Chat tema ljubitelja hardvera zaključana tema

poruka: 24.322
|
čitano: 3.356.308
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
10 godina
protjeran
Re: Chat tema ljubitelja hardvera
Patrick_cro kaže...
Pa i7 isto spada u budžet konfu tako da ako hoces pravu platformu odi na x299 ili tr4 socket tako da kako god okrenes jos si u budžet konfi. Ja neznam jer ti uopće i igras sta ili samo bulji u gostima counter po cijele dane, ali dam se kladiti da je ovo drugo.

Pa i7 ima i na X299 

I malo brkas pojmove, ja sma na najbrzem procesoru na svijetu za gaming, molim lijepo 

17 godina
odjavljen
Chat tema ljubitelja hardvera

Ova tema kao puff daddy. Taman kad se naviknes - novo ime.

Freak Show Inc.
10 godina
protjeran

Na tebe smo vec zaboravili... Te puno tlace u novoj firmi? Slabo te ima

8 godina
protjeran

Kako mi je smiješno slušati neke forumaše ovdje koji pričaju o frejmovima i gamingu a koriste 60 hz monitor . Moj mlađi brat koji komp najviše koristi za miniclip igrice posjeduje 120 hz monitor i to je manje smiješno od ovih najglasnijih govornika o gamingu sa 60 hz monitorom.

10 godina
odjavljen

Ja na 60hz imam preko 100 fps

12 godina
odjavljen

Ovo je najjača tema na forumu... Donedavno je bila BF4, a onda je kec poremetio sve i podijelio ekipu. Stara dobra divide et impera. E moj EA, sve pokvariš, ali baš sve...

A ovu temu pokvarit može jedino crveni karton Luciju. Nakon njega se počinje o veš mašinama topičarit, zamisli. Al evo ga nazad da sve postroji

Luci, molim te, u potpis stavi "I'll be back" i sliku terminatora... 

Dont these talking monkeys know that Eden has enough to go around? Plenty in this holy garden, silly old monkeys, Where there is one you are bound to divide it Right in two!
10 godina
protjeran
Mirogojček kaže...

Kako mi je smiješno slušati neke forumaše ovdje koji pričaju o frejmovima i gamingu a koriste 60 hz monitor . Moj mlađi brat koji komp najviše koristi za miniclip igrice posjeduje 120 hz monitor i to je manje smiješno od ovih najglasnijih govornika o gamingu sa 60 hz monitorom.

Ma ajde, prava si zverka 

Samo mi nije jasno zasto si otvarao novi profil druze Shockwave? Da nemas previse trauma koliko sam te posprdao na tom racunu?

Budi ti tonci dodjelio par punata kada se pribudi iz zimskog sna 

Poruka je uređivana zadnji put sub 25.11.2017 0:38 (Lucidius).
17 godina
Najbrži proc za gaming na 60hz monitoru, ajde ne baljezgaj vise i prestani vec jednom srati po ryzenu jer si vec naporan i dosadan s time svaki dan.
Danas je tesko biti glup jer je konkurencija prevelika!!!
8 godina
protjeran
Lucidius kaže...
Mirogojček kaže...

Ma ajde, prava si zverka 

Samo mi nije jasno zasto si otvarao novi profil druze shockwave? Da nemas previse trauma koliko sam te posprdao na tom racunu?

Budi ti tonci dodjelio par punata kada se pribudi iz zimskog sna 

Boli te a?? Ajde mamica će ti kupiti novi monitor ako budeš bio dobar.

8 godina
protjeran
Glavas_ZG kaže...

Ne znam da li da se smijem ili... 60 hz monitori su kao rami od 4 gb, vrijeme je da 120 hz ili u ramima 8 gb postane standard.

Poruka je uređivana zadnji put pet 24.11.2017 22:41 (Mirogojček).
18 godina
odjavljen

Pa nismo djeca da se igramo na monitorima i sa tabureom ispod stola 

10 godina
protjeran
Mirogojček kaže...

Ne znam da li da se smijem ili... 60 hz monitori su kao rami od 4 gb, vrijeme je da 120 hz ili u ramima 8 gb postane standard.

Mozes li nam poslikat malo tu svoju dream team konfiguraciju sa tim besnim monitorom, takvo sto moje oko jos nije vidjelo, nije valjda da strucnjak kao ti nema neku sliku za ponizit nas smrtnike...

18 godina
odjavljen

Ili da prenosimao kantu u dnevni boravak jedno mjesećeno..tzv. jednomjesećni gaming 

16 godina
Patrick_cro kaže...
Najbrži proc za gaming na 60hz monitoru, ajde ne baljezgaj vise i prestani vec jednom srati po ryzenu jer si vec naporan i dosadan s time svaki dan.

Pa i na 60hz monitoru je brzi od ryzena isto ti ga dodje 

AMD AntiBoy
10 godina
odjavljen
Mirogojček kaže...
Glavas_ZG kaže...

što će 90% populacije sa integrušama, grafama ranga 750ti, 1050, gtx 960 i sl radit sa 120hz monitorom

10 godina
odjavljen
XXX kaže...

Ili da prenosimao kantu u dnevni boravak jedno mjesećeno..tzv. jednomjesećni gaming 

bolje i to nego da završiš u garaži

8 godina
protjeran
Glavas_ZG kaže...
Mirogojček kaže...
Glavas_ZG kaže...

što će 90% populacije sa integrušama, grafama ranga 750ti, 1050, gtx 960 i sl radit sa 120hz monitorom

Stvar je u tome što neki toliko spominju te frejmove i gaming, kao kupuju najbolje komponente za gaming, a onda to sve ukrase sa 60 hz monitorom , to ne mogu nikako shvatiti. Kad si osvježavam konfu uvijek gledam i monitor koji mi je jednako bitan kao i cpu, gpu, a u zadnje vrijeme i audio sustav pošto se bavim produkcijom pa nije loše to iskoristi i za surround điđe miđe efekte u igrama itd.

Poruka je uređivana zadnji put pet 24.11.2017 23:11 (Mirogojček).
17 godina
Lucidius kaže...
Patrick_cro kaže...
Za razliku u cijeni koju bi morao iskesirati za Intela uzmem si jacu grafu ili bolji monitor 

Pa zato i7 nema svatko, nije to za budget konfe, to kupuju ozbiljniji korisnici kojima je i svaka druga komponenta na mjestu i koji nemoraju raditi prevage gdje i na cemu rezati.

Moze ga imati 70% forumaša da to zaista zeli.

Recimo moja tipkovnica i slucalice kostaju vise nego taj i7.

Da ne pricam da ljudi imaju Volane skuplje od toga i7, stolice skuplje od toga i7, monitore a nemaju i7 8700k

Za mene osobno taj i7 nije apsolutno nikakva prevaga u nicem i bilo kakav video koji ces mi ti ili netko drugi zakaci su mi apsolutni bullshit jer ja znam sto igram i kako igram. Izmedu ostalog dok se jos uvijek natjecete s SIROMAŠNOM PUBLIKOM KOJA NEMA ZA i7 ocito je da ekipa IMA za druge stvari puno skuplje od navedenog.

Eto uskoro mi dolazi Acer Predator x34a i bit ce mi apsolutni gust igrati na njemu s Ryzenom.

btw i Vešmašina koju sam zakacio par stranica prije koju sam kupio sada na BF je skuplja nego taj i7 i ide na 1400 fpsa pardon okretaja.

Klik : https://www.nabava.net/search.php?q=WMY91443LB1+

Poruka je uređivana zadnji put pet 24.11.2017 23:17 (toxic).
17 godina
odjavljen
Re: CPU chat tema
Lucidius kaže...

Kakve to veze ima sad jel mainstream platforma ili HEDT? sta to tocno treba HEDT predstvaljat bitno po tebi za usporedivanje u gejmingu  nemoj mi samo rec da bi mogucnost stavljanja 128GB rama na plocu za takav proc donjela prednost...

Zapravo, jesi ti ikad čuo za RAM disk? E, vidiš... netko tko može, ima i to pa tu stavi igre koje se onda na 4-kanalnom stroju učitavaju oko 300% brže nego s najbržeg NVMe SSD-a. Tako da - da, donijela bi. Brže spawnanje na mapama je bog kompetitivnog fpsa.

Nope.
8 godina
protjeran
toxic kaže...
Lucidius kaže...
Patrick_cro kaže...
Za razliku u cijeni koju bi morao iskesirati za Intela uzmem si jacu grafu ili bolji monitor 

Pa zato i7 nema svatko, nije to za budget konfe, to kupuju ozbiljniji korisnici kojima je i svaka druga komponenta na mjestu i koji nemoraju raditi prevage gdje i na cemu rezati.

Da ne pricam da ljudi imaju Volane skuplje od toga i7, stolice skuplje od toga i7, monitore a nemaju i7 8700k

Za mene osobno taj i7 nije apsolutno nikakva prevaga u nicem i bilo kakav video koji ces mi ti ili netko drugi zakaci su mi apsolutni bullshit jer ja znam sto igram i kako igram. Izmedu ostalog dok se jos uvijek natjecete s SIROMAŠNOM PUBLIKOM KOJA NEMA ZA i7 ocito je da ekipa IMA za druge stvari puno skuplje od navedenog.

Eto uskoro mi dolazi Acer Predator x34a i bit ce mi apsolutni gust igrati na njemu s Ryzenom.

Dobar post toxic , o tome sam i ja posao, coffe lake je mainstream platforma koju posjeduje velik broj ljudi u svijetu, kada se poveća dostupnost imat će ju puno korisnika i u Hr. Nekima je financijski domet ta mainstream platforma koja im uzme cijeli budžet pa si ne mogu kupiti dostojan monitor koji će pratiti te frejmove. Gledam baš specifikacije tog acer monitora, 4k, 100 hz i g-sync?? vau, osobno bih se mijenjao s tobom i dao ti svoju intel platformu za taj ryzen kada bi mi netko uz to i ponudio monitor taj, i uz taj monitor će te sitne razlike procesora nestati.

Poruka je uređivana zadnji put pet 24.11.2017 23:26 (Mirogojček).
10 godina
odjavljen
Mirogojček kaže...

Stvar je u tome što neki toliko spominju te frejmove i gaming, kao kupuju najbolje komponente za gaming, a onda to sve ukrase sa 60 hz monitorom , to ne mogu nikako shvatiti. Kad si osvježavam konfu uvijek gledam i monitor koji mi je jednako bitan kao i cpu, gpu, a u zadnje vrijeme i audio sustav pošto se bavim produkcijom pa nije loše to iskoristi i za surround điđe miđe efekte u igrama itd.

To je zato što se ne razumiju.

17 godina
Mirogojček kaže.. 

Dobar post toxic , o tome sam i ja posao, coffe lake je mainstream platforma koju posjeduje velik broj ljudi u svijetu, kada se poveća dostupnost imat će ju puno korisnika i u Hr. Nekima je financijski domet ta mainstream platforma koja im uzme cijeli budžet pa si ne mogu kupiti dostojan monitor koji će pratiti te frejmove. Gledam baš specifikacije tog acer monitora, 4k, 100 hz i g-sync?? vau, osobno bih se mijenjao s tobom i dao ti svoju intel platformu za taj ryzen kada bi mi netko uz to i ponudio monitor taj, i uz taj monitor će te sitne razlike procesora nestati.

Nekima su neke stvari puno bitnije od razlike u fpsima.

Ja sam se tu na forumu nagledao svasta.

Gledao sam si kupiti i ovaj Volan : https://www.fanatec.com/eu-en/module/configurator ps4/pc jer imam doma i ps4 pro s 4k HDR tvom a nista nisam slikao niti se rackuao tu po forumu..

Ali sada ce biti mir neko vrijeme jer na red dolaze ozbiljnije stvari poput žene i dvoje klinaca + stavljanje fasada na kucu i dodavanje jedne dodatne sobe.

ne znam gdje je 4mal  nestao taj covjek ima TV + BR player skuplji nego vecina auto pa se takoder ne .... okolo s time.. a ima i tonu konzola..

Poruka je uređivana zadnji put pet 24.11.2017 23:42 (toxic).
10 godina
protjeran
Tonči kaže...

Zapravo, jesi ti ikad čuo za RAM disk? E, vidiš... netko tko može, ima i to pa tu stavi igre koje se onda na 4-kanalnom stroju učitavaju oko 300% brže nego s najbržeg NVMe SSD-a. Tako da - da, donijela bi. Brže spawnanje na mapama je bog kompetitivnog fpsa.

Fps sa time sigurno nebi narastao, tako da u samom gamingu razlike nebi bilo. A i to ucitavanje na taj nacin nije bas tako kako ti pises sjedni i postelaj i radi, osobno nisam jedan jedini video ili test takvog izvodenja vidio. 

Imas li ti neki link da se uvjerimo u te tvoje tvrdnje...? 

10 godina
protjeran
toxic kaže...

btw i Vešmašina koju sam zakacio par stranica prije koju sam kupio sada na BF je skuplja nego taj i7 i ide na 1400 fpsa pardon okretaja.

Pa sta je 3500kn u zivotu, kome to sta predstavlja da nemoze ispljunut? To je dobar deparac za jaci vikend, hardver je goli kuki koliko trosim na druge hobije...

12 godina
odjavljen
Lucidius kaže...
Tonči kaže...

Fps sa time sigurno nebi narastao, tako da u samom gamingu razlike nebi bilo. A i to ucitavanje na taj nacin nije bas tako kako ti pises sjedni i postelaj i radi, osobno nisam jedan jedini video ili test takvog izvodenja vidio. 

Ma ram disk je opcija bila dok sam još rokao prastaru asrockicu i phenoma 965BE XD... Samo, Tonči , danas AAA igre imaju preko 50gb... Dakle stavit jednu igru i vozi ;)

To je dobra opcija za productivity šeme. Gejming? Fakat ne znam tko to radi.

XXX deda, te zabolila leđa od kauča? Protegni noge malo ala. Nemoj da te sutra moramo slušat kako bole leđa, nemoš hodat, bole oči, glava i sl. 

Mirogojček 1440p ultra wide nije 4K. Toj rezi fali jedno 3,5 mil pixela za 4k ;)

Dont these talking monkeys know that Eden has enough to go around? Plenty in this holy garden, silly old monkeys, Where there is one you are bound to divide it Right in two!
17 godina
Lucidius kaže...
toxic kaže...

Pa sta je 3500kn u zivotu, kome to sta predstavlja da nemoze ispljunut? To je dobar deparac za jaci vikend, hardver je goli kuki koliko trosim na druge hobije...

Odlicno,onda bi bilo zgodno da se to prestane naglasavati kao neka premium stvar/samo za odabrane jer zaista nije a ta teza se ponavlja jedan duzi period.

12 godina
odjavljen

Fakat, di je 4mal?

17 godina
odjavljen
toxic kaže...

Monitor, tipkovnica i miš su najvažnije komponente računala. Za neke monitore se može kupiti 6-7 komada i7-8700K.

Lucidius kaže...

Nema to veze s FPS-om (osim povremeno), ali nema veze, jer nemaš dovoljno memorijskih utora za 128GB da bi imao mjesta i za to (igre su danas velike) i za RAM kao takav. A i dosta je to skupa stvar na kraju.

eywa33 kaže...

Ma ram disk je opcija bila dok sam još rokao prastaru asrockicu i phenoma 965BE XD... Samo, Tonči , danas AAA igre imaju preko 50gb... Dakle stavit jednu igru i vozi ;) 

To je dobra opcija za productivity šeme. Gejming? Fakat ne znam tko to radi.

Da, skupo je i nedostižno za ove jeftine, mainstream platforme i zbog kapaciteta i cijene memorije danas, ali na HEDT-u se može. 128GB je praktički nužno za moderne igre. A i 4-kanalna memorija, jer ti treba bandwidtha, to je smisao.

Nope.
Poruka je uređivana zadnji put pet 24.11.2017 23:50 (Tonči).
8 godina
protjeran
Lucidius kaže...
toxic kaže...

Neko će radije to potrošiti za automobil, netko za nekretninu, neko na djecu itd. Ti pretpostavljam da radiš za neku prosjećnu plaću od 4000 kn, živiš sa mamom i tatom i to je već velika ušteda, siguran sam da nemaš ni curu i tu već uštediš poprilično, a vjerojatno nemaš ni bog zna kakav društveni život sudeći po količini vremena provedenim na ovom forumu i zato si možeš priuštiti te komponente. Kada budeš imao svoju nekretninu, dobar automobil u svom vlasništvu, curu, društveni život onda ćeš vidjeti šta je 3500 kn izdvojit za komponente, a ako uspiješ naći i za komponente uz sve to navedeno onda možemo pričati dalje...

Poruka je uređivana zadnji put pet 24.11.2017 23:54 (Mirogojček).
17 godina
Mirogojček kaže...
Lucidius kaže...

Neko će radije to potrošiti za automobil, netko za nekretninu, neko na djecu itd. Ti pretpostavljam da radiš za neku prosjećnu plaću od 4000 kn, živiš sa mamom i tatom i to je već velika ušteda, siguran sam da nemaš ni curu i tu već uštediš poprilično, a vjerojatno nemaš ni bog zna kakav društveni život sudeći po količini vremena provedenim na ovom forumu i zato si možeš priuštiti te komponente. Kada budeš imao svoju nekretninu, dobar automobil u svom vlasništvu, curu, društveni život, i uz sve to ove komponente što imaš sad onda možemo pričati dalje...

Ja bih mu radije zazelio da ima sluzbeni auto nego svoj osobni, to je valjda najbolja stvar koju mozes imati

A i biti solo uopce nekad nije losa stvar.

Sjecam se vremena kada nisam imao kredita a radio sam. Doduse vec sam tada bio s sadasnjom zenom/tada curom pa sam bio malo "aktivniji" tu na forumu s komponentama. Starija ekipa zna :) A realno nisam bas zaradivao neku lovu.. ali imao sam je def. vise nego sada.

Poruka je uređivana zadnji put pet 24.11.2017 23:55 (toxic).
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice