Chat tema ljubitelja hardvera zaključana tema

poruka: 24.322
|
čitano: 3.368.753
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
odjavljen
Re: Chat tema ljubitelja hardvera

Nemamo kristalnu kuglu jebiga toxiče sad. u ovoj temi se ionako trola i zajebaje. kao da dođeš u krčmu i tražiš liječnički savjet.

...o tome da mi smetaju konzole i sl. Jednostavno pogrešno. ne shvaćaš. ne interesira me to, a to je drugi par opanaka. prosto k'o pasulj. moš mislit kako mi smeta što se netko igra na 30fpsa. 

Dont these talking monkeys know that Eden has enough to go around? Plenty in this holy garden, silly old monkeys, Where there is one you are bound to divide it Right in two!
17 godina
war3_tft kaže...
toxic kaže...

Nisam ti odgovara do sada ali linkao sam neke probleme gdje je samo prva memorija na 4133mhz. Kada si vec siguran u nesto onda bar procirat u pm..

Ali već kada smo kod toga naletio sam na gomilu problema s intelom opcenito.

http://www.tomshardware.co.uk/answers/id-3593937/gigabyte-z370-mobo-bsod.html

http://forum.asrock.com/forum_posts.asp?TID=6936&title=z370-extreme4-bsod-on-boot

http://forums.crucial.com/t5/Crucial-memory-for-PC-systems/Crucial-Ballistix-Elite-ddr4-3200-XMP-issue-on-z370/td-p/181573

https://rog.asus.com/forum/showthread.php?98226-Maximus-X-Hero-(Wifi)-Random-Restarts

http://www.tomshardware.co.uk/answers/id-3584670/build-random-restart-top-spec.html

Dakle samo malo pogledaj, hrpa problema s memorijama itd..

A Uzrok je skoro pa identičan kao kod Ryzena. Ne adekvatno educirani korisnici + nekompatiblnost + neispravnost nekog od hw-a

Razlika je jedino u tome što ako memorija radi na Intelu raditi ce deklarirano na npr 3000mhz a na Ryzenu na 2933mhz.

Znaci guglao si probleme sa coffe lejkom i izbacio par linkova, WOW! Pa to mozes napraviti za bilo koji komad hw-a i dobit ces iste rezultate...

Stvar je sto su kod coffee lejka to random slucajevi, dok je kod ryzena to masovno rasireni opcepoznati problem gdje se jako dobro mora paziti koja ce se memorija koristiti sa kojom plocom i ako dobijes 3000mhz sa dobrim latencijama se ides napit od srece, druga solucija je uzeti najskuplji moguci b-die. Nema tu previse rasprave i filozofije. 

cekaj malo ti spominjes uzorke a ne stavljaš brojke.  čovjek bi pomislio da si fanboy

evo ti uzorak. fanboyski:

od 20 procesora 2 faližna.  eto ja proglašavam kavu problematičnom platformom sa izuzetno visokim postotkom procesora koji dolaze neispravni. doduše nemaju problema sa memorijom. jer ne rade

jel ti glupo zvuči ovo gore? ajde primjeni onda isto i na svoje postove.. nemoj bit toliki fanboy ko boga te molim, stvarno si presao sve granice

(G)jokaCRO ingame
17 godina
eywa33 kaže...

Nemamo kristalnu kuglu jebiga toxiče sad. u ovoj temi se ionako trola i zajebaje. kao da dođeš u krčmu i tražiš liječnički savjet.

...o tome da mi smetaju konzole i sl. Jednostavno pogrešno. ne shvaćaš. ne interesira me to, a to je drugi par opanaka. prosto k'o pasulj. moš mislit kako mi smeta što se netko igra na 30fpsa. 

A našo si se komentirati nešto što nisi probao :) A k tome ocito si se nasao i prozvanim.

Super je to.

Uglavnom ja znam tko nešto zna u ovoj temi a tko ne.

Zaista mislim da je ovo ovdje zadnja moja poruka u ovoj temi.

Radije cu ako vec budem prisutan na forumu posjecivat teme gdje netko treba pomoc i dati pokoji savjet.

Ovo ovdje je totalni apsurd stalno se skace iz jednog u drugi flame

8 godina
protjeran
Chat tema ljubitelja hardvera

polovicno pratim ovu temu, tako da sam ubro samo da toxicov frend dobija bsodove nakon instalacije windoza...najcesci uzrok bsoda je kad je odredjeni sektor na ramu ili disku neispravan i os pokusa citati ili pisati u taj odredjeni sektor...99.99% plocice/diska moze bit ispravno, samo taj jedan error i to se mora reklamirat...preporuka je da odvrti memtest/disk sken na drugom racunalu...to obicno traje nekoliko sati, pa najbolje pustiti da se odvrti dok spavas...ako ima jedan jedini error, obavezno reklamacija...drugi uzrok moze bit da proc nije sjeo u utor kako bog zapovida, ili cak moze biti i da hladnjak na njemu ne lezi kako treba (ozbiljno, meni je znao nebutat uopce ako bi hladnjak bio neispravno postavljen)...treci uzrok moze bit da je netko mozda zaboravio montirat one nozice-vide na dno kucista i jednostavno zavidao maticnu na kuciste bez njih (to sam dva-tri puta u zivotu vidio), pa maticna dira kuciste...cetvrti uzrok moze biti struja, sto moze bit neispravno napajanje, krivi pin ustekan u dodatno napajanje na ploci ili ne ustekan uopce, ili npr neispravan usb utor na kucistu ili prejaka grafa za napajanje/pcie utor....sesto moze biti da se neki kabeli diraju ili da su neispravni, sedmo...dakle, kao sto je netko napisao, nemamo kristalnu kuglu, moze bit svasta...

Poruka je uređivana zadnji put uto 19.12.2017 13:25 (Gorstak79).
17 godina
toxic kaže...
XXX kaže...

Kaj na konzolama nema pro gamera koji žive od toga? Nije li to definicija pro gaminga, kada ti je to profesija i živiš od toga?

Zabrijo je zesce i ocito mu smeta.

PS4 pro gamera ima vise nego pc pro gamera.

Otkad to ima vise ps4pro gamera? imas neku statistiku i koje se to igre igraju? 

Danas je tesko biti glup jer je konkurencija prevelika!!!
14 godina
protjeran
red_bull kaže...

cekaj malo ti spominjes uzorke a ne stavljaš brojke.  čovjek bi pomislio da si fanboy

od 20 procesora 2 faližna.  eto ja proglašavam kavu problematičnom platformom sa izuzetno visokim postotkom procesora koji dolaze neispravni. doduše nemaju problema sa memorijom. jer ne rade

jel ti glupo zvuči ovo gore? ajde primjeni onda isto i na svoje postove.. nemoj bit toliki fanboy ko boga te molim, stvarno si presao sve granice

Ja bi po tvome morao znati postotak slucajeva da bi ta cinjenica usla u tvoju fanboyevsku glavu?

Ono sto znam je da gdje god se okrenes problemi sa memorijom kod ryzena, hoces ovdje u temi, hoces na ostalim forumima, hoces po tech kanalima gdje je pojam "Ryzen is picky when it comes to memory" postao poznata i priznata stvar, al neki nikako da se pomire s time.

Vec sam masi ekipe preporucio ryzene i slagao konfiguracije, uputim ih na moguce probleme s memorijom ili sa time da moraju izdvojiti malo vise za b-die ako im je ta razlika u performansama vazna, da se igram na 60hz i bavim se nekom produktivnoscu i sam bi uzeo ryzen 1600 npr, znam da bi malo vise platio memoriju i to je to.

Za promjenu budi malo koristan jer vrhunac tvog prisustvovanja na forumu je lupanje TD-ova. 

17 godina

Uopce ne pratis sta se tice memorije, imas informacije stare sigurno pola godine ne treba sada nikakav b die, vec i najobicnija memorija ide jako visoko na ryzenu. 

17 godina
war3_tft kaže...
red_bull kaže...

Ja bi po tvome morao znati postotak slucajeva da bi ta cinjenica usla u tvoju fanboyevsku glavu?

Ono sto znam je da gdje god se okrenes problemi sa memorijom kod ryzena, hoces ovdje u temi, hoces na ostalim forumima, hoces po tech kanalima gdje je pojam "Ryzen is picky when it comes to memory" postao poznata i priznata stvar, al neki nikako da se pomire s time.

Vec sam masi ekipe preporucio ryzene i slagao konfiguracije, uputim ih na moguce probleme s memorijom ili sa time da moraju izdvojiti malo vise za b-die ako im je ta razlika u performansama vazna, da se igram na 60hz i bavim se nekom produktivnoscu i sam bi uzeo ryzen 1600 npr, znam da bi malo vise platio memoriju i to je to.

Za promjenu budi malo koristan jer vrhunac tvog prisustvovanja na forumu je lupanje TD-ova. 

Ja nisam fanboy. Nađi jedan moj fanboyevski post.

Zakaj onda potenciraš memoriju kao problem? nema se kaj drugo ili?

Zbog čega bi pisao nešto samo da se piše?

Pa nije valjda da te bole TD-ovi?

(G)jokaCRO ingame
14 godina
protjeran
Ne potenciram ja nis, kad je ovak dosadno u temi obicno se ubacim kad trolovi izadu iz spilja tj kad na silu zele da je nesto istina, a nije.

Kad mi netko kao ti lupi td to me tangira kao cinjenica da madarska nema more. Posto si ti moj vijerni fanboy i lupas mi td gdje stignes ne moze se previdjeti, postalo mi je to i slatko vec, a jos dan danas cekam neku pametnu od tebe. ;)
17 godina
neaktivan
red_bull kaže...

Ja nisam fanboy. Nađi jedan moj fanboyevski post.

Zakaj onda potenciraš memoriju kao problem? nema se kaj drugo ili?

Zbog čega bi pisao nešto samo da se piše?

Pa nije valjda da te bole TD-ovi?

Naravno da nema,  pa Toxica koji je stari hardveraš i očigledno nije fanboy jer  je imao Intela i AMD, dribla i uči "znanje" u stilu "sin objašnjava ocu kako se prave djeca"...

Naš mentalitet ima jedan kvalitet, da te jebe u zdrav mozak sve dok ima imunitet! Zustavite zemlju silazim, nije mi do ničeg, odlazim!
12 godina
odjavljen
toxic kaže...

A našo si se komentirati nešto što nisi probao :) A k tome ocito si se nasao i prozvanim.

Super je to.

Uglavnom ja znam tko nešto zna u ovoj temi a tko ne.

Zaista mislim da je ovo ovdje zadnja moja poruka u ovoj temi.

Radije cu ako vec budem prisutan na forumu posjecivat teme gdje netko treba pomoc i dati pokoji savjet.

Ovo ovdje je totalni apsurd stalno se skace iz jednog u drugi flame

Što nisam probao? Igrati na ps4? Jesam. Znaš što mislim o tome. Nego, o kakvom ti čovječe prozivanju govoriš? Pa jel čuješ da me ne nimalo ne interesira išta vezano za konzole?! Ti ih voliš? Super, 0 fucks given. Ne shvaćam zapravo 2% stvari koje si nabacio u zadnjih par postova. Ako ćemo o prozivanju, ajde malo sad pročitaj ove svoje izjave, pa reci koliko tu ima smisla.

toxic kaže...

Da se ja malo ukljucim u ovo raspravu s obzirom da imam i ps4 pro.

Ali ovo što ti navodiš jednostavno nisu istine.

Što nije istina? Danu reci šta molim te, u ovom mom postu punim nekakvih neistina...

toxic kaže...

Igre i gameplay (story) itd.. su puuuno nadmašile igre koje dobiš na pc-u.

Stvarno? A što, gdje, kako? "itd"? Neki objektivni zaključak ili tvoje osobno mišljenje? Ako je prvo, koji su kriteriji za to? Mislim stvarno...

toxic kaže...

Sve igre koje dobiš na kraju na pc-u mozes igrat i na konzolama izuzevsi par skart naslova koje ionako ne igras na pc-u. Tipa "strategije" kojih niti nema osim CIV i SC serijala, sve ostalo je totalni skart a njih tu valjda nitko ne igra osim mene na pc-u. Svi patite na igre koje imas na obje platfrome.

Generalizacije i projekcije u ovom postu nadmašuju zdrav razum, iskreno. Ajd pročitaj što si napisao molim te. 

toxic kaže...

Ponata je da nikad ali nikad nece biti boljih igara na pc-u.

... i opet generalizacije... Zapravo, neću ti više eufemizirati, ovo su gluposti bez presedana.

toxic kaže... 

Također ovdje na forumu ljudi kupuju HW da bi igrali igre vecina njih a ta vecina se jos uvijek VRTI na jednoj igri vise od 2 godine npr. Witcher 3 ili BF, Crysis itd..

Teško uopce od tih silnih fpsova igrat igru i proci je zar ne ?

Boldano te smeta ili? I kakve veze ima što netko kupuje ovaj ili onaj hardver, i za koju namjenu? Znaš onu zašto pas liže muda? Uostalom, bar ti znaš što znači bacati pare na hardver... I šta ti je ovo o "silnim fpsovima i prelasku igara"? Kakve su to sad aluzije?

toxic kaže...

Heba li Vas vise amd vs intel, pc vs konzola niski rr vs visoko rr i slicne gluposti.

Veli onaj koji je s gorljivim besmislenim izjavama nastavio i nastavlja raspravu intel vs amd, pc vs konzola... Pretpostavljam da si kasno zaspao i ustao na lijevu nogu punim, ili netko te naljutio privatno il nešto treće... Jer ovo što pišeš i komentiraš je "boli glava".

Dont these talking monkeys know that Eden has enough to go around? Plenty in this holy garden, silly old monkeys, Where there is one you are bound to divide it Right in two!
18 godina
odjavljen

Ha ha fino sam zapalio sa onim PS 4 filmekima i ekskluzivama 

14 godina
protjeran

Pa toxic je i sam priznao probleme s memorijom i da ga to zivcira, tak da si upravo ispalio debeli smijesni corak. 

17 godina

Eto samo za tebe

i to ti je hynix cip na njoj, a imas i pun klinac na netu da im radi memorija na dosta vecoj frekvenciji nakon agesa updata 

14 godina
protjeran
Aha, to je ona jedna ploca koju stalno spominjes, kuzim.
12 godina
odjavljen
XXX kaže...

Ha ha fino sam zapalio sa onim PS 4 filmekima i ekskluzivama 

E baš si teški piroman. A ovaj se rasplamsao ko da je poliven benzinom, i onda krene protestno napuštati raspravu i kritizirati to "dosadno svađanje", time što se upravo on svađa sa mnom, a mene tako hladno boli tuki za njegov ili ičiji drugi igraći medij, pokretač... Ako sam se osjetio prozvanim za išta onda je to kad se krene kenjat po tuđim preferencijama, i osobnom ukusu za BILO ŠTA. Ako ću igrat Witchera 3 sljedećih 10 godina, koji vrag to ikome smeta? Kad izađe intel i32 48900K, i GTX 128000 sa 512TB VRAMA, i budem imao 360° 32K display na 1000hz, pokrenut ću Witchera 3 i sjetit se njega ... 

ps. moram se nadovezat i na ove gore ratnike intela i amd-a. Plaćenike. Intel prednjači u nekim stvarima u mainstreamu, za HEDT elitu ne znam niti me zanima. A prednjači jer je višestruko veća korporacija, s višestruko više zaposlenih, budžetom, prihodima i svemu ostalom što mjeri kvantitetu jedne firme. Imaju sve što trebaju da budu kvalitetniji. AMD je zapravo čudo što uopće izbacuje jako konkurentne čipove. Dalje, ako ja tražim visok IPC i visok takt, tko mi to ponudi za moj budžet, ja uzimam. Ne zanima me koji je brend. Da qualcomm izda desktop čip koji će to ispunit, ima moje pare. Ja biram, ovi nude. A vi se i dalje nastavite prepirat, u dobroj ste temi ;)

Poruka je uređivana zadnji put uto 19.12.2017 16:53 (eywa33).
17 godina
neaktivan
war3_tft kaže...

Pa toxic je i sam priznao probleme s memorijom i da ga to zivcira, tak da si upravo ispalio debeli smijesni corak. 

Meni se čini da ti jedini ovdje previše pametuješ i ispaljuješ ćorke...

Naš mentalitet ima jedan kvalitet, da te jebe u zdrav mozak sve dok ima imunitet! Zustavite zemlju silazim, nije mi do ničeg, odlazim!
17 godina

ma ja tebe obožavam war, kak i onog šupkiusa ili kak se već zove, žao mi je kaj sam te isprstenjario evo neću više. vidim da ti smeta... oprosti...

(G)jokaCRO ingame
17 godina
Ma vidim da tebi ne pase kako god da okrenes
14 godina
protjeran
red_bull kaže...

ma ja tebe obožavam war, kak i onog šupkiusa ili kak se već zove, žao mi je kaj sam te isprstenjario evo neću više. vidim da ti smeta... oprosti...

Sudeci prema preocitoj isfrustriranosti nisi ti duze vrijeme nista "isprestenjario". 

18 godina

Voda nastavlja teći ... Nakon jezera Cannon, Ice i Tiger na 10 nm, 2020. slijede brzaci Sapphire Rapids na 7 nm. 

https://www.techpowerup.com/237404/intel-sapphire-rapids-micro-architecture-succeeds-tiger-lake

Dodaj tu AMD (ako poživi)  i imaš svakih pola godine novu arhitekturu :) 

Nećemo dividende, hoćemo veće lopate!
12 godina

Kod intela prvo mostovi, pa izvori, pa jezera, onda brzaci. Šta iduće dolazi, septičke jame???

14 godina
protjeran
Chico12 kaže...

Kod intela prvo mostovi, pa izvori, pa jezera, onda brzaci. Šta iduće dolazi, septičke jame???

Tsunami, da odnese svo ostalo smece. 

14 godina
Chico12 kaže...

Crna rupa koja samo sisa pare.

14 godina
protjeran

Jbte drzim ovog i5 8600K na 5.1ghz kao da mu je to stock frekvencija, mislim si ono WTF? 5.1ghz turbo sam mu stavio na 5.3ghzlol!lp

Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
10 godina
Stjepanj kaže...

Jbte drzim ovog i5 8600K na 5.1ghz kao da mu je to stock frekvencija, mislim si ono WTF? 5.1ghz turbo sam mu stavio na 5.3ghzlol!lp

hehe lako ti overclockati kave  overclockaj neki r7 na 4.3ghz (bez ln2) sa svih 8 jezgri i HT-om i dam ti šta oćeš 

16 godina
protjeran
Stjepanj kaže...

Lako to clockat, clockaj ti Pascala, to ti slabije ide 

18 godina

Našao sam bolji deal od privjeska. 400 kn sa slanjem na ebayu. Ima da klinci rasture minecraft na 720p

Nećemo dividende, hoćemo veće lopate!
Poruka je uređivana zadnji put pet 22.12.2017 10:35 (hrvooje).
14 godina
protjeran
Posto nas u ovoj temi ima podosta iskoristio bih priliku da svima zazelim Sretan i Blagoslovljen Bozic!
17 godina
odjavljen

Čestit Božić i sretna nova 2018. svim kolegama, čak i Intel i AMD fanaticima. Posebno želim Luciju da si dogodine može priuštiti nesocijalni HEDT procesor i 144Hz monitor, Stjepanju da ga lutrija posere s nekim 2,5GHz 1080Ti, toxicu da mu Acer potraje overclockan, ihushu da piše razgovjetnije...i svima pusa. :P

Nope.
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice