Chat tema ljubitelja hardvera zaključana tema

poruka: 24.322
|
čitano: 3.364.774
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
10 godina
protjeran
Chat tema ljubitelja hardvera

Ajd dobro, fair point 

17 godina
odjavljen

Bozicno cudo - Luci se slozio s nekim

Freak Show Inc.
17 godina
odjavljen
Re: Chat tema ljubitelja hardvera
XXX kaže...

nisam nigdje ni napisao da DX 12 utječe na kvalitetu grafike

Ali... utječe. :) DX12 omogućava kvalitetniju grafiku.

Nope.
12 godina
odjavljen
Tonči kaže...
XXX kaže...

Ima li dx12 neki fičr kojeg dx11 nema, izuzev činjenice da je low lvl api? dakle neki "eye candy" jel?

Dont these talking monkeys know that Eden has enough to go around? Plenty in this holy garden, silly old monkeys, Where there is one you are bound to divide it Right in two!
10 godina
protjeran

Tonči lupa gluposti, ne utjece DX12 direktno kao DX na grafiku cim radis igru temeljenu na njemu da odma izgleda bolje, vec uz bolje skaliranje hardvera koje mogucava daje i proizvođacu vise prostora da napravi graficki jacu igru ali da udara na performanse jednako kao stariji DX11 (generalno gledajuci).

Grafika i sve ostalo nema veze sa DX 12 vec je iskljucivo do tima, budzeta i ENGINE-a u kojem se radi, isto tako danas gledamo puno vise DX11 naslova koji su graficki ljepsi od dostupnih DX12 vrijednih spomena, tako da kada bi ovo sta tonči prica bilo točno onda bi svedojedan DX12 naslov bili ljepsi od DX11 naslova.

Poruka je uređivana zadnji put čet 28.12.2017 18:42 (Lucidius).
18 godina
odjavljen
Tonči kaže...
XXX kaže...

Moguće ali za sada koliko je meni poznato nema ni jedne koja u DX 12 modu izgleda bolje nego u DX 11 sa istim detaljima. HDR ide pretpostavljam bez obzira na API?

12 godina
neaktivan

Svaki novi DirectX otvara više mogucnosti, više poligona, više stvari odjednom, više detalja, pa tako samim tim utjece na grafiku. Naravno teksture i ostalo su stvar enginea.

Iako razlika (barem za sada) između DX11 i DX12 i nije nekakva, što ne znaci da nece biti. Iako prve igre na DX10 su donjele veliku razliku spram DX9.

Battlelog: D3lBoy-00
18 godina
odjavljen

G4560/GTX 1060 6 gb DX 12 vs DX 11 razlika sasvim dovoljna da zaboravim na DX 11. Živio DX 12/Vulkan 

15 godina

Izgleda da ću si morat kupit tu GTX1060 ma kakva god bila 3GB il 6GB, ali nezz kad. Ali opet dolazi do onog, pa oću od Điđe wf2 oc model, al bi najrađe Gaming G1 koji je preskup, pa imo sam 1050Ti gaming g1, pa neću valjda s konja na magarca jel? Ne želim druge marke, možda MSI, al 2 su mi krepale već pa rađe Gigu samo.

► Play ▌▌ Pause ■ Stop
18 godina
odjavljen

Ova moja 6gb giga G1 je zvijer od kartice. 2D mod sa ugašenim ventovima 37 stupnjeva, 3D boosta na 2100 mhza do nekih 67 stupnjeva usred ljeta ali i dalje praktički nečujna. Ali brate skupe su trenutno do bola.

15 godina

Pitao sam već na par strana, da G1 model ima bolji hladnjak od WF2 OC, bolje su temp čak do 10 stupnjeva. Meni je 1050Ti G1 bila 25-35 u idle ovisi kakvo je vrijeme (grijanje, otvoren prozor, itd), a load 63-64 max. A za gtx 1060 3gb wf2 oc kažu da ide na 73 u loadu, valjda je to ok temp.

► Play ▌▌ Pause ■ Stop
Poruka je uređivana zadnji put čet 28.12.2017 20:35 (DiRT).
13 godina

S malo cackanja po fan krivulji WF2 ne prelazi 60c u igranju

EDIT: imas takodjer temp u kutu

BF1

CoD WWII

RE7

Project Cars

Poruka je uređivana zadnji put čet 28.12.2017 20:52 (ibme74).
14 godina
protjeran
I vise nego ok, vecina tih kartica ce u zatvorenim kucistima ici preko 65°c bez problema, osobno mi je granica 75°c jer sve iznad u midi kucistima ukuha.lp
Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
12 godina
DiRT kaže...

Pitao sam već na par strana, da G1 model ima bolji hladnjak od WF2 OC, bolje su temp čak do 10 stupnjeva. Meni je 1050Ti G1 bila 25-35 u idle ovisi kakvo je vrijeme (grijanje, otvoren prozor, itd), a load 63-64 max. A za gtx 1060 3gb wf2 oc kažu da ide na 73 u loadu, valjda je to ok temp.

pa kako ne bi bila bolja, kad wf2 ima ovako bijedni hladnjak - aluminijski blok s jednom cjevčicom, neke 1050ti imaju bolji hladnjak

odmah pored je slika g1 verzije, dvije cijevi i puno bolji hladnjak

9 godina
neaktivan

G1 verzija ima te aluminijske listiće i ukupno veći "surface area" i općenito bolji hladnjak te su zato temperature puno niže nego na ovoj WF verziji koju ja imam....  I moja može bit ispod 60C tijekom gaminga ali moram napravit custom fan curve i pojačat brzinu vrtnje ventova ali tad mi čak postane preglasna. 

18 godina
odjavljen

Ja sam se u početku igrao sa OC softverom od gige pa sam isključio vent i zaboravio i igrao se tak pol sata bez problema, pasivno 

13 godina
Khadgar kaže...

G1 verzija ima te aluminijske listiće i ukupno veći "surface area" i općenito bolji hladnjak te su zato temperature puno niže nego na ovoj WF verziji koju ja imam....  I moja može bit ispod 60C tijekom gaminga ali moram napravit custom fan curve i pojačat brzinu vrtnje ventova ali tad mi čak postane preglasna. 

Aj postavi ss fan krivulje ako ti nije problem

9 godina
neaktivan
ibme74 kaže...
Khadgar kaže...

Aj postavi ss fan krivulje ako ti nije problem

Turbo preset u gigabyte extreme engine-u uz 3D fan off. Ništa drugo nije dirano.

13 godina

Probaj si ovako namjestiti u MSI Afterburneru pa vidi onda. Ja grafu ne cujem dok igram, doduse kuciste mi je dolje ne znam dali je tebi na stolu.

https://image.ibb.co/dvMsqw/Screenshot_1.jpg

Poruka je uređivana zadnji put čet 28.12.2017 21:43 (ibme74).
9 godina
neaktivan

Kućište mi je 20cm od glave, na stolu...

14 godina
neaktivan
D3lBoy kaže...

Svaki novi DirectX otvara više mogucnosti, više poligona, više stvari odjednom, više detalja, pa tako samim tim utjece na grafiku. Naravno teksture i ostalo su stvar enginea.

Iako razlika (barem za sada) između DX11 i DX12 i nije nekakva, što ne znaci da nece biti. Iako prve igre na DX10 su donjele veliku razliku spram DX9.

Tako je, na developerima je da li će iskoristiti te mogučnosti. Trebat će proći neko vrijeme da developeri istraže sve mogučnosti novog API-a, a s time i usavrše rad na njemu pa ćemo dobivati sve bolje i bolje igre (grafički).

Nije bogat onaj koji nema, nego onaj koji ima
Poruka je uređivana zadnji put pet 29.12.2017 15:29 (Shockwave).
18 godina

Nijemci nakon pola godine ponovo više kupuju Intel

Nećemo dividende, hoćemo veće lopate!
10 godina
protjeran

Sad ce tek nastradat kad dođu jeftiniji chipseti ploča za intel... 

16 godina
protjeran
hrvooje kaže...

Nijemci nakon pola godine ponovo više kupuju Intel

Ajde da je i nemcima porastao standard.

18 godina
Lucidius kaže...

Ta igra nikad ne prestaje. Kad dođu ploče, doći će i novi Ryzen. I tako u krug. Svakih pola godine novi čip.

17 godina
odjavljen
hrvooje kaže...
Lucidius kaže...

Ta igra nikad ne prestaje. Kad dođu ploče, doći će i novi Ryzen. I tako u krug. Svakih pola godine novi čip.

Hvala Svevisnjem da je to sada tako

Freak Show Inc.
14 godina
neaktivan
Friday kaže...
hrvooje kaže...
Lucidius kaže...

Hvala Svevisnjem da je to sada tako

Mnogi Intelovci se nebi složili s tobom, njihov idealni svijet je onaj u kojem samo Intel postoji, gdje se oba bubrega daju za posjedovanje procesora, no nema veze glavno da je Intel glavni. Uz to što su se odrekli oba bubrega, u hladnjaku im velika paučina . Lijepo je valjda financirati dioničare Intela, dobri neki ljudi.

Nije bogat onaj koji nema, nego onaj koji ima
18 godina

Već sam jednom rekao. Kao u 'Vojničini' kad su čekali Šveđana. Swede, swede, swede!!! A dok dođe Šveđan i zapovjednik odradi koji sklek da poveća mišićnu masu :)

Poruka je uređivana zadnji put uto 2.1.2018 20:32 (hrvooje).
10 godina
protjeran

Nista od 4k ni ove godine sa jednom grafom, ove TOP igre izgledaju fenomenalno, a bas sam se ponadao 4K monitoru sa Voltom...

A round-up of the best new games heading our way in 2018 and beyond.

The indie games of 2018 we're most excited about

12 godina
odjavljen
Lucidius kaže...

Nista od 4k ni ove godine sa jednom grafom, ove TOP igre izgledaju fenomenalno, a bas sam se ponadao 4K monitoru sa Voltom...

A round-up of the best new games heading our way in 2018 and beyond.

The indie games of 2018 we're most excited about

A gdje si točno vidio gameplay? Ovdje sami traileri pa nemoš znat kako će točno izgledat grafika. Tu i tamo neki isječak al to je nedovoljno za ikakvu procjenu. Uostalom Titan V to može gurat ;)

Dont these talking monkeys know that Eden has enough to go around? Plenty in this holy garden, silly old monkeys, Where there is one you are bound to divide it Right in two!
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice