Chat tema ljubitelja hardvera zaključana tema

poruka: 24.322
|
čitano: 3.331.068
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
odjavljen
CPU chat tema

Lol xxx, stari troler. Imaš pravo. Ova plastika stvarno daje premium izgled. Imaš baš ono osjećaj nadmoći. Ne mogu opisat baš, al svakako je osjećaj puno bolji, skoro kao sex.

Dont these talking monkeys know that Eden has enough to go around? Plenty in this holy garden, silly old monkeys, Where there is one you are bound to divide it Right in two!
18 godina
odjavljen
CPU chat tema

nisam nikada imao sex tak da neznam, sigurno je super 

edit; svakao poslikaj na kraju da vidimo kako si posložio kablove, in oder aus policija mora imati funkciju :D

Poruka je uređivana zadnji put sub 11.11.2017 11:49 (XXX).
14 godina
protjeran
Re: CPU chat tema
eywa33 kaže...

Evo da updejtam svoj problem koji je, Bogu fala, rješen... Ugl. matična je bila neispravna (asrock extreme 4…). Zamijenjena sa Asus Maximus X hero. Reko kad već idem sa stare gaming 7 od Gige, da budem na razini i sa kavom. 

Bome dobar skok u cifri sa asrokice na ovo. 

Meni se asus z370-f nekako cini najbolje po pitanju price/performance, ima kvalitetne mosfete, jednak broj faza, dobre heatsinkove, isti zvuk itd, ali joj fale neke stvari tipa displej sa kodovima, konektori za termalne senzore itd.

U startu su doduse izbacili los bios sa F i E plocama gdje LLC nije radio kako spada tj uopce nije radio, ali su to ubrzo rijesili novim biosom.

14 godina
eywa33 kaže...

Evo da updejtam svoj problem koji je, Bogu fala, rješen... Ugl. matična je bila neispravna (asrock extreme 4…). Zamijenjena sa Asus Maximus X hero. Reko kad već idem sa stare gaming 7 od Gige, da budem na razini i sa kavom. 

Imao Hero VIII, odma' da ti velim da imaš jebeni integrirani DAC. Iskoristi ga...

Ja bi je isto ubo da joj nije cijena skočila sa 1800 na 2400, što mi je fakat malo previše, pa makar i bio ASUS.

Još mi je malo pederski što ne stave WI FI uz tu cijenu. 

12 godina
odjavljen

Darth... ako koristim wireless sluške od Asusa isto, imaju svoj usb, znači li to da je dac sa matične potpuno bypass-an? odn. da USB stick potpuno kontrolira zvuk za sluške i zapravo po sebi predstavlja zvučnu karticu?

Ps. oc3d veli da je llc na strix matičnim loš, odn. nepostojeći. Možda se promijenilo...nznm. 

pps... error led codovi pomažu stvarno. Kad sam krenuo bootat, pokazivao mi kod za memoriju. Reseatao kekse i sve ok... Sve piše dok prolazi boot. Tako mi je bilo i sa gaming 7 kad sam imao defektan keks jedan. Da nisam imao taj code check, morao bi se hebat dok ne nađem uzrok.

Dont these talking monkeys know that Eden has enough to go around? Plenty in this holy garden, silly old monkeys, Where there is one you are bound to divide it Right in two!
Poruka je uređivana zadnji put sub 11.11.2017 12:17 (eywa33).
14 godina
protjeran
war3_tft kaže...

U startu su doduse izbacili los bios sa F i E plocama gdje LLC nije radio kako spada tj uopce nije radio, ali su to ubrzo rijesili novim biosom.

eywa33 kaže...

Ps. oc3d veli da je llc na strix matičnim loš, odn. nepostojeći. Možda se promijenilo...nznm. 

12 godina
odjavljen
CPU chat tema

Tek sad sam vidio da si već spomenuo... 

xxx, tek u srijedu sve složim. Morat ću se dobro potrudit. Moram reć da ribbon type kablovi na psu dosta olakšavaju posao oko cable managementa pa neće bit neki extra problem. 

14 godina
eywa33 kaže...

Darth... ako koristim wireless sluške od Asusa isto, imaju svoj usb, znači li to da je dac sa matične potpuno bypass-an? odn. da USB stick potpuno kontrolira zvuk za sluške i zapravo po sebi predstavlja zvučnu karticu?

pps... error led codovi pomažu stvarno. Kad sam krenuo bootat, pokazivao mi kod za memoriju. Reseatao kekse i sve ok... Sve piše dok prolazi boot. Tako mi je bilo i sa gaming 7 kad sam imao defektan keks jedan. Da nisam imao taj code check, morao bi se hebat dok ne nađem uzrok.

Nisam siguran, makni usb dongle i probaj s jednim i drugim (ako imaš tu opciju). Ipak bi ti preoporučio neke audiofilske sluške.

Inače unutra ti je hvaljen Sabre ES9023P DAC + TI amp.

Sonic studio kao software je isto majka.

Poruka je uređivana zadnji put sub 11.11.2017 12:32 (DarthMarkus).
12 godina
odjavljen

Da, vidit ću. Nego, ove strix su mi wireless, a to je bio glavni razlog kupnje, što znači da nisam audiofil :)

Na kraju krajeva, i ovako mi zvuče sasvim uredno. Nemam zamjerki nikakvih.

14 godina
CPU chat tema

Nema veze što nisi audiofil, to ti je još jedno poglavlje neistraženo. Nešto kao 144 Hz Gaming. Kad malo uđeš u to, ne možeš se vratit na staro.

Navikneš se na dobro, j ga. Meni zvučni sustav s npr.običnim 5.1 5xxx Geniusom (drvo, 600kn), je bila dimezija više prije koju godinu. 

Skinuo 13th Warriora full BR with DTS i svaki put kad me okine depra pustim si na najače ovo :

Poruka je uređivana zadnji put sub 11.11.2017 14:24 (DarthMarkus).
14 godina
CPU chat tema

E da, Eywa - kod maximus ploča OBAVEZNO ne ostavljaj LLC na auto, nego na 5 ili 6 . Bude ti šibao puno veću voltažu inače.

Za kavu je idealno 6 koliko čitam. To prvo napravi.

Evo ti od Der8aurera tipovi (ako kontaš Klingonski)

Poruka je uređivana zadnji put sub 11.11.2017 15:10 (DarthMarkus).
14 godina
XXX kaže...

Nova igra.

Kad vidim ovak ošta,el ima uopće smisla uzimati novi Intel 8600 ili 8700 ili neki skuplji ryzen.Kad si imaju isti fps

https://www.youtube.com/channel/UCOonno4oe7nEsXvrT2FNrrg
17 godina
odjavljen
sstrmi kaže...
XXX kaže...

Nova igra.

Kad vidim ovak ošta,el ima uopće smisla uzimati novi Intel 8600 ili 8700 ili neki skuplji ryzen.Kad si imaju isti fps

Uzmes i9 ko Tonci pa se mozes prepirati sa Lucijem...

Osim ako si totalni freak za framerate - prakticki bilo kakav procesor proizveden u zadnje 2 godine ce ti biti dobar (pocevsi sa "privjeskom") za casual gaming.

Freak Show Inc.
17 godina
CPU chat tema

i3 8100 + Asrock Z370M Pro4 + 16GB DDR4 2400 MHz

vs

Ryzen 5 1400 + Asus B350-Plus + 16GB DDR4 2666

Opet sam počeo razmatrati nadogradnju. Jeftiniju.

Twitter: @191x7
18 godina
odjavljen
sstrmi kaže...
XXX kaže...

Nova igra.

Kad bi to bio jedini problem čovjek bi i uzeo...ali ja se pitam ima li smisla ulagati ako nemožeš igrati na tom procu kao ovo dolje.

itd 

Poruka je uređivana zadnji put sub 11.11.2017 15:57 (XXX).
17 godina
odjavljen
191x7 kaže...

vs

Jeftinija nadogradnja je oksimoron.

BTW, ja bih ovdje glasao za i3...

Freak Show Inc.
18 godina
191x7 kaže...

vs

Intela, kasnije lako nadogradis u slucaju potrebe na i5/i7

Intel i5 2550K;Asus Maximus IV Gene-Z/Gen3; GSkill 2X4 Gb 1600 Mhz;Sapphire ATI Radeon 5850 1 Gb;Hdd Samsung F3 1 Tb X 2
14 godina
CPU chat tema

Da preduhitrim gurua.

Vrlo jednostavno uloženo=dobiveno=Ryzen to svatko zna nosi doma reci hvala.

Žutanjak, bjelanjak, hoče ,neče.

13 godina
Kant kaže...
191x7 kaže...

Intela, kasnije lako nadogradis u slucaju potrebe na i5/i7

DarthMarkus kaže...

Da preduhitrim gurua.

Vrlo jednostavno uloženo=dobiveno=Ryzen to svatko zna nosi doma reci hvala.

Žutanjak, bjelanjak, hoče ,neče.

Intela, kasnije lako nadogradiš matičnu ploču kad skupiš za novi CPU.

Sto sad, nakon dugo vremena se isplati kupiti AMD, pa zasto ne, nije švabo lud!?

coffe,coffe,coffe.....
17 godina
Friday kaže...
191x7 kaže...

vs

Ej polako, još nisam zahrđao.

Twitter: @191x7
10 godina
odjavljen
CPU chat tema

kad već kupuješ kupi kako treba, ispod i5 nemoj ići.

15 godina
CPU chat tema

Jeftina, ne jeftina, i3 8100 je bolji od fx-a. Kasnije upikneš rabljenog i7 u tu ploču. A ak ti se to neda, opet sve mijenjaš, cpu,mbo,ddr5. Iskreno, ja da sad imam fx, ne bi razmišljao uopće o nadogradnji bar još 1 god. A što se tiče ryzena, ispod r5 1600 ne želim znat, a to opet vodi da je i5 8400 bolji od r5 1600 u ukupnom dojmu.

► Play ▌▌ Pause ■ Stop
13 godina
neaktivan
191x7 kaže...

vs

Zuris s nadogradnjom, bolje sacekaj drugi/treci mjesec 2018 i onda imas sve ploce, novu gen Ryzena i stabilno trziste.

Taj i3 ti nije nadogradnja, nije ni R5, osim ako ti hitno ne treba single core performanse boost.

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
13 godina
neaktivan

Slažem se sa glavasem, ako ćeš kupovat, štedi dok ne možeš kupit nešto kako treba jer navedene opcije izgledaju relativno loše.

18 godina
odjavljen
CPU chat tema

Najbolje ti je uzeti novi i7 7800k i kloknut ga na 5.0, to ti je najsigurnije da se bezveze ne dvoumiš između dva zla  Sa tim procom ima da ti R9 380X prodiše punim plućima!!

12 godina
Friday kaže...

čudom se čudim... 

17 godina
Friday kaže...
191x7 kaže...

vs

Primjetih da od kada si u Irskoj puno više tipkaš po forumu, pa nije valjda da je istina da se tamo ne treba baš raditi ? ;)

17 godina
odjavljen
toxic kaže...

Primjetih da od kada si u Irskoj puno više tipkaš po forumu, pa nije valjda da je istina da se tamo ne treba baš raditi ? ;)

Tu gdje sam trentno (iduci tjedan prelazim u novu firmu) sjedim do prozora i jedan od monitora mi je okrenut tako da ga samo ja vidim pa je na njemu uglavnom forum ili chat sa zenom.

A i nije bas nesto - prosjek u zadnjih 6 mjeseci mi je nesto malo manje od 6 poruka po danu. Bilo je prije dana i sa 60+ poruka u danu.

EDIT:

Jucer (subota) sam isao nesto odraditi za klijenta u firmu. Znaci ovisi kako uzmes...

Freak Show Inc.
Poruka je uređivana zadnji put ned 12.11.2017 11:08 (Friday).
14 godina
Friday kaže...
toxic kaže...

Tu gdje sam trentno (iduci tjedan prelazim u novu firmu) sjedim do prozora i jedan od monitora mi je okrenut tako da ga samo ja vidim pa je na njemu uglavnom forum ili chat sa zenom.

A i nije bas nesto - prosjek u zadnjih 6 mjeseci mi je nesto malo manje od 6 poruka po danu. Bilo je prije dana i sa 60+ poruka u danu.

Ok.

Čisto radi znatiželje, jel ta tvoja sadašnja "firmakojadopušta6porukapodanu" zapošljava ?

17 godina
odjavljen
DarthMarkus kaže...

Čisto radi znatiželje, jel ta tvoja sadašnja "firmakojadopušta6porukapodanu" zapošljava ?

Tesko da ces naci IT firmu u irskoj koja ne zaposljava. Uostalom, ja odlazim tako da ima treba drugi drlog developer da me zamjeni

Freak Show Inc.
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice