Chat tema ljubitelja hardvera zaključana tema

poruka: 24.322
|
čitano: 3.338.920
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
18 godina
odjavljen
CPU chat tema
Ali da nismo sačuvali screenshot sa stranice još bi ispali i lažovčine :D
9 godina
protjeran
Re: CPU chat tema

Propali fanboyu sa AMD freesyncom pokazi ti gdje sam ja uopce spomenuo ryzen 2, a kamoli te zasad bapske price o kompaktibilnosti ryzena2 i postojecih chipseta... ne pripisuj mi nesto sto nisam ni u primisli rekao a kamoli ovdje napisao.

Nego intel expertu cekam i dalje kaby/coffe nonk OC bar neku naznaku...

18 godina
odjavljen
CPU chat tema
Opet kreče intel huliganizam.
14 godina
protjeran
lav1000 kaže...

Propali fanboyu sa AMD freesyncom pokazi ti gdje sam ja uopce spomenuo ryzen 2, a kamoli te zasad bapske price o kompaktibilnosti ryzena2 i postojecih chipseta... ne pripisuj mi nesto sto nisam ni u primisli rekao a kamoli ovdje napisao.

Nego intel expertu cekam i dalje kaby/coffe nonk OC bar neku naznaku...

Nisi ti, al je ostatak tvoje "ryzen armade" to spomenulo vec masu puta. Ja pricu u bclk overklokanju nisam niti zapoceo, samo sam usporedio jednu bajku s drugom, aj citaj s razumijevanjem i ne sramoti se micek. 

9 godina
protjeran

Micek, ja nisam pripadnik ni jedne "armade", kako ti to zoves,  i preporucam ti nabavku nabavku nekog postenog kompa tuzno te gledati sa tim drlogom kojem je 75Hz lock SF da tu pricas o pojmovima 144Hz, coffe i sl. 

13 godina

Nisi me skuzio, jer znam da govoris za Ryzen 2, no Ryzen+ bio bi pokazatelj dobre prakse, i dalje lijepa vijest u odnosu na intel i "socketovanje".

Ne koristi izraz ryzen armada jer je iritantno, a znam da ima realnih forumasa, bar moj savjet.

coffe,coffe,coffe.....
14 godina
protjeran
lav1000 kaže...

Micek, ja nisam pripadnik ni jedne "armade", kako ti to zoves,  i preporucam ti nabavku nabavku nekog postenog kompa tuzno te gledati sa tim drlogom kojem je 75Hz lock SF da tu pricas o pojmovima 144Hz, coffe i sl. 

Slazem se da nisi pripadnik, ti si im general. 

Komp je sastavljen prije god dana ciljano za par naslova koji se mogu vrtiti na 144hz, a nije mi niti problem spustiti koji detalj pa naci neki balans izmedu kvalietete/fps-a. Jbg vise para nisam mogao izdvojiti i meni to nije problem priznati, al vidim da si ti krajnje ocajan cim si poceo sa tom neodgojenom spikom. Prozivas Lucija, a po tom pitanju nisi nista bolji, jedina razlika je sto je on za razliku od tebe barem informiran i zna o cem prica. 

Poruka je uređivana zadnji put uto 7.11.2017 10:54 (war3_tft).
16 godina
protjeran
XXX kaže...
Moglo se do jučer.

Upravo to, postoji odredjena razlika izmedju ''moglo se'' i ''moze se''....  Ja sam mogo uzet 7820X za smijesnih 350€, al vise ne mogu, proso voz... 

Poruka je uređivana zadnji put uto 7.11.2017 11:00 (ansha).
18 godina
odjavljen
CPU chat tema

Polako, sezona sniženja tek dolazi.

17 godina
Ako se moglo moci ce se i dalje, nije odjednom nestao taj bios, ako je negdje vani i moze se skinuti onda se i dalje moze isto kao i sky oc, bez obzira sta su to kasnije zakrpali.
Danas je tesko biti glup jer je konkurencija prevelika!!!
9 godina
protjeran
CPU chat tema

Jbt nisi mi jasan da me ubijes.... pricas o nekoj racionalnosti, spustanje detalja i sl. S druge strane hvalis na sva zvona novi coffi lake, opcenito intel koji valjda zadnji put 91' imao best buy procesor po cost/performance kriteriju... evo sad ga dobio prije par mjeseciu obliku privjeska g4560 i sl.

Coffelake je donio super performanse, po "super" cijeni... da nesto dobijes debelo i platis...tako da je ne vidim tu neku super racionalnost i sl. 

Stavim sa techspota link usredbe r5 vs 8400 ne valja, i oni su ryzen armada....

S tobom zavrsavam bilo kakvu raspravu, nismo si dobri da se oslovljavamo sa micek, to ti ostavljam za tvoju osobnu upotrebu...

Cekam kaby/coffe nonk oc da i taj mit bude busted...

17 godina
odjavljen
ansha kaže...
XXX kaže...
Moglo se do jučer.

Upravo to, postoji odredjena razlika izmedju ''moglo se'' i ''moze se''....  Ja sam mogo uzet 7820X za smijesnih 350€, al vise ne mogu, proso voz... 

Jebote, kak se meni to nije dogodilo?

Freak Show Inc.
16 godina
protjeran
Friday kaže...

A cuj, opet si proso bolje od mene...

17 godina
odjavljen
ansha kaže...
Friday kaže...

A cuj, opet si proso bolje od mene...

Sa cime jbt? 

Inace, sad prelazim u drugu firmu i zbog nacina na koji ce me placati vjerojatno cu moci nabavljati hardveraj sa poreznom olaksicom pa ce me u konacnici kostati oko 50% cijene. 

Freak Show Inc.
16 godina
protjeran
Friday kaže...

Sa cime jbt? 

Inace, sad prelazim u drugu firmu i zbog nacina na koji ce me placati vjerojatno cu moci nabavljati hardveraj sa poreznom olaksicom pa ce me u konacnici kostati oko 50% cijene. 

S time sta nisi nista propustio jer nisi bio svijestan postojanja ponude, za razliku od mene ;)

Oces se onda pocet bavit preprodajom i svercom hardwarea?

13 godina
neaktivan
XXX kaže...
Opet kreče intel huliganizam.

Luci pustio hejtersko korjenje, previse je tog korova na forumu kog treba istrijebiti ASAP :D

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
17 godina
odjavljen
ansha kaže...

Oces se onda pocet bavit preprodajom i svercom hardwarea?

Ma no, trebam si samo kupiti novi NAS i mozda threadrippera 

Freak Show Inc.
14 godina
protjeran
lav1000 kaže...

Jbt nisi mi jasan da me ubijes.... pricas o nekoj racionalnosti, spustanje detalja i sl. S druge strane hvalis na sva zvona novi coffi lake, opcenito intel koji valjda zadnji put 91' imao best buy procesor po cost/performance kriteriju... evo sad ga dobio prije par mjeseciu obliku privjeska g4560 i sl.

Coffelake je donio super performanse, po "super" cijeni... da nesto dobijes debelo i platis...tako da je ne vidim tu neku super racionalnost i sl. 

S tobom zavrsavam bilo kakvu raspravu, nismo si dobri da se oslovljavamo sa micek, to ti ostavljam za tvoju osobnu upotrebu...

Pa ja u vecini slucajeva pricam racionalno. Dok nije izasao coffee tvrdio sam kako bolje kupnje od ryzen 1600 nema ako igras na 60-75hz, sad kad te combo z370+8400 ispadne isto zasto ne uzet bolje/jednostavnije (price za malu djecu kako je ryzen 1600 bolji za "ozbiljne stvari" ne pusim), pored toga sam tvrdio da je ryzen 3 razocaranje i iza tog jos uvijek stojim i za kraj da za 100+ hz trenutno za sad postoji samo intel.

To sto se volim nadovezati na kojekakve nebuloze i to sto volim diskutirati (nekad i malo podje******) je druga stvar. Tebe sve ovo preosobno pogada, obicno se takva pojava javlja kod fanboyeva pa se malo zapitaj. Slobodno zavrsi raspravu, ja cu i dalje komentirati nebuloze i fanboyizam. 

Micek.

9 godina
protjeran
war3_tft kaže...
lav1000 kaže...

Pa ja u vecini slucajeva pricam racionalno. Dok nije izasao coffee tvrdio sam kako bolje kupnje od ryzen 1600 nema ako igras na 60-75hz, sad kad te combo z370+8400 ispadne isto zasto ne uzet bolje/jednostavnije (price za malu djecu kako je ryzen 1600 bolji za "ozbiljne stvari" ne pusim), pored toga sam tvrdio da je ryzen 3 razocaranje i iza tog jos uvijek stojim i za kraj da za 100+ hz trenutno za sad postoji samo intel.

Micek.

Imas miceka u gaćama i još jednog manjeg u kučištu 

17 godina
CPU chat tema

Samo malo, da se vratim na svoju problematiku.

Windowsi mi vide 8 threjdova s FX 8300, prelaskom na i5 imao bih 6 a s Ryzenom 5 1600 12.

Nikad nisam išao na manje, samo na isto ili više. Pošto ne mogu i7 8700k, R5 1600 će biti ili neće.

Twitter: @191x7
17 godina
odjavljen
CPU chat tema

Threadovi - univerzalna forumska valuta...

Freak Show Inc.
16 godina
protjeran
191x7 kaže...

Samo malo, da se vratim na svoju problematiku.

Windowsi mi vide 8 threjdova s FX 8300, prelaskom na i5 imao bih 6 a s Ryzenom 5 1600 12.

Nikad nisam išao na manje, samo na isto ili više. Pošto ne mogu i7 8700k, R5 1600 će biti ili neće.

Za multicore performanse gledaj cinebench rezultat a ne broj pravokutnika u task manageru.

14 godina
protjeran
lav1000 kaže...

Cesto nesto spominjes miceka u gacama, izviru neki opasni kompleksi na povrsinu. 

On Topic: Za ovu x299 platformu moras doslovce slozit nacrt za air flow da VRM ne bi gorio

13 godina

Onaj "privjesak" je glavni krivac za sve probleme na forumu. :)

coffe,coffe,coffe.....
9 godina
protjeran
war3_tft kaže...
lav1000 kaže...

Cesto nesto spominjes miceka u gacama, izviru neki opasni kompleksi na povrsinu. 

On Topic: Za ovu x299 platformu moras doslovce slozit nacrt za air flow da VRM ne bi gorio

Ne znam tko je prvi poceo izjavljivati  micek, to sam čuo na tv jedino da se Cigi i Grubi tako oslovljavaju...tako da ne znam sto mislim o nekom sa takvim "fancy" rijecnikom, btw ja nosim mudante 

17 godina
odjavljen
war3_tft kaže...

I za CPU. Probao sam 7900X i bio je iznimno vruć i on i ploča.

Nope.
13 godina

To je dobro za isusivanje vlage iz kucista.

coffe,coffe,coffe.....
18 godina
war3_tft kaže...
metallic kaže...

Bilo bi dobro uskoro viditi Ryzen+, za potvrdu pravog puta, na istim plocama naravno!

Ne govorim za Ryzen+, nego za ryzen 2 i dlje, ima onih sta su se obradovali kako ce na starim chipsetovima vrtit ryzen 4.

nixass Ja jos uvijek cekam neku pametnu od tebe.

Ne uključivanje u vaše "rasprave" je pamet sama po sebi

Demokracija je, također, kada dva vuka i jedna ovca glasuju što će biti za večeru.
14 godina
protjeran
Tonči kaže...

Znaci covjek je morao staviti ml120 (koji je izrazito jak po pitanju af i ap) da puse iznad VRM-a da mu cpu ne bi throtlao, a sta je najbolje u cijeloj proci na kraju videa der8auer kaze kako su prije heatsinkovi na x99 bili puno bolji, ali su proizvodaci odustali jer dizajn nije bio dovoljno "fancy", pa ko tu koga...

16 godina
protjeran
war3_tft kaže...
Tonči kaže...

Znaci covjek je morao staviti ml120 (koji je izrazito jak po pitanju af i ap) da puse iznad VRM-a da mu cpu ne bi throtlao, a sta je najbolje u cijeloj proci na kraju videa der8auer kaze kako su prije heatsinkovi na x99 bili puno bolji, ali su proizvodaci odustali jer dizajn nije bio dovoljno "fancy", pa ko tu koga...

Nije mi jasno ko tu laze al u puno testova imaju normalne temperature vrm-a sa clockanim 7900x i nema nikakvog throttleanja..

Ovo je relativno jeftinija ploca pa ima super temperature i sa 7900x sa svim jezgrama @4.6ghz. 

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice