Chat tema ljubitelja hardvera zaključana tema

poruka: 24.322
|
čitano: 3.335.186
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
protjeran
CPU chat tema

Stjepko cheat-a, stavio je radiator u ledenu vodu ;-)

17 godina
odjavljen
Re: CPU chat tema
ansha kaže...

Stjepko cheat-a, stavio je radiator u ledenu vodu ;-)

Ma vratio je gore noctuu a neugodno mu priznati

Freak Show Inc.
18 godina
odjavljen
war3_tft kaže...
XXX kaže...

To nema nikakve veze sa temperaturama po raznim recenzijama na koje sam se ja referirao. Ako testiraš proc onda ga valjda testiraš u softveru koji ga iskoristi kak spada. Tak možemo isprobacati sa CSGO i napistai ne grije se jer to je realno. Ako ne želi prime onda crysis 3 nivo visoka trava, i to bi bilo prihvatljivo pod gaming scenarij.

Poceo si se gubiti, prime softver koji iskoristi proc kak spada? Pa to su worse case scenario uvjeti koje taj procesor nikad nece ni vidjeti. Evo ti jedan real life scenarij od strane kolege s foruma gdje softver iskoristi proc kak spada klik, u pitanju je cak 8700k koji se vise grije i temperature su opet odlicne.

Stjepanj  moze slobodno odvrtiti prime na tih 5.0-5.1 GHz pa ce samo potvrditi da su one mitoloske temperature koje su se ovdje spominjale cista glupost. 

Referirao si se ti i na neke temperature u gamingu koliko se ja sjecam, drugi put se referiraj na kvalitetne kanale pa nece biti problema i sramocenja. 

Lucija sam tražio isto pa je ignorirao, ako i stjepan ignorira zaključujem da intelaši nemaju muda 

18 godina
odjavljen
CPU chat tema
Kaj Denis jedini sa mudima?

96 stupnjeva ????

Da li je ovo relevantan izvor?

https://www.bug.hr/procesori/intel-coffee-lake-core-i7-8700k-i5-8600k-i-i5-8400-rafalnom-paljbom-na-ryzen-1186
16 godina
Pitanje je kako je Denis testirao procesor koji cooler su koristili za testove koliko se sjecam nisu naveli koji su cooler koristili.
14 godina
protjeran

Kaj se pjenis, covjek gore stavio 8700k test iz blendera i to na 1.32v odlicnih 77 stupnjeva, Stjepko isto postao vec brdo odlicnih rezultata, a realno kod njega i opcenito za taj procesor su ionako najbitnije temperature iz gaminga, hobi renderanje se prepusta"ryzen armadi". 

14 godina
protjeran

Xxx koji dio nisi razumio? Prime95 i aida 64 fpu su na 60+°c

Procesor radi na 5ghz s jedva 1.2v? Dijete bi shvatilo..

Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
Poruka je uređivana zadnji put sri 8.11.2017 10:02 (Stjepanj).
16 godina

Micek ti stvarno ne citas kakvih 4025mhz rekao sam 4.2 cak je marko pokazao da ryzeni mogu ici preko 4.1ghz da naprave ss ili validaciju CB nije pokusao a trebao je.

Poruka je uređivana zadnji put sri 8.11.2017 10:01 (dreadmoore).
18 godina
odjavljen
Stjepanj kaže...
Xxx koji dio nisi razumio? Prime95 i aida 64 fpu su na 60+°c

Daj sliku sa procesorom na 5.0 ili više uz zadnji prime koji se vrti desetak minuta. Nisam vidio ako si negdje drugdje postao.

14 godina
protjeran

Dosli smo do zadnje linije obrane tj "zadnjeg prajma". 

18 godina
odjavljen
CPU chat tema
Pa nebu valjda vrtio onaj iz 91. ha ha
14 godina
protjeran
CPU chat tema

Imas aidu64 fpu na predhodnoj stranici iste temp, ponovit cu na 1.2v i 20ghz ces imati prakticki iste temp.lp

14 godina
CPU chat tema

Još jednom bi valjalo napomenit da je Stjepko ovo digao na entry lvl ploči.

Pola foruma će na aparate sad.

Stjepko daj im više i taj Prime izvrti da zaključimo temu.

Poruka je uređivana zadnji put sri 8.11.2017 10:18 (DarthMarkus).
14 godina
protjeran

Ma bez rezultata iz zadnjeg prajma za procesor koji ce se koristiti za gaming sve pada u vodu, koga ti ovdje zavaravas . 

18 godina
odjavljen
CPU chat tema

Evo ako netko nije čitao recenziju. Prvi je i7 a drugi i5 na defolt i na 4.9 ghza

Poruka je uređivana zadnji put sri 8.11.2017 10:15 (XXX).
16 godina
XXX kaže...

Evo ako netko nije čitao recenziju. Prvi je i7 a drugi i5 na 4.9

Stoji sve to ali denis nije naveo cooler koji je koristio kod stjepka je vodeno 

17 godina

Šta bi tek sa ovom radio stjepko  klik

kradem mine iz minskog polja
18 godina
odjavljen
war3_tft kaže...

Ma bez rezultata iz zadnjeg prajma za procesor koji ce se koristiti za gaming sve pada u vodu, koga ti ovdje zavaravas . 

Za mene pada u vodu, kaj se mene tiče non K su odlični, jeftiniji uključujući i jeftinije hlađenje i ploče a u gamingu je overklok i tak rijetko kada bitan. Bitan je u čmarkovima. Ali to je moje mišljenje pa ne vidim zakaj se ti tak pjeniš 

14 godina
XXX kaže...
war3_tft kaže...

Za mene pada u vodu, kaj se mene tiče non K su odlični, jeftiniji uključujući i jeftinije hlađenje i ploče a u gamingu je overklok i tak rijetko kada bitan. Bitan je u čmarkovima. Ali to je moje mišljenje pa ne vidim zakaj se ti tak pjeniš 

Popuštaš lagano...

Neka.

dery kaže...

Šta bi tek sa ovom radio stjepko  klik

I tata bi sine.

Poruka je uređivana zadnji put sri 8.11.2017 10:22 (DarthMarkus).
18 godina
odjavljen
CPU chat tema
Nisam ni napisao bilo gdje da ne valjaju non k verzije. Cijelo vrijeme govorim da kupujem bio bi i5 8400 ili ryzen 1600 po vim cijenama od 1300 kn dok je bio na akciji.
14 godina
protjeran
XXX kaže...

Evo ako netko nije čitao recenziju. Prvi je i7 a drugi i5 na defolt i na 4.9 ghza

Oni su jedini majstori na internetu kojima je 8600k bio topliji od 8700k, to je jedino moguce ako im je 8600k bio na 1.5v, a 8700k na 1.3v, toliko o kvaliteti recenzije na koju se ti pozivas, placem. 

A sad ozbiljno, covjek ti je gore stavio sve zive rezultate i svatko ce reci da su temperature odlicne, zasto je tebi to tako tesko priznati?

18 godina
odjavljen
CPU chat tema
meni je sve preko 80 katastrofa a preko 90 teška tragedija. Ovo sam spreman izjaviti na smrtnoj postelji :D
14 godina
protjeran
XXX kaže...
meni je sve preko 80 katastrofa a preko 90 teška tragedija. Ovo sam spreman izjaviti na smrtnoj postelji :D

80-90 stupnjeva 

EDIT: Ubacio sam slucajno link kolege Viator -a, stavio ispravan link sad.

Poruka je uređivana zadnji put sri 8.11.2017 10:29 (war3_tft).
14 godina
protjeran
CPU chat tema

Normalno da ce svaki i7 s prosjecnim zracnim hladnjakom ili low end aio-m na 1.35v+ udarati u primeu/aidafpu na 80-90°c neznam cemu cudenje, mislim znam jer nemas iskustva, no ja nemam prosjecni cpu, niti prosjecno hladenjelp

14 godina
protjeran
CPU chat tema

I cini mi se da je procesor yebeno tezak? Jel ima di kakva usporedba s starijim procesorima? Ili sam ja oslabio posto ovih dana nis ne jedem samo sam za kompom, zapostavljena zena, djeca, kokosi..lp

14 godina
protjeran

Trebali bi se naci da donesem ja svoj mid range zracni pa da testiramo i to, jedino cega se bojim je da nebi bilo suicida ovdje na forumu. 

EDIT: A gle ima dvije jezgre vise i mozda su stavili dva sloja majoneze kad su temperature tako dobre. 

Poruka je uređivana zadnji put sri 8.11.2017 10:33 (war3_tft).
14 godina
CPU chat tema

Možda je Denis testirao sa onim box hladnjakom što su ga prije pakirali.

Poruka je uređivana zadnji put sri 8.11.2017 10:34 (DarthMarkus).
18 godina
odjavljen
war3_tft kaže...
XXX kaže...

80-90 stupnjeva 

Vodeno? Koliko se igrao sa naponima i uspio ih spustit? lutrija? Da li je to softver koji mu napregne sve instrukcije?

Opet se pjeniš 

Gle. Intel je najbolji na svijetu, AMD je govno ako ti tak paše . Nisam ja nikakv fanboj ne moraš se truditi ali ako budem kupovao biti će to non K i nebu nikavog overkloka. Vuk sit a ovce na broju. Ali kao što sam rekao prije da bum čekao drugu godinu i 10 nm, ne žuri mi se nigdje, privjesak sve tjera 

17 godina
odjavljen

Kako stvari stoje, privjesak će bit uteg oko vrata Intelu. Izdali su fantastičan gejmerski CPU ispod 100 dolara, a igre baš i ne napreduju po tom pitanju....

Nope.
14 godina
CPU chat tema

XXX ti nisi fanboy, ali si fanboy privjeska i svog buđevapa.

Nešto kao paradoksalni oksimoron.

wink, wink, nod, nod, škrtac stari.

Poruka je uređivana zadnji put sri 8.11.2017 10:41 (DarthMarkus).
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice