A ja cilo vrime mislim da je tema IPC Ryzen vs Kava i starija jezera.
MISCREATED
MISCREATED
I ja sam sad zbunjen... što je tema? Izvlači li se netko na temu ovdje? Logično bi bilo uspoređivati Ryzen i Broadwell u najboljem slučaju.
lol nicky vas trola i to fajn 
dobro onda, eto, nadan se da si zadovoljan 
lol nicky vas trola i to fajn 
Ne ja ne trolam nego lipo pitam. Nema mi logike da se prepiremo o IPC-u Kaby i Sky-a kad znamo da je to jedna te ista jezgra doduše malo ispolirana. Logično je da raspravljamo o Ryzen vs Intel a uostalom od toga je i krenulo.
MISCREATED
Nabasao sam na jednu maksimalno glupu stranicu za provjeru bottlenecka:
http://thebottlenecker.com/#project
Kaže mi da je moja R9 380X slaba za FX-a kojeg imam i da mi treba RX 480 kako ne bih imao bottleneck.
No stvara situacija je obrnuta, treba mi jači procesor kako bi iz 380X uvjek izvlačio maksimum!
kad mi ti sve propisno dokažeš da sam u krivu ja ću onda priznat da sam u krivu a do tada će svako svoje
To se zna od pocetka, ipc gain je 0% na Kabyu. Evo Skylake ovdje cak i najbolji, ali to je trial & error. Nema nikakve razlike osim clocka, a i clock je minimalno veci od Skya, Kaby je bio cisto grabljenje para. Link
Trk u dućan po i9 7920x za simboličnih 9600kn. :D
jeben test, meni kaže da je 8600k BN i za 2x 970
i da ga zamjenim sa nekim xeonom 
Average bottleneck percentage: 8%
Ali nemaju 1080Ti pa sam stavio TX

Nećemo se rugati ljudima ako ne znaju; cilj je ukazati na problem na lijep način.
:) Na bugovom forumu moraš biti i teta u vrtiću
Nego, i ARM je hardver, koji lagano dolazi na laptope, pa o novom Snapdragonu 845 kažu:
https://www.anandtech.com/show/12114/qualcomm-announces-snapdragon-845-soc
Quickly explained, DynamIQ enables the various different CPU cores within an SoC to be hosted within the same cluster and cache hierarchy, as opposed to having separate discrete clusters with no shared cache between them (with coherency instead happening over an interconnect such as ARM's CCI). This major transition is probably the largest to date that we've seen in modern mobile smartphone ARM consumer SoCs.
Radit će ga Samsung na drugoj generaciji 10LPP procesa.
Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
Dugo nisam vidio nešto gluplje. 
kojoj stranici?
baci oko na neko od kolindinih obraćanja naciji... pa se vrati na ovo, bit ćeš oduševljen 
Luci čemu to modanje i toliko svjetlucavih ventova samo ti stvaraju buku i sam si rekao, skinuvši mit o pregrijavanju 8700, da to kod tebe sve može radit bez hladnjaka.Uopče nisi eko friendly.
Luci čemu to modanje i toliko svjetlucavih ventova samo ti stvaraju buku i sam si rekao, skinuvši mit o pregrijavanju 8700, da to kod tebe sve može radit bez hladnjaka.Uopče nisi eko friendly.
kako svjetlucanje na ventu stvara buku 
Inace, kod mene je sve na pasivi dok ne igram i ne bencham, kada igram i bencham sve palim na max, a za tvoju informaciju nije proc jedina komponenta u kucistu, a nize temperature su uvijek povoljne jer ce i OC jos napredovat, tako da vjetra nikad dosta