Evo drustvo da rijesimo i tu misteriju oko temperatura tj "problema" s prime95 i sl!
Dakle ako se koristi verzija s Avx instrukcijama doticni cpu ce debelo premasiti svoj TDP.
Znaci Denis( iz Bug časopisa) je koristio tu verziju s Avx instrukcijama kao i ja sad vama za test
i vidi vraga s stock potrosnjom od 78w moj i5 8600K na 5ghz@1.3V popeo na 132w sto je skok od 70% vece potrosnje za samo 16% overkloka
pa eto drugari kako nastanu debelo vece temperature od stocka.
Evo to sam sve provjerio s HWinfo64
Evo i slika:
Posto se ja iskljucivo bavim gamingom ovaj i5 8600k nece nikad preci ni 100w na 5ghz@1.3v a to ohladite kao iz Pič
e i s prosjecnim tower hladnjakom, tko zeli vrtiti Prime95 ili mora "Renderirati" satima i danima na stocku ili nekakav "normalniji" oc ce sve to i s AVX ici kao podmazano no na 5ghz i vecim naponima stvarno nemozete ocekivati cudesa pogotovo jer doticni nije zalemljen, jer da je bio zalemljen moguci scenario bi bio na 5.5+ghz bez problema no onda bi se opet zalili na temperature tamo s negdje 5.9Ghz...
my 2cent
edit.
Evo nek kolega XXX proba svog g4560 koji mu reporta 22w natjerati na 130+w pa nek javi temperature ili 180w koje poteze i7 8700k u tom istom primeu95
LP

( sto po iskustvu dode da mi treba jos cca 0,30V da bi usao u stabilne windowse
nazalost nestabilan posto mu 1.55V nije dovoljno(nesmijem nista teze od obicnih win aplikacija pokrenuti), no covjeka veseli pogotovo kad si napravis osobni rekord
LP
, nema te nesto?

Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy