Chat tema ljubitelja hardvera zaključana tema

poruka: 24.322
|
čitano: 3.333.719
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
protjeran
CPU chat tema

Evo drustvo da rijesimo i tu misteriju oko temperatura tj "problema" s prime95 i sl!

Dakle ako se koristi verzija s Avx instrukcijama doticni cpu ce debelo premasiti svoj TDP.

Znaci Denis( iz Bug časopisa) je koristio tu verziju s Avx instrukcijama kao i ja sad vama za test i vidi vraga s stock potrosnjom od 78w moj i5 8600K na 5ghz@1.3V popeo na 132w sto je skok od 70% vece potrosnje za samo 16% overkloka pa eto drugari kako nastanu debelo vece temperature od stocka.

Evo to sam sve provjerio s HWinfo64

Evo i slika:

Posto se ja iskljucivo bavim gamingom ovaj i5 8600k nece nikad preci ni 100w na 5ghz@1.3v a to ohladite kao iz Pič e i s prosjecnim tower hladnjakom, tko zeli vrtiti Prime95 ili mora "Renderirati" satima i danima na stocku ili nekakav "normalniji" oc ce sve to i s AVX ici kao podmazano no na 5ghz i vecim naponima stvarno nemozete ocekivati cudesa pogotovo jer doticni nije zalemljen, jer da je bio zalemljen moguci scenario bi bio na 5.5+ghz bez problema no onda bi se opet zalili na temperature tamo s negdje 5.9Ghz...

my 2cent

edit.

Evo nek kolega XXX proba svog g4560 koji mu reporta 22w natjerati na 130+w pa nek javi temperature ili 180w koje poteze i7 8700k u tom istom primeu95LP

Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
Poruka je uređivana zadnji put sri 8.11.2017 22:47 (Stjepanj).
12 godina
odjavljen
Re: CPU chat tema
Friday kaže...

Ja sam sad opet probao linx i nesto mi ne stima. Kao da opterecenje ide u peakovima. Skoci na 60 i par stupnjeva, onda padne na 30 pa opet gore... Nije kontinuirano

A jesi gledao dal možda trotla procesor? Također vidi kako voltaža stoji, jel stabilna ili varira. I je li procesor konstantno pod loadom. Ako je konstantno pod loadom i kad padne temperatura, možda trotla jer se vrm previše optereti pa spušta voltažu što vodi do manjih temperatura. Iako sumnjam da je ovo scenarij jer ti pada previše - do 30C kako veliš. 

ps na kojem kloku ga držiš?

Dont these talking monkeys know that Eden has enough to go around? Plenty in this holy garden, silly old monkeys, Where there is one you are bound to divide it Right in two!
17 godina
odjavljen
CPU chat tema

Meni je samo drago sto si se vratio na noctuu

Freak Show Inc.
17 godina
odjavljen
eywa33 kaže...
Friday kaže...

Ja sam sad opet probao linx i nesto mi ne stima. Kao da opterecenje ide u peakovima. Skoci na 60 i par stupnjeva, onda padne na 30 pa opet gore... Nije kontinuirano

A jesi gledao dal možda trotla procesor? Također vidi kako voltaža stoji, jel stabilna ili varira. I je li procesor konstantno pod loadom. Ako je konstantno pod loadom i kad padne temperatura, možda trotla jer se vrm previše optereti pa spušta voltažu što vodi do manjih temperatura. Iako sumnjam da je ovo scenarij jer ti pada previše - do 30C kako veliš. 

ps na kojem kloku ga držiš?

Na defaultu je, poprilicno undervoltan

EDIT:

Sad sam odvrtio i nema throtlanja. CPU je skroz na 100% ali kao da samo u naletima koristi taj neki uzas koji ga grije

Freak Show Inc.
Poruka je uređivana zadnji put sri 8.11.2017 21:36 (Friday).
14 godina
protjeran

Ma i te temperature nisu problem kad se u obzir uzmu uvjeti. Jos jedan mit manje. 

17 godina
odjavljen

Pa naravno da je framerate lockan. Lockan je monitorom kod većine. :)

Nope.
12 godina
odjavljen
Friday kaže...

Na defaultu je, poprilicno undervoltan

EDIT:

Sad sam odvrtio i nema throtlanja. CPU je skroz na 100% ali kao da samo u naletima koristi taj neki uzas koji ga grije

Biće taj stres test ni sam ne kuži kako su tako niske temperature pa onda odustaje od testiranja svako malo 

Dont these talking monkeys know that Eden has enough to go around? Plenty in this holy garden, silly old monkeys, Where there is one you are bound to divide it Right in two!
17 godina
odjavljen
CPU chat tema

Vidim sad da mi na dvije jezgre malo oscilira opterecenje ali stvarno samo par postotaka pa mislim da to ne bi smjelo tako znacajno utjecati na temperature:

Freak Show Inc.
Poruka je uređivana zadnji put sri 8.11.2017 22:10 (Friday).
12 godina
odjavljen
Friday kaže...

Vidim sad da mi na dvije jezgre malo oscilira opterecenje ali stvarno samo par postotaka ali mislim da to ne bi smjelo tako znacajno utjecati na temperature:

S tim postavkama možeš do sudnjeg dana to stres-testirat.

14 godina
protjeran
Friday kaže...

Vidim sad da mi na dvije jezgre malo oscilira opterecenje ali stvarno samo par postotaka ali mislim da to ne bi smjelo tako znacajno utjecati na temperature:

dobro jel ti to prolazi prime95? nakod drugog testa se pali AVx u doticnom  i tu ako nemas dovoljno napona ce ti krepat jezgra/e

17 godina
odjavljen
eywa33 kaže...
Friday kaže...

S tim postavkama možeš do sudnjeg dana to stres-testirat.

Ma znam, ali ocekivao sam vise temperature jer je taj linx navodno ubojica...

Freak Show Inc.
17 godina
odjavljen
Stjepanj kaže...
Friday kaže...

dobro jel ti to prolazi prime95? nakod drugog testa se pali AVx u doticnom  i tu ako nemas dovoljno napona ce ti krepat jezgra/e

Ma evo odvrtio brzinski 15 minuta i odradilo bez greske. Temperature 63-68 stupnjeva.

Freak Show Inc.
14 godina
protjeran
CPU chat tema

4,2ghz i 1.2V? pod noktuom i skoro 70°c, nemoj vise nikad da mi spomenes to govance

Inace za informaciju trenutna ploca Msi Z370-A PRO nedaje vise od 1.53V pa nazalost na 5.5ghz sam vidio samo smrznuti desktop( sto po iskustvu dode da mi treba jos cca 0,30V da bi usao u stabilne windowse), pa ako nekome trebaju veci naponi onda ova ploca nije za njegaLP

Poruka je uređivana zadnji put sri 8.11.2017 22:33 (Stjepanj).
17 godina
odjavljen
Stjepanj kaže...

4,2ghz i 1.2V? pod noktuom i skoro 70°c, nemoj vise nikad da mi spomenes to govance

Single tower single fan hladnjak a ventilator na 1300 okretaja dok avx zvace... Pa kakvu bi ti temperaturu?

Aida FPU stress na 4.6 temperature su 60-62 stupnja

Freak Show Inc.
12 godina
odjavljen
CPU chat tema

S obzirom da je ispod majoneza, to su ledene temperature.

Poruka je uređivana zadnji put sri 8.11.2017 22:42 (eywa33).
17 godina
odjavljen
eywa33 kaže...

S obzirom da je ispod majoneza, to su ledene temperature.

Zutanjak

Freak Show Inc.
12 godina
neaktivan
CPU chat tema

OCCT je top za test stabilnosti, Prime se crasha/daje visoke temperature tek nakon XY sati jer se dodaje load s vremenom. OCCT odma najarci cpu na max. pa brže nađe errore/postigne temp.

Battlelog: D3lBoy-00
Poruka je uređivana zadnji put sri 8.11.2017 22:50 (D3lBoy).
13 godina
neaktivan

Ništa bez 5ghz...

14 godina
protjeran
CPU chat tema

Nije mi dao vrag mira pa sam primjenio "Old school" metodu [kad dodes do maximuma u biosu kreni dalje iz windowsa]

Evo dubreta i5 8600K na 5,5GHZ

nazalost nestabilan posto mu 1.55V nije dovoljno(nesmijem nista teze od obicnih win aplikacija pokrenuti), no covjeka veseli pogotovo kad si napravis osobni rekordLP

15 godina
neaktivan
Stjepanj kaže...

Nije mi dao vrag mira pa sam primjenio "Old school" metodu [kad dodes do maximuma u biosu kreni dalje iz windowsa]

Evo dubreta i5 8600K na 5,5GHZ

nazalost nestabilan posto mu 1.55V nije dovoljno(nesmijem nista teze od obicnih win aplikacija pokrenuti), no covjeka veseli pogotovo kad si napravis osobni rekordLP

Joj stjepko lud si skroz. Svaka cast fino si zatego sve. :D

14 godina
protjeran
Almin94 kaže...

Hvala, nema te nesto?

15 godina
neaktivan
Stjepanj kaže...
Almin94 kaže...

Hvala, nema te nesto?

Obaveza nekih preko glave trenutno. Nemam vremena ni za sta. :)

17 godina
odjavljen
Freak Show Inc.
18 godina
odjavljen
CPU chat tema

A nvidija na kraju puši...

Poruka je uređivana zadnji put čet 9.11.2017 9:12 (XXX).
18 godina
odjavljen
CPU chat tema

Ne gledati!

14 godina
protjeran
XXX kaže...

A nvidija na kraju puši...

Veci je problem sto bi AMD kartice sad mogle pusit...

EDIT: Referiram se na ono o Raji.

Poruka je uređivana zadnji put čet 9.11.2017 9:43 (war3_tft).
18 godina
odjavljen
CPU chat tema

AMD je i tak odusto od diskretnih kartica za PC...to bu izlazilo tek kao prezentacijska tehnologija :D. Za par godina izlazi PS5, sad štancaju za Intel...imaju dovoljno posla.

17 godina
CPU chat tema

Zanimljivo je kako je za dva dana nestala msi z370-a pro matična....

14 godina
protjeran

Haha😂mozda zbog boje govneta a Ansha?👊

Poruka je uređivana zadnji put čet 9.11.2017 10:27 (Stjepanj).
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice