Chat tema ljubitelja hardvera zaključana tema

poruka: 24.322
|
čitano: 3.381.252
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
Chat tema ljubitelja hardvera

Zna čika Darth šta valja.

Drži se ti sinko mene, daleko ćeš dogurati.

*smiješak, roktanje*

13 godina
odjavljen
Re: Chat tema ljubitelja hardvera

Hehe... nisam ni sumnjao u tebe.

nego... jbte jesi brz!

Dont these talking monkeys know that Eden has enough to go around? Plenty in this holy garden, silly old monkeys, Where there is one you are bound to divide it Right in two!
14 godina

That's what she said...

10 godina

još malo i Božić pa ćemo svoja kućišta kititi raznim čipovima i integriranim krugovima 

16 godina

Samo za rizine svjedoke da se malo opustite uz Mozarta

o tome kako je intel vruc i puno se grije itd itd 

AMD AntiBoy
Poruka je uređivana zadnji put čet 30.11.2017 22:19 (dreadmoore).
13 godina
odjavljen

Ja sam vidio samo prašinu 

Dont these talking monkeys know that Eden has enough to go around? Plenty in this holy garden, silly old monkeys, Where there is one you are bound to divide it Right in two!
16 godina
eywa33 kaže...

Ja sam vidio samo prašinu 

to je zastitni znak u kucistu 

AMD AntiBoy
10 godina
odjavljen
dreadmoore kaže...

Imam više frameova od tebe u pubgu sa i7 3770k.

16 godina

Bas mi je drago zbog tebe jesi sad sretniji zbog toga 

AMD AntiBoy
14 godina
protjeran
chaselol kaže...

Pogledaj vrh malo bolje 

Nema to veze kad ce ti rubni dijelovi biti sakriveni iza plastike klik.

13 godina
odjavljen
Glavas_ZG kaže...

Dakle, samo cpu je bitan, ko je** činjenicu da imaš 1080ku, a on 1070ku?

18 godina
odjavljen

Ja sam vidio samo najružniju igru ikada, i to priča netko tko ne pati na grafiku. Strašno.

18 godina

Svaki ljubitelj hardvera ovo mora pogledati. A ovaj Shockley je baš bio butthurt, sad znam zašto su Intelaši takvi :)

Nećemo dividende, hoćemo veće lopate!
13 godina
neaktivan

A ne ne izvini, luci je elita i sve mora biti savrseno, ovako izgleda k'o da je kupljeno i skinuto sa branika nekog starog kamiona i nakrivo isjeceno 

Enivej, teze je naci tako tanku spuzvicu realno koju moras da stavis na ovu resetku da bi imalo efekta. Bez toga to nije filter nego bezveze bacen novac na glupost.

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
11 godina
eywa33 kaže...
Glavas_ZG kaže...

Dakle, samo cpu je bitan, ko je** činjenicu da imaš 1080ku, a on 1070ku?

Ustvari bitan je fps,prema tome bolje balansiran izlaz frameova na ekranu...Glavas wins by tko--čak ako zanemarimo da je ovo najgori Skylake na forumu i okolici ...nhf to dreadmoore 

https://i.redd.it/e18f8931ul5y.gif
Poruka je uređivana zadnji put čet 30.11.2017 23:13 (ZGamer).
8 godina
protjeran
Mene taj mozart nekako asocira na cupkanje stidnih dlacica.
16 godina

E sad jos bilo dobro da neki rizin glasnik napravi ovako slican video pa da pokaze te hladne amd-ove.A usput bas me zanima jel postoji neki nacin da zaobidjem ovaj cpu-fan, jer kad iskljucim ventilator onda mi bios salje zvucne signale za gresku .Nesto imam na umu da iskljucim sve ventilatore pa da se igram u potpunoj tisini.

AMD AntiBoy
8 godina
protjeran
Ustekaj vent i iskljuci ga u biosu.
10 godina
odjavljen
dreadmoore kaže...

Bas mi je drago zbog tebe jesi sad sretniji zbog toga 

I meni je drago zbog mene.

Sretniji sam.

Poruka je uređivana zadnji put čet 30.11.2017 23:45 (Glavas_ZG).
8 godina
protjeran
Nesto se mislim da ako dx12 ne ovisi o procu, mozda mi ne bude triba apgrejd mog golda dobar niz godina.
13 godina
odjavljen
Gorstak79 kaže...
Nesto se mislim da ako dx12 ne ovisi o procu, mozda mi ne bude triba apgrejd mog golda dobar niz godina.

Mislim da si nešto krivo smislio :)

Glavni adut DX12 jest da omogućuje software-u da iskoristi puno više dostupne snage nego se moglo sa dx11. Primjer, moj cpu na dx11 bottlenecka grafičku na tomb raideru (slučaj sa haswellom, nisam  probava sa kavom) i to dobro, dok na dx12 fila grafičku bez problema. DX11 je iskorištavao recimo oko 40% procesora, dok je na dx12 cpu load bio do 80%... 

Dx11 ima, vele znalci, samo jedan thread za gpu, a ostali mogu bit za AI, fiziku... Na dx12 se na to gleda kao "pool" resursa koji se koriste kolko triba i kolko može...

TLDR:

Privjesak, pošto ima 2c/4t, i na dx11 će bit iskorišten često do maximuma, što znači da neće u dx12 imati toliko prostora jer se nema što više iskoristit.

13 godina
neaktivan

Ima opciju u biosu da se ignorira nizak rpm/isključen cpu vent.

16 godina
Na cpu fan nema ali na svim ostalim ima
AMD AntiBoy
13 godina
neaktivan
dreadmoore kaže...

Inace pozadinski zvuk je ugasen da bi blokirao prednje ventilatore koji su zakucani na 100% da bi ubacili malo svjezeg vazduha.

p.s. lose si sredio airflow u kucistu imas negativan pritisak, previse prasine, fuj. Pocetnik.

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
8 godina
protjeran
Onda najbolje ubost fx 8320. Kad dx12 pocne koristit svih 8 jezgri, to mi bi mogo bit vrh proc. Samo mi je malo cudno kako to da je na dx 11 i dalje toliki cpu usage na svim jezgrama, a ne samo na jednoj.
8 godina
protjeran
A najgluplje mi je od svega sto ne postoji neki balancing. Ili u osu ili u igrama. Npr kad vidi da je proc na sto posto, da da vise zadataka grafi, izmjeni detalje ili rezu da pruzi i brainless korisnicima najbolje moguce gaming iskustvo.
16 godina

To ti mislis da su zakucani a na kraju krajeva sami video pokazuje da je kuciste otvoreno sto automatski otpadaju ventilatori koji upuhuj zrak i izbacuju vruci zrak.Iduci video kad budem radio za 7 dana poskidat cu sve ventilatore ako mislis da je to razlog ovih temperatura, cak cu ti pustit pozadinski zvuk a najbolje da te zovnem na pivu pa da se sam uvjeris ako mislis da je nesto lazirano blizu smo.

AMD AntiBoy
12 godina
@Gorstak79
Dzaba sve kad fx ima slabe jezgre koje su mozda 10% jace od intelove core 2 jezgre koje su izisle tamo negdje 06/07. Sandy bridge ima oko 35-40% brzu jezgru od fx-a.
8 godina
protjeran
Dobro, ali dobijes ih 8 za 500 kn. Cini mi se bolji deal od ryzena. A kad se na naklokaju su kroz ok. Na passmark sajtu su pri vrhi sto se tice performansi za dolar.
12 godina
Ryzen 3 podere tog fx-a u bilo cemu. Ali ako je fx jeftikaner onda ok.
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice