?? 

14 godina
protjeran
Nisam nesto citao no to zahvaca uglavnom virtualke i te brije?
Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
9 godina
neaktivan
Tonči kaže...

Ma užas. :( Baš je drastično. Veseli što nije sve izgubljeno, jer AMD nema taj problem pa ostaje gdje jest. Istovremeno, ovo će u najgorim situacijama pojesti svu prednost koju Intel ima s taktom i u pravilu gurnuti Intel toliko iza AMD-a koliko je imao prednosti.

Prilično velik fuckup.

to usporavanje se podrazumjeva da je ogroman problem u poslovnom okruzenju, i intela ce kostati puno zelembaca

medutim ne vidim da ce se ista promjeniti za kucne korisnike ili grijesim?

pogotovo sto se tice igri, jer na Linuxu nije doslo da nikakvih problema sa igrama, performance su iste, Linux je vec patchiran i da, ne bi vjerovatli ima igara i za Linux 

17 godina
odjavljen
Stjepanj kaže...
Nisam nesto citao no to zahvaca uglavnom virtualke i te brije?

Ne, zahvaća *sve*. Virtualke su problem jer dosta rade s memorijom. Igre još nisam vidio da je netko testirao (samo na Linuxu je zasad dostupna zakrpa), ali iduća zakrpa za Windows uključuje i ovo pa ćemo vidjeti. Nadam se manjem udarcu, iako su igre vrlo ranjive na ovo.

X3M kaže...

pogotovo sto se tice igri, jer na Linuxu nije doslo da nikakvih problema sa igrama, performance su iste, Linux je vec patchiran i da, ne bi vjerovatli ima igara i za Linux 

Imaš neki izvor za to? Performanse su svugdje kod operacija s memorijom ugrožene, a ne mogu naći testove koje spominješ. Hvala unaprijed, da nam padne kamen sa srca. :P

Nope.
Poruka je uređivana zadnji put sri 3.1.2018 11:10 (Tonči).
14 godina
protjeran
Cek a zakaj bi si taj update koji ce ti shebat perfomanse jedan gamer trebao instalirati?
17 godina
odjavljen
Stjepanj kaže...
Cek a zakaj bi si taj update koji ce ti shebat perfomanse jedan gamer trebao instalirati?

Točno tako! :) Samo, prije ili kasnije, bit će uguran negdje...

Nope.
17 godina
neaktivan
Stjepanj kaže...

U jednom humorističnom tonu mogao bih reći da bi ti pristao i na još pokoji bug ako bi zauzvrat dobio performance boost.

Ni meni ovo nije baš najjasnije, igračima je ovaj bug možda nebitan, ali u tekstu se spominje prerada OS-a kao fix, pa izgleda da će fix u vidu ažuriranja Windowsa doći željeli mi to ili ne.

E sada, da li će MS dozvoliti selektivno ažuriranje ili će ga utrpati svima, ostaje nam da vidimo.

Naš mentalitet ima jedan kvalitet, da te jebe u zdrav mozak sve dok ima imunitet! Zustavite zemlju silazim, nije mi do ničeg, odlazim!
9 godina
neaktivan
Tonči kaže...

Imaš neki izvor za to? Performanse su svugdje kod operacija s memorijom ugrožene, a ne mogu naći testove koje spominješ. Hvala unaprijed, da nam padne kamen sa srca. :P

evo: https://www.phoronix.com/scan.php?page=news_item&px=x86-PTI-Initial-Gaming-Tests

18 godina

Možda zato, jer omogućuje drive-by napad.

So, in a worst case scenario, JavaScript code running in your web browser could reach down into the kernel and access things it shouldn’t.

The fix slows down system calls, so tasks with a lot of system calls, such as compiling software and running virtual machines, will likely slow down the most. But every piece of software uses some system calls.

https://www.howtogeek.com/338269/a-huge-intel-security-hole-could-slow-down-your-pc-soon/?utm_content=buffer28bc6&utm_medium=social&utm_source=twitter.com&utm_campaign=buffer

Na Linuxu je igranje ionako sporo, pa ga ovo nije usporilo.

https://www.phoronix.com/scan.php?page=news_item&px=x86-PTI-Initial-Gaming-Tests

Zna Brian znanje.

https://www.fool.com/investing/2017/12/19/intels-ceo-just-sold-a-lot-of-stock.aspx

Poruka je uređivana zadnji put sri 3.1.2018 13:02 (hrvooje).
18 godina
odjavljen

Neda mi se čitati...da li je privjesak isto u toj skupini? 

12 godina
XXX kaže...

Ma kakvi di bi on bio  pa to i nije procesor ;)

MISCREATED
Poruka je uređivana zadnji put sri 3.1.2018 13:30 (nicky.sl).
17 godina
odjavljen

nevezano, ali dobar video.

Nope.
18 godina
odjavljen
nicky.sl kaže...
XXX kaže...

Ma kakvi di bi on bio  pa to i nije procesor ;)

Onda dobro, za druge me boli tuki 

18 godina
odjavljen

Serveri su sad u banani, nema utjecaja na gaming.

10 godina
protjeran
boxer kaže...

E sada, da li će MS dozvoliti selektivno ažuriranje ili će ga utrpati svima, ostaje nam da vidimo.

Meni nije jasno koji ce ikome qurac win update? gasi to smece rucno, nema potrebe za njime, vise stete nego koristi, tako da sve ove price oko tih gluposti sa bug-om oko memorije padaju u vodu, za igrace je ionako nebitno to sve.

13 godina
neaktivan

Real money je u serverskim masinama, tu ako intel popusi 30% perf AMD ce uletiti i kraj price.

EPYC je bas ispao epic na kraju i kud ces gore kad mu je konkurencija jos pripomogla

18 godina
Lucidius kaže...
boxer kaže...

Meni nije jasno koji ce ikome qurac win update? gasi to smece rucno, nema potrebe za njime, vise stete nego koristi, tako da sve ove price oko tih gluposti sa bug-om oko memorije padaju u vodu, za igrace je ionako nebitno to sve.

Kako patchiranje nije potrebno, vidjeli smo na primjeru nedavnog propusta na smb1 itd. Izjava ti je 

14 godina
protjeran
hrvooje kaže...
Lucidius kaže...
boxer kaže...

Kako patchiranje nije potrebno, vidjeli smo na primjeru nedavnog propusta na smb1 itd. Izjava ti je 

bitno da on ima PREMIUM ENTHUSIAST PC a u potpisu combo tipkovnica+mis od 30kn tj da me pitao poklonio bi mu novi nije morao kupovati ali kako on veli zna tocno kaj njemu treba a ja velim nije zvaka za seljakalp

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice