Chat tema ljubitelja hardvera zaključana tema

poruka: 24.322
|
čitano: 3.365.248
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
10 godina
Chat tema ljubitelja hardvera

Sretan Božić svima, čak i war3tft 

17 godina
odjavljen
Re: Chat tema ljubitelja hardvera
hrvooje kaže...

Našao sam bolji deal od privjeska. 400 kn sa slanjem na ebayu. Ima da klinci rasture minecraft na 720p

Moje klinke igraju minecraft u isto nekoj potato rezoluciji na NUC-u kojeg pokrece celeron N3050. Proc sa 6W TDP ga vrti posve dobro. Nakon inicijalnog ucitavanja (ono kad vidis da se u daljini sve iscrtava 10-15 sekundi) sve radi normalno na moje veliko cudjenje.

Freak Show Inc.
13 godina
neaktivan

Poslije retard grafe 1060 3gb dolazi jos nesto novo

http://www.guru3d.com/news-story/nvidia-to-launch-geforce-gtx-1060-with-5gb-graphics-memory.html

gtx 1060 sa 5gb 

Meni se cini da je ova 5gb nastala od fail 6gb kartica ili sta drugo 

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
Poruka je uređivana zadnji put uto 26.12.2017 20:44 (chaselol).
12 godina
neaktivan

1060 sa 3gb je ok pošto je i jeftinija, samo bi se trebala drugacije zvat jer je opcenito nešto slabija. No ovo 5gb je debilana.

Battlelog: D3lBoy-00
11 godina
neaktivan
chaselol kaže...

http://www.guru3d.com/news-story/nvidia-to-launch-geforce-gtx-1060-with-5gb-graphics-memory.html

gtx 1060 sa 5gb 

Nastavite biti fanbojevi,pa ce sve vise biti ovakvih stvari. 

16 godina
protjeran
Kolacic kaže...

A to je kao lose? 

13 godina
odjavljen
D3lBoy kaže...

1060 sa 3gb je ok pošto je i jeftinija, samo bi se trebala drugacije zvat jer je opcenito nešto slabija. No ovo 5gb je debilana.

Zašto? Pa trebali su još uvijek ići sa GTX 970 Maxwellom. Nakon one 3.5+0.5Gb fore, mogli su izvući čuda. Recimo GTX 970 2.5Gb, GTX 970 3.5Gb(to imamo), GTX 970 4.5GB, GTX 970 5.5Gb itd.. GTX 1050/60/70 im nije ni trebala, odmah u startu samo na 1080/Ti release.  

...................................... funny facts
13 godina
chaselol kaže...

gtx 1060 sa 5gb 

Poslije niza retard izjava koje su ti pobijene sa dokazima ti i dalje uletavaš sa jednim te istim retard izjavama  ne kaže se bezveze da je nekima lakše utjerat u dupe nego u glavu 

Ono što mi je još jače kad netko pljuje neku komponentu - u ovom slučaju grafu a u svojoj kutiji imaju duplo slabiju, ekstra si nema šta 

Poruka je uređivana zadnji put sri 27.12.2017 1:10 (ibme74).
18 godina
odjavljen

A kaj ti si emotivno vezan uz tu seriju kartica pa ga ideš zbog toga vrijeđati kao osobu?

10 godina
protjeran

Nema tu nikakvog vrijedanja, chaselolov intelekt smo odavno ustanovili... Nesto kao da kazem da ti imas 3 slova x u nazivu, jel bi te tu imalo kaj uvrijedit? Nebi, eto tako ni ovog nema kaj uvrijedit kad mu se da neka slikovita izreka jer se iznose cinjenice nista drugo 

13 godina
neaktivan
ibme74 kaže...

Poslije niza retard izjava koje su ti pobijene sa dokazima ti i dalje uletavaš sa jednim te istim retard izjavama  ne kaže se bezveze da je nekima lakše utjerat u dupe nego u glavu 

Ono što mi je još jače kad netko pljuje neku komponentu - u ovom slučaju grafu a u svojoj kutiji imaju duplo slabiju, ekstra si nema šta 

Svi na forumu su hejtali grafu zbog 3gb vram-a i jedini razlog sto se danas kupuje je sto je banana za mining i 470/580 su skuplje osjetno 
Ove djetinjaste izjave necu ni pomenuti, postajes nivo lucija forumske sprdnje i trola s kojima se i moderatori sprdaju uveliko 
p.s. otkad je 1060 duplo jaca od 1050ti? 

Poruka je uređivana zadnji put sri 27.12.2017 8:04 (chaselol).
16 godina
protjeran
chaselol kaže...

gtx 1060 sa 5gb 

Ocito nekim retard forumasima nije jasno da ta retard grafa ne dolazi i da je nece bit kao retail proizvoda za kupit.

12 godina
odjavljen

Evo Tončija, dolazi s crvenim i žutim darovima :)

Dont these talking monkeys know that Eden has enough to go around? Plenty in this holy garden, silly old monkeys, Where there is one you are bound to divide it Right in two!
13 godina
XXX kaže...

A kaj ti si emotivno vezan uz tu seriju kartica pa ga ideš zbog toga vrijeđati kao osobu?

Gdje ja njegam vrijeđam kao osobu? Napisao sam da ima retardirane izjave sto je upravo opet potvrdio par postova ispod.

BTW ne odnosi se to samo na post vezan za ovu grafu nego i druge postove. Kako bi ti nazvao nekoga kome ti nesto pokaze i dokaze da je u krivu, pa ta osoba zasuti i vise nista ne odgovara i dva dana poslije opet pise isto, da stvar bude gora pise te bedastoće u temama za slaganje i nadogradnje racunala gdje ce ga jos neka jadna dusa poslusat pa pljunut vise para za isto gofno jer on iz nekog razloga hejta odredjene komponente. Tebi je to ok?

chaselol kaže...

Svi na forumu su hejtali grafu zbog 3gb vram-a i jedini razlog sto se danas kupuje je sto je banana za mining i 470/580 su skuplje osjetno 
Ove djetinjaste izjave necu ni pomenuti, postajes nivo lucija forumske sprdnje i trola s kojima se i moderatori sprdaju uveliko 
p.s. otkad je 1060 duplo jaca od 1050ti? 

I evo opet pokvarene ploce sa jednim te istim, strasan si stvarno. Ja trol a ti i dalje tuces po istom iako ti je vec sve pokazano. Jedini troll ovdje si ti, to mi je sada vec kristalno jasno. Evo da ti OPET linkam video koji sam snimio samo za tebe nakon izjave kako se na GTX1060 3GB ne moze igrati RE7 

Poruka je uređivana zadnji put sri 27.12.2017 12:25 (ibme74).
13 godina
neaktivan
Kolacic kaže...

Jedini komentar koji ima smisla i nije offtopic, strasno ekipa razocarali ste me i samo potvrdili ovaj komentar.

Kraj je godine, nemojte se nervirati toliko lose je za krvnu sliku.

16 godina
ibme74 kaže...
Poslije niza retard izjava koje su ti pobijene sa dokazima ti i dalje uletavaš sa jednim te istim retard izjavama  ne kaže se bezveze da je nekima lakše utjerat 10cm u dupe nego u glavu 1 μm

Najjaca izjava godine ovo treba u okviriti bas mi nesto zao sto je se u ovome nasao chaselol.

AMD AntiBoy
18 godina
odjavljen
ibme74 kaže...
XXX kaže...

Gdje ja njegam vrijeđam kao osobu? Napisao sam da ima retardirane izjave sto je upravo opet potvrdio par postova ispod.

BTW ne odnosi se to samo na post vezan za ovu grafu nego i druge postove. Kako bi ti nazvao nekoga kome ti nesto pokaze i dokaze da je u krivu, pa ta osoba zasuti i vise nista ne odgovara i dva dana poslije opet pise isto, da stvar bude gora pise te bedastoće u temama za slaganje i nadogradnje racunala gdje ce ga jos neka jadna dusa poslusat pa pljunut vise para za isto gofno jer on iz nekog razloga hejta odredjene komponente. Tebi je to ok?

Jadna duša nek se informira na drugačiji način a ne čitajući forumaške zajebancije. Svaka škola se plaća, a ak je netko ovdje samo da bi posisao tuđe iskustvo a inače nas sve skupa smatra hrpom kalunova, onda neka mu ga. Opet ne vidim da piše nešto sto posto pogrešno, vidim samo drugačiji pogled, mišljnje o nekoj komponeti, hardveru a ne psihonalizu drugog forumaša uz posprdne fore o guranju u gizicu i glavu...

Ne vidim zakaj braniti nvidiju. Prvo su debelo muljali sa GTX 970 i amerima nakon tužbe platili odštetu od 30$ po kartici ako je netko zatražio zbog lažnog marketinga

https://topclassactions.com/lawsuit-settlements/closed-settlements/344334-nvidia-gtx-970-graphics-card-class-action-settlement/

Sad imamo GTX 1060 3GB koja se zove jednako kao i ona sa 6 gb iako ima manje CUD jezgri. Ovi valjda ne pričaju retardirane gluposti??

"As for the naming, that's another matter. This isn't a lower VRAM GTX 1060 – it's a different card. An entire SM is disabled, including one tenth of the card's processors, and it's half the VRAM. The GTX 1060 3GB should absolutely not be called a GTX 1060."

https://www.gamersnexus.net/hwreviews/2604-gtx-1060-3gb-vs-6gb-benchmark-review/page-5

Da li je to OK grafa sobzirom koliko košta. DA ali samo zato kaj više nema RX 470 4 gb po 1500 kn. Znači samo zato jer je tržište poremečeno zbog kriptovaluta. U stvari je trenutno najisplativija uloženo/dobiveno nova grafa. Treba li isticati njene mane, zašto ne? Pa nije formu skupina uzajamne podrške pa da se tu međusobno tješimo i jedan drugoga povlađujemo jednakim mišljenjem o nekom šugavom hardveru. 

I sve ovo pričam kao korisnik GTX 1060 6gb grafe koji nikad ne bi platio 2500 kn jer nikada nije i nikada nebude toliko vrijedila. Imam ju samo zato jer sam ju dobil u zamjenu za svoju RX 470 4gb armoricu od 1500 kn. A mjenjal sam se samo zato jer danas sutra kad bum je prodavao otišla bu ko keks, jer nvidija je kod naših ljudi ko Golf 2, najbolji auto. A tko bi mi vjeroval za RX 470 da je služila samo za povremeni gaming ali ne i za kopanje, nitko 

13 godina
XXX kaže...

Da li je to OK grafa sobzirom koliko košta. DA ali samo zato kaj više nema RX 470 4 gb po 1500 kn. Znači samo zato jer je tržište poremečeno zbog kriptovaluta. U stvari je trenutno najisplativija uloženo/dobiveno nova grafa. Treba li isticati njene mane, zašto ne? Pa nije formu skupina uzajamne podrške pa da se tu međusobno tješimo i jedan drugoga povlađujemo jednakim mišljenjem o nekom šugavom hardveru. 

Ovo boldano - u tom i jeste cijela poanta što on širi gluposti. Svaki stvar koju je rekao ja sam pobio sa video dokazom ali on i dalje trabunja isto, u tome i jeste cijeli problem.

Eto ti primjer gdje je meni prije par tjedana rekao kako je RE7 neigriv na GTX1060 3Gb, ja mu pokazem potpuno spurotno u video gdje sam sve detalje nafrljio maksimalno i samo sam shadows "skresao" sa very high na high i imam konstantno 80+ FPS-a.

Evo on danas opet priča istu stvar za tu istu igru, i tko je sad tu lud? I uopće nije problem što on misli i govori, njegovo pravo, ali kada te gluposti prenosi u savjete ljudima koji kupuju računala i da je neko zbog toga spreman bacit 600-700kn u vjetar za 6Gb model, e to je već druga stvar.

Zar nije bit foruma također da provjerimo ovakve stvari i da nešto međusobno jedni od dugih naučimo? Ti kada si napisao onaj posto o G4560 i dual channel memoriji ja sam to prihvatio i od tada preporučavao (ako budžet dopušta) uvijek da se ide na dual channel memoriju uz G4560 radi stabilnijeg FPS-a i izbjegavanje velihih dropova i trzanja. Dakle naučio sam nešto novo od kolege s foruma koji ima spomenuti procesor. 

Ja uopće ne branim nvidiu niti sam u ikakvim "taborima", štoviše do sada sam imao veći broj AMD-ovih grafa.

Ja se slažem da je GTX1060 3Gb danas best bang for buck isključivo zbog nenormalnih cijena uzrokovanih zbog rudara i da 3GB VRAM-a nije idealno ali također nije ni da fali (barem ne još) na 1080p, i to ne mislim nego znam iz vlastitog iskustva, također ne laprdam napamet nego podkrijepim vlastitim videom ili nekim testom sa poznatijih benchmark stranica.

Poruka je uređivana zadnji put sri 27.12.2017 18:05 (ibme74).
12 godina
XXX kaže...

Sad imamo GTX 1060 3GB koja se zove jednako kao i ona sa 6 gb iako ima manje CUD jezgri. Ovi valjda ne pričaju retardirane gluposti?? 

pa nije niti konkurencija ništa bolja - link

18 godina
odjavljen

U stvari konkurincija jedva da postoji, trenutno im je gamersko PC tržište zadnja rupa na svirali jer ih je isto odbacivalo godinama. A ovo kaj sad muljaju je posljedica učenja od boljih muljatora.

12 godina
XXX kaže...

trenutno im je gamersko PC tržište zadnja rupa na svirali jer ih je isto odbacivalo godinama

kme-kme

tržište treba znati osvojiti, amd u tome ne uspijeva desetljećima

kad uspiju, onda se to itekako vidi na prodajnim rezultatima, kao primjerice na rajzenu ili na nekim fantastičnim serijama grafičkih kartica

no isto tako su imali teških fejlova, periode nepouzdanosti, loših drivera, vječnog problema famoznog cpu overheadinga radi kojeg su im grafe potencijalno radile dobro na jačim procesorima kakvi se koriste na recenzijama, dok bi ustvari na mid i low range procovima radile lošije, itd. itd. itd

na loš glas ih sigurno nije dovela kokurencija nego vlastita nesposobnost (iako konkurencija jest pomogla lopovskim potezima, no to je bio samo poguranac jer su se nad provalijom našli ponajprije zahvaljujući sami sebi)

jedva čekam dan kad će amd biti prisiljen prodati gpu odjel da se konačno netko toga pošteno uhvati, a da ovi nastave sve potencijale koristiti na cpu segmentu

18 godina
odjavljen

Pa je istina, AdoredTV je odavno natuknuo da su uz samo malo vizije i zdravog razuma i minimalnog ulaganja, tek dva-tri programera po AAA naslovu i nekoliko mjeseci rada, mogli izbaciti Mantle podršku za svaki bitniji naslov i tako pridobiti tržište. Upravo su to vrijeme izgubili najviše. Glupe odluke ali isto tako hrpa je novokomponiranih gamera koji su kao prvu karticu kupili nvidiju i nikada ni ne pomišljaju više kupiti ništa drugo. AMD koliko se god trudio PC Gamning mu u najboljem slućaju donosi nulu ili čisti gubitak. Sada ih vadi kopanje a fokus im je na konzolama. PC gaming tržište im je trenutno prezetancijska platforma a fokus je na konzolama.

Bumo vidli kaj bu u budućnosti a na kraju krajeva nvidija fanboj tabor je odnio pobjedu, istina pirovu. Napokon imaju najbolje kartice bez konkurencije ali treba ih i platiti. Meni paše, dugo sam to priželjkivao a Ryzen je malo poremetio stvari na žalost. Volio bi da skroz propadnu i da nvidia/intel fanboji dobe totalni monopol, pa da im je fino korisnik sa prethodnom generacijom konkurencija...čekaj to već imamo 

10 godina
protjeran

Nije li po tvrdnjama i predviđanjima nasih strucnjaka za tehnologiju DX 12 trebao vec debelo biti na tronu u svezi gaming industrije? nesto i necujem bas za njega pa ako mi ima netko od tih znalaca objasniti gdje je zapelo 

18 godina
odjavljen

ja preko 50% svih igara kaj igram koristim DX12 i sve mi radi bolje preko tog apija. Koristim ga u svakoj igri koja ga podržava, kao i Vulkan.

https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_games_with_DirectX_12_support

https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_games_with_Vulkan_support

12 godina
XXX kaže...

Glupe odluke ali isto tako hrpa je novokomponiranih gamera koji su kao prvu karticu kupili nvidiju i nikada ni ne pomišljaju više kupiti ništa drugo

Bumo vidli kaj bu u budućnosti a na kraju krajeva nvidija fanboj tabor je odnio pobjedu, istina pirovu.

za to si je amd kriv sam, kao tvrtka postoje već skoro 50 godina, a ati koji je u to vrijeme bio grafički gigant su kupili ima više od 10 godina i od tada su ga srozali kao brend

itekako su imali vremena osvojiti generacije i generacije da postupe suprotno - kupe amd i ne razmišljau o drugima, no opet - nisu uspjeli i za to su si najviše sami krivi

nevidija fanboj tabor nije odnio nikakvu pobjedu, pobjedu odnosi tabor vlasnika nevidije, zeleni fanboji puše dugoročno jer bez poštene konkurencije nema niti poštenog razvoja

18 godina
odjavljen
picajzla0707 kaže...
XXX kaže...

Glupe odluke ali isto tako hrpa je novokomponiranih gamera koji su kao prvu karticu kupili nvidiju i nikada ni ne pomišljaju više kupiti ništa drugo

Bumo vidli kaj bu u budućnosti a na kraju krajeva nvidija fanboj tabor je odnio pobjedu, istina pirovu.

za to si je amd kriv sam, kao tvrtka postoje već skoro 50 godina, a ati koji je u to vrijeme bio grafički gigant su kupili ima više od 10 godina i od tada su ga srozali kao brend

itekako su imali vremena osvojiti generacije i generacije da postupe suprotno - kupe amd i ne razmišljau o drugima, no opet - nisu uspjeli i za to su si najviše sami krivi

nevidija fanboj tabor nije odnio nikakvu pobjedu, pobjedu odnosi tabor vlasnika nevidije, zeleni fanboji puše dugoročno jer bez poštene konkurencije nema niti poštenog razvoja

Pa zato i velim da su odnjeli pirovu pobjedu, ali toga su trebali biti svjesni i ranije pa kupiti poneku AMD karicu...pogotovo kada su imali podjednake ili bolje serije. Ali i tada su prodali manje...zbog marketinga, nekakvog fantomskog straha ili čiste inercije kupaca danas skroz nebitno.

Sve je stručno objašnjeno na kanalu od škota kroz nekoliko videa, treba samo pogledati koga zanima. 

10 godina
protjeran
XXX kaže...

ja preko 50% svih igara kaj igram koristim DX12 i sve mi radi bolje preko tog apija. Koristim ga u svakoj igri koja ga podržava, kao i Vulkan.

Pa slabo ti onda igras, od 20 DX12 naslova od kojih mozda 6 valja tebi je pola od svih igrica zapelo na par DX 12 naslovima koji se vuku od prije 2 godine sveukupno, sta igras 5 igri godisnje?

I da ne kazem kako u dosta njih je DX12 potrgan i bolje radi na DX11.

18 godina
odjavljen

Pa da, otprilike 5-10 igri godišnje i ako postoji DX 12/vulkan palim ga obavezno. Nigdje mi nije bio potrgan, zamjetno bolje performanse nego na DX11. Koliko znam potrgan je u BF1 multiju, ali ta me igra ne zanima.

Npr. kada bi se optimizacija i kvaliteta grafike napravila kao u zadnjem sniper eliteu u DX 12 modu, PC gaming bi procvjetao i pola hardverskih tema na BUG forumu bi postalo neaktivno. Taj API je jednostavno fenomenala. Da li ga developeri još neznaju koristiti, koriste još stare engine ili nemaju dovoljno resursa nemam pojama. Ali za mene je DX 11 mrtav ako postoji alternativa. Također Vulkan, to je ludilo.

10 godina
protjeran
XXX kaže...

1. zamjetno bolje performanse nego na DX11. Koliko znam potrgan je u BF1 multiju, ali ta me igra ne zanima.

2. Npr. kada bi se optimizacija i kvaliteta grafike napravila kao u zadnjem sniper eliteu u DX 12 modu

1. Bolje su ti performanse zato jer imas proc sa 2 jezgre koji je dosta veliki BN u danasnje vrijeme (vecina kojoj proc nije BN nema razlika), pogotovo sa tom gtx 1060 6GB grafom ranga gtx 980 na koju dok je bila popularna da si stavio na i3 bi te razapeli živog, al jbg cjenovni rangovi utjecu na psihu korisnika (misle da padom cijena i hardverska zahtjevnost bude manja) pa ce im vec iduce godine biti normalno kada Volta ranga gtx 1070 bude cca 2500kn da ju stave na i3 8100 sa zakljucane 4 jezgre na 3.6GHz kao sada gtx 1060 (a dok je 980ti bila aktualna nije ju se stavljalo na nista ispod i7k)

2. DX 12 nema apsolutno nikakve veze sa kvalitetom slike, to je iskljucivo do Engine-a u kojem se radi i kakav tim je na projektu i koliko truda i novaca ulaze u razvoj grafike, DX12 je iskljucivo alat koji sluzi za bolje skaliranje hardvera i bolje izvođenje i utilizaciju.

Poruka je uređivana zadnji put sri 27.12.2017 22:47 (Lucidius).
18 godina
odjavljen

1. jasno, nisam ni rekao drugačije. Koristim ono što mi besplatno daje bolje performanse na trenutnom hardveru

2. nisam nigdje ni napisao da DX 12 utječe na kvalitetu grafike, naglasak je na boljem izvođenju uz jaftiniji hardver, veči naglasak na grafičku karticu. Snipe Elite nisam spomenuo u smislu da ima dobru grafiku zbog DX 12 ili da je bolja nego na DX 11, nego da izgleda jako dobro uz fenomenalno izvođenje na DX 12 apiju i da mi trenutno ni ne treba ljepša.

Ni ja nebi sparivao gtx 1060 6gb sa jeftinim 2/4 procom da ju nisam dobio besplatno pa me boli tuki za BN 

Poruka je uređivana zadnji put sri 27.12.2017 22:53 (XXX).
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice