Chat tema ljubitelja hardvera zaključana tema

poruka: 24.322
|
čitano: 3.380.946
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
Re: Chat tema ljubitelja hardvera
Stjepanj kaže...
XXX kaže...

Ryzen 2 4.5 ghz 12/24 329$

Bit će zanimljivo ako je ovo istina i to več navodno za dva mjeseca.

molim brzo nek netko prevede vidim neke brojke s 5?! OMGdaj nemoj klatlp

To su glasine koje nisu potvrdene ako stvarno bude tako intel moze odmah novu seriju izbacit mozda dobijemo i5 sa 8 jezgri 😂

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
14 godina
protjeran
Valentin17 kaže...
XXX kaže...

Ništa, ovima koji su pokupili i5 8600k, i7 8700k je opet vrijeme za promjenu. 

Treba već početi lagano razmišljati i o nekom kreditu lagano jer ovo ne može svatko pratiti. 

a kao tesko ce mi pastilp

Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
14 godina
protjeran
eywa33 kaže...
Valentin17 kaže...
XXX kaže...

Ništa, ovima koji su pokupili i5 8600k, i7 8700k je opet vrijeme za promjenu. 

Treba već početi lagano razmišljati i o nekom kreditu lagano jer ovo ne može svatko pratiti. 

Vrijeme za promjenu bude tek kad vidim bottleneck. Instantno po ryzen ako bude kao u slajdu... Po svemu sudeći, bottleneck neće još neko vrijeme . Još ako uspiju dx12 implementirat kao na ROTTR, bottleneck će nastupit na sudnji dan, ako i tad.

kolika ti je temperatura cca u igrama na 5ghz?(tipa bf) nesto se premisljam da uzmem taj i7 no nebi zelio velike temperature, trenutno s ovim imam oko 70(peak) u igrama a da mi se kuciste nerastali...lp

Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
13 godina
odjavljen
Stjepanj kaže...

kolika ti je temperatura cca u igrama na 5ghz?(tipa bf) nesto se premisljam da uzmem taj i7 no nebi zelio velike temperature, trenutno s ovim imam oko 70(peak) u igrama a da mi se kuciste nerastali...lp

Sad sam renderirao neki video i kroz nekih uru vrimena max temp 73C na 5ghz@1.28v. Da vruć... To su sranja. Vruć je kad su ljudi po recenzijama nabijali 1.4v za 5ghz. Naravno da će na 1.4 lupat po 90C. Ako je osrednji primjerak, ići će na 5ghz sa 1.3v-1.32v, to se ohladi s bilo kojim hladnjakom od 500kn. Bolji primjerak ide na 5ghz sa manje od 1.3v, a to ohladiš sa kiflom. U gejmingu je špricer, evo ti video pa pogledaj, misim da nije išlo preko 60C.

ps. pratim i temperaturu mosfeta. LLC je na mislim 5 (6 je max) i ostale opcije regulacije pojačane. Rade ko sat. Voltaža ne dropa ni hebenog milivolta na nijednom monitoring software-u prilikom max loada, ni na primeu. Zakucano na 1.28 ko kamen. Temperature mosfeta do 70C na renderingu, u gejmingu oko 65C. No imaj na umu da mi je u kućištu teški propuh, 3 fractalova case fana na upuhu, a corsairov AF140 rear i 2xfractalova venturi top na radijatoru exhaust. Senjska bura je povjetarac za ovo... Još kad bi mogao ubacit treći front 140 fan, uragan bi nastao unutra. Za oko mi je zapeo CM master case maker. Ima opciju 3x140mm fron, jedino što je top i dalje na 2x140mm... Ali airflow bi trebao biti bomba kad se skine ovaj puni front panel.

Dont these talking monkeys know that Eden has enough to go around? Plenty in this holy garden, silly old monkeys, Where there is one you are bound to divide it Right in two!
Poruka je uređivana zadnji put sub 2.12.2017 17:20 (eywa33).
10 godina
XXX kaže...

Ako i je istina nisu trebali ništa govoriti do izlaska procesora

Kao što sam već predviđa ranije, rekao sam da će amd ili sniziti cijene jako ili dodati jezgre a čini se da će onda dodati jezgre jer je to isplativije nego prodavati jeftinije ove procesore i sljedeće s istim brojem jezgri  

ali meni se sviđa 8c/16t za 1k kn 

16 godina

nevjerujem da ce tako biti mislim da ce samo takt dignuti ali nikad se nezna vidjet cemo 1. Mjesec ce pokazati.

10 godina
CroVandal kaže...

nevjerujem da ce tako biti mislim da ce samo takt dignuti ali nikad se nezna vidjet cemo 1. Mjesec ce pokazati.

Ako samo digne taktove može se odmah pokopati bez značajnih spuštanja cijena koja bi onda trebala biti jako jako spuštena jer će ice lake i5 procesori imat 6c/12t a sadašnje takve i7ice su po multi core scoru veoma blizu pa onda je logično da poveća broj jezgri jer je to puno puno isplativije nego spuštanje cijena novim 8c/16t i nižim procesorima 

Poruka je uređivana zadnji put sub 2.12.2017 17:27 (petarjukic).
18 godina
Chat tema ljubitelja hardvera

Bdw stize 9xxx serije CF-a i i3 i5 ce imat HT sto do sada to nije bio slucaj...

10 godina
4mal kaže...

Bdw stize 9xxx serije CF-a i i3 i5 ce imat HT sto do sada to nije bio slucaj...

te i3ice i i5ice bi navodno trebale ići na sadašnju platformu a i7ice sa 8 jezgri na z390 platformu

16 godina

Samo neka izlaze iz oba tabora sto jaci procesori napokon stvari nakon dugo vremena idu naprijed

18 godina

To je super jer za sicu ces imat 2c/4t u slucaju i3-9xxx odlican proc 

Jacine neceg sto se prije par godina placalo dosta skupo...a sve se ovo.desava zahvaljujuchi ryzenu jer su ih stisli...

Poruka je uređivana zadnji put sub 2.12.2017 17:49 (4mal).
9 godina
protjeran
ansha kaže...
Stjepanj kaže...
XXX kaže...

25 kao 5 stotina kuna koliko ces moc dobit za 8600K ako ovo bude istina (a nece)...

Kamo srece da je ovo istina... pricekati par mjeseci intelov odgovor na 6ghz i ovo sto imam samo frknuti u smece, necu se ni zamarati s prodajom 

18 godina
odjavljen

Javi u koji kontejner ćeš bacati.

10 godina
lav1000 kaže...
ansha kaže...
Stjepanj kaže...
XXX kaže...

25 kao 5 stotina kuna koliko ces moc dobit za 8600K ako ovo bude istina (a nece)...

Kamo srece da je ovo istina... pricekati par mjeseci intelov odgovor na 6ghz i ovo sto imam samo frknuti u smece, necu se ni zamarati s prodajom 

i da bude 6ghz clockan taj i7 neće dobiti 12c/24t r7 kad se pomnoze jezgre, ipc i clock... ali ovo su samo fantazije nekih fanboya sa obadvi strane, neće bit ni jedno ni drugo

17 godina

Ekipa ajde jednu pametnu ako moze.

Ovako danas sam se stigao igrati s 100 lock na novom monitoru i sve je to super krasno predivno no uocio sam nesto cudno a nevezano za monitor

Ovako igram bf1 maks postavke gpu usage vecinom na maksimumu, ovisno o mogucnostima graficke kartice fps pada na 70 pa se vraca na 100 itd.. temperature grafičke kartice do 70 stupnjeva maks.

Igram WOT maks postavke 100 lock all the time, gpu usage je oko 80% (ocito vise niti ne treba za 100 lock) nekad manje nekad malo vise jer realno igra je puno manje grafički zahtjevinija od bf1. No temperature grafičke se penju cak do 75 stupnjeva a gpu usage znatno manji nego kod bf1.

Znate li koji racku?

Poruka je uređivana zadnji put sub 2.12.2017 18:45 (toxic).
9 godina
protjeran

ja bi rekao da su 100% neka očitanja kriva... i to bi rekao prije kod wota, i ja sam imao neka čudnovata očitanja doduše sa world of warships ali ne sjećam se točno, pokazivalo mi je da mi vrti na nekih 7 fps sa 980ti ili tako nešto, WG zna samo papiti lovu, a ne zna rješavati svoje bugove...

13 godina
neaktivan

Nadolazeći intelovi procesori bi trebali bit lošiji od kave što se tiče klokanja pa tko je kupio kavu, nema baš razloga ići na novu generaciju pogotovo jer će po običaju trebat i novu ploču.

13 godina
odjavljen
lav1000 kaže...

ja bi rekao da su 100% neka očitanja kriva... i to bi rekao prije kod wota, i ja sam imao neka čudnovata očitanja doduše sa world of warships ali ne sjećam se točno, pokazivalo mi je da mi vrti na nekih 7 fps sa 980ti ili tako nešto, WG zna samo papiti lovu, a ne zna rješavati svoje bugove...

Ne znam koliko je to vjerojatno... Ako prati usage preko msi ab moralo bi biti sve u redu. Fakat čudno doduše. Inače, toxic kakav ti je fan profil? Morao bi to moći spustiti još par stupnjeva sigurno. 

Lave, kako tebi idu temperature i na kojem fan profilu? Mene jedino bocka činjenica da ne smijemo niti promijeniti pastu jer gigabyte ne dozvoljava. Ali pošto nema nalijepnice, dade se sve izvest i očuvat garu. I to me sad muči. Baš mi se rastavlja ova beštija.

Dont these talking monkeys know that Eden has enough to go around? Plenty in this holy garden, silly old monkeys, Where there is one you are bound to divide it Right in two!
16 godina
protjeran
toxic kaže...

Ovako danas sam se stigao igrati s 100 lock na novom monitoru i sve je to super krasno predivno no uocio sam nesto cudno a nevezano za monitor

Ovako igram bf1 maks postavke gpu usage vecinom na maksimumu, ovisno o mogucnostima graficke kartice fps pada na 70 pa se vraca na 100 itd.. temperature grafičke kartice do 70 stupnjeva maks.

Igram WOT maks postavke 100 lock all the time, gpu usage je oko 80% (ocito vise niti ne treba za 100 lock) nekad manje nekad malo vise jer realno igra je puno manje grafički zahtjevinija od bf1. No temperature grafičke se penju cak do 75 stupnjeva a gpu usage znatno manji nego kod bf1.

Znate li koji racku?

Kolike su ti inace max temperature gpu-a? Odvrti 7-8min furmarka sa max power limitom da to doznas...

9 godina
protjeran

pa kad roknem agresivnu krivulju da iznad 60°C roka 100% vent onda ne prelazi 62-63°C, a kad opustim onda 66-67 drži, naravno govorim o gamingu bez fps limita i sl.

kod kratkih benčeva i sl. eno stavio sam na unigine superpostion temu dođe blizu 60

17 godina
ansha kaže...
toxic kaže...

Znate li koji racku?

Kolike su ti inace max temperature gpu-a? Odvrti 7-8min furmarka sa max power limitom da to doznas...

nemam pojma, iskreno mi se niti ne vrti furmark.

Malo sam se pogirao s krivuljama ventova u kucistu pa cu pratit ali opet to nema veze jer 

WOT = gpu usage manji a vece temp.

Ostale igre (probao sam i Hellblade) gpu usage maks - temperature nize.

16 godina
protjeran

Ali nikakva sansa je da afterburner krivu temp. prikazuje...

17 godina
ansha kaže...

msi sigurno ne kaze krivo jer sam i gpuz u pozadini vrtio istva stvar je bila

mozda je bas kod ove igre fora 99% u igri vs 99% gpu usage u furmarku..

Razlike su... mozda WOT optereti odredene stvari vise od nekih drugih nemam pojma.

17 godina

možda majnaš a ni neznaš

(G)jokaCRO ingame
16 godina
protjeran
toxic kaže...
ansha kaže...

Razlike su... mozda WOT optereti odredene stvari vise od nekih drugih nemam pojma.

Aj ako nece furmark probaj Heaven vrtit 10-ak minuta pa vidi temperature...

13 godina
neaktivan
XXX kaže...

Holy fuck Ryzen na 5ghz ce sazvakati i ispljuniti intela bez problema na 5ghz 

Jos dodaj tome ako ram ode preko 3.4ghz 

2018 ce biti dobra...............

Luci na aparatima 

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
10 godina
chaselol kaže...
XXX kaže...

Holy fuck Ryzen na 5ghz ce sazvakati i ispljuniti intela bez problema na 5ghz 

Jos dodaj tome ako ram ode preko 3.4ghz 

2018 ce biti dobra...............

Luci na aparatima 

chaselol još ništa ne znamo, vidit ćemo šta će biti, ali da, 2018. će bit zanimljiva 

17 godina
ansha kaže...
toxic kaže...
ansha kaže...

Aj ako nece furmark probaj Heaven vrtit 10-ak minuta pa vidi temperature...

fora je sto su mi svi ventovi u kucistu poriktani na temeperaturu proca

furmark ne opterecti uopce proc i samim time mi se ventovi skoro pa ni ne vrte pa ne dobijem realnu sliku..

13 godina
neaktivan
petarjukic kaže...

chaselol još ništa ne znamo, vidit ćemo šta će biti, ali da, 2018. će bit zanimljiva  

ma nema nista od ovoga, ako oni dodju do 4.2ghz stock a 4.5ghz OC to ce biti super, 5ghz se nece desiti 100% 

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
10 godina
chaselol kaže...
petarjukic kaže...

ma nema nista od ovoga, ako oni dodju do 4.2ghz stock a 4.5ghz OC to ce biti super, 5ghz se nece desiti 100% 

da, ali sjeti se kako su govorili da je ryzen bio najgori slučaj te da su napredovali u ipcu i više nego šta su očekivali u odnosu na prošle procesore (excavator arhitekture)

može bit svašta, u tolko velik klok i ja sumnjam ali ne bi me iznenadilo kada bi izbacili r7 sa 12 jezgri jer kada dođe uskoro ice lake pokopat će amd u svim segmentima a smanjivanje cijene je puno neisplativije nego ubacit još jezgri jer ih trošak za proizvodnju dođe i tako i tako isto tako da postoji šansa da dobijemo r7 sa 12c/24t 

Poruka je uređivana zadnji put sub 2.12.2017 20:59 (petarjukic).
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice