Chat tema ljubitelja hardvera zaključana tema

poruka: 24.322
|
čitano: 3.335.186
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
odjavljen
CPU chat tema

Po mom iskustvu zadnji prime ju puno puno topliji od aide. I to pricamo o barem 10 stupnjeva razlike

Freak Show Inc.
16 godina
protjeran
Re: CPU chat tema
Friday kaže...

Po mom iskustvu zadnji prime ju puno puno topliji od aide. I to pricamo o barem 10 stupnjeva razlike

Ali u Aida-i moras ukljucit samo FPU test, imaj to na umu.

Cini se da je kovfefe lejk dosta lakse hladit u fpu testovima nego haswell-e, stjepko ima daleko bolje temperature nego sa zalemljenim hasom. Neusporedivo bolje.

14 godina
protjeran
XXX kaže...
war3_tft kaže...
XXX kaže...
meni je sve preko 80 katastrofa a preko 90 teška tragedija. Ovo sam spreman izjaviti na smrtnoj postelji :D

80-90 stupnjeva 

Vodeno? Koliko se igrao sa naponima i uspio ih spustit? lutrija? Da li je to softver koji mu napregne sve instrukcije?

Opet se pjeniš 

Gle. Intel je najbolji na svijetu, AMD je govno ako ti tak paše . Nisam ja nikakv fanboj ne moraš se truditi ali ako budem kupovao biti će to non K i nebu nikavog overkloka. Vuk sit a ovce na broju. Ali kao što sam rekao prije da bum čekao drugu godinu i 10 nm, ne žuri mi se nigdje, privjesak sve tjera 

Jedno od najjeftinijih vodenih na trzistu za cca 500kn da, ljudi vise placaju zracne hladnjake... Vidim da spominjes igranje sa naponima, jel tebi jasno da ce svatko tko overkloka namjestiti najbolji moguci napon? Pa neces ko tutlek ostaviti auto napon il ga nafrljit i tako ostaviti. Ma aida je poznata po tome da oponasa scenarij browsanja u chrome-u.

Ne pjenim se ja nis, nego jednostavno ne razumijem zasto ne priznas da su ti izvori na koje si se pozivao smece. Osim toga ovdje uopce nije bilo govora o AMD-u, nego se prica o cinjenici da 8600k ima odlicne temperature. 

Stjepanj  Aj stavi 5.0Ghz 1.3v aidu il prime kad ces moci da se pokopaju svi pateticni pokusaji izvljacenja.

Poruka je uređivana zadnji put sri 8.11.2017 10:45 (war3_tft).
17 godina
odjavljen
ansha kaže...
Friday kaže...

Cini se da je kovfefe lejk dosta lakse hladit u fpu testovima nego haswell-e, stjepko ima daleko bolje temperature nego sa zalemljenim hasom. Neusporedivo bolje.

Na FPU test i mislim. Onaj drugi aida cpu test ga jedva ugrije na 50 stupnjeva (a proc na 100%). 

Uglavnom, prime sa avx-om je puno topliji od aida fpu testa - to sam htio reci. Ne znam jel i kod drugih tako.

Freak Show Inc.
16 godina
Stavio bi on ali se nemogu bas pokopati
16 godina
protjeran
Stjepanj kaže...

Normalno da ce svaki i7 s prosjecnim zracnim hladnjakom ili low end aio-m na 1.35v+ udarati u primeu/aidafpu na 80-90°c neznam cemu cudenje, mislim znam jer nemas iskustva, no ja nemam prosjecni cpu, niti prosjecno hladenjelp

Isto ti haswell-e razvali hladjenje ko beba zvecku ;-)

14 godina
ansha kaže...
Friday kaže...

Prevedeno :

Naš drug Anša je dao konstataciju, a i lagano je bacio prc, odnosno sumnju u vjerodostojnost Stjepove metodologije testiranja.

Vadim kokice.*

Poruka je uređivana zadnji put sri 8.11.2017 10:46 (DarthMarkus).
16 godina
protjeran
Friday kaže...

Na FPU test i mislim. Onaj drugi aida cpu test ga jedva ugrije na 50 stupnjeva (a proc na 100%). 

Uglavnom, prime sa avx-om je puno topliji od aida fpu testa - to sam htio reci. Ne znam jel i kod drugih tako.

I kod mene je prime topliji ali razlika nije velika. Linx zato podere prime bez problema, linx je bolest...

17 godina
odjavljen
DarthMarkus kaže...

Naš drug Anša je dao konstataciju, a i lagano je bacio prc, odnosno sumnju u vjerodostojnost Stjepove metodologije testiranja.

Vadim kokice.*

Pa vec smo ustanovili da je ili stavio radijator u led ili je vratio noctuu...

Freak Show Inc.
14 godina
CPU chat tema

Ljudi, počeli ste nitpickati sa testovima.

Poruka je uređivana zadnji put sri 8.11.2017 10:49 (DarthMarkus).
18 godina
odjavljen
war3_tft kaže...
Stjepanj  Aj stavi 5.0Ghz 1.3v aidu il prime kad ces moci da se pokopaju svi pateticni pokusaji izvljacenja.

Baš, stavi zadnji prime desetak minuta pa da vidimo.  Ja sam ga vrtio na svom privjesku bez straha, jer se ne bojim jednog malog softvera pa makar i zadnje verzije 

Poruka je uređivana zadnji put sri 8.11.2017 10:51 (XXX).
16 godina
A mozda je delid pao pa se suti u vezi toga
17 godina
odjavljen
CPU chat tema

Prvi puta kad se ne javi duze od sata - znamo da je nasao napon koji se ne bi trebao prijeci 

Freak Show Inc.
14 godina
Friday kaže...

Prvi puta kad se ne javi duze od sata - znamo da je nasao napon koji se ne bi trebao prijeci 

Baš mi to palo na pamet, haha.

Sad ili vrti Prime ili kopa napon.

Inače, vjerujem da će i ovo glatko odraditi.

Poruka je uređivana zadnji put sri 8.11.2017 10:58 (DarthMarkus).
17 godina
odjavljen
CPU chat tema

A za dva mjeseca kad se bude vracao na i7 (ipak je to stjepanj) samo cekam oglas - "novi i5, mazen i pazen..."

Freak Show Inc.
16 godina
protjeran
CPU chat tema

Evo zanimljiv chart, ovo je za haswell-a, u svim testovima je cpu usage naravno 100%. Raspon temperatura je nevjerojatan...

14 godina
protjeran
CPU chat tema

Haha, nista od toga za sad(delam) postavljam parkete kod Lucija.
 lp

Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
14 godina
CPU chat tema

Nikad klokan, još u kutiji, đece mi.

Btw, Luci kaže šta ima, popije crveni, onda malo šmirglat parkete, onda kad prođe ban, opet kaže šta ima, pa opet ban, pa opet parket i tako u krug.

Ća ti je život.

Poruka je uređivana zadnji put sri 8.11.2017 11:04 (DarthMarkus).
14 godina
protjeran
ansha kaže...

Evo zanimljiv chart, ovo je za haswell-a, u svim testovima je cpu usage naravno 100%. Raspon temperatura je nevjerojatan...

Pa sta taj linpack radi majke ti mile.

14 godina
neaktivan
CPU chat tema

Stjepan - da procesor je neobično težak,to mi je bio prvi dojam kada sam ga odpakirao,da ne pretjerujem rekao bih težak kao 1cm2 bijelog patuljka :D.Drago mi je da si zadovoljan.

Jučer nisam stigao dovršiti misao o rangiranju membera kulba,evo slika u prilogu.Draga mi je za 6god. braka spremila iznenađenje, a kako je bio uplaćen od ranije nije mogla promjeniti kupnju iako sam već uzeo jedan.

Al' ovaj drugi još bolji klokan (slika klokana u prilogu.) sa manje napona.

Poruka je uređivana zadnji put sri 8.11.2017 11:14 (Viator).
14 godina
CPU chat tema

P materinu, moja meni kupi jebenu duksu za godišnjicu.

Poruka je uređivana zadnji put sri 8.11.2017 11:18 (DarthMarkus).
14 godina
protjeran
CPU chat tema

Nekuzim neke forumase koji se konstantno hvataju za najmanju sitnicu da bi neki proizvod bio predstavljen kao nevaljao, pa pokrenite si te svoje haswelle na 5-5.2ghz pa javite temperature ma na 4.5 ce biti dovoljno? Ovo nije haswell i jedno s drugim se nemoze usporedivati jer po tome je haswell i sve ostalo totalno smece naprema ovome i intel se doslovno popisao po svojim proizvodima, neznam na koju foru no oni izbacuju proizvode kao na traci kad zatreba, coffe lake je rasturio to je jedina cinjenica a oni koji traze i7 s 12 thredovs da im vrti linx na 5ghz nek se bave necim razumnijim.lp

Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
8 godina
protjeran
CPU chat tema

sto ste tocno dobili s tim overklokom, osim temperature? Ima li to uopce neku uporabnu vrijednost?

Poruka je uređivana zadnji put sri 8.11.2017 11:24 (Gorstak79).
17 godina
Gorstak79 kaže...

sto ste tocno dobili s tim overklokom, osim temperature? Ima li to uopce neku uporabnu vrijednost?

nema :)

to ti je za dizanje epenisa ali lijepo je vidjeti.

Dakle 4.5ghz je dovoljno za sve

Da mogu svojg Ryzena dici na 4.5ghz ne znam di bi mi bio kraj.

18 godina
odjavljen
CPU chat tema
I tak buš prodal tog ryzena za par mjeseci i kupio i7 igrao ti na 4k ili ne :D
16 godina
protjeran
Stjepanj kaže...

Nekuzim neke forumase koji se konstantno hvataju za najmanju sitnicu da bi neki proizvod bio predstavljen kao nevaljao, pa pokrenite si te svoje haswelle na 5-5.2ghz pa javite temperature ma na 4.5 ce biti dovoljno? Ovo nije haswell i jedno s drugim se nemoze usporedivati jer po tome je haswell i sve ostalo totalno smece naprema ovome i intel se doslovno popisao po svojim proizvodima, neznam na koju foru no oni izbacuju proizvode kao na traci kad zatreba, coffe lake je rasturio to je jedina cinjenica a oni koji traze i7 s 12 thredovs da im vrti linx na 5ghz nek se bave necim razumnijim.lp

Slazem se, jedino te malo jebe cinebench score, kad si na 5.2ghz opet ti fali 120 bodova do mog hase ;-)

16 godina
protjeran
Gorstak79 kaže...

Ima li brzi cpu uporabnu vrijednost? Ja scenu koju renderam 80 min. na stocku sa clockanim cpu-om odradim u manje od 60 min... Pa ti vidi jel to nekome moze bit bitno...

18 godina
odjavljen
CPU chat tema

I igru brže odigraš, umjesto za 15-20 sati završiš ju za desetak minuta 

8 godina
protjeran
toxic kaže...
Gorstak79 kaže...

nema :)

to ti je za dizanje epenisa ali lijepo je vidjeti.

Dakle 4.5ghz je dovoljno za sve

Da mogu svojg Ryzena dici na 4.5ghz ne znam di bi mi bio kraj.

na koliko je sad? Sto mu tocno sad fali i sto bi dobio dizanjem na 4.5?

17 godina
Viator kaže...

Stjepan - da procesor je neobično težak,to mi je bio prvi dojam kada sam ga odpakirao,da ne pretjerujem rekao bih težak kao 1cm2 bijelog patuljka :D.Drago mi je da si zadovoljan.

Jučer nisam stigao dovršiti misao o rangiranju membera kulba,evo slika u prilogu.Draga mi je za 6god. braka spremila iznenađenje, a kako je bio uplaćen od ranije nije mogla promjeniti kupnju iako sam već uzeo jedan.

Al' ovaj drugi još bolji klokan (slika klokana u prilogu.) sa manje napona.

Čestitam i svaka čast ženi.

Kakvi su ti planovi sada s dva procesora? 

Maknut Ryzena pretpostavljam i uzeti jos jednu plocu za intela ? 

To mi je nekako najlogicniji potez

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice