Prepoucite žičani miš do 400 kuna, ovaj zadnji je vidio zid. (srot od 40kn)
U ovoj temi se svasta moze pisati, ali o misevima ne 
isprike, mozes li mi link poslati od teme ili da otvaram novu thx
Pozdrav ljudi, imam problem s brzinama interneta na WiFiu. Koristim TPlink wn722 u sobi koja je udaljena od rutera 2 poprilicno deblja zida. Ruter isporucuje 120/20 a ja maksimalno dobijam 20/20, a download nerijetko bude oko 10-12. Kako da upgradam adapter da dobijem sto bolje brzine interneta na PCu? Koji adapter kupiti?
Pozdrav ljudi, imam problem s brzinama interneta na WiFiu. Koristim TPlink wn722 u sobi koja je udaljena od rutera 2 poprilicno deblja zida. Ruter isporucuje 120/20 a ja maksimalno dobijam 20/20, a download nerijetko bude oko 10-12. Kako da upgradam adapter da dobijem sto bolje brzine interneta na PCu? Koji adapter kupiti?
ta brzina koju si spomenio 120 download i 20 upload ti je izražena u megabitima a ne megabajtima a jedan megabajt ima 8 megabita a to sto ti je brzina 12 megabajta je normalna, sve ovisi o ostalima spojenima u kući i procesima u pozadini
usb 2.0? ubodi žicu..
ili tumačenje o radio signalu, wifiju, smetnjama i gubicima paketa, broju usera na mreži, robustnosti routera (wlan servera) koji to hendla, pa snaga-generacija PCja, malware, postavke torrenta .. i teorija. a-b-g-n standardi i max koji je teoretski max dok se u RL može dobiti samo toliko ili manje + problemi s B i b byte-bayt.. u preračunavanju. Fast-100 je cca 13-16MBps, 100Mbps (minus protokol), wlan 54g je jedan max, spoj će biti na prvoj zajedničkoj/nižoj brzini koju podržavaju oba uređaja + ovisi o postavkama i HW mogućnostima.
i na kraju, jesi li ušao u postavke routera i pogledao.. onako, možda neka kvačica-opcija, .. svako slovo je važno, b-B itd..
edit .. i speed-faq za wlan adapter, slično vrijedi za router.. oba uređaja provjeri-podesi, možda kanal, možda.. bezbroj možda.
Luci iskrsnule su hitnije brige, koju 1080ti uzeti... modding on-hold, kad završimo projekt 1080ti se bacamo na to
kad mama dobije plaću
Pa necu valjda ko ti prosjacit za i5 8400, meni mama kupi i7 8700k i nemam brige 
Luci iskrsnule su hitnije brige, koju 1080ti uzeti... modding on-hold, kad završimo projekt 1080ti se bacamo na to
GTX 1080 Ti Gaming X TRIO 11GB ovo je behemot od kartice 1.5kg, 32.5cm 
EDIT:
Ja odo sutra po lim za prednji panel kod lokalnog limara
usb 2.0? ubodi žicu..
ili tumačenje o radio signalu, wifiju, smetnjama i gubicima paketa, broju usera na mreži, robustnosti routera (wlan servera) koji to hendla, pa snaga-generacija PCja, malware, postavke torrenta .. i teorija. a-b-g-n standardi i max koji je teoretski max dok se u RL može dobiti samo toliko ili manje + problemi s B i b byte-bayt.. u preračunavanju. Fast-100 je cca 13-16MBps, 100Mbps (minus protokol), wlan 54g je jedan max, spoj će biti na prvoj zajedničkoj/nižoj brzini koju podržavaju oba uređaja + ovisi o postavkama i HW mogućnostima.
i na kraju, jesi li ušao u postavke routera i pogledao.. onako, možda neka kvačica-opcija, .. svako slovo je važno, b-B itd..
edit .. i speed-faq za wlan adapter, slično vrijedi za router.. oba uređaja provjeri-podesi, možda kanal, možda.. bezbroj možda.
Ne znam, doslovno sam samo ustekao tplink i rjesio adaptere i nije neka sreca.Svo vrijeme sam se izrazavao u bitovima. Kopao sam po routeru i koliko me sluzi skromno poznavanje tematike sve je okvačeno kako treba. USB2.0 je, ne znam da li je mozda do toga bottlneck? Zanima me da li ima smisla kupovati bolje od tog basic 10Eur adaptera vise manje.
propustnost usb 2.0 je teoretski 60MB, realno max 40, ovisno o stvarnoj brzini uređaja 20-30MBs.. slično kao fast-100mbps mreža.. ali ako je sve u bitovima, tek tad mi nije jasno.
koja ti je deklarirana brzina opreme, paket-brzina s ugovora.. 120mbps/up20mbps.. i ima li to ikave veze s wlan dijelom opreme, tj koji standard podržavaju obje strane wlana.. abg-n. g je 54mbps, n ovisi neki umnožak x3-x6 150-300/450mbps.. ovisi o paru i smetnjama. Ali ako router nema n ili adapter, tad je max 54.
od tog, je realno kroz zdove očekivati cca pola ili manje.
-jel ikad bila viša brzina, može biti kvar-antena.. ili neka nova smetnja. Može biti bezbroj stvari, ali nisi ih naveo, npr driver-malware.. može se bootati live npr mint i vidiš kako radi za usporedbu-test.
-navedi konkretne brzine koje imaš, brzinu spajanja-prijavljeno/connect i neki DL...
kopao po routeru.. i što ima, npr kanali-izbor, promjena ako je u zgradi više susjeda možda pomogne npr default 1-6-11 na neki drugi npr 2-7-12.., ali ako je zbog zida tad razlike neće biti
ili, ako imaš više računala, mobitel.. kako se drugi spajaju, koja brzina.. mobiteli? lakše je s njima šetati po sobi i vidjeti razliku u signalu kad si uz router i kad si u drugoj sobi.. pa i mjerenje jačine signala, tek da to eliminiraš ili potvrdiš kao uzrok.
propustnost usb 2.0 je teoretski 60MB, realno max 40, ovisno o stvarnoj brzini uređaja 20-30MBs.. slično kao fast-100mbps mreža.. ali ako je sve u bitovima, tek tad mi nije jasno.
koja ti je deklarirana brzina opreme, paket-brzina s ugovora.. 120mbps/up20mbps.. i ima li to ikave veze s wlan dijelom opreme, tj koji standard podržavaju obje strane wlana.. abg-n. g je 54mbps, n ovisi neki umnožak x3-x6 150-300/450mbps.. ovisi o paru i smetnjama. Ali ako router nema n ili adapter, tad je max 54.
od tog, je realno kroz zdove očekivati cca pola ili manje.
-jel ikad bila viša brzina, može biti kvar-antena.. ili neka nova smetnja. Može biti bezbroj stvari, ali nisi ih naveo, npr driver-malware.. može se bootati live npr mint i vidiš kako radi za usporedbu-test.
-navedi konkretne brzine koje imaš, brzinu spajanja-prijavljeno/connect i neki DL...
kopao po routeru.. i što ima, npr kanali-izbor, promjena ako je u zgradi više susjeda možda pomogne npr default 1-6-11 na neki drugi npr 2-7-12.., ali ako je zbog zida tad razlike neće biti
ili, ako imaš više računala, mobitel.. kako se drugi spajaju, koja brzina.. mobiteli? lakše je s njima šetati po sobi i vidjeti razliku u signalu kad si uz router i kad si u drugoj sobi.. pa i mjerenje jačine signala, tek da to eliminiraš ili potvrdiš kao uzrok.
Laptop kad sjedne do rutera i spoji se ima 50ak mbit DL. Ovo je 2 debela zida udaljeno i max vuce 15ak. Probao sam mijenjat kanale, nista se ne popravlja. Ugovoren je 120/15 i jucer je covjek donio novi ruter. USB adapter podrzava do 150mbit, n standard. Windowsi su cisti, updateani na zadnji wupdate.
Laptop kad sjedne do rutera i spoji se ima 50ak mbit DL. Ovo je 2 debela zida udaljeno i max vuce 15ak..
-mogao si to odmah.. i to je odgovor. Nemaš što popraviti osim fizikalnih zakona, ukloniti zid, provući žicu,..
- i provjeriti koje standarde još podržava, neki 'n'.. ako oba uređaja podržavaju, tad bi uz router trebao dobiti do max paketa.. +100mbps..
+ovisno o smetnjama, ponekad je bolje odabrati nižu brzinu (stabilniji signal, manje izgublejnih paketa..).
Koji ruter imas? I ako je slab signal normalno da je brzina manja. Spoji laptop sa LAN kablom i onda odvrti speed test da vidis koliko zapravo imas ovo preko wlan nikad nije 100posto pouzdano jel ovisi kakva je wlan kartica itd...
R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
Laptop kad sjedne do rutera i spoji se ima 50ak mbit DL. Ovo je 2 debela zida udaljeno i max vuce 15ak..
-mogao si to odmah.. i to je odgovor. Nemaš što popraviti osim fizikalnih zakona, ukloniti zid, provući žicu,..
- i provjeriti koje standarde još podržava, neki 'n'.. ako oba uređaja podržavaju, tad bi uz router trebao dobiti do max paketa.. +100mbps..
+ovisno o smetnjama, ponekad je bolje odabrati nižu brzinu (stabilniji signal, manje izgublejnih paketa..).
ako je do zidova, može se poslužiti wifi extenderom - ovako nešto
meni je pomoglo za dječji komp, prije su imali jednu crticu i često bi gubili sgnal u potpunosti, nakon što sam između ta dva zida stavio ekstender više nemaju problema sa internetom
Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
pa po odazivu na temu reklo bi se da su ljudi jedva dočekali, pun pogodak Tonči 
pa po odazivu na temu reklo bi se da su ljudi jedva dočekali, pun pogodak Tonči 
Fuckas odaziv kad su razgovori dosadni za upucat se, prije je bilo puno zanimljivije. 
a ništa onda opet dedicated temu za trolanje treba pokrenuti...
Stize vikend, sad ce on ono svoje kako trosi 3500 vikendom, a inace zivi u podrumu
i onda ce se naci neki forum heroj koji ce trigerati lucija i dobiti zuti a luci crveni 
Evo ljudi jedan sam test napravio cisto me zanimalo kako se delidani i7 6700k ponasa sa pasivnim hladjenjem na stock frekvenciji samo sam skinio ventilatore sa coolera sa malo stress testom i temperature nakon nekih pola sata usput odradjen CB da se ne zaboravi jednostavno ne zele pasti ispod 38°C sa pasivnim hladjenjem temperatura sobe 22°C
Stize vikend, sad ce on ono svoje kako trosi 3500 vikendom, a inace zivi u podrumu
Za razliku od tebe koji zivis na nekom tunguzijskom pasnjaku ja sam gospodin iz europske metropole, sve i da zivim u podrumu za mene si sirotan iz zemlje treceg svijeta 
Stara izreka, mozes istjerati seljaka iz sela, a ne selo iz seljaka.
Enivej,
ovo mi je super pogledati kako se ljudi dosjete ovakvih home made hladjenja za grafe
https://imgur.com/0qeHu6T 
Ha, znaš onu staru partizansku: "Drugarice i drugovi, crno nam se piše propasti nećemo jer riješenje je tu, negdje oko nas, samo se moramo osvrnuti oko sebe". Daklem, moš se ti
koliko hoćeš jer eto, čovjek se snašao, sad da baš lijepo i izgleda, ne izgleda, al' služi svrsi! Šalu na stranu, a što ćeš, ja opet kada vidim ovakovo nešto, dođe mi teško, jer znam da čovjek sigurno nebi išao tim putem i na taj način da ima novaca. Svi mi znamo što i kako, samo daj love
!
Front panel za kuciste je tu KLIK 25kn placeno i izrezano na mjeru 
Krivo i neravno odrezano.
Ha, znaš onu staru partizansku: "Drugarice i drugovi, crno nam se piše propasti nećemo jer riješenje je tu, negdje oko nas, samo se moramo osvrnuti oko sebe". Daklem, moš se ti
koliko hoćeš jer eto, čovjek se snašao, sad da baš lijepo i izgleda, ne izgleda, al' služi svrsi! Šalu na stranu, a što ćeš, ja opet kada vidim ovakovo nešto, dođe mi teško, jer znam da čovjek sigurno nebi išao tim putem i na taj način da ima novaca. Svi mi znamo što i kako, samo daj love
!
Taj komentar iznad bio je za Lucija :D
Ali ovo za snalazenje je vrhunsko, ima jedan video
i ja sam jedno vrijeme kad sam imao prastaru 4890 ovako nesto uradio i mogu ti reci da je bolje nego bilo koje stock hladjenje ako je dobar heatsink, stavis dva mocna venta na nju i rokaj 
Pogledaj vrh malo bolje
Prijateljev i5 8100 (da, znam da je i3, ali to je nasljednik i5 7600 i i5 6500 po broju jezgri i performansama) u usporedbi s mojim FX-om u Cinebenchu NA ISTOM TAKTU od 3,6GHz:
i3 8100 nekih 550-560 bodova, moj FX 8300 također oko 550-560. No ja svog naclockam na preko 4,5 GHz i postižem skoro 700 bodova. Ono što hoću reći je to da je jedna Coffe Lake jezgra u rangu dvije FX-ove u Cinebenchu R15.
I u 3DMark Firestrike je slična situacija. Njegov i3 8100 skuplja oko 8000 bodova u PhysX testu, a kako bi moj FX to postigao trebam ga pošteno clockati (na preko 4 GHz).
Provrtjeti ćemo još koji benchmark. Možda Fritza i takvo nešto. Iako mu je proc za gaming možda bolji, moja R9 380X šije njegovu RX 560 dobrano.
Da malo promijenimo smjer... DarthMarkus bio si totalno u pravu za zvuk na ovoj Asusici... Zvučnici mi daju osjetno čišći i dublji zvuk... Pucanje iz puške na bf zvuči bolesno dobro, užitak. Samo, rijetko ću ih moć koristit jer igram ugl. noću, dok mala u sobi do spava
. Tad su mi slušalice jedina opcija... Moram probat spojit slušalice preko 3.5mm audio kabla da vidim jel se osjeti razlika, al čisto sumnjam da ću moć trpit kabal sa sluški, opet... Wireless pod svaku cijenu. Jedino mi je tipkalo žičano. A kad smo kod tipkala, evo tipkam na ovoj jeftinoj mehaničkoj od MS-a thunder pro S... Reko da malo probam ove jeftine mehaničke, iako sam fan kvalitetnijih membranskih još odavno... Nije loša, fakat za 200kn kolko sam dao za nju - strava. Ali sumnjam da će ostat duže. Vjerojatno ide na njušku uskoro. Nek je još malo doduše. Da ima opciju stavit jednu boju preko svih tipki, bilo bi puno bolje, ovako imaš samo prefefinirane boje i piči... meh